Pàgines

dijous, 15 de desembre del 2011

Torró de xocolata salat


Aquest mes a La recepta del 15 ens conviden a preparar un clàssic d’aquestes dates: Torró.

L’any passat em vaig estrenar amb aquest dolç tant típic i aquest any he repetit l'experiència fent torrons de diferents sabors.

Però per aquest repte i aprofitant que la meva germana em va regalar una caixa de flor de sal al xocolata, volia fer un torró una mica diferent.

Si bé no deixa de ser similar als bombons de xocolata salats, el toc que li dona la flor de sal el fa diferent i ben curiós.

Espero que us agradi!

Ingredients per a una barra:
250 grams de xocolata negre per fondre (52% de cacau)
175 grams de barreja de fruits secs salats (festucs, cacauets, anacards, ametlles, etc)
Flor de sal al xocolata




Preparació:
  • Trossegem la xocolata i la posem en un bol al microones per fondre-la. Anirem desfent-la  a intervals curts de temps (entre 15 i 20 segons) i a potència mínima del microones.
  • Un cop fossa, cal temperar-la. La cobertura estarà entre 40-45º i cal arribar a 30º/31º. Podem, simplement anar remenant-la fins arribar a aquesta temperatura, o bé, abocar 2/3 de la xocolata en el marbre de treballar i anar remenant fins arribar refredar-la a 27º/28º. Passar la xocolata al bol on hi ha la part restant de la xocolata i continuar remenant fins que estigui a 30º/31º. Si no disposeu de termòmetre, la podeu anar provant  amb la punta d'un ganivet i us la poseu als llavis. Quan la noteu que no està calenta i la textura és una mica més densa, ja està a punt.
  • Incorporem la barreja de fruits secs i barregem.
  • Aboquem la mescla al motllo i deixem refredar. No és recomanable posar-lo a la nevera. Recomano treure’l a un lloc fresc i deixar que es refredi. Si feu el procés de temperar la xocolata, veureu que queda brillant i no canvia de color.
  • Abans que es solidifiqui, posem la flor de sal a la xocolata i decorem amb alguns fruits secs.
  • Desemmotllem i ja podem gaudir d’un torró amb un toc salat que no us deixarà indiferents.
  • Per conservar-lo, emboliqueu el torró amb paper de cel·lofana.



Podem posar-lo en una caixa, l'emboliquem i ja tenim un bonic detall per a aquestes Festes.





Bon profit!

47 comentaris:

  1. Què dius que una d'aquestes caixes tan mones ve cap a la Bordeta? jijijijij Vaig estar mooooolt a punt de fer un torró semblant, de fet el tinc pendent! Quina pinta que té!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'encanta com queden les coses salades amb la xocolata... pipes, kikos, festucs.... aquest ha d'estar genial amb aquesta combinació explosiva de fruits secs :)
    Petons!!

    ResponElimina
  3. Crec que els de xocolata han guanyat la partida!!!
    aquest saladet ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  4. La combinación chocolate y salado me encanta!!
    Buenísima aportación.

    Besos.

    ResponElimina
  5. Uauuuu esto tiene que ser de pecar y pecar sin parar . Vaya combinación !!!!

    Me ha encantado.

    Besinos.

    ResponElimina
  6. Mira que arrives a ser original.... tots dolços i tu plas...ens presentes aquesta varietat totalment nova...

    un petonet

    ResponElimina
  7. Quin paquet més maco! I el material de dintre del paquet ja ni hem parlem. És una combinació sorprenent. M'encanta.
    Un petó maca,
    Esther

    ResponElimina
  8. qué turrón más rico con los frutos secos gordotes y crujientes. Es un regalo rico y así preparado, precioso
    Besos

    ResponElimina
  9. Un torró deliciós i molt original. M'apunto aquesta recepta que tinc moltes ganes de provar-la!
    Moltes gràcies per participar a la recepta del 15!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Els torrons m'agraden molt i en especials els de xocolata.

    Afegir-hi tocs salats sempre m'ha semblat una proposta diferent i que ressalta el gust de la xocolata. El teu sembla esplèndit.

    ResponElimina
  11. segur que la faig, i amb aquest toc de sal...

    petonets

    ResponElimina
  12. Una capsa d´aquestes és per mi, no? Com no m' imagino el toc de flor al sal de xoco el necessito provar...No em deixis amb el dubte.

    ResponElimina
  13. Hola Eri!! quin torró, és preciós amb tots aquests colors, t'ha quedat fantàstic! i de gust em sembla que també ha de ser molt bo, a mi m'agraden molt les combinacions dolç-salat! petonets :)

    ResponElimina
  14. Tu si que eres un mestre,vaya turron divino que te has sacado y encima con emboltorio y todo,genial Eri,me encanta tu propuesta
    peto

    ResponElimina
  15. alaaa, flor de sal a la xocolata! si es q hi ha de tot! m'encanta aquest turró, m'emportaria un bocinet!

    ResponElimina
  16. visca la teva germana, el teu torró i tu!!!! ets un crack! quan deies que volies que quedessim? jajajajajaja. Molts petonets

    ResponElimina
  17. Ostres! Ja ho tens tot a punt. Bona idea en fer-los amb fruits secs. Te les penses totes. Les fotos precioses

    ResponElimina
  18. això si que és una recepta salada.... simpatica ... i atrevida...: encantadora!!!

    ResponElimina
  19. Me parece original y rico estoy segura de que en mi casa triunfa.
    Besets

    ResponElimina
  20. Especialment diferent!!! l´hauré de fer per gaudir-lo, m´encantan els riscos, i fer aquest torró será un divertit repte... m´encanta la presentació final, quina categoria!!!! petons,

    ResponElimina
  21. Quin torró més original!! Salat!!!!!!!!!
    Crec que aquest a pendents urgents!!
    Petons!

    ResponElimina
  22. Justament m'he quedat amb les ganes de fer torró de cacahuet, així que la teva proposta amb tots aquests fruits salats m'encanta!, crec que el faré!. Molt bones fotos, Eri! A reveure.

    ResponElimina
  23. Quina cosa mes bona!!! M'encanten els bombons salats.... aixi que aquest torro me'l menjava en un plis-plas... mmmmmm!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  24. S'em fa extrany un torró salat, encara que també tinc flor de sal de xocolata i la pinta que te es molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  25. Mmmmmmmmm que rico fijo que esta mas bueno que el que compramos en el supermercado.

    ResponElimina
  26. Kikos??? quina estranya barreja i alhora quina bona pinta. Perfecta la xocolata amb la sal.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  27. Una combinació deliciosa!! Amb la caixeta i l'embolcall queda moníssim.
    Ptns

    ResponElimina
  28. Cobinació de dolç i salat,mmmmmmmmmm
    Pot ser massa!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  29. Salado, picante... el chocolate va bien con sabores extremos, qué delicia...

    ResponElimina
  30. Eri muy buena tu aportación, con lo golosa que yo soy y encima mi chocolate favorito,todo una delicia, besitos.

    ResponElimina
  31. Esplêndido!!!

    Simplesmente maravilhoso!

    Farei questão de provar

    Petones!

    ResponElimina
  32. Uala!!! Quina pinta, quina combinacio, quin embolicat i quin tot!!!!!! Fantàstic, no puc dir res mes!
    PEtons

    ResponElimina
  33. Un turró de 10 amb una presentació millor que a moltes pastisseries!!! Muaks

    ResponElimina
  34. els turrons i els bombons salats, juntament amb els de coco, ara són els que més m'agraden, m'apunto la teva recepta!

    ResponElimina
  35. Eri m'encanta!! no fa gaire vaig tastar la xocolata amb sal i em va enganxar moltíssim. En versió torró amb els fruits secs ha de ser encara millor!
    Molt original, jo he sigut més tradicional,jeje!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  36. La xocolata amb un punt de sal m'encanta, és una combinació molt bona. I amb els fruits secs salats encara ha de ser més bona.

    ResponElimina
  37. Eri Hello!
    Wow ..... es veu deliciós xocolata amb sal, em va encantar!
    Belles fotos!
    Bon cap de setmana!
    petons ..

    ResponElimina
  38. Eri, a mi també m' agrada molt aquesta combinacióde dolç i salat que has fet. Té una pinta excel.lent. Té molta sort qui ha rebut la caixa. Un petonet.

    ResponElimina
  39. Lo has bordado y le diste untoque de gracia con esa combinación dulce-salada...el empaquetado no puede tener más glamour.
    Te felicito ;))

    Un besote

    ResponElimina
  40. Qué maravilla te ha quedado Eri. Me encanta la presentación en esa caja. Todo un detalle!!!. Besos

    ResponElimina
  41. Wow, si me llega un turrón así de bien empaquetadito me dan la gran sorpresa! te ha quedado genial, me gusta el contraste dulce-salado.
    Un besito

    ResponElimina
  42. Quina combinació més curiosa!! Un bon regal pel dia de Nadal!

    ResponElimina
  43. Quina pinta aquest torró!!!
    Ja me'n menjaria un bon tall :)

    ResponElimina
  44. Nena, que amb tant de liu no havia passat per qui, quina meravella de torró amb el puntet saladet, ummmmmmmmmm.

    Un petonet

    ResponElimina
  45. Un torró molt tentador i molt bon regal.
    Bon nadal

    ResponElimina