dilluns, 2 de desembre del 2013

Torró de xocolata al cafè


Un torró que mai falta a casa pels Nadals. Si us animeu a preparar-lo, endavant amb la recepta:


Ingredients:
210  + 50 grams de xocolata negre Nestlé Postres 
10 grams de mantega de cacao
25 grams de mantega
15 grams de glucosa
40 grams de cafè + 2 c/c de Nescafé

Preparació:

Per a la capa de xocolata, podeu simplement fondre la xocolata al bany maria o microones, o bé temperar-la. En aquesta elaboració es recomanable, si volem obtenir una cobertura brillant, que no canviarà de color, amb una textura llisa i a més que tingui un major temps de conservació. Temperar la xocolata ens proporciona totes aquestes avantatge:

Procés Temperat de la xocolata sobre marbre de cuina: Per a la cobertura de xocolata negre, les temperatures han de ser: Fondre: 45º-50º. Refredar: 28º-29º. Temperat: 31º-32º.

Assegurar-se que tant els estris com el marbre de la cuina estan perfectament nets i secs. Hem de tenir en compte, que la temperatura ambient de la cuina ens afectarà en el procés, és més complicat treballar-lo quan  fa molta calor i si fa massa fred, haurem de treballar més ràpid.

Fondre la xocolata al microones o bany maria. Un cop fos, tirar sobre del marbre, 3/4 parts de la xocolata (no passa res si és una mica més o menys). Amb una espàtula llarga, s'ha d'anar estirant la xocolata d'una costat a altre vàries vegades, fins que rebaixi la temperatura, fins la de refredament (28º-29º).  Recollir la xocolata i afegir-la al bol on teníem l'altre part de xocolata. Barrejar suaument i la temperatura per utilitzar ja la nostra cobertura ha de ser de 31º-32º.

Preparació del torró:

Fondre els 210 g  xocolata i temperar-la. Posar en el motllo del torró i donar-li uns cops sobre el marbre. Donar-li la volta al motllo on teníem la xocolata i donar-li cops per retirar l'excés de xocolata. És important que quedi una capa fina. Amb una espàtula retirar la xocolata que quedi pel motllo.

Posar el motllo a refredar en un lloc fresc, no a la nevera. I deixar que la xocolata es solidifiqui.  Mentre, prepararem el farcit. 

En el mateix bol on tenim la xocolata sobrant, li afegim la mantega de cacau i fonem de nou al microones. Batem i reservem. Posem un cassó al foc amb el cafè, el Nescafé i la glucosa i posem a escalfar. Només fins que la glucosa es dissolgui. Ho afegim a la xocolata molt poc a poc i sense parar de batre per emulsionar. En aquest procés la xocolata ja s'haurà refredat. Sinó deixar-la fins arribar pràcticament a temperatura ambient i abocar en el motllo. Donar uns cops i deixar 3mm per segellar després el motllo. Deixem reposar en un lloc fresc.

Un cop la crema estigui amb consistència (toqueu amb el dit i quan noteu una fina capa que no s'enganxa) ja podreu segellar el torró.


Fondre la xocolata restant i deixar refredar una mica. Cobrir el torró, donar uns copets sobre el marbre i allisar amb una espàtula. Deixar en un lloc fresc fins que la xocolata es solidifiqui. Desemmotllar i  llest! 

14 comentaris:

  1. Qué bien te ha quedado y me imagino el sabor... una delicia. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
  2. Uy aquest es el preferit del meu germà gran, queda apuntat. Petons maca.

    ResponElimina
  3. que bo Eri!!! m'encanten tan el cafe com la xocolata i aquest torro diu: MENGEM!!

    ResponElimina
  4. oh que bo, Eri! dels meus preferits, els que porten cafè o coco. I que ben acabat que t'ha quedat, millor que un bombó! petons

    ResponElimina
  5. Eri!!!!!! hay algún piso libre cerca del tuyo??? me instalo rapidamente (no se lo des a la señu, ehhhh)
    Bss

    ResponElimina
  6. Eri que este chocolate no lo vea la señu y busca otro piso para mi
    peto

    ResponElimina
  7. Un turró boníssim de cafè, amb una preciosa presentació. Està clar que ets una experta amb el tractament de la xocolata. I l'atrezzo elegant i festiu!! Quan dius que vingui a tastar-lo? M'escapo per esmorzar? Petonets maca!!

    ResponElimina
  8. La xocolata t'ha quedat perfecta, brillant i molt ben temperada.
    El farcit m'encanta, a casa som fans del cafè! :)

    ResponElimina
  9. Un turrón perfecto, qué delicia!! Besos

    ResponElimina
  10. Hola guapa tu

    Nena et copio la recepta, quina bona pinta

    mil petonets de xocolate, Susanna

    ResponElimina
  11. d'on treus la manteca de cacao??! i la glucosa!! quina bona pinta noia aquest torró...soc cafetera total jo! petons

    ResponElimina
  12. M'encanta la combinació de cafè i xocolata. El problema és que no podria parar de picar d'aquest torró!
    Marta

    ResponElimina
  13. Crec que la foto ja ho diu quasi bé tot, el sabor del xocolata amb el cafè augmenta el sabor d'ambdós components.

    ResponElimina