divendres, 8 de juny del 2012

Croissants



Pel cap de setmana un croissants... espectaculars! He seguit al peu de la lletra la recepta de la Sònia i us puc assegurar que tenen un resultat d’allò més bo! Molts millors del que podem trobar a molts forns o pastisseries. Us animo a que els feu, per que tot i que són laboriosos, en temps, gens complicats!

I després d’un mes desapareguda... torno amb moltes ganes de visitar les vostres cuines!

Ingredients:
500 grams de farina de força
205 ml d’aigua
70 ml de llet
10 grams de sal
55 grams de sucre
10 grams de llevat de forner
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou batut més 1 c/s llet
Per a l’acabat:
20 ml de llet
30 grams de sucre fi

Ingredients per a la massa mare:
93 grams de farina de força
56 ml d’aigua
2 grams de sal
2 grams de llevat de forner

Preparació de la massa mare:

·         Barrejar tots els ingredients. Amassar fins a formar una bola elàstica i que no s’enganxi a les mans. Deixar fermentar unes tres hores en recipient tancat durant 3 hores o bé tota la nit, tapada amb paper film, llavors treure de la nevera al matí i deixar que agafi temperatura ambient.

Preparació de la massa del croissant (panificadora):

·         Posar la panificadora amb el programa d’amassar i llevar. Ingredientes en el següent ordre: aigua, llet, sal, sucre, farina i llevat. Als 10 minuts, afegir la massa mare i quan finalitzi el procés d’amassar, retirar i deixar en un bol tapada amb un drap, fins que dobli el volum.
·         Estendre la massa formant un rectangle de 0,5cm de gruix, plegar per a la meitat i deixar fermentar 30m.
·         Formar un rectangle de 0,5 cm de gruix i repartir part de la mantega per a tota la superfície.
·         Doblar (primera vegada) el rectangle des dels dos costats cap a la meitat, tornar a escampar la mantega restant, girar 90º cap a un costat i doblegar de nou els costats cap el centre.
·         Deixar reposar en el congelador per a que la mantega s’endureixi.
·         Formar de nou un rectangle de 0,5 cm de gruix. Doblar (segona vegada) el rectangle des dels dos costats cap a la meitat (ja sense mantega),  girar 90º cap a un costat i doblegar de nou els laterals a la meitat.
·         Deixar de nou 30m al congelador.
·         Formar un rectangle de 4mm de gruix i tallar triangles de 21x8 cm.
·         Enrotllar sense apretar i posar-los a la safata que anirà al forn. Pintar amb la barreja d’ou i llet i deixar-los fermentar 1 hora.
·         Coure uns 10 minuts a 200º. Retirar del forn i pintar amb la barreja de sucre i llet.


Notes:

Els croissants es poden congelar fets. També es poden congelar crus abans de pintar amb l’ou. Llavors es treuen del congelador i es deixen llevar tota una nit dins del forn i al matí es couen.

Si voleu veure un dibuix de com fer el plecs, accediu a l’enllaç de la Sònia.




Bon profit!

31 comentaris:

  1. Nosalters també els vam fer, i repetirem. Porten una feina da de por, però són taaaaan bons!!
    petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Jo vaig tenir la sort de tastar´los fets per ella quan vaig anar a casa seva i t'asseguro que feia molts anys q no menjava un croissant tan bo.

    T'ha quedat genial, es veuen les capes super be.
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Tienen razón, da mucho trabajo pero el resultado es... IMPRESIONANTES!! besos.

    ResponElimina
  4. Tinc apuntada la recepta i el mètode des de fa gairebé un any i mai m'hi poso! sempre qu veig fotos com aquesta teva salivejo com mai.... quina pinta... i quina manera de tornar tan dolça!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Impresionantes, vaya pinta tan magnífica, yo también hice la receta de Sonia y claro que me cansé durante el transcurso, pero los voy a repetir (eso sí, para el invierno) porque me encantaron.

    un besazo y feliz finde

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta!
    Però només porta 2g de llevat la massa mare?

    ResponElimina
  7. Quina presencia tan fabulosa! I quant treball per desaparèixer en un santiamen.

    ResponElimina
  8. Tenen molt més bona pinta que alguns que venen. Cada cop costa més trobar un bon croissant. No els he fet mai.
    Petons.

    ResponElimina
  9. T'han quedat calcats! es q son un vici...ara pq estem d'obres, pero tinc unes ganes...els congelats fa setmanes q s'han acabat...

    ResponElimina
  10. Deseaba ya verlos.Tienen un aspecto la mar de seseable nena.
    Que bien te han quedado,superiores ;))

    Cariños Eri.

    ResponElimina
  11. Tenen pinta d'estar boníssims, segur que ja no t'en deu quedar ni un, jeje. Jo en vaig fer un cop, van quedar molt bé però, personalment, crec que no em val la pena tant d'esforç, ja que t'hi poses fas cantitat i no és una cosa que pugui menjar habitualment i, esclar, ja se sap, si estan al congelador s'acaban menjant xD.

    Petonets!!

    ResponElimina
  12. Uf! Semblen boníssims! Jo no sé si m'atreveixo encara... massa nivell... espectaculars sucats amb llet! Petonet, guapa

    ResponElimina
  13. a mí me parecen complicadas, pero viendo cómo te quedaron lo pensaría dos veces antes de decidir no hacerlas. ¡que esponjosas!

    ResponElimina
  14. Ostres tene una pinta inmillorable ..han de ser bonissims.
    petons

    ResponElimina
  15. Me aficioné muy tarde a comer croissants, pero me estoy desquitando, porque cada vez que puedo me como uno ;) Qué bien tener ahora utu receta casera, qué doraditos te quedaron!!

    Abrazos y buen fin de semana

    ResponElimina
  16. Quina feinada! però segur que val la pena! Petons

    ResponElimina
  17. Woow, wooww, wowww, que pinta mas rica que tienen!!!!a ver si encuentro hueco.. Bss

    ResponElimina
  18. Ostres reina, un mes desapareguda... però tornes per la porta gran!! Jo amb els croissants no m'hi atreveixo i a tu t'han quedat amb una pinta genial!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  19. Jolines que maravilla de croissants,te lo has currado con el rodillo los plieges, pero despues hay satisfacicon al verlos tan bonitos y tan buenos.
    Un placer fantastico sin lugar a dudas al saborearlos uhmmm.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  20. mira que és magica la pasta fullada!! m'encanten els croissants, i més sobretot si són casolans casolans! bon esmorzar! petons

    ResponElimina
  21. Ben retrobada!!!

    Les fotos parlen per si soles. T'han quedat fantàstics. Un croissant ve d'agust a qualsevol hora del dia.

    ResponElimina
  22. Nena tens ma per a tot!!! tinc une ganes de fer-los, però tinc por que em quedin malament! vaja pinta que tenen amb aquest coloret! Petonets

    ResponElimina
  23. Nomhi ha res mes bo que un croasant recent fet... Imsi es a casa, millor!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  24. Fer croisants a casa és molt complicat, però a tu t'han quedat genials. Ara mateix en menjaria un d'aquests per esmorzar!

    ResponElimina
  25. Se ven exquisitos!!!. tengo que probar a hacerlos porque menuda miga tienen tan buena. Un beso y feliz domingo

    ResponElimina
  26. Han d'estar boníssims. Tinc pendent de fer-los. Si m'han de quedar així aviat els faré.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  27. Quins croissants més bons t'han quedat! Si semblen comprats! Em fas enveja...
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  28. Que buena pinta tienen estos croissants, para el café me guardas uno ja,ja,aja,ja, besos.

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. Quina feinada! però el resultat és fabulós! a veure si m'animo! Salutacions,

    ResponElimina