dimecres, 6 de novembre del 2013

Pastís de moniato i crema de cafè


Anem avui per un deliciós Pastís de moniato i crema de cafè. El farcit de moniato es una adaptació de la recepta de  Carmen

I aquesta recepta és amb motiu d'un repte que hem fet amb amics blocaires, on havíem de fer una recepta amb moniato o carbassa. 

Podeu veure les seves creacions aquí:

Ingredients per a la massa:
180 grams de mantega pomada
1 pessic de sal
140 grams de sucre glas
1 ou M
300 grams de farina
100 grams de farina d'ametlles
Pel farcit de moniato:
240 g de moniato
200 g de formatge fresc pasteuritzat
100 g de sucre
2 ous M
Per a la crema de cafè:
200 ml de nata per muntar
250 g de mascarpone
50 grams de sucre glas
2 c/p de cafè soluble
2 c/s de llet
Ametlles per decorar

Preparació:
Per a la massa: Barrejar la mantega (no ha d'estar massa tova per a que pugui absorbir bé la farina), sal, sucre, ou, farina d'ametlles i 100 grams de farina fins que quedi una massa homogènia.

Afegir la resta de la farina i barrejar amb les mans, només fins que tots els ingredients estiguin integrats. Fer una bola, embolicar amb paper film i guardar a la nevera, mínim una hora.

Posem una mica de farina sobre d'un paper de forn  i estirem la massa amb el corró. 

Posem damunt del motllo i punxem amb una forquilla. Posem cigrons i posem al forn pre escalfat a 170º i deixem coure uns 15-20', fins que comenci a daurar-se una mica.

Coure els moniatos embolicats en paper d'alumini al forn a 200º uns 40' fins que estiguin cuits.

Pelar els moniatos i triturar amb la resta d'ingredients. Aboquem al damunt de la massa i enfornem a 180º durant 25-30' . Retirem i deixem refredar.

Per a la crema de cafè: Muntar la nata i reservar. Barrejar el mascarpone amb el sucre i el cafè dissolt amb la llet tèbia. Incorporar la nata amb moviments suaus. Cobrir el pastís amb la crema. Torrar les ametlles en una paella i deixar refredar. Posar-les pel damunt del pastís i servir.

19 comentaris:

  1. Eri quina combinació...es dificil imaginar-me el sabor, pero aquesta crema de café comvida a pasar-hi el dit jajaja
    Un petonet

    ResponElimina
  2. La de la Carmen ya era buena pero con esta crema de cafe por encima la has bordado,que rica que debe de ser¡¡
    Peto

    ResponElimina
  3. Ohhhh Eri, no m'hagués imaginat aquesta combinació, pero la tastarem, segur que queda molt bo.
    Gràcies per l'enllaç <3
    Petonets maca

    ResponElimina
  4. No hi hagués pensat mai en aquesta combinació però ha de ser boníssima! El café m'encanta i la carbassa també m'agrada molt així que aquest pastís el trobo deliciós!!
    Molt bona proposta!!

    ResponElimina
  5. No podiem esperar una recepta de "ole" venint de tu. magnífic pastís fora del comú Eri. Petonets

    ResponElimina
  6. Un pastís excepcional, amb una combinació que no se m'hauria ocurregut mai. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  7. mmmm....temptador, m´agrada molt la combinació q has fet....petonets

    ResponElimina
  8. Oh Eri, ara mateix aquest tros que està tallat el voldria agafar.
    M'encanta la combina de sabors, és perfecte!!!!

    Petons

    ResponElimina
  9. Que bo, Eri!! Les fotos es mengen soles! Jo també vaig fer un pastís de moniato dilluns. No sabia que haguessiu fet repte! petons

    ResponElimina
  10. Me encantan el boniato, así que esta tarta debe estar riquisima.
    Besos.

    ResponElimina
  11. A quina hora dius que és el café?
    Muas

    ResponElimina
  12. Ja m'extranyaba a mi que miran els blogs només veies receptes amb carbassa o boniato. Aquest pastis amb la crema de café ha ser "olé".
    Petons

    ResponElimina
  13. Que original!! M'agrada molt, a més, t'ha quedat amb un color preciós. El moniato a vegades sembla complicat per a fer dolços però la veritat és que si es tria bé la recepta els resultats son espectaculars!

    Petonets!!

    ResponElimina
  14. Jo sóc gaire de moniato però la crema de cafè m´encanta...el provaria sense contemplacions!

    ResponElimina
  15. Que contrasté de sabores!! Delicioso....
    Bss

    ResponElimina
  16. El moniato li dona un color molt vistós, queden les capes ben diferenciades, tan de color com de sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Qué maravilla de pastel, es muy atractivo para la vista y para el paladar. Besos

    ResponElimina
  18. Yo solo puedo quedarme con lo que me regala la vista, que es una tarta muy vistosa. Por lo que he podido leer a Miquel, la capa superior lleva café. ¡Qué contraste más rico! ¡Ummm!

    Eri, no sé si te habrás dado cuenta de que el traductor no incorpora la opción "español". ¡Cómo puede ser! Je je je.

    Feliz finde!!

    ResponElimina
  19. ohhhhh pero que pastel mas bueno esa combinación sera riquisima.
    Saludos

    ResponElimina