dissabte, 14 de desembre del 2013

Aperitiu de salmó amb cansalada ibèrica i regalèssia



Si us agrada el salmó no deixeu de tastar aquest aperitiu. I els que no us agradi també. La regalèssia li dona una frescor al salmó que combina de meravella amb el fons fosc i els cruixents del plat.

Aquesta tapa, la vam poder aprendre i tastar al taller de Sabores. La original es fa amb el salmó laminat molt prim. La podeu veure al bloc del Miquel. Jo l’he fet ja dues vegades i ha estat un èxit. Aquest darrer cop l’he fet simplement posant més salmó amb format tàrtar i en cullera. Així teniu dues versions per escollir!

Un aperitiu deliciós per aquest dies de Nadal!

Ingredients:
250 grams  de salmó
125 grams de fons fosc. Podeu veure la recepta de mà del  Miquel: aquí
3 cm de tronc de regalèssia tallat a trossos
Unes gotes de vinagre balsàmic
100 grams de cansalada ibèrica tallada a dauets petits
Unes quantes escorces fregides de porc

Preparació:
Sofregir la cansalada amb una mica d’oli fins que es fongui el propi greix. Colar i reservar l’oli i la cansalada.
Reduir la meitat del fons fosc amb la regalèssia. Colar i posar a bullir de nou fins que quedi una mica espessa. Retirar del foc, afegir unes gotes del vinagre i el greix que hem reservat. Remenar i reservar.

Tallem el salmó a daus petits i posem a sobre de la cullera. Posar-hi la vinagreta i uns quants trossets de la cansalada i les escorces fregides de porc tallades de la mateixa mida que la cansalada. Servir al moment.

10 comentaris:

  1. Així en cullera i amb el salmó en format tartar... M' encanta!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Un aperitivo de los que gustan y se disfrutan. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. Ha de ser un sabor molt sorprenent Elen, segur que no deixa indiferent.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Eri me parece una idea fantástica también así en cuchara, me gusta incluso creo que mas que la mia.Te he añadido esta entrada a la mía para que mis seguidores no se pierdan tu versión.
    Gracias por los enlaces
    Buen finde
    Peto

    ResponElimina
  5. Quina combinació mes novedosa per a mi. Delicioses aquestes culleres!!! Petons

    ResponElimina
  6. Molt bona combinació, un mos sorprenent.

    ResponElimina
  7. Uau, el toc de la regalèssia el trobo senzillament genial.
    Idea apuntadíssima! I en format cullera queda super elegant.

    ResponElimina
  8. Unas cucharitas sorprendentes. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  9. Me encanta el salmón y no me puedo perder el punto de regaliz!!! que bueno que tiene que estar...
    Bss

    ResponElimina