Avui és l’aniversari de la Neus i quina millor manera de felicitar-la que amb alguna cosa de xocolata, la seva perdició.
Aquest pastís és una adaptació del Pastís de Xocolata i albercocs de la Mercè, del bloc Cuina per a llaminers i que he fet una mica al gust dels de casa. És un pastís realment boníssim, que fresquet i amb les diferents textures que té no deixa indiferent a ningú. Gràcies Mercè per aquesta recepta.
Neus, et desitjo que passis un feliç dia d’aniversari, que ho celebris “por todo lo alto” i no t’empatxis amb tanta xocolata. Aquest pastís va per a tu!
MOLTES FELICITATS!
Ingredients per a un pastís rectangular de 18 x 25 cm
Ingredients per a la base:
4 ous
75 grams de fructosa
65 grams de farina
35 grams de cacau en pols
60 grams de xocolata per fondre sense sucre (54% de cacau)
Ingredients per a la gelatina de mango i préssec:
300 grams de mango i préssec
50 grams de fructosa
60 ml d’aigua mineral
Unes gotes de suc de llimona
2 fulles de gelatina de 2 grams cadascuna
Ingredients per a la mousse de xocolata:
150 grams de xocolata per fondre sense sucre (54% de cacau)
2 fulles de gelatina de 2 grams cadascuna
250 grams de nata líquida (35% MG)
Preparació de la base del pastís:
- Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa i blanquinosa, fins que tripliqui el volum.
- Tamisar la farina i el cacau i afegir-ho a la mescla amb moviments suaus procurant que no perdi el volum.
- Dividim la mescla en dues parts del mateix pes.
- Agafem un paper vegetal i el mullem amb aigua. Escorrem i amb un paper de cuina assequem les gotes d’aigua que quedin i el posem en el motllo. Agafem una de les dues mescles i la posem en una màniga pastissera i l’anem posant al damunt del paper vegetal. Fer-ho amb la màniga ens ajuda a deixar més uniforme la base.
- Portem la mescla al forn, prèviament escalfat entre 8 i 10 minuts a 180º. Comprovem que està cuit, quan punxant amb un escuradents, aquest surti net.
- Repetim la mateixa operació amb l’altre part de la mescla.
- Un cop el traiem del forn, el deixem uns minuts i sense que es refredi i amb cura de no cremar-nos, li donem la volta al pa de pessic deixant-lo al damunt d’un drap i anem retirant mica en mica el paper vegetal ajudant-nos amb la punta d’un ganivet.
- Desfem al microones els 60 grams de xocolata i pintem una de les dues bases, que serà la que quedarà com a base del pastís.
Preparació de la gelatina de mango i préssec:
- Pelem i tallem a daus petits el mango i el préssec. Els posem en un cassó amb la meitat de la fructosa, les gotes de llimona i l’aigua.
- L’escalfem a foc mig/alt, fins que el sucre s’hagi dissolt i es faci un almívar amb un color lleugerament ataronjat. Retirem l’almívar del cassó i el reservem.
- Afegim la resta de fructosa i els deixem coure durant 15 – 20 minuts fins que siguin cuits. Els triturem fins deixar un puré i afegim les dues fulles de gelatina escorreguda i prèviament hidratada amb aigua.
Preparació de la mousse de xocolata:
- Posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda.
- Dels 250 ml de nata líquida, reservem 40 ml i la resta la muntem.
- Desfem la xocolata al microones. Esclafem els 40 ml de nata fins que arrenqui a bullir, retirem el cassó del foc i afegim la gelatina. Remenen fins que es dissolgui.
- Afegim la nata amb la gelatina a la xocolata i remenen fins que quedi incorporada.
- Afegim la nata muntada a la mescla amb moviments suaus fins que quedi una mescla homogènia.
Muntatge del pastís:
- En el motllo on hem fet el pa de pessic, posem un paper vegetal mullat i assecat amb paper de cuina i el posem donant-li la forma del motllo. Si voleu i per tal de que s’aguanti, l’agafem amb agulles d’estendre i el deixem assecar, així mantindrà la forma i no es vindrà el paper cap el centre del motllo.
- Posem la base pintada de xocolata. La pintem amb la meitat de l’almívar que havíem reservat.
- Posem la gelatina de mousse de préssec i mango i la deixem quallar 30 minuts al congelador.
- Després posem la segona base i la pintem amb l’almívar restant.
- Finalment, agafem la mousse de xocolata, la posem en una màniga pastissera i l’aboquem pel damunt. La deixem quallar a la nevera un mínim de dues hores.
- Per desemmotllar el pastís, el traiem del motllo agafant-lo pel paper vegetal. Retallem les vores del pastís amb un ganivet gran i lleugerament calent per que quedin les diferents capes a la vista. El passem al plat de servir i decorem al gust.
Bon profit!
Q maco, Eri...jo tb el tinc a pendents...te una pinta deliciosa
ResponEliminaMmmmm, quan de vici junt! T'ha quedat espectacular!
ResponEliminaQue passis un molt bon dia!
Elen, t'ha quedat PERFECTE!!! Me n'alegro que us agradés! I amb el mango també ha de ser boníssim, oi? I per molts anys a la Neus!
ResponEliminaPetons!
La tarta es perfecta absolutamente.
ResponEliminaNo me quiero ni imaginar el sabor... un pecao!!
Ostras Eri lA HAS BORDADO ESTE PASTIS ESTA PARA COMERSE LA PANTALLA,te ha quedado muy chulo perfecto se ve divino.Buen regalo para la Neus.
ResponEliminaQue tengas un buen dia mestre
peto
miquel
WOW t'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!!!!!!! Estic segura que la Neus avui agafa un empatx ;-)))))) També tinc a pendents aquest pastís, a veure si no trigo a fer-ho, deu ser boníssim.
ResponEliminaMoltes gràcies per ahir, va ser genial, espero que no triguem a retrovar-nos.
Petonets
Una combinació exel·lent per un dia especial!!!!! quina pinta més bona!!!! molts petonets guapa
ResponEliminaWuau sou el millor de veritat... quina pasada, no us podeu imaginar com em sento...
ResponEliminaPero dic jo no me'ls podrieu portar ahir??? jajajaja que ara no ela puc tocar i tastar...jajajajaja
Moltes gràcies per tot, per el di d'ahir, per el avui i per el que encara quedar per venir.
Un petonet
Ai Elen...jo no voldria abusar, però el meu aniversari és el 4 d'octubre i sóc molt, molt, molt xocolatera (je, je!). Aquesta és la primera visió del dia. No vegis com se m'ha quedat la cara amb aquest pastís espectacular! Petonets!
ResponEliminaVamos a tener que ir todos a ayudar a Neus con tanto postre rico que está teniendo hoy.
ResponEliminaEl tuyo es una combinación exquisita y una presentación de lujo, como siempre.
Besos
Exquisit Eri, m'agrada molt el mango, a la Neus li encnatará.
ResponEliminaPetons.
Jo aquest cap de setmana també vaig fer una versió d'aquest pastís però amb pruna. És molt bo! Clar que les receptes de la Mercè no fallen! La Neus estarà encantada amb aquesta xulada de pastís que li has fet.
ResponEliminaPetonets
Per les receptes dedueixo que li deu agradar la xocolata, no? Quin munt de pastissos!
ResponEliminaPetons.
Que precioso te ha quedado, y además es que se ve riquísimo y jugoso. un pastel de campeonato. Me ha encantado!!: besos
ResponEliminaCom m'agrada aquesta invasió de xocolata que este fent per felicitar a la Neus! Cada pastís que veig és més bo!
ResponEliminapetonets.
Ahir pensava que fa dies que no menjo xocolata i tu presentes aquest pastís...l´última foto està per fer-li una mossegada.
ResponEliminaOh Eri...quin pastís!,l'imprimeixo ara mateix!, no sé com li va quedar a la Mercè, segur que fantàstic, com tot el que fa, però li has fet honor més que bé!, quina presentació més bonica. Et felicito a tú, i ara felicito a la Neus.Una abraçada.
ResponElimina!!! Quina bona pinta, ha de ser deliciós per força! L'únic que em sap greu és que retallis els marges per a que es vegin les capes i es perdi una mica d'aquesta delícia! :) :)
ResponEliminaPetons!
Hola Eri, ho podré fer amb maduixes o taronja???
ResponEliminaA casa el mango res mes m'agrada a mi.
Te un aspecte impresionant.
Moltes felicitats.
Un petonàs
És genial aquest pastís!! m'encata, ja el vaig veure en el seu moment al blog de la mercè i vaig pensar que aviat el faria amb albercoc o bé alguna altra fruita com les cireres... T'ha quedat preciós!!! petonets
ResponEliminaXocolata en diverses textures més mango i préssec, fantàstica proposta.
ResponEliminaT'ha quedat preciós i ha d'estar de pecat.
Elen, un pastís de 10, t'ha quedat preciós i amb uns sabors molt bons. M'agrada molt i segur que a la Neus encara més, avui està rodejada de xocolata.
ResponEliminaPetons.
Buffs!!!! Un altre!!! És que la xocolata em perd.... Té una pinta tremenda!!!!
ResponEliminaNena, quina delicia, quin tall, quina pinta, quin tot............L'estic saborejant........Un plaer coneixet.
ResponEliminaPetonets
Mare meva... m'has deixat babejant davant de la pantalla! quina pinta!
ResponEliminaVaig corrents a felicitar a la Neus!
Petonets crack!
Sandra
Primer de tot felicitar doblement la Neus, per fer anys i per ser afortunada i poder tastar aquesta delícia. La presència és fantàstica. Ha de ser una perdició i més si la recepta prové de la Mercé. Ummm! Et dic quan faig anys jo? Je,je
ResponEliminaAhhhhhh!!!!!!! Quina bona pinta, de xocolata....
ResponEliminaPetonets
Vostè va fer un bell homenatge al seu amic amb aquest bell pastís de xocolata i melmelada de fruites, que era un gran presente.Parabéns seves meravelloses receptes són delicioses i molt ben presentat!
ResponEliminapetons,
Andrea .....
Quin super pastís d'aniversari!! Quina pinta!! Això per una xoco-addicta és un somni de pastís!
ResponEliminaSegur que la Neus ha estat molt feliç avui gràcies a tots vosaltres!
Petonets guapa!
Wow!! Quin pastís!! Es veu de luxe... La Neus deu estar encantada :)
ResponEliminaSalutacions.
Sensacional!
ResponEliminaLuxuoso e muito gourmet!
Sin palabras Eri,es realemente hermoso,que corte tan brutal tiene.
ResponEliminaUna tarta de lujo,ni en los mejores restaurantes ;)
Un beso
Un pastis preciós i boníssim, avui es un perill passejar-se pels blogs, quanta xocolata que tenim per anar fent boca el addictes Ummmm de ben segur que a la Neus li encantarà
ResponEliminaPetons
Fantàstic! El tinc pendent. A veure com em queda a mi, pq a tu t´ha quedat le luxe!
ResponEliminaPetons
Che aspetto meraviglioso che ha questo dolce.. io adoro le albicocche, se ne sono capace lo proverò!
ResponEliminaQuesta torta è fantastica, brava ciao
ResponEliminaEs precioso y lo mejor, seguro que esta de rechupete! Neus seguro se cae para atras!
ResponEliminaBesitos!
Mareeeee !!!
ResponEliminaA mí me hacen un pastel así y me tienen que recoger los del samu
Tremendo. Como dice alguien que conozco: te ha quedado de novela
Quina preciosista de pastís. M'el guardo pel meu aniversari que segur que no m'el regalarà ningú.
ResponEliminaUn petonàs reina,
Esther
Volia dir preciositat!!!
ResponEliminaPetons
Qué pastel, madre mía, quita el sentido...
ResponEliminaUn beso.
Che tentazione!!! Dev'essere di un buono e poi è perfetta!!! Un abbraccio e buonissima serata
ResponEliminaUn pastis bonissim!! prenc nota, per a fer-ho quan tinguem algun aniversari. M'agradat molt. Besets!!!
ResponEliminaEi, aquest pastís és per posar a l'aparador, t'ha quedat impressionant!
ResponEliminachocolate y mango me parece una combinación increíble :)
ResponEliminaPero que pinta tiene este pastel,ummmmmmmmmm riquísimo, besos
ResponEliminaHola acabo de conèixer el teu bloc, quin pastis mes bo, quina combinació,be segueixo miran,fins aviat
ResponEliminaPetons
pinta impresionante! y la combinación de chocolate con mango y melocotón buenísima! podrías decir por favor la equivalencia de fructosa/azúcar? gracias!
ResponEliminaQuina passada de pastís! I QUINA PASSADA DE BLOG!
ResponEliminaOndiaaaaa! tot el teclat del meu ordinador t'està fent l'onada!!... quin pastís!!!... me l'apunto ràpid!!
ResponEliminaUna abraçada
Tinc una cosa en comú amb la Neus: la xocolata també és la meva perdició!!! Aquest pastís té una pinta tremenda, és una autèntica temptació! Ara mateix me'n menjaria un bon tros, i això que je he esmorzat...
ResponEliminaPetonets!
Anna
Que delicia y maravilla de presentación.
ResponEliminaNeus estará maravillada de que la dediques esta tarta.
Besines
Nieves
Dios!!!! pero que es esto??? Estoy deseandito que llegue mi cumple para que me hagais tartas así, eso si, a mi nada de virtual, quedamos y las pruebo todas, jejeje.
ResponEliminammmmmmmm deu meu que bo,i jo a régim jajajja petons guapa.
ResponEliminaTe ha quedado genial, me encanta.
ResponEliminaLa próxima vez que la hagas avísame que voy para allá.
Besos
mmmm quina combinació més bona, ens encanta el mango amb la xocolata,sobretot amb aquesta textura!!!!boníssim!!ens apuntem aquesta recepta!!
ResponElimina