Fa unes setmanes, vaig assistir a l'Espai Consum del Bonpreu, on el David Lienas, ens va presentar diferents postres d’estiu. La veritat és que tots em van agradar i al dia següent volia preparar una d’aquestes postres, les Mini Carlotes de mousse llimona amb maduixes. Podeu veure les versions que van preparar la Gemma de La cuina de casa i la Teresa de Com a casa, res!.
No tenia la meitat dels ingredients, ni la llimona ni les maduixes, però quan tinc alguna cosa al cap, he de fer-la sigui com sigui. Doncs bé, d’aquesta idea inicial, la cosa va acabar amb una Mousse de llima, amb gelatina de Karkadé*. Si no coneixeu el Karkadé us el recomano, com a beguda refrescant a l’estiu és molt bona i combina molt bé amb aquesta mousse de llima.
Espero que us agradi!
*El Karkadé és una infusió que s’elabora amb aigua i Hibiscus (Flor de Jamaica, Rosa de Jamaica) i sucre al gust. Aquesta infusió es pot prendre tant freda, tèbia, o calenta. Està extensa a Orient Mitjà, Àfrica, Carib, etc. A Egipte se la coneix com a “Beguda de la benvinguda” per que és oferta als visitants quan arriben. A Mèxic se la coneix com “Aigua de Jamaica”, i és molt habitual prendre-la en els menjars. Té diferents usos i propietats.
Per més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_sabdariffa
Ingredients per a la Mousse:
200 ml de nata per muntar (35% MG)
90 ml de suc de llima
150 grams de llet condensada
Ingredients per a la gelatina:
250 ml d’aigua
1 cullerada sopera de Karkadé
2 cullerades soperes de fructosa (o una i mitja de sucre)
3 fulles de gelatina
Preparació de la gelatina:
- Posar 2 fulles de gelatina a hidratar amb aigual freda.
- Posar l’aigua a escalfar. Quan arrenqui a bullir afegim el Karkadé, baixem el foc al mínim, i el deixem bullint 1 minut. Parem el foc i el deixem reposar 5 minuts.
- Colem 125 ml del suc i els hi afegim la gelatina prèviament escorreguda amb les mans. Remenem fins que es dissolgui totalment i aboquem als gotets.
- Posem a la nevera fins que qualli.
Preparació de la mousse:
- Muntem la nata.
- En un bol barregem la llet condensada amb el suc de llima fins que estigui ben incorporada.
- Afegim la nata muntada a la mescla, amb moviments suaus i envoltent procurant que no es baixi.
- Disposem la mousse en una màniga pastissera i anem omplint els gots. Posem els gots a la nevera per a que quallin (entre 3 i 4 hores).
- Un poc hagin quallat la mousse, amb el suc que ens ha quedat del Karkadé, haurà reduït una mica, fem la gelatina: Posem la fulla de gelatina a hidratar (uns 10 minuts). Colem el suc, el posem a escalfar una mica i quan estigui calent hi afegim la gelatina prèviament escorreguda, remenem per a que es dissolgui i esperem una mica a que perdi la calor. Passat aquest temps, aboquem la gelatina al damunt de la mousse, i tornem a posar a la nevera per a que qualli, i fins el moment de servir.
Bon profit!
Aquesta mousse té un aspecte bonissim i és molt curiosa la gelatina de Karkadé no la coneixia i sempre s'aprén de nou.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Un postre molt pero que molt atractiu. M'agrada molt com t'ha quedat. Besets!!
ResponEliminaHola Eri, mai se m'havia acudit gelitinitzar un té. Gràcies per la idea. Si és lo que jo dic, una de les coses més bones que m'ha donat el blog es tot lo que estic aprenent. Molt original aquesta mousse.
ResponEliminaUn petonet.
Hola Eri, no coneixia el karkadé i crec que amb aquesta combinació amb la llimona ha d´estar genial i amb aquests calors un postre 10, un petó. Ah! per cert, les meves peques també han fet un blog de cuina, després de tant demanar,és http://lacuinadelajuditilarut.blogspot.com,petons
ResponEliminaNo he provat mai el harkadé, cada dia aprenc coses noves! T'ha quedat genial la combinació de colors, em guardes una copeta?
ResponEliminaComo siempre amable, la cocina es un mousse de éxito, hermosa!
ResponEliminaBesos ....
Quina passada... té molt bona pinta! Ets una artista! I el karkadé l'hauré de buscar, no el coneixia de res!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina pinta que tenen aquestes mousses!!
ResponEliminaNo coneixia el karkadé, però m'apunto la idea!!
Petons
llima??? però si no ens agrada aquest fruit! jajajajaja. Segur que boníssim! m'apunto el karkadé per tastar-lo!!! molts petonets guapa
ResponEliminaEri FANTASTICA tu improvisación esto es la magia de la cocina, te has sacado de la manga una buena mousse de llima con el toque del
ResponEliminaharkadé
molt be
bona setmana
petons
miquel
Te ha quedado preciosa esa mousse. el karkedé nunca lo había oído, así que lo probaré. Besos
ResponEliminaQuina preciositat Elen i encara que no coneixia el karkadé ara estic encuriosida amb el seu sabor, tindré que buscar-lo.
ResponEliminaPetons.
Quins gotets mes macos, no coneixia el karkade, deu tenir un bon contrast
ResponEliminafas unes coses tan maques i bones,ja dic jo que ets una artista,ens veiem a l'Agost guapa ja m'avisarás,petonets .
ResponEliminaDons no coneixia el karkadé, però m'ho apunto gràcies. Aquesta mousse deu ser deliciosa!!!!!!
ResponEliminaPetonets
No havia sentit parlar mai del karkadé... Mira que s'aprenen coses!!! Això ha d'estar que t'hi mores de bó!!! Petonets.
ResponEliminaNo tenia ni idea de que era el Karkade... te un color molt maco... jo vull tastar aixo.
ResponEliminaPetonets maca
Jo l´he provat...oe, oe, oe..Quan vaig anar Egipte i em va agradar força.
ResponEliminaQuin color tan maco i quina recepta tan exòtica! Ve algú i li dius que hi ha això de postres i queda impressionat segur.
ResponEliminaPetonets.
Eri,
ResponEliminaSe ya quedado con un aspecto deliciosa la mousse... Las colores estan lindas : ) la receta y presentacion un lujo.
Besitos
Què bona, aquesta recepta!!! M'agrada molt el carcadé des que el vaig descobrir a El Caire. No cal dir que m'apunte la teua recepta a "pendents", i en van... Salutacions
ResponEliminaHola guapa tu i estimada,
ResponEliminamil gràcies per recordar-me, veig que no pares, molt be,....quan disposi de mes temps, entraré a la teva cuina i anotaré un munt de les teves noves receptes,...
es que ultimament estic molt embolicada entre la feina, la casa, i la familia en tres mesos, tres en el hospital ( una encara i es...)...i per temps...pel que no tinc ni temps ni masses ganes d eres,...
cuidat i mil petonets Susanna
Esto es un postre veraniego a más no poder, fresquito y delicioso...no sabía que la infusión de hibiscus era lo mismo que la famosa agua de jamaica mexicana ni que tambien se llamara karkade...no se duerme uno nunca sin aprender algo nuevo...a mi me encanta!
ResponEliminabesos!
Haurem de tastar el karkadé, gràcies per descobrir-nos-el. Realment queden unes postres molt vistoses!
ResponEliminaPetonets
Molt bo. El Karkadé em porta records d''Egipte.
ResponEliminaLa combinació de sabors sembla molt ben buscada. Segur que agrada molt aquesta proposta.
Que guapo!!! entra per la vista. Quines postres tan originals....
ResponEliminaNo conec el karkadé, pero m'has picat la curiositat.
ResponEliminaTu saps on es pot trobar?
Muy refrescante esta mousse, no conocía el karkadé habrá que probadlo, besos.
ResponEliminaFem un mos Sión
ResponEliminaUns gotets molt refrescants i deliciosos
Petons
Habia escuchado y leido lo del agua de Jamaica ..pero que cosas mas preciosas haceis ,,esta mousse se va increible ..bsssMARIMI
ResponEliminaEt passa com a mi, quan se'm fica una cosa al cap, la faig peti qui peti. No havia sentit mai aquesta infusió i la veritat és que és una llàstima, perquè aquestes postres tenen un aspecte deliciós.
ResponEliminaUna abraçada!
Quins gotets més refrescants i exòtics! És curiós, tants anys de tenir hibiscus a casa i no coneixia el karkadé...Gràcies pel descobriment! Si ja dic jo que estic aprenent una de coses...Petonets!
ResponEliminaHola Eri:
ResponEliminaAnte todo enhorabuena por haber ganado el reto de Film & Food.
No conocíamos tu blog, pero estamos viendo cosas maravillosas, y nos quedamos por aquí.
Pásate por La cajita a visitarnos a ver si te gusta, además que estamos de sorteoo!!
Besines
Nieves y Elena
Hola maca, moltes felicitats per ser la guanyadora del lot de productes grecs del repte de Film & Food.
ResponEliminaPetons.
Yo tampoco conocía el karkadé, nunca te acostarás...
ResponEliminaHan quedado preciosos y la mousse de lima tiene que estar deliciosa!
Vaig provar el karkadé una vegada, i em va semblar simplement deliciós! Estic segura que combina a la perfecció amb la llima :) Quina enveja de postres!!! :D
ResponEliminaPD. t'admiro molt per reinventar un plat amb els ingredients que tens més a mà... A mi, improvisar se'm fa molt difícil jaja!
que buenos colores! una presentación impecable :)
ResponEliminani idea hasta ahora de lo que era el karkadé..... pero tiene una pinta extraordinaria, y tú una imaginación fuera de lo normal! :)
ResponElimina