Només puc que començar aquesta entrada, agraint-vos de tot cor els vostres missatges de suport en aquest temps d’aturada del bloc. Realment, ha estat molt, molt reconfortant. Moltes gràcies!
I per reiniciar l’activitat blocaire, res millor que alguna cosa dolça...
Una bona amiga, la Sole, ens va regalar fa dies uns arboços recent collits i també feia algun temps que la Carme i la Irene ens havien regalat un licor de figa de moro. Així que quan vaig tenir els arboços allà davant, ràpidament em va venir al cap el licor i vaig pensar que junts podien quedar molt bé. El resultat, un pastís que a tothom va encantar, però difícil de esbrinar els ingredients.
Espero que us agradi!
Ingredients per a un motllo de 18 cm i dos de 12 cm:
Per a la base:
180 grams de galetes tipus “Digestive”
100 grams de mantega
Pel pastís:
100 grams de formatge cremós
200 grams de crème fraîche
300 gram d’arboços
50 ml de licor de figa de moro
150 grams de sucre
200 ml de llet sencera
2 sobres de quallada
Per a la cobertura:
75 grams d’arboços i alguns més per decorar
150 ml d’aigua
130 grams de sucre
3 fulles de gelatina
Un rajolí de licor de figa de moro
Preparació de la base:
- Triturar les galetes que quedi en pols i afegir la mantega fossa al microones. Col·locar la barreja en el fons del motllo que quedi tot ben cobert i pressionar amb una cullera. Deixar a la nevera mentre preparem el pastís.
Preparació del farcit:
- Rentar i assecar els arboços amb un paper absorbent. Triturar-los amb la quallada, el licor i una mica dels 200 ml de la llet.
- Posar la resta de la llest a escalfar amb el formatge, la crème fraîche i el sucre. Quan arrenqui a bullir, baixar el foc al mínim i afegir el puré dels arboços. Deixar al foc un parell de minuts, fins que espesseixi una mica i abocar en el motllo.
- Deixar a la nevera fins que qualli (entre 3 i 4 hores).
Preparació de la cobertura:
- Posar la gelatina en remull en aigua freda.
- Rentar i assecar els arboços amb un paper absorbent i triturar-los. Posar el puré a foc baix juntament amb l’aigua, el sucre i el licor i quan sigui calent, afegir la gelatina prèviament escorreguda.
- Remenar fins que es dissolgui i quedi ben incorporada i posar-ho al damunt del pastís. Deixar fins que qualli (millor d’un dia per l’altre). Desemmotllar i servir.
Bon profit!
Eri, benvinguda de nou guapa!! M'encanta veure't per aquí i m'alegro de que estiguis millor. Quina bona recepta per tornar a començar.
ResponEliminaPetons maca
qué alegría verte otra vez, se te echaba de menos, a tí, tus ricas recetas y tus bonitas fotos. esta tarta es, sin duda un buen reinicio, tiene que estar deliciosa; es muy original y preciosa.
ResponEliminaMuchos besos
Una forma estupenda de volver.
ResponEliminaDeliciosa la tarta.
Mil besos.
Un pastís delicios per tornar a començar!!!! a demés de maco!!!petons
ResponEliminaEri benvinguda de nou y no lo has podido hacer mejor que volver con esta estupenda receta con un corte sensacional y veo que estas en forma ya.
ResponEliminaMe ha gustado mucho y lo que mas me ha gustado es poder volver a ver tu cocina y sentir tu voz el otro dia.
Molts petons
Viscaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! benvinguda. Avui és un gran dia, surt el sol i a sobre tu publiques!!! ole, ole!!!! no podies tornar amb una recepta més bona!!!!! molts petonets carinyet
ResponEliminabenvingudaaaaaaaaa,quina alegria veure aquesta entrada,ademés que la recepta es molt bona,l'altre dia en vaig recollir jo d'arboços,hi havia un cami ple d'arbres tots vermells de lo replens que estaven.molts petons
ResponEliminaJust divendres preguntava per tú a la Cristina. Quina il.lusió poder gaudir dels teus plats una altre vegada...
ResponEliminaBenvinguda.
Petonets.
Eri, el pastís m'agrada però el que realment m'agrada es que hagis tornat!!!!!!!!!!
ResponEliminaMolts petonets!
Que be tornar a llegir-te!!!! M'en alegro que estiguis be!!! ^__^
ResponEliminaUna recepta ideal!! I precioses fotos ;-)
Un petonas
Sònia
Benvinguda Eri!! Quina il·lusió veure't per aquí de nou i amb un pastís tan original! Es veu deliciós i francament entenc que no poguessin esbrinar els ingredients, ja m'agradaria poder tastar un pastís d'arboços!!
ResponEliminaMolts petonets!
Bentornada Eri! quina alegria! I quin pastís més original, ha de ser boníssim! Abans prop de casa collíem cireretes d'arboç, però ara han tancat la finca... hauré d'esbrinat on trobar-ne!
ResponEliminaPetonets
Quina felicitat!! aquesta publicacio significa que,almenys ja estas una mica millor i aixo a mi m'alegra moltisim.
ResponEliminabenvinguda de nou companya.
Ah per cert, la recepta fantastica m'encanta la convinacio d'aquest dos ingredients semi exotics. molts petons i una forta abraçada.
M'en alegro tant de tornar a veure't pel bloc i quina bona tornada amb aquest pastís tan original.
ResponEliminaUn tall magnífic, mai he fet res amb aquesta fruita.
Petons maca.
Uau!!! Benvinguda!!
ResponEliminaMe alegra mucho encontrarte de vuelta con una propuesta tan dulce
ResponEliminaUn fuerte abrazo
Jajajaj i jo enviant un correu preguntant quan obries i ja has obert el xiringuito i de quina manera...
ResponEliminaEl meu fill gran de petit les cireres d'arboç se les menjave directament del arbre, com li agradaven.
Una fruita tan bona i que poc explotada que esta...
Benvinguda
Un petonet
Es pre-cio-sa ;)
ResponEliminaBenvinguda amb aquesta bona recepta .. i sobretot dolça !!!
ResponEliminamolts petonets
¡Qué bien que estés de vuelta Eri!, no sabes la alegría que me ha entrado al ver tu entrada. La tarta está preciosa y la presentación divina.
ResponEliminaUn fuerte abrazo guapa
Qué bueno que estés de vuelta porque me encanta leerte y ver tus recetas. Tienes un blog maravilloso con esas recetas y fotos tan preciosas.
ResponEliminaMe alegro que estés mejor y puedas volver con esta delicia que nos has traído. No he probado los madroños pero a ver si los encuentro que tengo curiosidad. besos
Benvinguda de nou, m'alegro molt que ja tornis a ser aqui :)
ResponEliminaI has tornat amb una recepta molt original, no he utilitzat mai les cireretes de pastor per fer un pastis... Ha de quedar molt bo.
Sovint quan anem a escalat tambe en collim, aixi que m'has donat una idea molt bona!
Una abraçada ben forta!
Ole, ole, ooooole!! Quina alegria veure't per aquí altra vegada i a sobre amb aquest pastís tan bo!! :D M'encanten les cireretes d'arboç!!
ResponEliminaPEtonets
Sandra
Cuanto tiempo guapa!!! me alegro que ya estes de vuelta y además con esto tan rico ;). Besitos.
ResponEliminaNena, qué maravilla verte de nuevo por aquí.
ResponEliminaMe alegro muchísimo que hayas tenido ganas de publicar, a ver si te vemos a menudo con tus recetas.
Un millón de besos
Donde comprar el licor este ????? Un abrazo muy fuerte...Te deseo lo mejor..
ResponEliminaHolaaaa , cuántas veces me he acordado de ti y he estado tentada de escribirte pero no quería molestarte.
ResponEliminaMe alegra mucho ver que has retomado el blog , de alguna forma es nuestro rincón preferido con el cual nos podemos evadir por un ratito de los problemas.
Menuda vuelta que has hecho con una tarta de categoria , el corte es espectacular.
Nunca he probado los madroños ni los he visto por aqui.
Miles de besinos.
M'alegro molt de tornar-te a veure per la xarxa! No havia vist mai un pastís fet amb cireretes de pastor, en tinc ben a la vora però no les cullo perquè no sé què fer-ne. Ara ja ho sé, moltes gràcies! I benviguda una altra vegada!
ResponEliminaQue bé que hagis tornat, i quina manera de tornar, amb aquest súper pastís!!!!!!!!!!!! :D :D jajaja Perdó per l'entusiasme, però és que les cireres d'arboç m'encanten, i en un pastís han de quedar... perfectes!! :)
ResponEliminaVolem més receptes com aquesta!!! jaja
Un petonet!! :D
Un pastis amb molt sabor a mediterrani.
ResponEliminaPetons
Quin goig tornar ha veure el teu bloc actiu.
ResponEliminaUn pastís molt original, i de bo segur que ho és.
Bona cuina
Nena, com m'alegro de tornar-te a veure per aquí, i amb un pastís impresionant i super original. Com dirien els anglesso Welcome........
ResponEliminaUn petonet
Avui pensava en tu... no em preguntis per què, però hi he pensat, t'ho ben asseguro! Aquest pastís que ens has preparat és molt bonic, i molt adient per celebrar la teva tornada!
ResponEliminaBen tornada siguis! I com tornes! Aquest pastís té un aspecte deliciós. M'encaten les boletes; m'imagino que són arbços. No n'havia sentit mai a parlar, però són molt curiosos!
ResponEliminaUna abraçada!
Moltes felicitats..... moltes felicitats......Jo venia a felicitar-te i m'he portat aquesta sorpresa, m'agrada que vagis tornant, aixó és un bon senyal ;-)
ResponEliminaNosaltres també anem a caçar cireres d'arboç i penso que menjem mes de les que posem a cistell, son tant bones!!!!!
M'apunto aquest pastís, el seu aspecte es preciós i segur que de gust és boníssim!!!!!!
Benvinguda maca!!!!!!!!
Petonets
Bon dia Elena. Moltissimes felicitats!!!!
ResponEliminaEspero que pasis un feliç dia d'aniversari.
Petonets.
Bentornada i Felicitats.
ResponEliminaMoltes felicitats Eri!! Espero que estiguis passant molt bon dia.
ResponEliminaUn petó gapa
Hola Eri estimada i guapa tu
ResponEliminaestic molt contenta de tot cor, de la teva tornada, desitjo que estiguis més animada
en quan al pastís...que maco, i que bo, ...fa molt temps que no en mengo, el meu pare sempre anava al bosc i en portava,...fins i tot en feiem licor,...diví ...ara ja no i es....
i ja no tinc les seves cireres
mil petonets Susanna
Quina bona noticia la teva tornada, set trobava a faltar !!! I ja de pas, Felicitats !!!!, un pastís, boníssim y molt maco !!!
ResponEliminaPEtonets
Eri!! me n'alego molt que hagis tornat a publicar, aquí ens tens de nou per anar-te seguint, i res millor que aquest pastís, mare meva!! em sembla que no hauria endevinat mai els ingredients. M'encanta com queda el tall del pastís, quins colors més bonics! petonets guapa!
ResponEliminaJa la tenim en aquí de nou. Ben retrobada!!!
ResponEliminaUn bon pastís de tardor. Això del Licor de Figa de Moro és curiós.
L’aspecte és d’allò més atraient i sembla molt saborós.
Quina il-lusió que em fa que tornis!!
ResponEliminaLEs cireres d´arboç sempre les he menjat de l´arbre directament, no hagués pensat mai de fer-ne cap recepta, molt bona!
Petonicus
Eri, bienvenida guapa. se te echaba de menos. Me ha encantado tu tarta, además de rica es una maravilla el corte que tiene. Preciosa!!. Besos
ResponEliminaHola Eri!!!!! que alegria de verte otra vez por aquí ya te echava de menos y de vez en cuando miraba el blog, pero veia que no subias recetas y hoy al abrirlo y ver que estas otra vez de vuelta me ha dado mucha alegria, así que bienvenida otra vez, besitos.
ResponEliminaMuuuuuuuuuuuuuuchas felicidades, cielo y bienvenida otra vez, es una alegría saberte cocinando para nosotros.
ResponEliminaDivina tu tarta, impresionante, preciosa y deliciosa, me la llevo enterita, es fantástica para una celebración.
un besazo
Bienvenida de nuevo, continuaremos deleitandonos de tus ricas recetas. Besos!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Preciosa, com m'agrada que estiguis de nou amb nosaltres. Jo estic passant uns dies complicats i no em connecto el que voldria. Per poc no me n'adono de la teva tornada! Quina il·lusió em fa, he pensat molt sovint en tu. La recepta deliciosament dolça com la teva tornada. Un petó enorme.
ResponEliminaVaig perdre 30 euros amb la aposta de "a que no saps de que esta fet?" ¬¬
ResponEliminaUn pastis original, segur que és boníssim doncs l'arboç el trobo deliciós i ames el pastis es d'allò mes vistos!
ResponElimina