Anem avui per
un deliciós Pastís de moniato i crema de cafè. El farcit de moniato es una
adaptació de la recepta de Carmen.
I aquesta recepta és amb motiu d'un repte que hem fet amb amics blocaires, on havíem de fer una recepta amb moniato o carbassa.
Podeu veure les seves creacions aquí:
I aquesta recepta és amb motiu d'un repte que hem fet amb amics blocaires, on havíem de fer una recepta amb moniato o carbassa.
Podeu veure les seves creacions aquí:
Sílvia - Chez Silvia
Miquel - Les receptes del Miquel
Gemma - Cuinant a Canet
Dolores - Mi gran diversión
Dolorss - Blog de cuina de la Dolorss
Carmen - Dulces bocados
Ana - 5 Sentidos en la Cocina
Sonia - L'Exquisit
Neus - Cocinando con Neus
Miquel - Les receptes del Miquel
Gemma - Cuinant a Canet
Dolores - Mi gran diversión
Dolorss - Blog de cuina de la Dolorss
Carmen - Dulces bocados
Ana - 5 Sentidos en la Cocina
Sonia - L'Exquisit
Neus - Cocinando con Neus
Ingredients per a la massa:
180 grams de
mantega pomada
1 pessic de
sal
140 grams de
sucre glas
1 ou M
300 grams de
farina
100 grams de
farina d'ametlles
Pel farcit de moniato:
240 g de
moniato
200 g de
formatge fresc pasteuritzat
100 g de sucre
2 ous M
Per a la crema de cafè:
200 ml de nata
per muntar
250 g de
mascarpone
50 grams de
sucre glas
2 c/p de cafè
soluble
2 c/s de llet
Ametlles per
decorar
Preparació:
Per a la
massa: Barrejar la mantega (no ha d'estar massa tova per a que pugui absorbir
bé la farina), sal, sucre, ou, farina d'ametlles i 100 grams de farina fins que
quedi una massa homogènia.
Afegir la resta de la farina i barrejar amb
les mans, només fins que tots els ingredients estiguin integrats. Fer una bola,
embolicar amb paper film i guardar a la nevera, mínim una hora.
Posem una mica
de farina sobre d'un paper de forn i
estirem la massa amb el corró.
Posem damunt del motllo i punxem amb una
forquilla. Posem cigrons i posem al forn pre escalfat a 170º i deixem coure uns
15-20', fins que comenci a daurar-se una mica.
Coure els
moniatos embolicats en paper d'alumini al forn a 200º uns 40' fins que estiguin
cuits.
Pelar els
moniatos i triturar amb la resta d'ingredients. Aboquem al damunt de la massa i
enfornem a 180º durant 25-30' . Retirem i deixem refredar.
Per a la crema
de cafè: Muntar la nata i reservar. Barrejar el mascarpone amb el sucre i el cafè
dissolt amb la llet tèbia. Incorporar la nata amb moviments suaus. Cobrir el pastís amb la crema. Torrar les
ametlles en una paella i deixar refredar. Posar-les pel damunt del pastís i
servir.
Eri quina combinació...es dificil imaginar-me el sabor, pero aquesta crema de café comvida a pasar-hi el dit jajaja
ResponEliminaUn petonet
La de la Carmen ya era buena pero con esta crema de cafe por encima la has bordado,que rica que debe de ser¡¡
ResponEliminaPeto
Ohhhh Eri, no m'hagués imaginat aquesta combinació, pero la tastarem, segur que queda molt bo.
ResponEliminaGràcies per l'enllaç <3
Petonets maca
No hi hagués pensat mai en aquesta combinació però ha de ser boníssima! El café m'encanta i la carbassa també m'agrada molt així que aquest pastís el trobo deliciós!!
ResponEliminaMolt bona proposta!!
No podiem esperar una recepta de "ole" venint de tu. magnífic pastís fora del comú Eri. Petonets
ResponEliminaUn pastís excepcional, amb una combinació que no se m'hauria ocurregut mai. Petons!
ResponEliminaAna
mmmm....temptador, m´agrada molt la combinació q has fet....petonets
ResponEliminaOh Eri, ara mateix aquest tros que està tallat el voldria agafar.
ResponEliminaM'encanta la combina de sabors, és perfecte!!!!
Petons
Que bo, Eri!! Les fotos es mengen soles! Jo també vaig fer un pastís de moniato dilluns. No sabia que haguessiu fet repte! petons
ResponEliminaMe encantan el boniato, así que esta tarta debe estar riquisima.
ResponEliminaBesos.
A quina hora dius que és el café?
ResponEliminaMuas
Ja m'extranyaba a mi que miran els blogs només veies receptes amb carbassa o boniato. Aquest pastis amb la crema de café ha ser "olé".
ResponEliminaPetons
Que original!! M'agrada molt, a més, t'ha quedat amb un color preciós. El moniato a vegades sembla complicat per a fer dolços però la veritat és que si es tria bé la recepta els resultats son espectaculars!
ResponEliminaPetonets!!
Jo sóc gaire de moniato però la crema de cafè m´encanta...el provaria sense contemplacions!
ResponEliminaQue contrasté de sabores!! Delicioso....
ResponEliminaBss
El moniato li dona un color molt vistós, queden les capes ben diferenciades, tan de color com de sabor.
ResponEliminaPetons.
Qué maravilla de pastel, es muy atractivo para la vista y para el paladar. Besos
ResponEliminaYo solo puedo quedarme con lo que me regala la vista, que es una tarta muy vistosa. Por lo que he podido leer a Miquel, la capa superior lleva café. ¡Qué contraste más rico! ¡Ummm!
ResponEliminaEri, no sé si te habrás dado cuenta de que el traductor no incorpora la opción "español". ¡Cómo puede ser! Je je je.
Feliz finde!!
ohhhhh pero que pastel mas bueno esa combinación sera riquisima.
ResponEliminaSaludos