En un dels tallers del Bon Preu ens van ensenyar a fer un pastís de carbassa, taronja i poma. Realment el vaig trobar deliciós. Havia fet algun pastís amb carbassa i/o pastanaga i tot i que eren bons, no m’acabaven de fer el pes. Potser es que havia utilitzat la carbassa cuita...
Al dia següent ja l’havia fet i amb el mateix resultat: Excel·lent. Però com no en tenia prou, vaig fer una segona versió que és la que avui us porto, on en el mateix pastís vaig afegir pols de taronja i granet d’ametlla.
A més, el vaig farcir d’una crema de taronja i el vam acompanyar amb una escuma de taronja, així podria estrenar per fi el sifó!
Espero que us agradi!
Per a un motllo de 26 cm
Ingredients per al pastís:
Ingredients secs:
300 grams de farina
400 grams de sucre morè (es pot utilitzar sucre blanc o fructosa, però no queda igual)
1 c/p d’impulsor
½ c/p bicarbonat
1 c/p canyella en pols
¼ c/p de gingebre
1 c/p pols de taronja (opcional)
Granet d’ametlla
Ingredients humits:
4 Ous L (65 grams)
150 ml d’oli d’oliva suau
100 grams de pastanaga ratllada
100 grams de carbassa ratllada
100 grams de poma ratllada
Ingredients per a la crema de taronja:
350 ml de suc de taronja natural
50 grams de farina de panís
70 grams de sucre
2 rovells d’ou M
50 ml de licor de mandarina (opcional)*
1 fulla de gelatina
*substituir per 50 ml més de suc de taronja si no es posa
Ingredients per a l’escuma de taronja:
400 ml de suc de taronja envasat
Sucre fi al gust (jo he posat 50 grams)
2 fulles de gelatina
Preparació del pa de pessic:
- Pre escalfar el forn a 170º.
- En un bol, barregem tots els ingredients secs.
- En un altre bol muntem els ous (no cal que doblin el volum) i barregem amb la resta d’ingredients.
- Incorporem els ingredients secs als humits i barregem fins que quedi una massa homogènia.
- Encamisem el motllo (pintar amb mantega i farina) i aboquem la mescla en el motllo.
- Coure uns 40 minuts amb funció ventilador si és possible. Comprovar abans de retirar del forn que estigui cuit, punxant amb un escuradents que surti net.
Preparació de la crema de taronja:
- Posar la fulla de gelatina a hidratar amb aigua.
- Barregem 150 ml del suc de la taronja amb el licor i la farina de panís fins que quedi dissolta.
- En un cassó, posem els rovells, el sucre i 200 ml del suc de taronja i portem al foc suau sense parar de remenar.
- Quan arrenqui el bull, baixem el foc al mínim i afegim la barreja de la farina de panís i continuem remenant fins que espesseixi.
- Retirem el cassó del foc i afegim la gelatina escorreguda amb les mans. Remenem i passem la crema a un recipient fins que es refredi. Tapem a pell amb paper film per que no es faci crosta. Un cop fred passem a la nevera fins el moment de la seva utilització.
Nota: Aquesta crema és molt espessa per a l´’us que li volia donar. Si la voleu més clara, reduir la quantitat de farina de panís a 35 grams.
Preparació de l’escuma de taronja:
- Posar gelatina a hidratar amb aigua.
- Barregem 100 ml del suc de la taronja amb el sucre i posem a escalfar sense que arrenqui a bullir. Afegim la gelatina prèviament escorreguda amb les mans i remenem fins que es dissolgui. Afegim la resta de suc i remenen.
- Deixem refredar.
- Aboquem la mescla al sifó, posem una càpsula, agitem i deixem a la nevera un mínim de 4 hores.
Muntatge:
- Obrim el pastís per la meitat, posem una capa de crema i tapem. Acompanyem amb l’escuma de taronja.
Bon profit!
Ideal para empezar el fin se semana. Un lujo de postre. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaLa combinació de carbassa i pastanaga pel pastís és molt encertada, però si ho farceixes de crema de taronja, a més a més del color preciós l'acabes convertint en un pastís de festa festa.
ResponEliminaMolt bona idea ;)
Oooh!!! quin postre!!! sembla molt bó!!!
ResponEliminaespero la teva visita, ah, i et segueixo
Que receta tan buena, Elena, me encanta y sobre todo,¡¡¡una receta para el sifón!! que con lo caro que es lo tengo muerto de risa, me gusta todo pero ya verás el provecho que le voy a sacar a la espuma de naranja
ResponEliminaun besazo
no solo has hecho el pastis del Pep sino que le has dado la vuelta para hacerlo a tu gusto personal, esto es magnifico y encuentro que queda mejor asi,es una combinacion perfecta.La presentacion fantastica
ResponEliminaEmpieza a sacar humo el sifon ya jajja
bon cap de setmana
peto
Oye, cómo me gusta el catalán, qué bien suena!!! eso de toronja es que es maravilloso, como este dulce!! qué maravilla...
ResponEliminaQué maravilla, Elena. Yo también suelo hacer uno parecido y la calabaza rallada le da un punto especial. Lo que no he hecho nunca es echarle manzana.... Este finde de frío, ya sé lo que voy a hacer.
ResponEliminaBesos, guapa
Eri, ja tinc una excusa per estrenar el meu sifó...jaja
ResponEliminaEl pastis te un aspecte bonissim...
Petonets.
Amb pastanaga i carabassa junts encara no ho havia vist! Segur que te que estar molt bona aquesta combinació. La pinta ho demostra.
ResponEliminaPetons
UAAUU, quina bona pinta!!!!!!!! De veritat, m'encanten els pastissos de pastanaga, i aquest és la bomba!! Penjaràs també el de carbassa, taronja i poma?? Si us plau!!! jaja
ResponEliminaUn petonet guapa!! :D
A casa l'hem fet i també ens va agradar. Molt bona idea farcir-lo amb la crema de taronja, així encara ha de ser més bo. I molt carregat de vitamines!
ResponEliminaAixí m'agrada! Receptes de tallers que m'he perdut! Aquest pastís és un tres en ú. Massa, crema i escuma! Ja veig que els propers Reis hauré de demanar un sifó, que encara no puc fer escumes... Petonets preciosa. I ara sí, fins aviat...
ResponEliminaHola Eri!
ResponEliminaAquest pastís és perfecte, ric en ingredients tan belles!
Gran cap de setmana!
Petons .. ♥
qué cosas tan ricas nos haces, deberíamos obligarte a no faltar nunca, tus recetas y fotos siempre maravillan.
ResponEliminaBesos
Per què miro el teu blog a aquestes hores?. No tinc solució.
ResponEliminaQuin pastís!!! te una pinta!!! he dinat fa poc però un trosset m´el menjava!!! petons i bon cds
ResponEliminaVaja ja veig en q estaves ocupada ahir a la tarde....
ResponEliminaJo he tastat de carbassa i el vaig trobar molt bo... em queda el de pastanaga i la combinació dels dos clar.
Bon cap de setmana
Un petonet
Tienen una pinta... a mi cada vez más me gusta añadir hortalizas a los bizcochos le dan mucha jugosidad. Besos y buen finde!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Quin tunejat!T' ha quedat fantàstic! Ah i el crocant final, deliciós (no t´ho havien dit encara, je,je, je)
ResponEliminaQuin pastis més bo!!! no li falta de res... i aquesta cremeta.. rematat de luxe!!!! Petons,i bon cap de setmana.
ResponEliminaPues se ve realmente delicioso!!!
ResponEliminaNoia, això és un senyor pastís!!! Ha de ser boníssim. Cap a al calaix de pendents ja!
ResponEliminaBon cap de setmana!
El toc dels cítrics i del gingebre deu donar el puntet perfecte.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Marta
Aquest pastís seria la meva perdició... l'has millorat molt! Aquesta escuma en breu sortirà del meu sifó! jejeje
ResponEliminaPEtons
Sandra
Però quina meravella!
ResponEliminaCom vols que no ens agradi??? impossible.
ResponEliminaMuas!
Ole, ole, avui estem d'estrena eh!!! jo el tinc que encara no l'he estrena't he fet servir el de la meva germana, jajajaja. Quina combinació més bona d'ingredients, m'ha agrada't molt el toc de la taronja.
ResponEliminaUn petonet
Pensava que la carabasa era torrada i me´n acabo d´adonar que es ratllada. Que bó que es veu aquest pastís.
ResponEliminaPetons
Eri, cada dia em sorprens més. N m'agrada, m'encanta!!!! molts petonets
ResponEliminaAmb la crema de taronja te que ser una delicia de pastís i la presencia que té ja ho diu tot, excelent.
ResponEliminaPetons.
Veig que es un pastís que porta una mica de fina, però estic segura que el resultat s' ho val!
ResponEliminaFa segles que tinc pendent el pastís de pastanaga. La carbassa no m'entusiasma massa però tots dieu que està molt bona en dolç. Encara no m'he atrevit...
ResponEliminaPetons.
Un pastís exquisit i molt bòna combinació taronja y carabassa, el probaré.
ResponElimina