divendres, 14 d’octubre de 2016

Panallets de pinyons




Una recepta tradicional que mai pot faltar per a la Castanyada, Panallets de pinyons!


Ingredients:
  • 190 grams d'ametlla en pols
  • 150 grams de sucre glas
  • 55 ml d'aigua
  • Almívar:
  • 100 grams d'aigua
  • 100 grams de sucre
  • 1 rovell d'ou
  • 200 grams de pinyons


Preparació:
  • Barrejar l’ametlla i el sucre.
  • Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi. L'aigua cal afegir-la poc a poc, ja que depenen de l'absorció de l'ametlla i el sucre, en necessitarem més o menys.
  • Fer amb el massapà un cilindre llarg, embolicar amb paper film i deixar unes hores a la nevera. Podem fer-ho el dia anterior.
  • Per preparar l’almívar TPT posar en un cassó al foc l'aigua i el sucre. Quan arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.
  • Tallar el cilindre en trossos d'uns 15 grams i donar forma rodona.
  • En un bol, posem el 50 % del TPT i un rovell d'ou i barregem bé. Reservem la resta de TPT.
  • Per arrebossar els panellets, agafem  uns quants pinyons  a les mans i posem dins la bola de massapà.  Anem pressionant i fent moviments rotatius per a que tots els pinyons s'enganxin bé.
  • Tot just abans de ficar-los al forn tornar  a pintar lleugerament amb la mescla de rovell i TPT.
  • Els courem al forn pre calentat a 250º entre 5 i 7 minuts, només posant la funció de la part de dalt. 
  • Al sortir del forn i encara calents, els pintem amb l'almívar TPT  i deixem refredar. 


1 comentari: