dimecres, 27 de novembre del 2013

Aperitiu de coliflor amb allioli ensucrat i cruixent de cansalada

Encara que porti coliflor,  el seu sabor és molt suau i contrasta molt bé amb el cruixent de cansalada i el sucre. Un aperitiu que segur sorprendrà als vostres convidats per Nadal!

Ingredients:
250 grams de coliflor
100 ml de nata per muntar
Sal i pebre
Cansalada
Allioli


Preparació:
Bullir la coliflor amb aigua i una mica de sal. Colar i triturar amb la nata. Afegir pebre i rectificar de sal si cal. Deixar refredar i posar a la nevera un parell d’hores fins que agafi consistència.

Posar la cansalada entre dos papers de forn i entre dues safates. Coure al forn uns entre 20’ i 25 minuts fins que quedin totalment cruixent. Retirar, posar a sobre d’un paper de cuina i després damunt d’una reixeta fins que es refredi. Tallar a trossos petits. 

Fer una “quenelle” amb la crema de coliflor i posar a la cullera. Posar a sobre una cullera petita de all i oli i al damunt una mica de sucre. Amb el bufador gratinar. Afegir uns trossos del cruixent de cansalada i servir immediatament.



14 comentaris:

  1. Ostres nena, al final m'obligareu a ser veïna vostra ja,ja,ja
    Petonets maca

    ResponElimina
  2. Nena aixi fins i tot jo menjo coliflor...
    un petonet

    ResponElimina
  3. M'encanta com a pica-pica. Senzill i sorprenent. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  4. Aquest és un d'aquells aperitius que si el poses a taula per Nadal triomfa segur. Bona proposta, Eri! Petons

    ResponElimina
  5. Una manera atractiva per tastar la coliflor per aquells que no som amants d´ella...com jo.

    ResponElimina
  6. Muy buena cucharilla, es verdad que de esta manera no podemos negarnos a comer coliflor. Bss.

    ResponElimina
  7. asi hasta el que no le gusta la coliflor le encantara de esta manera,muy original Eri,muy bien
    Peto

    ResponElimina
  8. m'agrada este aperitiu el veig facil i molt original.
    Un abraç

    ResponElimina
  9. Un aperitiu ben sorprenent. A mi m'encanta la coliflor aixi que... L'hauré de tastar!
    Es veu deliciós, i aquest cruixent... Mmm...
    Un petonet!

    ResponElimina
  10. Així a qui no li agrada la coliflor Ummm
    Petons

    ResponElimina
  11. Fantàstica proposta a tenir en compte de cara el Nadal...
    I presentat en cullera queda molt elegant.

    ResponElimina
  12. Al llegir el títol sorpren una mica, però a mida que vas llegin els ingredients i la preparació cada cop convenç més.
    Es molt original!
    Petons.

    ResponElimina
  13. L'allioli dolç m'agrada molt i de ben segur que amaga aquell sabor tant especial de la coliflor. La proposta és molt original.

    ResponElimina