divendres, 13 de maig del 2011

Risotto de bacallà i tomàquets secs


A casa ens agrada tant el bacallà com l’arròs, així que aquest és un plat que ens satisfà doblement!

Espero que us agradi!
Ingredients per a 4 persones:
4 trossos de bacallà al punt de sal
300 grams d’arròs “arborio”
4 gambes grans
1 litre i mig de brou suau de peix
12 tomàquets secs
1 ceba mitjana
Oli d’oliva
Sal i pebre blanca
75 grams de formatge parmesà
1 cullerada sopera de mantega
250 ml de vi blanc


Preparació:
  • Posem el brou a escalfar. Tallem el bacallà a  trossos grans  i ratllem la ceba.
  • En una cassola de fang posem una mica d’oli i fregim les gambes, un cop fetes, les reservem. En el mateix oli afegim la ceba i la deixem coure fins que estigui rossa. Afegim el bacallà i els tomàquets secs i el deixem coure cinc minuts.
  • Afegim l’arròs i deixem coure un parell de minuts més. Afegim el vi banc i deixem que redueixi totalment.
  • Ara s’ha d’anar afegint el de brou de mica en mica. A mida que redueixi el líquid tornem a afegir-ne més. I anem remenant cada cop que afegim el brou.  
  • Cinc minuts abans de finalitzar la cocció, afegim la sal, el pebre i la mantega, tornant a remenant per que a la mantega es dissolgui. Afegim el formatge, rectifiquem de sal, si cal, i barregem de nou. Deixem reposar 5 minuts i ja podem servir posant una gamba pelada a cada plat
Bon profit!

30 comentaris:

  1. A nosaltres ens agrada l'arròs i el bacallà també, i tinc uns tomàquetes secs a punt de fer servir. Em sembla que la teva recepta pot ser perfecta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. M´agrada molt i molt, el farè, t´ha quedat espectacular!!! i com ´has presentat també. Ptons

    ResponElimina
  3. Mmmmmm!! Un altre risotto per la col·lecció!!! M'encanta tot el que porta, t'ha quedat de luxe!!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Qué buenísimo, no sabes cómo nos gustan en casa los risottos, y el tuyo es una pasada de rico, me encanta. La foto está para comérsela.
    Besos

    ResponElimina
  5. És increïble la quantitats de receptes que podem trobar dels risottos i l´amalgama d´ingredients que s´hi pot fer...Aquest el batejo com el risotto de quaresma...Mira ja té un nom!

    ResponElimina
  6. umm que rico y tan bien presentado.
    Besos

    ResponElimina
  7. Ostres, mai no he fet risotto amb bacalla salat...en quan tingui, ho tasto!

    ResponElimina
  8. Eri, què dius? que m'esperes!!! ok, ara vinc! ja porto jo el vinet!!! aquest risotto ha de ser una delicia!!!! quina gana m'ha entrat!!!!! (s'està fent el sopar) petonets bonica

    ResponElimina
  9. Però que bó!! Amb lo que m'agraden els risottos i el bacallà... i ademès segur que el tomàquet sec li dona un toc meravellós! M'emporto la recepta!

    Un petonet :)

    ResponElimina
  10. Hola guapa,veig que per fi s'ha arreglat el tema blogger.
    Quina bona pinta que te aquest arros!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. he fet arròs de bacallà peró mai amb risotto !!! bona idea .

    petonets

    ResponElimina
  12. Eiiii!!!Als bloggers els hi han xiulat les orelles! Som un criticons canyeros!

    I ara la recepta del 15 sense excusa.

    ResponElimina
  13. mmmmmmmm que boooo,ja tenia ganes de poder veure l'entradaaa,aquesta l'apuntooo,petonss

    ResponElimina
  14. Torno a comentar aquest super risotto, té una pinta fantàstica!!!! La combinació de sabors la trobo boníssima, ens l'apuntem per la col·lecció de risottos bordeteros! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Com s'ha fet esperar aquest risotto, les coses bones es el q tenen...jajaj
    petonets

    ResponElimina
  16. M'agrada l'arròs, i el bacallà, però encara no m'he fet mai arròs amb bacallà! A tu també t'ha quedat molt bé el risotto!! :) petons

    ResponElimina
  17. A casa també triomfaria, té un aspecte deliciós!

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Me encanta el risotto, muy buena receta y muy buena pinta. Un beso

    ResponElimina
  20. Eri te ha quedado estupendo y muy fotogenico este rissoto, me encantan los rissotos y en casa nos gusta tambien este.
    Lo he pasado estupendo esta tarde,hasta la proxima
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. Un aspecte magnífic i de ben segur un gust exquisit.
    M'agrada molt el rissoto

    ResponElimina
  22. Ostres! ha de ser boníssim!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  23. Aixó s'ha de probar! Quina pinta!!
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  24. I taaaaaaant que ens agrada!!

    ResponElimina
  25. Aquest risotto em sembla boníssim i al meu mairt l'hi agrada molt. Una bonica presentació.
    Petons.

    ResponElimina
  26. Hola Eri, un plat sensazional. Encara no m'he atrevit a fer un risoto. Peró ho faré.

    Un petonet

    ResponElimina
  27. Que delicia de arroz. me ha encantado mezclar el bacalao con el tomate seco. tiene que estar exquisito!!. besos

    ResponElimina
  28. A mi també em va fer molta gràcia coneixe't.
    Quina bona pinta aquest risoto, ara que ja ens coneixem si vols vinc a provar-lo!!

    ResponElimina
  29. En a mi em dius arròs i ja anem bé. Si hi ajuntes els tomàquets encara anem millor i si hi poses bacallà ja és per començar-s'ho a menjar sigui l'hora que sigui.

    Té que està boníssim!

    ResponElimina
  30. Tiene razón Miquel que es fotogénico el risotto...pero el que es guapo sale guapo....trenedón este arroz Eri,es que se aprecia rericoooo.

    OOLé ;))

    UN besote

    ResponElimina