divendres, 3 de febrer del 2012

Pastís de carbassa i pastanaga amb crema i escuma de taronja




En un dels tallers del Bon Preu ens van ensenyar a fer un pastís de carbassa, taronja i poma. Realment el vaig trobar deliciós. Havia fet algun pastís amb carbassa i/o pastanaga i tot i que eren bons, no m’acabaven de fer el pes. Potser es que havia utilitzat la carbassa cuita...

Al dia següent ja l’havia fet i amb el mateix resultat: Excel·lent. Però com no en tenia prou, vaig fer una segona versió que és la que avui us porto, on en el mateix pastís vaig afegir pols de taronja i granet d’ametlla.

A més, el vaig farcir d’una crema de taronja i el vam acompanyar amb una escuma de taronja, així podria estrenar per fi el sifó!


Espero que us agradi!

Per a un motllo de 26 cm

Ingredients per al pastís:
Ingredients secs:
300 grams de farina
400 grams de sucre morè (es pot utilitzar sucre blanc o fructosa, però no queda igual)
1 c/p d’impulsor
½ c/p bicarbonat
1 c/p canyella en pols
¼ c/p de gingebre
1 c/p pols de taronja (opcional)
Granet d’ametlla

Ingredients humits:
4 Ous L (65 grams)
150 ml d’oli d’oliva suau
100 grams de pastanaga ratllada
100 grams de carbassa ratllada
100 grams de poma ratllada



Ingredients per a la crema de taronja:
350 ml de suc de taronja natural
50 grams de farina de panís
70 grams de sucre
2 rovells d’ou M
50 ml de licor de mandarina (opcional)*
1 fulla de gelatina
*substituir per 50 ml més de suc de taronja si no es posa

Ingredients per a l’escuma de taronja:
400 ml de suc de taronja envasat
Sucre fi al gust (jo he posat 50 grams)
2 fulles de gelatina

Preparació del pa de pessic:
  • Pre escalfar el forn a 170º.
  • En un bol, barregem tots els ingredients secs.
  • En un altre bol muntem els ous (no cal que doblin el volum) i barregem amb la resta d’ingredients.
  • Incorporem els ingredients secs als humits i barregem fins que quedi una massa homogènia.
  • Encamisem el motllo (pintar amb mantega i farina) i aboquem la mescla en el motllo.
  • Coure uns 40 minuts amb funció ventilador si és possible. Comprovar abans de retirar del forn que estigui cuit, punxant amb un escuradents que surti net.

Preparació de la crema de taronja:
  • Posar la fulla de gelatina a hidratar amb aigua.
  • Barregem 150 ml del suc de la taronja amb el licor i la farina de panís fins que quedi dissolta.
  • En un cassó, posem els rovells, el sucre i 200 ml del suc de taronja i portem al foc suau sense parar de remenar.
  • Quan arrenqui el bull, baixem el foc al mínim i afegim la barreja de la farina de panís i continuem remenant fins que espesseixi.
  • Retirem el cassó del foc i afegim la gelatina escorreguda amb les mans. Remenem i passem la crema a un recipient fins que es refredi. Tapem a pell amb paper film per que no es faci crosta. Un cop fred passem a la nevera fins el moment de la seva utilització.
Nota: Aquesta crema és molt espessa per a l´’us que li volia donar. Si la voleu més clara, reduir la quantitat de farina de panís a 35 grams.

Preparació de l’escuma de taronja:
  • Posar gelatina a hidratar amb aigua.
  • Barregem 100 ml del suc de la taronja amb el sucre i posem a escalfar sense que arrenqui a bullir. Afegim la gelatina prèviament escorreguda amb les mans i remenem fins que es dissolgui. Afegim la resta de suc i remenen.
  • Deixem refredar.
  • Aboquem la mescla al sifó, posem una càpsula, agitem i deixem a la nevera un mínim de 4 hores.
Muntatge:
  • Obrim el pastís per la meitat, posem una capa de crema i tapem. Acompanyem amb l’escuma de taronja.



Bon profit!

33 comentaris:

  1. Ideal para empezar el fin se semana. Un lujo de postre. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. La combinació de carbassa i pastanaga pel pastís és molt encertada, però si ho farceixes de crema de taronja, a més a més del color preciós l'acabes convertint en un pastís de festa festa.
    Molt bona idea ;)

    ResponElimina
  3. Oooh!!! quin postre!!! sembla molt bó!!!
    espero la teva visita, ah, i et segueixo

    ResponElimina
  4. Que receta tan buena, Elena, me encanta y sobre todo,¡¡¡una receta para el sifón!! que con lo caro que es lo tengo muerto de risa, me gusta todo pero ya verás el provecho que le voy a sacar a la espuma de naranja

    un besazo

    ResponElimina
  5. no solo has hecho el pastis del Pep sino que le has dado la vuelta para hacerlo a tu gusto personal, esto es magnifico y encuentro que queda mejor asi,es una combinacion perfecta.La presentacion fantastica
    Empieza a sacar humo el sifon ya jajja
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Oye, cómo me gusta el catalán, qué bien suena!!! eso de toronja es que es maravilloso, como este dulce!! qué maravilla...

    ResponElimina
  7. Qué maravilla, Elena. Yo también suelo hacer uno parecido y la calabaza rallada le da un punto especial. Lo que no he hecho nunca es echarle manzana.... Este finde de frío, ya sé lo que voy a hacer.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  8. Eri, ja tinc una excusa per estrenar el meu sifó...jaja
    El pastis te un aspecte bonissim...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Amb pastanaga i carabassa junts encara no ho havia vist! Segur que te que estar molt bona aquesta combinació. La pinta ho demostra.
    Petons

    ResponElimina
  10. UAAUU, quina bona pinta!!!!!!!! De veritat, m'encanten els pastissos de pastanaga, i aquest és la bomba!! Penjaràs també el de carbassa, taronja i poma?? Si us plau!!! jaja

    Un petonet guapa!! :D

    ResponElimina
  11. A casa l'hem fet i també ens va agradar. Molt bona idea farcir-lo amb la crema de taronja, així encara ha de ser més bo. I molt carregat de vitamines!

    ResponElimina
  12. Així m'agrada! Receptes de tallers que m'he perdut! Aquest pastís és un tres en ú. Massa, crema i escuma! Ja veig que els propers Reis hauré de demanar un sifó, que encara no puc fer escumes... Petonets preciosa. I ara sí, fins aviat...

    ResponElimina
  13. Hola Eri!
    Aquest pastís és perfecte, ric en ingredients tan belles!
    Gran cap de setmana!
    Petons .. ♥

    ResponElimina
  14. qué cosas tan ricas nos haces, deberíamos obligarte a no faltar nunca, tus recetas y fotos siempre maravillan.
    Besos

    ResponElimina
  15. Per què miro el teu blog a aquestes hores?. No tinc solució.

    ResponElimina
  16. Quin pastís!!! te una pinta!!! he dinat fa poc però un trosset m´el menjava!!! petons i bon cds

    ResponElimina
  17. Vaja ja veig en q estaves ocupada ahir a la tarde....

    Jo he tastat de carbassa i el vaig trobar molt bo... em queda el de pastanaga i la combinació dels dos clar.

    Bon cap de setmana
    Un petonet

    ResponElimina
  18. Tienen una pinta... a mi cada vez más me gusta añadir hortalizas a los bizcochos le dan mucha jugosidad. Besos y buen finde!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  19. Quin tunejat!T' ha quedat fantàstic! Ah i el crocant final, deliciós (no t´ho havien dit encara, je,je, je)

    ResponElimina
  20. Quin pastis més bo!!! no li falta de res... i aquesta cremeta.. rematat de luxe!!!! Petons,i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  21. Noia, això és un senyor pastís!!! Ha de ser boníssim. Cap a al calaix de pendents ja!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  22. El toc dels cítrics i del gingebre deu donar el puntet perfecte.
    Bon cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  23. Aquest pastís seria la meva perdició... l'has millorat molt! Aquesta escuma en breu sortirà del meu sifó! jejeje
    PEtons
    Sandra

    ResponElimina
  24. Com vols que no ens agradi??? impossible.

    Muas!

    ResponElimina
  25. Ole, ole, avui estem d'estrena eh!!! jo el tinc que encara no l'he estrena't he fet servir el de la meva germana, jajajaja. Quina combinació més bona d'ingredients, m'ha agrada't molt el toc de la taronja.

    Un petonet

    ResponElimina
  26. Pensava que la carabasa era torrada i me´n acabo d´adonar que es ratllada. Que bó que es veu aquest pastís.
    Petons

    ResponElimina
  27. Eri, cada dia em sorprens més. N m'agrada, m'encanta!!!! molts petonets

    ResponElimina
  28. Amb la crema de taronja te que ser una delicia de pastís i la presencia que té ja ho diu tot, excelent.
    Petons.

    ResponElimina
  29. Veig que es un pastís que porta una mica de fina, però estic segura que el resultat s' ho val!

    ResponElimina
  30. Fa segles que tinc pendent el pastís de pastanaga. La carbassa no m'entusiasma massa però tots dieu que està molt bona en dolç. Encara no m'he atrevit...
    Petons.

    ResponElimina
  31. Un pastís exquisit i molt bòna combinació taronja y carabassa, el probaré.

    ResponElimina