Ingredients:
- 190 grams d'ametlla en pols
- 150 grams de sucre glas
- 55 ml d'aigua
- Almívar:
- 100 grams d'aigua
- 100 grams de sucre
- 1 rovell d'ou
- 200 grams de pinyons
Preparació:
- Barrejar l’ametlla i el sucre.
- Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi. L'aigua cal afegir-la poc a poc, ja que depenen de l'absorció de l'ametlla i el sucre, en necessitarem més o menys.
- Fer amb el massapà un cilindre llarg, embolicar amb paper film i deixar unes hores a la nevera. Podem fer-ho el dia anterior.
- Per preparar l’almívar TPT posar en un cassó al foc l'aigua i el sucre. Quan arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.
- Tallar el cilindre en trossos d'uns 15 grams i donar forma rodona.
- En un bol, posem el 50 % del TPT i un rovell d'ou i barregem bé. Reservem la resta de TPT.
- Per arrebossar els panellets, agafem uns quants pinyons a les mans i posem dins la bola de massapà. Anem pressionant i fent moviments rotatius per a que tots els pinyons s'enganxin bé.
- Tot just abans de ficar-los al forn tornar a pintar lleugerament amb la mescla de rovell i TPT.
- Els courem al forn pre calentat a 250º entre 5 i 7 minuts, només posant la funció de la part de dalt.
- Al sortir del forn i encara calents, els pintem amb l'almívar TPT i deixem refredar.
Però qui es pot resistir? T'ham quedat molt bòs.
ResponEliminaPetons.