divendres, 25 d’octubre de 2013

Pastissets de pètals de rosa


Una celebració important es mereix d'alguna cosa també ben especial. Així que per felicitar a l'aniversari del blog: Pastissets, que millor que uns Pastissets de crema de pètals de rosa.
Enhorabona per a la vostra feina i desitjo que us agradin molt!


Ingredients per a 6 pastissets:
90 grams de galetes tipus maria
35 grams de manteta fossa
250 g de mascarpone
200 ml de nata per muntar
200 ml de llet
1 sobre de quallada
50 grams de sucre
6 c/p de melmelada de pètals de rosa
Colorant rosa (opcional)

Cobertura:
35 ml d'aigua
45grams de sucre
15 grams de cacau pur
30 ml de nata (35% MG)
1 fulla de gelatina
Pètals de rosa cristal·litzats

Preparació:
Posar acetat al voltant d'un cercle d'emplatar i tancar amb cel·lo. Retirar l'acetat i fer-ne 5 més.
Triturar les galetes i afegir la mantega. Remenar i omplir la base dels pastissets. Aixafar bé per que quedi una capa compacta. Deixar a la nevera.
En un cassó, posar el mascarpone, la nata, el sucre, la melmelada i el colorant. Posar a escalfar, tot remenant sense parar.
Mentre s'escalfa, diluir la quallada en la llet. Afegir i remenar fins que la barreja comenci a espessir.
Retirar el cassó i deixar refredar una mica. Anem remenant de tant en tant. Abocar la crema dins dels cercles d'acetat i posar-hi a la nevera un parell d'hores.
Passat aquest temps, els posem al congelador i mentre preparem la cobertura.
Posar la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda.
En un cassó, posar a escalfar l'aigua, el sucre i la nata. Remenar i quan arrenqui a bullir, baixar el foc i afegir el cacau. Deixar coure tres minuts sense parar de remenar.
Colar i quan arribi a 60º, afegir la gelatina escorreguda. Remenar i deixar refredar fins que arribi a 30º-32º.
Treure els pastissets del congelador i retirar l'acetat. Posar-lo sobre una reixeta i cobrir amb la cobertura. Posar a la nevera fins el moment de servir i decorar amb els pètals de rosa cristal·litzats.



11 comentaris:

  1. Ostres, quins pastís més especial! He de dir que fa relativament poc que vaig descobrir la melmelada de roses i em va encantar, així que aquest me'l apunto! Petons!

    ResponElimina
  2. quina bona proposta que els envies, Eri!! De pètals de rosa és molt i molt original.

    ResponElimina
  3. Hace mucho tiempo que no paso por tu cocina, espero que estés bien, me acabas de dejar, como siempre con la boca abierta, vaya pedazo de postre...

    Abrazos

    Bon cap de setmana!!!!

    ResponElimina
  4. Felicitats!!! Caram quina recepta més saborosa i vistosa!! Nyam!!! :D

    ResponElimina
  5. Ohhhh Eri!!!! Moltes gràcies!!! Quina preciositat de pastisset!!! Ens ha encantat. A més ha de ser deliciós.
    Moltíssimes gràcies guapa.
    Petonets i bon cap de setmana
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  6. Quin sabor tan delicat, amb una presentació exquisida. M'agrada molt com t'ha quedat.
    Petons maca.

    ResponElimina
  7. Una mossegada ben exquisita

    Muas

    ResponElimina
  8. Quins pastissets més delicats, han de ser deliciosos. I t'han quedat de fàbula. Segur que els qui els han tastat n'han gaudit de debò.

    ResponElimina
  9. mmm això ha de ser una autèntica delícia!! Te un aspecte inmillorable i s'aprècia una textura d'allò més tentadora.

    Petonets!!

    ResponElimina
  10. Uffff Eri és espectacular, quina aroma, quin gust mes booooooo!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina