Si us agrada el salmó no deixeu
de tastar aquest aperitiu. I els que no us agradi també. La regalèssia li dona
una frescor al salmó que combina de meravella amb el fons fosc i els cruixents
del plat.
Aquesta tapa, la vam poder
aprendre i tastar al taller de Sabores. La original
es fa amb el salmó laminat molt prim. La podeu veure al bloc del Miquel. Jo
l’he fet ja dues vegades i ha estat un èxit. Aquest darrer cop l’he fet simplement
posant més salmó amb format tàrtar i en cullera. Així teniu dues versions per
escollir!
Un aperitiu deliciós per aquest dies de Nadal!
Ingredients:
250 grams de
salmó
125 grams de fons fosc. Podeu veure la recepta de mà
del Miquel: aquí
3 cm de tronc de regalèssia tallat a trossos
Unes gotes de vinagre balsàmic
100 grams de cansalada ibèrica tallada a dauets petits
Unes quantes escorces fregides de porc
Preparació:
Sofregir la cansalada amb una
mica d’oli fins que es fongui el propi greix. Colar i reservar l’oli i la
cansalada.
Reduir la meitat del fons fosc
amb la regalèssia. Colar i posar a bullir de nou fins que quedi una mica
espessa. Retirar del foc, afegir unes gotes del vinagre i el greix que hem
reservat. Remenar i reservar.
Tallem el salmó a daus petits i
posem a sobre de la cullera. Posar-hi la vinagreta i uns quants trossets de la
cansalada i les escorces fregides de porc tallades de la mateixa mida que la
cansalada. Servir al moment.
Així en cullera i amb el salmó en format tartar... M' encanta!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Un aperitivo de los que gustan y se disfrutan. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaHa de ser un sabor molt sorprenent Elen, segur que no deixa indiferent.
ResponEliminaPetons.
Eri me parece una idea fantástica también así en cuchara, me gusta incluso creo que mas que la mia.Te he añadido esta entrada a la mía para que mis seguidores no se pierdan tu versión.
ResponEliminaGracias por los enlaces
Buen finde
Peto
Quina combinació mes novedosa per a mi. Delicioses aquestes culleres!!! Petons
ResponEliminaMolt bona combinació, un mos sorprenent.
ResponEliminaUau, el toc de la regalèssia el trobo senzillament genial.
ResponEliminaIdea apuntadíssima! I en format cullera queda super elegant.
Unas cucharitas sorprendentes. Besos!
ResponEliminaAna
Oooh que bocados de lujo.
ResponEliminaMe encanta el salmón y no me puedo perder el punto de regaliz!!! que bueno que tiene que estar...
ResponEliminaBss