Pàgines

dissabte, 21 de gener del 2012

Semi esfera de xocolata amb mousse de torró i xocolata blanca


Des de molt abans de tenir el bloc que havia vist en diferents blocs aquestes semi esferes i tenia moltes ganes de fer-la. Creia que seria molt difícil, però la veritat és que és més senzill del que sembla.

Com vaig utilitzar un bol i no tenia referència de les quantitats, un cop fet i posat el mousse en el bol em faltava quantitat i com ja no tenia torró,  tenia dues opcions: o bé retallar el pa de pessic i fer-lo més petit, la qual cosa no m’agradava per que el volia gran, o fer una mousse d’un altre sabor. Com el que tenia a mà era xocolata blanca, vaig fer una segona capa i a quedar molt bé, tant d’aspecte com de sabor, però ja veieu que no era la idea inicial.

Espero que us agradi!

Per una semi esfera de 20cm de diàmetre i 10 cm d’alt



Ingredients pel pa de pessic:
4 ous
100 grams de sucre
100 grams de farina de rebosteria
Essència d’ametlla o vainilla

Ingredients pel 1er. farcit: Mousse de torró de Xixona:
200 grams de torró de Xixona
250 grams de mascarpone
400 ml de nata per muntar
4 fulles de gelatina
1 rajolí de “Frangelico” (opcional)

Ingredients pel 2on. farcit: Mousse de xocolata blanca:
80 grams de xocolata blanca per fondre
1 ou L
300 ml de nata per muntar
1 fulla de gelatina

Ingredients per a la cobertura:
80 ml de nata per muntar
100 ml d’aigua
120 grams de sucre
40 grams de cacau pur en pols
4 fulles de gelatina

Ingredients per a la decoració:
120 grams de xocolata blanca per fondre
Algunes fruites tropicals



Preparació del pa de pessic:
  • Batem els ous amb el sucre fins que quedi blanc i dobli el seu volum. Afegim la farina tamisada amb l’essència d’ametlla. Posem la barreja al damunt d’un paper vegetal. Ens podem ajudar amb una màniga pastissera, així quedarà uniforme.
  • Ho posem al forn pre escalfat a 180º entre 10 i 12 minuts (dependrà del forn).
  • Traiem del forn, li donem la volta posant-lo al damunt d’un altre paper vegetal i deixem refredar.
  • Posem el bol on farem la semi esfera al damunt i tallem amb un ganivet el cercle i reservem.
  • Posem paper film en el bol deixant una mica més de les vores.
  • Amb la resta del pa de pessic que ens ha quedat fem triangles de la mateixa mida del bol i anem posant-los al damunt del paper film, fins que quedi tot el bol cobert del pa de pessic.
  • Si van quedant forats els anem omplint amb el pa de pessic, fins que quedi tot el bol totalment cobert. Reservem.
Preparació de la mousse de torró de Xixona:
  • Posar les fulles de gelatina a hidratar amb aigua.
  • Semi muntar 300 ml de nata i reservar a la nevera.
  • En un bol barregem el mascarpone amb el torró de Xixona, que haurem desfet axafant-lo amb una forquilla i el licor.
  • Posem a escalfar els 100 ml de nata restant,  afegim la gelatina escorreguda i barregem. Ho incorporem a la barreja de mascarpone i torró i remenem fins que quedi una mescla homogènia.
  • Afegim la nata semi muntada amb moviments suaus.
  • Aboquem la barreja en el bol i deixem un mínim de tres hores a la nevera, fins que la mousse hagi quallat.
Preparació de la mousse de xocolata blanca:
  • Posar la fulla de gelatina a hidratar amb aigua.
  • Semi muntar 200 ml de nata i reservar a la nevera.
  • Separem el rovell i la clara de l’ou. Semi muntem la clara i reservem.
  • Posar la nata a escalfar en un cassó. Quan sigui calenta, però sense que arrenqui a bullir, afegim la xocolata fins que es fongui. Retirem el cassó del foc i afegim el rovell i el fulla de gelatina escorreguda. Mesclem fins que quedi una mescla homogènia.
  • Afegim la mescla la nata semi muntada amb moviments suaus i després fem el mateix amb la clara.
  • Aboquem la barreja al bol i deixem a la nevera un mínim de dues hores fins que hagi quallat.
  • Tapem la mousse amb el cercle de pa de pessic que havíem reservat.
  • Li donem la volta al bol al damunt d’una reixeta (com si féssim una truita) i a sota posem una safata per recollir l’excés de la cobertura. Traiem el bol i el paper film a la vegada.
Preparació de la cobertura:
  • Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua.
  • En un cassó posem l’aigua amb el sucre i la nata a escalfar. Quan arrenqui el bull, afegim el cacau i deixem coure un parell de minuts sense deixar de remenar.
  • Retirem el cassó del foc i afegim la gelatina i remenem fins que quedi ben incorporada.
  • Passem la “gelée” per un colador xinés i la passem a una gerra fins que es refredi.
  • Aboquem la cobertura pel damunt de la semi esfera. Recollim ràpidament la cobertura que ha caigut a la safata, la passem de nou a la gerra i repetim l’operació tantes vegades siguin necessàries fins que la semi esfera quedi ben coberta. Aquesta operació s’ha de fer, sempre i quan no hagi quedat suficient cobertura en la semi esfera. I si ho fem, cal fer-ho amb rapidesa, abans que la xocolata comenci a solidificar-se. Posem una hora a la nevera.
Muntatge:
  • Passem la semi esfera al plat de presentació.
  • Desfem la xocolata blanca al microones. Aboquem uns 100 grams al damunt d’un paper vegetal i estirem fent la forma d’un rectangle. Quan comenci a endurir-se amb un ganivet fem quadrats i esperem a que acabi de solidificar-se.
  • Amb la resta de xocolata, la posem en una màniga pastissera i posem una punta de xocolata al centre de la semi esfera per cada peça de fruita. Posem la fruita al damunt. Fem algun dibuix amb la resta de xocolata blanca.
  • Agafem els quadrats de xocolata blanca i els posem al voltant de la semi esfera.
  • Portem a la nevera fins el moment de servir.


Bon profit!

46 comentaris:

  1. Eri quina delicia més tentadora,es tot tentació,mare meua¡¡¡¡
    la presentació és preciosa.
    Un petonet molt gran i molt bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. ostres nena! cada cop fas les presentacions més espectaculars!!!!! quina xulada. petonets

    ResponElimina
  3. ja li tenia ganes...i el bol es com el q tinc jo...aixi q no tinc excusa!

    ResponElimina
  4. Quina precisositat, venen ganes d'agafar-ne un bocí ara mateix...
    Quina currada!

    ResponElimina
  5. Guapa, bonita, rica, qué más se puede pedir...
    Me gusta, está genial.
    Un beso.

    ResponElimina
  6. És laboriós però val la pena. T'ha quedat molt maco
    Bona cuina

    ResponElimina
  7. Això ha de ser una passada de bo... però la presentació ja és autèntic luxe!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Wuauuu... ja podies avisar-me per anar a casa teva, q arrivo en 5 minuts, quina veina q m'ha sortit, tot s'ho queda per ella.

    Estava pensant q no t'he presentat al meu marit, clar es q no esperarva trobar-te i m'hi quedat alla parada com una tonta, jajaja

    Un petonet i bon cap de setmana. Bueno avui ja he vist q estaves amb bona companyia

    ResponElimina
  9. Noia, d'aixo se'n diu art. QUina preciositat de pastís!! m'encanta! encantada de conèixe't!! petons i a xafardejar més per aquí!

    ResponElimina
  10. T'ha quedat espectacular, és una recepta d'alta pastisseria! Quina feinada... però aquests pastissos són d'aquells que el resultat recompensa de sobres l'esforç, oi? La decoració t'ha quedat genial.

    ResponElimina
  11. Me dejas con la boca abierta, es de profesional. Espectacular y seguro que delicioso (quien pudiera comprobarlo :D
    Besos

    ResponElimina
  12. ¡Qué belleza de postre! Seguro que además estaba buenísimo.
    Bss

    ResponElimina
  13. Sembla que comporta tota una feinada, però el resultat bé que s'ho val.

    És una passada. Felicitats.

    ResponElimina
  14. Ay, madre... Qué maravilla de postre!!!! Me ha enamorado.
    Petonets. Vivi

    ResponElimina
  15. muuuuuuy bonito! me llama la atención la mousse de turrón, es algo novedoso para mí.

    ResponElimina
  16. Això si que és la bomba!!! Al final has fet els quadradets de xoco...Recordo el dia de l'Escribà que en Narcís ens va fer un apunt...

    ResponElimina
  17. Impressionant!!! Què bo!!! Fantàstic!!! Me l'apunte!!! Salutacions

    ResponElimina
  18. Espectacular y delicioso!!!!!!!! No me salen más palabras :)

    ResponElimina
  19. DIOS MIO que fotos ...es que por mas que intento atrapar un trocito ..no hay manera ...jaja se me resiste ...MENUDO DULCE IMPRESIONANTE BSSSSMARIMI

    ResponElimina
  20. Eri, eso es una escultura, da pena de comérsela. Me imagino esa mousse que debe estar deliciosa. Te ha quedado un postre de 10!!!. Besos

    ResponElimina
  21. És aboriós però ben mereix la pensa, t'ha quedat espectacular. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  22. Nena quina meravella, m'hauria agrada't veure el tall...

    Un petonet

    ResponElimina
  23. Magnífico postre. Qué delicia saborear una cosa como esta si hasta da pena comerselo de lo bien presentado que está. Feliz domingo

    ResponElimina
  24. Filla!!! em deixes amb la boca oberta...la tanco mes tard:))) petons

    ResponElimina
  25. Deu fer pena menjar-se aquesta preciositat, perque la veritat, sembla una obra d' art.

    ResponElimina
  26. Quina presentació més espectacular!! Impresionant!
    Una abraçada!
    Emma

    ResponElimina
  27. Lindíssimo!

    Uma sobremesa de muito bom gosto,

    Uma confeitaria exemplar,

    Cumprimentos!

    ResponElimina
  28. Que buen trabajo Eri,luce fantástica,que bonita y apetecible.

    Un besazo

    ResponElimina
  29. Hola Eri guapa tu

    nena del 1 al 10 UN 200000000, quina presentació, segur que no va durar , copio, copien, copiaren

    UN BON ANY i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  30. Molt ben resolt el problema. Dues mousses! Haha boníssimes, i espectacular!
    Marta

    ResponElimina
  31. caray Eri estas que te sales,esto es ya palabras mayores,expectacular en la forma y la combinación,molt be mestre
    peto

    ResponElimina
  32. Que preciosidad, Elena, me recuerda mucho a mi tarta bomba, es un lujazo como te ha quedado, te felicito.

    Estas tartas son tan aparentes que visualmente son un encanto.

    un besazo y feliz semana

    ResponElimina
  33. Quina feinada, però el resultat, a la vista està, segur que boníssim! molt xulo!

    ResponElimina
  34. No sé si se ha publicado el comentario, te decía que el nombre ya es tentado, que luego ves la foto y te quedas sin palabras... y que probarlo, probarlo no quiero ni imaginarlo!!!!

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  35. Eri Hello!
    wow ...... postres perfecte, les fotos són boniques, felicitacions!

    Tenir un gran cap de setmana!
    Petons ... ♥

    ResponElimina
  36. Nena!!! Però què bo!!!
    Te una pinta fantàstica.
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  37. Guau!! esto es una pasada de postre, siempre te digo lo mismo pero es que cierto. Son impresionantes.
    Muchos besos Esther

    ResponElimina
  38. Jajajaja a mi també em passa, em poso a experimentar i a la meitat he d'improvisar corrent. ara, que tu te n'has sortit de sobres!!!
    petonets

    ResponElimina
  39. Nena quina passada, això ha d 'estar espectacular !!!
    Petonets wapa

    ResponElimina
  40. Un postre de cinc estrelles!!! Et felicito!!!Quina delicia!!!
    Ptns

    ResponElimina
  41. Espectacular!!! Millor que els de pastisseria!
    Petons!

    ResponElimina
  42. uala! espectacular! jo també vaig fer un cop una semiesfera, motivada per les moltes que veia per diferents blogs, i em va semblar no tant difícil de fer, i molt espectacular de presentar!
    La cobertura et va quedar sensacional!

    ResponElimina