dilluns, 24 de març del 2014

Risotto de fruits de mar


Aquest plat és simplement espectacularment bo i més encara si tens la sort que un gran Mestre, el  Miquel ve a casa teva a preparar-lo. Doncs si, aquesta es l'avantatge de tenir grans i bons amics, que a més són excel·lents cuiners. Amb la Neus vam poder gaudir d'aquest plat i la millor companyia per assaborir-lo.

Moltes gràcies Miquel!

Ingredients per a 4 persones:
250 grams d’arròs Arborio
125 grams de ceba tendre
½ pebrot verd
1 sèpia o calamar de platja mitjà
100ml de vi blanc
50 grams de formatge parmesà
25 grams de Mascarpone
1 c/s d’oli d’oliva verge extra
Sal
Pel brou:
1 porro
1 pastanaga
1 tomàquet ratllat
Cap i espina de rap
18 Gambes
300 grams de musclos

Preparació:
Pelem les gambes i els hi traiem el cap. Reservem per separat. Bullim els musclos al vapor i reservem l’aigua.

En una olla posem una mica d’oli i sofregim el porro i la pastanaga tallat ben petit. 

Afegim el cap de rap, espina i els caps i pells de les gambes que havíem reservat. 

Deixem coure uns minuts i afegim el tomàquet ratllat i deixem coure, tot remenant de tant en tant. Afegim l’aigua dels musclos i més aigua fins que ho cobreixi. Deixem coure un 15-20 minuts. Triturem, passem per un colador xinès i reservem.

En una olla alta, posem una mica d’oli i sofregim les gambes volta i volta, reservant 12 per l’emplatat. Piquem la ceba i el pebrot verd i ho fregim en el mateix oli.  Tallem el calamar o la sèpia a trossos molt petits i ho afegim al sofregit. Deixem fins que estigui cuit.

Piquem els musclos i les gambes ben petit i reservem.

Posem l’arròs i anacarem en el sofregit.  Afegim el vi blanc, fins que s’evapori, i sense parar de remenar. Després anem afegint el brou mica en mica durant la cocció a mida que l’arròs vagi absorbent el líquid. Als 15 minuts, afegir els musclos i les gambes. 

Coure uns 18-20 minuts aproximadament.

Fer un tall a les gambes reservades a la part del davant d'un cm de llar i fer-les a la 
paella volta i volta amb unes gotes d'oli.

Retirar del foc, afegir el formatge parmesà, el mascarpone i remenar. Posar a punt de sal i afegir les gambes. Deixar tapat 3 minuts i servir ben calent.

13 comentaris:

  1. jaja estoy seguro que esta mucho mejor que el ultimo que compartimos los 3 junto a Sonia o no?.
    Un placer compartir estos momentos unicos con vosotras.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mestreeee pues va a ser que si ehhhh jajaja

      Elimina
    2. i la llimona? no hi havia llimona aquell dia??? :-) a mi em va agradar molt, eh! jo hi torno quan faci falta...

      Elimina
    3. cuando me di cuenta ya estaba patentado, sino lo patento el rissoto al limón jajja

      Elimina
  2. Quin arròs, quina companyia i quin cumpleanys més fantastic vaig tenir. Si realment es una sort tenir bons amics i que ademés sapiguen cuinar tan bé.

    Pero la propera vegade amaga l'aigua...per si de cas.

    Petons i gràcies per un magnific día

    ResponElimina
  3. Caram, el Miquel Us cuida molt, veig. Quina delícia més bona, aquest risotto. De ben segur, un aniversari molt especial.

    ResponElimina
  4. com us cuideu Eri!!!! té molt bona pinta aquest arrós. Petonets guapa

    ResponElimina
  5. Adoro los risottos, y el tuyo tiene un colorcito que me encanta
    Besos

    ResponElimina
  6. Un risotto bien rico, y unos amigos estupendos, da gusto compartir aficiones y comida, felicidades!! Bss,

    ResponElimina
  7. Segur que molt bo, alguns tenen molttttta sort !!! :))) Muaks

    ResponElimina
  8. Vaja...ja el contractaré a en Miquel perquè m´ensenyi a cuinar....que em queda molt...Llimona sí, si us plau.

    ResponElimina
  9. Tenir la sort de que un gran cuiner i magnífica persona vingui a casa a cuinar es tota una sort que et mereixes.
    un arròs des de llepar-se els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Ejemmm ejemmm que morrudos que sois...encima nos lo restregáis mas veces????
    Me faltan emoticonessssss
    Bss

    ResponElimina