dilluns, 20 de juny de 2011

Rotllets amb gorgonzola i peres al brandy




Fa uns anys vaig trobar, no recordo on, si en un llibre, revista, xarxa... una sopa de peres amb gorgonzola i brandy.

La vam tastar per Nadal i ens va semblar una sopa increïblement bona. La barreja de la pera amb el gorgonzola i el toc final que li dona el brandy, van fer d’aquesta sopa una de les preferides de la família.

He volgut aprofitar aquest sabor per fer aquest rotllets tan senzills i que avui us presento i amb els que participo en l'HEMC 55 que aquest mes l’amfritiona és la Sònia del bloc L'Exquisit:

Espero que us agradi!

Ingredients per 6 rotllets:
6 llesques de pa de motllo
2 peres “conference”
1 cullerada de mantega
Un bon raig de brandy
100 grams de formatge gorgonzola
Un polsim de pebre blanca
50 grams de nous picades
Cibulet (per lligar el rotllet)
Unes fulles d’enciam


Preparació:
  • Traiem el formatge una mica abans de preparar els rotllets per que sigui més fàcil treballar-lo.
  • Pelem i tallem les peres a quadrats petits. En una paella posem la cullerada de mantega i quan sigui fosa afegim els trossos de pera i ho deixem coure uns minuts a foc alt, remenant de tant en tant. Afegim el brandy baixem el foc al mínim i deixem fins que redueixi. Retirem i reservem.
  • Agafem el pa de motllo, i amb un corró l’aplanem fins deixar-lo ben prim. Posem el gorgonzola en un bol amb el polsim de pebre i amb una forquilla l’aixafem fins deixar-lo amb textura de crema.
  • Untem el pa amb una capa del formatge, al damunt li posem els trossos de pera i unes quantes nous. Per donar-li un toc de color, podem posar-li algunes fulles petites d’enciam.
  • Enrotllem i lliguem amb el cibulet i llestos per servir.
Nota: Aquests rotlles poden servir-se freds (guardar a la nevera fins el moment de servir) o bé tebis (donem un cop de forn uns minuts, només fins que el formatge comenci a fondre’s)

Bon profit!

43 comentaris:

  1. Uns magnifics rotllets!!... i 10 de presentació..
    Una abarçada

    ResponSuprimeix
  2. Veus, aquesta si: la pera amb gorgonzola l'hem tastat i ens encanta!!!!!!!!! La propera vegada hi afegiré el brandy.
    M'agraden tant les teves presentacions!!!!!!!
    Unes fotos precioses!
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  3. Com vols que no ens agradin? la peria i el gorgonzola lligueen perfectament, ara caldrà convidar-hi el brandy. Una presentació de 10 !!

    ResponSuprimeix
  4. Molt bons aquest rotllets, m´agrada molt el gorgonzola i amb la dolçor de la pera, bestial!!! molt bona presentació i foto!!!petonets

    ResponSuprimeix
  5. Despres d'aquesta presentació, no us fa pena menjar-vos aquets rotllets?,jaja
    Petonets

    ResponSuprimeix
  6. La pera lliga molt bé amb qualsevol formatge. T´han quedat uns rotllets ideals per gaudir-los en un sopar d´estiu a la fresca i amb una copeta de cava. M´agrada la llaçada...

    ResponSuprimeix
  7. El formatge gorgonzola està de muerte!!! ara tinc prohibits els formatges... però algun dia em desmarcaré i pecaré!!!

    ResponSuprimeix
  8. Ostres, Eri,quins rollitos mes bons! la pera i el gorgonzola els tinc catats, pero el raig de brandy...aixo s'ha de tastar!

    Gracies per participar al HEMC, recorda q pots participar amb dues receptes

    ResponSuprimeix
  9. una ricetta davvero golosa! complimenti, un bacione!

    ResponSuprimeix
  10. quina passada Eri!!!! la primera foto és de revista!!!!! ets una artista nena!!! han d'estar boníssims!!!! molts petonets bonica

    ResponSuprimeix
  11. Aixo esta de mort, jo m'ho faig amb sandwich calent, aixi q aquesta versió per l'estiu te que estar de mort.
    Petons

    ResponSuprimeix
  12. Ay se me salen los ojitos!...que cosa más rica y más bonita! Excelente aportación!
    Besitos!

    ResponSuprimeix
  13. Eri que buen rollete que me traes hoy y como tube la suerte de verlo entre bastidores te vuelvo a decir que debe de estar muy bueno y la presentación digan de la mestre.Ala tomo 5 paguina 520
    peto
    miquel

    ResponSuprimeix
  14. El gorgonzola i la pera queden bonissim!! Segur que aquests rollets són un èxit!

    Jo demà presentaré la meva proposta que a aquest pas se'm passsa el dia! jejeje Ara la començaré a escriure :P

    Un petó!

    ResponSuprimeix
  15. Aquests rotllets no sé si me'ls menjaria o els emmarcaria per a fer bonic...Noia caic de cul cada vegada que veig una recepta teva! Han d'estar boníssims, verdura+formatge= plat meu preferit! Petonets.

    ResponSuprimeix
  16. Uhm!! Gorgonzola mío!!!!!!!! Avui publico amb gorgonzola també. Les peres les he tastat amb rulo de cabra, i m'encanta així que ho tastaré aviat.
    Un petó gegant Eri,
    Esther

    ResponSuprimeix
  17. Que delicia de rollitos y que foto tan buena. me encanta!!!. besos

    ResponSuprimeix
  18. Una aportación extraordinaria al HEMC.

    Besos

    ResponSuprimeix
  19. qué receta más rica, me encanta. La pera con el queso es una delicia. Un 10
    Besos

    ResponSuprimeix
  20. Pera i gorgonzola!!! Quina combinació més deliciosa!!!

    ResponSuprimeix
  21. Eri Hello!
    Otra receta maravillosa presenta qu, fue maravilloso!
    Besos ...

    ResponSuprimeix
  22. Quina cosa mes bona!!! M'encanta la combinacio del farcit... me l'apunto!!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponSuprimeix
  23. Quins rotllets més bons, pero dubto entre tebis i calents. La presentació com sempre molt bonica.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  24. la pera amb el formatge blau dóna un resultat bàrbar, oi? estic segur que dins d'aquests rotllets estarà boníssima!

    ResponSuprimeix
  25. Estos rollitos tienen que estar de lujo, Eri eres un crak, besos.

    ResponSuprimeix
  26. Són excel·lents! La pera amb formatge és boníssima. És una proposta boníssima.
    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  27. "fem un mos" Sión

    Uns rotllets de molt bon rollo, han d’estar deliciosos
    Petons

    ResponSuprimeix
  28. Qué pasada de rollitos.
    Son espectaculares, me ha alucinado la foto. Dan ganas de agarrar uno y comérselo.
    Besos

    ResponSuprimeix
  29. quina cosa mes original i segur que molt bona,petonets

    ResponSuprimeix
  30. Peres i gorgonzola són una combinació favulosa. I la presentació en rotllets queda super elegant, ideal per a un dia de convidats ;)

    ResponSuprimeix
  31. Molt bona proposta. Hi ha qui diu que potser en calent també estaria bé..., podria ser que si.

    M'agrada molt recepta. Ideal per fer un sopar en plan pica-pica

    ResponSuprimeix
  32. segur que els agrada !!! perfecte com sempre...

    petonets

    ResponSuprimeix
  33. Quina presentació més xula Eri
    Deu estar boníssim
    Bona cuina

    ResponSuprimeix
  34. Ostres nena, quines plantes més xulis que treus sempre. Aquests rotllets són im-presionants (com diu el Jesulín)

    Un petonet

    ResponSuprimeix
  35. M'agrada la teva cuina. Em quedo per aqui ;)

    ResponSuprimeix
  36. Tinc pendent aqueta combinació de peres amb gorgonzola. Quins fotos nena!
    Petons

    ResponSuprimeix
  37. Que pasada de presentación Eri,estás que lo bordas todo!La combinación la he probado y es riquísima...un buen rollo.

    Besos

    ResponSuprimeix
  38. Quina passada, t'ha quedat genial!! A tothom li encanta la combinació peres i gorgonzola... llàstima que a mi no m'agrada el formatge!
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  39. Qiuna passada de rollets!! Deliciosos!!!

    ResponSuprimeix
  40. Quin entrant més bo!!Me l'apunto!!
    Ah!Les fotografies super maques!!!!
    Emma

    ResponSuprimeix
  41. Hola ¡¡ vendo re-dirigida desde Margot, ¡¡que lindo rollito, una pena que no entienda algunos ingredientes, como muchas de las recetas tan maravillosas que tienes en tu blog, me gustan mucho las fotos pero no las letras je je.
    De todas formas felicidades por tan magnifico blog.
    Saludos desde Almeria.

    ResponSuprimeix