Un pa dolç, però no massa,fàcil de fer,vistós i ideal per esmorzar o berenar. Se li pot demanar alguna cosa més? Si, que no s'acabi.
Espero que us agradi!
Font: Llibre Pan d’en X.Barriga
Ingredients (per a dos pans):
500 grams de farina de força
8 grams de sal
300 ml d’aigua
10 grams de llevat fresc
125 grams de gotes de cobertura de xocolata
125 grams de festucs pelats
Un polsim de canyella en pols
Preparació:
- Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: l’aigua, la sal, la farina i el llevat.
- Durant el procés d’amassar anar afegint de mica en mica els festucs, la xocolata i el polsim de canyella. Quan acabi d’amassar, traiem la massa, fem una bola, la posem en un bol i la tapem amb paper film. La deixem a la nevera fins el dia següent.
- Traiem la massa de la nevera, fem dues parts i les deixem damunt del marbre tapades amb un drap durant 30 minuts aproximadament fins que perdin el fred.
- Formem barres i les posem dins d’un motllo allargat. Les deixem fermentar entre 90 i 120 minuts, fins que hagin doblat el volum.
- Pre escalfem el forn a 250º i per generar vapor posem en un recipient aigua amb draps. Quan l’aigua comenci a bullir i es veu el vapor ja es poden introduir els pans al forn.
- Els hi fem unt tall a la part superior, els ruixem amb aigua i els deixem coure a 210º entre 24 i 27 minuts (dependrà de cada forn).
- Un cop cuits, els traiem del motllo i els deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Nota: Vigilar que el recipient no es quedi sense aigua. Anar afegint poca aigua a mida que es vagi evaporant. Jo el que faig és tenir aigua escalfant al foc i així l’incorporo l’aigua bullint.
Bon profit!
Riquisimo!!!!
ResponEliminaEstá entre mis pendientes, aunque lejos.
Besos
que boooo, però no tinc panificadora, suposo que el podré fer igual, no????? molts petonets i felicitats pel premi!!!! ;P
ResponEliminaNo Eri no se le puede pedir nada mas,solo saborearlo y degustarlo para almorzar,merendar,tentepie, aun queda? pues repetimos.Muy bueno y la presentacion soberbia
ResponEliminapetons mestre forner
miquel
Ohhhh!!!! Ha de ser deliciós. Ja el tinc a pendents....
ResponElimina¡Qué pinta por dios!, se ve delicioso.
ResponEliminabesos
Nena, em vui morir, quina pinta i sembla senzill. Me l'ha guardo tot i que em fa molt respecte els pans......
ResponEliminaUn petonet
Jo també vull una llesca, es fabulós, qué bo.
ResponEliminaM'en vaig a dormir a veure si sommio amb aquest pa.
Petons.
Per favor...jo és que aquest me'l menjo amb la cinteta i tot! Què poc explotada tinc la panificadora!!! Me'n vaig a dormir i aquesta nit comptaré panets i no ovelletes...Petonets guapíssima i gràcies pel cop de mà!
ResponEliminaPero que preciosidad Eriiiii!!!! el corte de pan más bonito y más brutal que he visto hasta ahora!!!! de 10 amiga!!! menudas manos tienes....
ResponElimina:)
Qué pasada de pan Eri. Me encanta ese corte con los frutos bien repartidos. Una delicia seguro. besos
ResponEliminaFELICIDADES MUY RICOOOO BESITOS DE DORIS DESDE TORREVIEJA
ResponEliminajo, aquest pa, el tenia a pendent desde que tinc el llibre d'en Barriga.Ara que veig com queda, ja no tinc excusa.
ResponEliminapetonets.
¿Que esperas que nos guste? Pero si yo me he enamorado nada más verlo.
ResponEliminaAhora mismo me lo apunto.
Besos
Ummm Eri, preciós i bonísssssssim!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaEt vem trobar a faltar dissabte, a veure si a la propera ens podem veure ;-)
Petonets
Quines torradetes que em faria per esmorzar.... Els festucs els tinc oblidats ultimament, ja veig que faig moooooolt malament.
ResponEliminaPer cert, queda tan mono el llaçet amb la regadora que em faria molta pena tallar el pa eh, preciós! ;)
Petonsss
Delicioso, el pan es mi debilidad, al menos una de ellas ;-)
ResponEliminaMe ha encantado esta presentación tan apetitosa y bonita
;-)
Jo puc demanar q aparegui un a casa meva en 10 minuts??? no m'agraden els festucs, pero queda un color maquissim!
ResponEliminaQuina xulada de pa Eri!!! A casa els festucs ens encanten!
ResponEliminaQuins berenars...
Petonets,
Esther
Bueno a la Sonia en 10 minuts no pots portar-li es evident, pero a mi si... acaba de llevar-me, no estaria malament per esmorzar...jajajaja
ResponEliminaVa ja t'espero.
Petons
Boníssim! Segur que no t'imaginaves que podria dir això!:P
ResponEliminaQuè maco t'ha quedat amb la regadora, fa estiu.
Petonets.
Que bo aquest pa!!! i les fotos t'han quedat sensacionals. Ah! felicitats!!! has sortit guanyadora del repte de juny de Film & Food!!!
ResponEliminaQuanta energia! Aquest pa és el que necessito aquests dies per llevar-me del llit...em costa que no vegis!.
ResponEliminaAh! o siguis que has guanyat un premi...m´acabo d´assabentar. Això vol dir un berenar, oi?
Amb la foto d'aquest tall del pa, se't queden els ulls enganxats a la pantalla. Què ric.
ResponEliminaPues eso, que no se acabe, y que me mandes un trocito...qué ricooooooooo!
ResponEliminaPoques coses a dir. Amb les fotos ja em faig a la idea de que me'l menjaria sencer.
ResponEliminaMolt bona proposta, de pecat!
El proper dia que baixin una mica les temperatures el faré, té un aspecte guapíssim!
ResponEliminaMare meva... en vull per esmorzar demà!! Digues que te'n sobra un trosset per mi siusplau! jejeje
ResponEliminaPer cert, felicitats pel premi maca!
PEtonets
Sandra
¡que buena pinta que tiene este pan! nunca probé uno similar con chocolate y pistachos, pero calculo que debe de ser riquísimo. Sólo me quedaría probarlo yo misma, jeje
ResponEliminaPerò quina bona pinta, i quines fotos tan fantàstiques, cada dia et superes!
ResponEliminaOh! Això és extraordinari!!!
ResponEliminaImpresionant, que bó adoro els festucs.
ResponEliminaTe posat al Art-blog, petons.
Hola, te acabo de conocer a través de otro blog.
ResponEliminaMe quedo por aquí de seguidora, ¡qué maravilla de fotos!, me encanta tu trabajo. Un besin
Que buena pinta tiene este pan Eri, yo ya tengo ganas de hacer por primera vez pan, pero no me decido para cuando, besos.
ResponEliminadoncs jo crec que s'ha d'acabar... i molt ràpid!! del bo que ha d'estar... sort que sempre se'n pot fer més...
ResponEliminaUna abraçada
Pero qué bien se come en tu casa. Estos días me he perdido muchas delicias,pero éste pan me ha encantado.
ResponEliminaMuchos besos
aquests tipus de pa són la meva perdició (literalment!). Si en faig un, no paro fins que me l'acabo, i aquest, amb el toc de canyella... ha d'estar boníiiissssimmm!!!
ResponEliminauna salutació,
Ufff....quina cosa més bona!!!!!!!
ResponEliminaEnhorabona pel premi, quina il.lusió, no??
Petons!
Fantástico e riquissimo!!!
ResponEliminaUma receita maravilhosa de pão,
Meus cumprimentos!
muchas gracias por tu visita!!!!!!! :)
ResponEliminaAquest pa el tenim en ment des que el vam veure al llibre de Xavier Barriga. A tu t'ha quedat fantàstic!!!
ResponEliminaBon cap de setmana guapa!
Petonets
Ohhhhhhh quina pinta més i més bona!!! ara mateix m'en menjaria un troset!!! Felicitats!
ResponEliminaNo m'estranya que desitgis que no s'acabi, amb la bona pinta que fa!!! I amb tot el que porta, es pot menjar sol per esmorzar... mmm!
ResponEliminaPetons!
Acabo de conocer tu blog de casualidad y me ha encantado, por lo que me quedo de seguidora para poder mirarlo con mas detenimiento, un beso y hasta pronto!!!
ResponEliminaQuina bona pinta que fa , ara mateix me’n menjaria un bon tros
ResponEliminaPetons
Uau! Quina bona pinta que fa aquest pa. Com a fan del pa fet a casa, em quedo amb aquesta recepta per provar-la. Quina delícia.
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana!
Impactante Eri.Que lindo y que corte más bueno y que bien repartidos los pistachos....bravooooo,bravíismooooo
ResponEliminaOhhh quin pa tan bo! S'em fa la boca aigua només de mirar-lo.
ResponEliminaUna meravella!!, com hi pot haver encara gent que digui que no li agrada el pa...
ResponEliminaQuina meravella,, boníssim. Me l'apunte, no cal dir-ho
ResponEliminaCom sempre, en aquesta cuina les olles no paren de bullir. Excel·lent la recepta! i contenta de tornar a ser aquí.
ResponEliminaUna forta abraçada i gràcies per seguir-me!
Siempre he querido probar un pan de este tipo, con pistachos y chocolate, me llama mucho la atención! Me encanta!
ResponEliminaQue bo Eri! t'ha quedat molt xulo, jo també tinc aquell llibre i el reservava per l'estiu ja que al pis de Barcelona el forn no ens funciona... però me'l vaig deixar allà!! aviat hi tornaré per agafar coses que em vaig deixar...sóc molt despistada... ;) Tinc ganes de provar tots aquells pans!!
ResponEliminaUn pan maravilloso y sabroso por cierto, felicidades por tus recetas son maravillosas!
ResponEliminaTener un gran fin de semana!
Besos ........
uhh, aquesta delícia de recepta ens l'apuntem per preparar-la a l'agost, per un esmorzar en família i de vacances!!!!! petons :)
ResponEliminaSe ve riquísimo, una tentación, una receta muy buena sin duda.
ResponEliminaSaludos