divendres, 10 de desembre de 2010

Canapès


Aquests canapès tenen una avantatge, es poden tenir mig preparats un parell de dies abans i per aquestes festes al Nadal és una bona opció!

Són uns canapès molts vistosos per que combinen els colors i tots amb la mateixa forma de rotllet. També és una recepta molt versàtil que permet utilitzar diferents ingredients i combinacions.

Aquesta vegada he fet de 4 tipus:

Formatge, anxoves i olives
Formatge i prunes
Sobrassada i olives
Pinya i surimi


Ingredients:

Pernil dolç (que no sigui massa prim)
Sobrassada
Formatge per untar
Olives sense pinyol
Prunes
Anxoves
Pinya
Barretes de surimi
Pa de motllo
Mantega

Les quantitats de canapès dependrà de la mida del pernil dolç i del gruix que es tallin. Per a que us feu una idea, de cada rotllet, fet amb un pernil dolç de mida gran, en podeu treure uns 15 canapès.


Preparació:

Prèvia a l’elaboració dels canapès:
  • Posar el pa de motllo un parell de dies abans a la nevera, així la molla no estarà tan flonja i quedarà perfecte en el moment de tallar-lo. Jo aquest cop em vaig oblidar i no van quedar massa bé...
  • Agafar un tros de pernil en dolç i posar-lo al damunt de paper d’alumini. A sobre posar una capa de sobrassada, formatge o qualsevol altre ingredient que us agradi.

  • En una broqueta, enfilar els altres ingredients: les olives, les prunes, el surimi, etc. i posar-los al damunt.
  • Fer un rotllet i després enrotllar amb el paper d’alumini, prement a les puntes.
  • Treure la broqueta i posar al congelador fins el moment de preparar els canapès.




Nota: Algunes vegades els he preparat amb dos dies d’antelació i queden igual.

Elaboració dels canapes:

  • Preparar la base dels canapès amb el pa de motllo, tot tallant-lo a quadradets no massa petits per que aquest rotllets són grans.
  • Posar la mantega al damunt, que ha d’estar a temperatura ambient.
  • Treure els rotllets del congelador. Passats només uns 15 minuts ja estaran temperats i es poden tallar  molt bé amb un ganivet. Els rotllets s’han de tallar quan encara estan durs, si veieu que es descongelen, poseu-los de nou al congelador una estona.
  • Treure el paper d'alumini del rotllet tallat i posar-lo al damunt de cada base dels canapes i guardar a la nevera fins el moment de servir.

    Dedicada a la Conxita


Recomanacions:
Si utilitzeu productes que continguin molt líquid com la pinya, cal que estiguin ben escorreguts perquè sinó deixaran molt de suc en el canape i no quedarà bé.
Quan talleu els rotllets, vigileu que no els hi quedi cap trosset petit de paper d’alumini enganxat al rotllet.


Bon profit!

18 comentaris:

  1. Molt bona presentació´. M´agradat aquest recurs de preparació amb dos dies d´antelació...és un descans. REcordo una vegada per Any nou que em vaig llevar a les 7 del matí per fer canapès...MAI MÉS...

    ResponElimina
  2. Va molt bé fer-los així en rotllets, i fan bona pinta!

    ResponElimina
  3. Queda un assortit molt vistós i amb una combinació d'ingredients molt bona. M'encanten totes quatre propostes. I és veritat que tot el que es pugui fer amb antel·lació és mol tmés pràctic ;)

    ResponElimina
  4. La manera de fer-los recorda el sushi.

    Crec que és una manera original de servir-los, diferent de l'habitual que coneixem.

    Sembla que d'aquesta manera la barreja dels diferents sabors resta molt ben repartida.

    ResponElimina
  5. Hola Cristina,
    Si que és un descans, si. Quin horror aixecar-se a aquestes hores... Doncs ja tens una proposta per aixercar-te un parell d'horetes més tard. Gràcies. Petons

    ResponElimina
  6. Hola Jordi,
    Benvingut i moltes gràcies. És una manera molt pràctica i queden molt bons. Ara aniré a fer un tomb per a la teva cuina..

    ResponElimina
  7. Hola Gemma,
    Amb les idees que tens tu, segur que se t’acut fer alguna combinació d’ingredients sorprenents .. fins i tot dolços! Je,je, si és així ja ens ho diràs. Petons,

    ResponElimina
  8. Hola Tomi
    Es veritat, no ho havia pensat.. i mira que m’agrada el sushi!!!!!!!! Són diferents i t’eviten moltes hores de feina , amb un resultat bo. Petons i gràcies

    ResponElimina
  9. Aquests canapés són genials, jo n'havia fet amb prunes, m'apunto les altres versions!

    ResponElimina
  10. me gusta tus canapes y todo lo que se pueda adelantar mejor.
    Muy bien explicada la receta y las fotos
    Gracias por compartirlo
    petons
    miquel

    ResponElimina
  11. ¡Qué buenos!, se ven deliciosos.
    besos (dadá flavors)

    ResponElimina
  12. Hola M. Àngels,
    Si fas noves versions a part d'aquestes ja ens les passaràs. Petons

    ResponElimina
  13. Hola Miquel
    Me alegro que te gusten. Y además si te sirven como idea para estas Navidades, pues mejor. Aunque no tiene mucho misterio, intento explicarlo con detalle para que cualquier persona con más o menos idea de cocina pueda hacerla con facilidad. Besos,

    ResponElimina
  14. Eri quin goig que fan !! sembla que no siguin complicats de preparar i això que es puguin fer abans ens facilita molt la feina.

    Doncs anotats per aquestes festes !!
    Gràcies per la dedicatòria .
    Petons,
    Conxita

    ResponElimina
  15. Hola Dadá!
    Están muy buenos y son fáciles de hacer! Muchas gracias por tu visita, comentario y por hacerte seguidora de esta pequeña cocina. Espero que sigan gustándote mis recetas! Besos

    ResponElimina
  16. Hola Coxita,
    De res, que menys després dels teus comentaris... Fes-los i ja veuràs com quedaràs contenta. Petons,

    ResponElimina
  17. Quina pinta mes bona!!Aquest dijous vaig a un sopar informal i els faré. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  18. Hola Emma,
    Moltes gràcies. Espero que us agradin, ja em diràs. Petons

    ResponElimina