divendres, 31 de maig del 2013

Cremós d’Spéculoos sobre pa de pessic a la llima, amb sopeta de cacau




Avui alguns blocaires publicarem una recepta amb Crema d’Spéculoos. Una deliciosa crema que Neus de Cocinando con Neus ens ha regalat. Una autèntica delícia per fer postres, però impossible resistir menjar-la a cullerades.

A continuació les receptes del amics que han fet també una recepta. No us les perdeu!


Gràcies Neus!!!!!


Ingredients 6 persones:
2 rovells d’ou (L)
200 ml de nata per muntar
30 grams de farina de panís
75 grams de crema d’Spéculoos
1 fulla de gelatina
Elaboració:
Posar la fulla de gelatina a hidratar amb aigua freda.
Batre els rovells amb una mica de nata i la farina de panís.
Posar la resta de la  nata a escalfar. Afegir la crema i dissoldre. Afegir els rovells i continuar remenant fins que espesseixi. Incorporar la fulla de gelatina escorreguda i barrejar. Tapar a pell amb paper film fins que es refredi i deixar a la nevera fins que agafi consistència. Anar remenant de tant en tant la crema.

Pa de pessic:
2 ous M
50 grams de sucre
50 grams de farina
Ratlladura d’una llima
1 pessic de sal
Elaboració:
Barrejar els ous amb el sucre fins que tripliquin el volum. Afegir la ratlladura de la llima, sal i farina tamisada i incorporar amb moviments suaus per que no es baixi. Coure al forn precalentat a 180º uns 20 minuts. Utilitzar un motllo encamisat de plum cake de 10cmx20cm

Crema de llima
125 grams de mascarpone
40 grams de sucre fi
Suc i ratlladura d’una llima
Elaboració:
Barrejar els ingredients fins obtenir una crema homogènia.

Salsa de cacau
1 fulla de gelatina
40 grams de cacau pur
80 grams de sucre
150 ml de llet
Elaboració:
Posar la fulla de gelatina amb aigua freda. Posar escalfar la resta d’ingredients i barrejar. Afegir gelatina escorreguda i remenar.  Portar a la nevera. En el moment de servir batre uns minuts a velocitat alta.

Per decorar:
Gerds, sal de xocolata i ratlladura de llima

Pel Muntatge:

En un plat fons posar la salsa de cacau. Tallar el pa de pessic per a la meitat i posar la crema al mig. Fer una quenelle amb la crema d’Spéculoos i posar-la sobre el pa de pessic. Afegir un pessic de sal de xocolata, una mica de ratlladura de llima i els gerds.

19 comentaris:

  1. Segon gelat de speculoos que guardo a la carpeta.

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  2. Jo també, aquesta també caurà :-)
    Petonets

    ResponElimina
  3. Se ve buenísimo. Justo hace unos días me traje crema de especulos de Bruselas, así que vuestras ideas me estan viniendo como anilloal dedo. Gracias!!

    ResponElimina
  4. Este postre ya es rizar el rizo,sensacional Eri.

    Un besito y buen fin de semana.

    ResponElimina
  5. el titulo es ya de restaurante de alto copete y luego viendo la foto lo reafirmo,un postre divino en todo desde el titulo hasta el final de la receta.
    Peto

    ResponElimina
  6. Qué postre tan exquisito. besos

    ResponElimina
  7. Uau Eri! la combinació de la llima, el xocolata i el speculous..... deliciós

    Muas i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  8. Te lo has currao ehh. Un postre sensacional. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  9. Ohhhhhhhhh aquest plat es de luxe. Tinc curiositat per saber que es la crema de speculos.
    La foto fantàstica.
    petons

    ResponElimina
  10. Ohh que bien acompañado está la crema de speculoos!!
    Bss

    ResponElimina
  11. Unes postres de cinc forquilles, quin luxe Elen! Uns sabors que contrasten a la perfecció.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Quina pinta fa aquest cremós Eri!

    Unes postres espectaculars!!

    Petons!

    ResponElimina
  13. Quan he vist llima de seguida he pensat que havia d'estar boníssim!!! :-)

    Petons

    ResponElimina
  14. Quins regalets que us feu!!!!
    Ets una crack, si que amb aquest nom aniria de perles al menú d'un restaurant de categoria. Mare meva una delicia!!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina
  15. Guauuuu!!! quina delicia Eri!!! M'encanta l'speculoos, aixi que totes les vostres propostes m'estan fent venir una salivera que no t'imagines!!! Aquest cremos l'he de fer SI o SI!
    Un petonas

    ResponElimina
  16. Fantàstic, boníssim i molt original!

    La presentació es ven sola.

    ResponElimina
  17. La crema de speculoos es casi un vicio ese sabor de especias es fabuloso.
    El plato tiene una pinta deliciosa.
    Saludos

    ResponElimina
  18. Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés

    http://concursorecetas.esacua.com

    Saludos

    ResponElimina