Pel cap de setmana un croissants... espectaculars! He seguit
al peu de la lletra la recepta de la Sònia i us puc assegurar que tenen un resultat d’allò més bo! Molts millors del
que podem trobar a molts forns o pastisseries. Us animo a que els feu, per que
tot i que són laboriosos, en temps, gens complicats!
I després d’un mes desapareguda... torno amb moltes
ganes de visitar les vostres cuines!
Ingredients:
500 grams de farina de força205 ml d’aigua
70 ml de llet
10 grams de sal
55 grams de sucre
10 grams de llevat de forner
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou batut més 1 c/s llet
Per a l’acabat:
20 ml de llet
30 grams de sucre fi
Ingredients
per a la massa mare:
93 grams de farina de força56 ml d’aigua
2 grams de sal
2 grams de llevat de forner
Preparació
de la massa mare:
·
Barrejar tots els
ingredients. Amassar fins a formar una bola elàstica i que no s’enganxi a les
mans. Deixar fermentar unes tres hores en recipient tancat durant 3 hores o bé
tota la nit, tapada amb paper film, llavors treure de la nevera al matí i
deixar que agafi temperatura ambient.
Preparació
de la massa del croissant (panificadora):
·
Posar la panificadora amb
el programa d’amassar i llevar. Ingredientes en el següent ordre: aigua, llet,
sal, sucre, farina i llevat. Als 10 minuts, afegir la massa mare i quan
finalitzi el procés d’amassar, retirar i deixar en un bol tapada amb un drap,
fins que dobli el volum.
·
Estendre la massa formant
un rectangle de 0,5cm de gruix, plegar per a la meitat i deixar fermentar 30m.
·
Formar un rectangle de 0,5
cm de gruix i repartir part de la mantega per a tota la superfície.
·
Doblar (primera vegada) el
rectangle des dels dos costats cap a la meitat, tornar a escampar la mantega
restant, girar 90º cap a un costat i doblegar de nou els costats cap el centre.
·
Deixar reposar en el
congelador per a que la mantega s’endureixi.
·
Formar de nou un rectangle
de 0,5 cm de gruix. Doblar (segona vegada) el rectangle des dels dos costats
cap a la meitat (ja sense mantega),
girar 90º cap a un costat i doblegar de nou els laterals a la meitat.
·
Deixar de nou 30m al
congelador.
·
Formar un rectangle de 4mm
de gruix i tallar triangles de 21x8 cm.
·
Enrotllar sense apretar i
posar-los a la safata que anirà al forn. Pintar amb la barreja d’ou i llet i
deixar-los fermentar 1 hora.
·
Coure uns 10 minuts a
200º. Retirar del forn i pintar amb la barreja de sucre i llet.
Notes:
Els croissants es poden congelar fets. També es poden
congelar crus abans de pintar amb l’ou. Llavors es treuen del congelador i es
deixen llevar tota una nit dins del forn i al matí es couen.
Si voleu veure un dibuix de com fer el plecs, accediu a
l’enllaç de la Sònia.
Bon profit!
Nosalters també els vam fer, i repetirem. Porten una feina da de por, però són taaaaan bons!!
ResponEliminapetonets i bon cap de setmana!
Jo vaig tenir la sort de tastar´los fets per ella quan vaig anar a casa seva i t'asseguro que feia molts anys q no menjava un croissant tan bo.
ResponEliminaT'ha quedat genial, es veuen les capes super be.
Un petonet
Tienen razón, da mucho trabajo pero el resultado es... IMPRESIONANTES!! besos.
ResponEliminaTinc apuntada la recepta i el mètode des de fa gairebé un any i mai m'hi poso! sempre qu veig fotos com aquesta teva salivejo com mai.... quina pinta... i quina manera de tornar tan dolça!
ResponEliminaPetons!
Impresionantes, vaya pinta tan magnífica, yo también hice la receta de Sonia y claro que me cansé durante el transcurso, pero los voy a repetir (eso sí, para el invierno) porque me encantaron.
ResponEliminaun besazo y feliz finde
Preciosos per dins i per fora!
ResponEliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaPerò només porta 2g de llevat la massa mare?
Quina presencia tan fabulosa! I quant treball per desaparèixer en un santiamen.
ResponEliminaTenen molt més bona pinta que alguns que venen. Cada cop costa més trobar un bon croissant. No els he fet mai.
ResponEliminaPetons.
T'han quedat calcats! es q son un vici...ara pq estem d'obres, pero tinc unes ganes...els congelats fa setmanes q s'han acabat...
ResponEliminaDeseaba ya verlos.Tienen un aspecto la mar de seseable nena.
ResponEliminaQue bien te han quedado,superiores ;))
Cariños Eri.
Tenen pinta d'estar boníssims, segur que ja no t'en deu quedar ni un, jeje. Jo en vaig fer un cop, van quedar molt bé però, personalment, crec que no em val la pena tant d'esforç, ja que t'hi poses fas cantitat i no és una cosa que pugui menjar habitualment i, esclar, ja se sap, si estan al congelador s'acaban menjant xD.
ResponEliminaPetonets!!
Uf! Semblen boníssims! Jo no sé si m'atreveixo encara... massa nivell... espectaculars sucats amb llet! Petonet, guapa
ResponEliminaa mí me parecen complicadas, pero viendo cómo te quedaron lo pensaría dos veces antes de decidir no hacerlas. ¡que esponjosas!
ResponEliminaOstres tene una pinta inmillorable ..han de ser bonissims.
ResponEliminapetons
Me aficioné muy tarde a comer croissants, pero me estoy desquitando, porque cada vez que puedo me como uno ;) Qué bien tener ahora utu receta casera, qué doraditos te quedaron!!
ResponEliminaAbrazos y buen fin de semana
Quina feinada! però segur que val la pena! Petons
ResponEliminaWoow, wooww, wowww, que pinta mas rica que tienen!!!!a ver si encuentro hueco.. Bss
ResponEliminaOstres reina, un mes desapareguda... però tornes per la porta gran!! Jo amb els croissants no m'hi atreveixo i a tu t'han quedat amb una pinta genial!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jolines que maravilla de croissants,te lo has currado con el rodillo los plieges, pero despues hay satisfacicon al verlos tan bonitos y tan buenos.
ResponEliminaUn placer fantastico sin lugar a dudas al saborearlos uhmmm.
bon cap de setmana
peto
mira que és magica la pasta fullada!! m'encanten els croissants, i més sobretot si són casolans casolans! bon esmorzar! petons
ResponEliminaBen retrobada!!!
ResponEliminaLes fotos parlen per si soles. T'han quedat fantàstics. Un croissant ve d'agust a qualsevol hora del dia.
Nena tens ma per a tot!!! tinc une ganes de fer-los, però tinc por que em quedin malament! vaja pinta que tenen amb aquest coloret! Petonets
ResponEliminaNomhi ha res mes bo que un croasant recent fet... Imsi es a casa, millor!!!
ResponEliminaPetonets.
Fer croisants a casa és molt complicat, però a tu t'han quedat genials. Ara mateix en menjaria un d'aquests per esmorzar!
ResponEliminaSe ven exquisitos!!!. tengo que probar a hacerlos porque menuda miga tienen tan buena. Un beso y feliz domingo
ResponEliminaHan d'estar boníssims. Tinc pendent de fer-los. Si m'han de quedar així aviat els faré.
ResponEliminaFeliç setmana,
Nani
Quins croissants més bons t'han quedat! Si semblen comprats! Em fas enveja...
ResponEliminaPetons
Mónica
Que buena pinta tienen estos croissants, para el café me guardas uno ja,ja,aja,ja, besos.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina feinada! però el resultat és fabulós! a veure si m'animo! Salutacions,
ResponElimina