Amb aquesta recepta, participo al II Concurs de receptes, organitzat per a la Dolorss del Blog de cuina de la Dolorss i patrocinat per a Gourmet Rural.
Espero que us agradi!
Ingredients pel pinxo:
1 filet de llom
1,5 cm de gingebre fresc
1 cullerada sopera de mel
Un rajolí de salsa de soja
Sal i pebre
Oli d’oliva
Llesques de pa rústic
Pipes de carbassa
Formatge Camembert
Ingredient per a la melmelada de pera al gingebre:
500 grams de polpa de pera
130 grams de fructosa
1 cullerada sopera de suc de llimona
1,5 cm de gingebre fresc
Preparació del pinxo:
- Agafem el filet de llom i li posem sal i pebre i un bon raig d’oli d’oliva. El posem al forn pre escalfat a 200º durant 10 minuts.
- Mentre en un bol posem una cullerada sopera de mel, el gingebre ratllat i la salsa de soja. Remenem bé per a que s’incorporin els ingredients.
- Traiem el llom del forn i pintem amb la salsa anterior. Tornem a posar el filet al forn entre 8 i 10 minuts a 180º, fins que estigui cuit.
- Traiem el filet del forn, reservem el suc que haurà quedat a la safata del forn i el tallem a rodanxes d’1 cm.
- Al damunt d’una llesca de pa, posem la melmelada de pera. Al damunt la el tall del filet, al damunt una mica de formatge i portem de nou al forn amb funció de gratinar per que es fongui el formatge.
- Un cop fos el formatge, afegim unes pipes de carbassa i una mica del suc del propi filet.
Preparació de la melmelada:
- Pelem les peres, els hi retirem els cors i les tallem a trossos petits. Ho posem en un cassó al foc, juntament amb la fructosa, el suc de la llimona i el gingebre ratllat.
- Ho deixem coure a foc mig aproximadament durant uns 35-40 minuts, fins que agafi la textura de melmelada.
- Apaguem el foc. Triturem una mica si no ens agrada trobar els trossets petits de la pera.
- Omplim els pots esterilitzats, i els posem cap per avall durant 24 hores per a que facin el buit.
Nota: Podeu fer filet, tallar-lo i després el congeleu. Tenint pa, una mica de melmelada, i formatge, us permet preparar uns pinxos ràpidament.
Bon profit!
Apa, Eri, pedazo de pinchos! Aquesta melmelada m'ha deixat bocabadada, me l'apunto...i el pinxo tb!
ResponSuprimeixohhhh que bo,la veritat una torrada amb aquest acompanyament fa feliç a tothom .petons
ResponSuprimeixEt dic el mateix que al Miquel... ja quan hem tingut la primicia de veure'l hem babejat...
ResponSuprimeixSou uns mestres els dos.
Petons
Que pincho más exquisito!! Genial!! Buen finde..Un abrazo!!!
ResponSuprimeixQuina cosa més bona Eri, m'encanta!
ResponSuprimeixIdeal per fer un mica pica amb sabors originals!
Petonets
Sandra
Eri me quito el sombrero con esta combinacion exquisito todo y la mermelada a pendientes
ResponSuprimeixbon cap de setmana mestre
peto
miquel
Eri me ha encantado!!. te dan unas ganas locas de coger uno. qué fotos y que mezcla tan rica se te ha ocurrido. Un 10!!!!. besos
ResponSuprimeixay lo que me he perdido esta mañana....la oooolaaaa te estoy haciendo Eri...MAGISTRALES!!!...es que nuestra Dolors,estará muy contenta de todos sus chicos...y si señora,eres una MAestra!!
ResponSuprimeixUn besote,buen fin de semana :))
Me encantan los montaditos, como se disfrutan y este que te has marcado merece mis felicitaciones.
ResponSuprimeixBesos y feliz finde!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Buffs!!! Tremendo!!! Quina pinta!!! JO avui soparé montaditos. A veure si en veig un de tan original.....
ResponSuprimeixSus recetas están bien presentados, hermoso y delicioso!
ResponSuprimeixbesos ...
Sort al concurs! Les fotos són impressionants. Quin pinxo! Dolç i salat! És que ho té tot
ResponSuprimeixPetons
Un bocadito de lujo y una mermelada espectacular, con el toque crujiente de las pipas, me parece una delicia.
ResponSuprimeixBesitos y buen fin de semana
Ets una artista! Una bona combinació de gustos i colors que llueix amb aquestes fotos tan fantàstiques!
ResponSuprimeixQue jo en vull un,eh,
ResponSuprimeixSort al concurs...les fotos fantastiques,com sempre.
Petonets.
Sin lugar a dudas un aperitivo estupendo....
ResponSuprimeixMucha suerte en el concurso.
Besos
La combinació del porc amb contrastos dolços queda fenomenal. I el toc del formatge i les pipes encara ha de quedar millor. Fantàstic!
ResponSuprimeixI noves broquetes, oi? Je je je... ;)
Què bo no? La melmelada de pera al gingebre no l'he provada mai i crec que amb el llom i el formatge pot fer d’aquesta proposta un tast molt interessant.
ResponSuprimeixQuin luxe de pinxos Elen, fan venir gana.
ResponSuprimeixSort al concurs.
Petons.
Eriiiiii!!! me han cautivado totalmente estos pintxossss!!!! son de 10!!! te deseo toda la suerte del mundo en ese concurso amiga!!!
ResponSuprimeixque tengas un maravilloso fin de semana!! :)
Eri,
ResponSuprimeix¡¡¡Quins pinxos més bons!!!.
Una bona barreja d'aliments.
Bon cap de setmana.
tenen una pinta magnífica, em costa imaginar-me el gust de la melmelada de pera al gingebre, però per la pinta que fan, han de ser d'allò més bons!
ResponSuprimeixSe'm fa la boca aigua amb aquesta combinació, m'encanta! sort al concurs! :)
ResponSuprimeixAixò és un delicatessen!!! M'encanta! M'apunto la recepta. Petons
ResponSuprimeixAixò és un pinxo o un article de joieria, quina passada! Molta sort!
ResponSuprimeixQuina delícia! Últimament poso mel a molts plats. Hi dóna un toc boníssim. En plat exquisit.
ResponSuprimeixUna abraçada!
Espectaculares estos pinchos, me gusta mucho el contraste de sabores!
ResponSuprimeixNena, menuda combinació de sabors, t'han quedat d'escàndol.
ResponSuprimeixUn petonet
Quina delícia de pinxos, estic segura que resulta tot un èxit.
ResponSuprimeixNo sé qué decir, estoy mirando la foto y no sé qué decir, qué cosa más buenaaaaaaaaaaaaaaa
ResponSuprimeixAbrazos
Havia vist alguna recepta de porc amb poma però no amb pera clar que amb aquesta súper melmelada ha de guanyar molt.
ResponSuprimeixLa presentació xulíssima!
Molta sort al concurs.
Petonets.
Els pinxos són una de les meves perdicions. Aquests tenen el deliciós gust dolcet de la melmelada. Justament ahir vaig cuinar llom amb peres...Felicitats per la proposta i moltíssima sort en el concurs. Petonets.
ResponSuprimeixhem tens babejant!! gràcies per compartir aquestes receptes!!!
ResponSuprimeix