Pàgines

dimecres, 18 de maig del 2011

Makis. Restaurant Tintoreria Dontell (clandestí)



Havia sentit una mica parlar dels restaurants clandestins... però ben bé no sabia com funcionava, que era exactament...

Així que us podeu imaginar com de contenta vaig estar quan la Neus del bloc Cocinando con Neus, em va dir si volia anar d’acompanyant amb ella a un restaurant clandestí, invitació de Urban Secrets. Gràcies Neus! I també a Urban Secrets per poder gaudir d’un sopar deliciós, de la seva amabilitat i  en un espai ben curiós.. Si voleu gaudir-ne, cal registrar-se a la seva web.

El restaurant es troba al darrera de la Tintoreria Dontell i no puc dir-vos res més, que personalment vaig trobar el sopar molt bo. Tant els aperitius, com els entrants, primer i segon em van agradar, però les postres... Un “Xoco-xoco”, per una addicta a la xocolata, va ser el millor punt final que se li podia posar al menú!

Vaig tenir la oportunitat de conèixer altres blocaires i poder passar una bona vetllada amb ells. Encara no he tingut oportunitat de visitar els seus blocs, però en breu ho faré!

Us convido a que passeu pel bloc de la Margot per veure una galeria fotogràfica del restaurant, del menú, dels blocaires, i com no, el detall del sopar i una fantàstica crònica.

I ara passem a la recepta d’avui. Per arribar fins aquí, han hagut tres intents de fer uns Makis decents. No és gens complicat, però us recomano que si us animeu a fer-los, consulteu algun vídeo dels que hi ha a la xarxa, us resultarà molt més fàcil preparar-los. Com m’agrada moltíssim la cuina japonesa, ja era hora de fer alguna cosa, i aquest ha estat el resultat!

Espero que us agradi!


Ingredients:
Arròs especial per “sushi”
Aigua
Alga nori
Salmó fresc
Tonyina fresca
Pastanaga
Mango
Alvocat
Vinagre d’arròs
Sucre
Salsa de soja (opcional per acompanyar)
Sèsam negre


Preparació:
  • Preparem l’arròs segons les indicacions del fabricant. Us caldrà aigua, vinagre d’arròs i sucre. Un cop fred passem a preparar els makis.
  • Tenir preparat dos bols amb aigua freda i els ingredients tallats a tires.
  • Estenem l’estora a la taula de treball i al damunt li posem una làmina de l’alga nori. Posem l’arròs al damunt, agafant-lo amb les mans i mullant-nos cada vegada els dits amb l’aigua que tenim preparada al bol, així evitem que s’enganxi, i el premem a l’alga per a que quedi ben aixafat. Deixem un centímetre i mig per tots els costats sense posar l’arròs.
  • Ara passem a farcir-los. Posem el peix, la verdura, la fruita, al gust de cadascú. El posem a uns 3 centímetres al costat més proper a nosaltres. Ara comencem a enrotllar i prement a cada gir que li donem al maki. Al final, ens quedarà una mica d’alga a la part de sota, la mullem amb una mica d’aigua i acabem prement una mica al final.
  • Ara fem els talls, la quantitat dependrà de com de gruixuts els fem. Entre 6 o 8 és el més habitual. Agafem un ganivet ben afilat (important) i fem un tall al mig, mullem el ganivet amb l'aigua que tenim a l'altre bol i anem tallant a una banda i després a l’altre. Per cada tall, mullem el ganivet.
  • També es poden fer posant primer l’arròs i al damunt l’alga. Per mi és una mica més difícil, però també queden molt bé. En aquest cas, només cal posar primer, al damunt de l’estora una mica de sèsam, després l’arròs, després l’alga, i finalment el farcit.



Bon profit!

36 comentaris:

  1. Guau! T´han quedat molt b! Tinc pendent fer-ne, pq m´encanten, però em fa mandra...Les fotos cada dia son mes espectaculars, un 10!
    PEtons

    ResponElimina
  2. Eri, sempre tan original. No n'he menjat maiperò pinten molt bé.

    ResponElimina
  3. Vaig rebre un mail per anar a aquest restaurant, però no vaig poder. Ja miraré les fotos.
    Els makis t'han quedat molt bé, quan els vaig fer ens van agradar molt.
    Petons.

    ResponElimina
  4. jajaja!! t'han quedat fantàstics!!!! al final quan surten et quedes agust!!!! moltíííííííííísims petonets!!!!

    ResponElimina
  5. Quins makis tan espectaculars!!!! Segur que bonissims!!!
    Com m'hauria agradat anar-hi a un lloc aixi ^__^
    Unpetonas
    Sònia

    ResponElimina
  6. Que bonics que t'han quedat, a casa en vaig fer una vegada i no hi he tornat! A la propera provaré la teva recepta, són maquíssims!

    ResponElimina
  7. Quina sort, jo no he estat mai en un restaurant clandestí, malgrat n'he sentit parlar.

    Pel que fa al sushi, fantàstic i les fotos també. M’agraden més el que no duen gaire alga nori.

    ResponElimina
  8. Ais, quina sort lo del restaurant clandestí... em faria molta gràcia!
    Els makis t'han quedat perfectes!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Minha amiga,

    Sinto desapontá-la, mas apesar de achar tudo muito bonito, não consigo gostar da cozinha japonesa!

    Mesmo assim, deixo meus cumprimentos pela perfeição dos makis!

    Petonets
    Renata

    ResponElimina
  10. Jo no soc molt amat de shusi, pero ho vaig aprende al institut de cuina i tinc que dirte que t'han quedat perfectes. Besets!!

    ResponElimina
  11. Jo vaig anar l'any passat i no em va agradar, pero pel q expliqueu, sembla q s'han posat les piles...sera questio de tornar...

    t'han quedat perfecte aquest sushi, q macos

    ResponElimina
  12. He sentit parlar dels restaurants clandestins, perono hi he anat mai. Les fotos espectaculars, quina paciencia a fer els makis....
    Petonets

    ResponElimina
  13. Jo també he sentit a parla dels clandestins, però no he estat a cap. A veure si rebo una invitació com la teva algun dia!

    ResponElimina
  14. Qué delicia de blog, es un placer haberte encontrado por casualidad.

    Te enlazo ahora mismo para no perderte la pista y me quedo un ratito viendo tu cocina.

    un beso y enhorabuena por el blog

    ResponElimina
  15. Lo de la cena ya me lo explico con todo detalle al dia siguiente la Neus.Despues ya vi el repostaje de la Margot osea que virtualmente he estado ahora falta probarlo.A ver si alguien me invita je,je
    Bueno me encanta esta receta de sushi de la cocina japonesa te ha quedado muy bien y las fotos ya las dominas muy bien vamos que mejoras cada dia a pasos ajigantados molt be mestre Eri
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. El makis no els he tastat mai...sera questió de tastar-los
    La companyia va ser vona i el sopar molt bo...vam guanyar la lliga...vaja una nit rodona
    petonets

    ResponElimina
  17. Decents? t'han quedat genials!!
    Quina experiència més xula anar amb els blocaires al restaurant clandestí!! ara vaig a veure les fotos de la Margot.
    Ah! i felicitats, avui t'han recomanat a Rac1 !!

    ResponElimina
  18. A mi només em faltava veure les fotos i el sushi per acabar el resum personal que me vas fer.Moolt bé.

    ResponElimina
  19. Per fectes, fan molt bona pinta
    i felicitat, per ser un dels blocs recomentats
    a Rac1 aquest mati
    Petonets

    ResponElimina
  20. jo li vaig regalar al meu marit un curs de Sushi... i li surten de pecat !!!.
    He sentit parlar dels restaurants clandestins pero encara no m'han convidat a cap...

    petonets

    ResponElimina
  21. t'han quedat fantasticsss la meva filla disfrutaria molt,segur que vas disfrutar molt en el menjar,petons

    ResponElimina
  22. Doncs jo no havia sentit a parlar dels resturants clandestins...
    Eri, entre els clandestins, els makis i el Rac1 avui tot és glamour!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  23. Què guai això del restaurant clandestí... això sona a il·legal! jajajaja. A mi el tema dels makis és que m'encanten, excepte l'alga nori, que se'm fa una bola a la boca.... jajajaja.
    Petons, maca!

    ResponElimina
  24. Hola! Me gusta mucho tu blog. Me pareció muy interesante y ahora me voy. Si quieres visitar mi blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/

    Besos desde Brasil!

    Luiz

    ResponElimina
  25. Te han quedado perfectos !!!

    Qué suerte de invitación, no dudo que lo pasastes magníficamente bien y además en buena compañía, mejor que mejor.

    Besinos.

    ResponElimina
  26. No ho havia sentit mai això dels restaurants clandestins, Una informació interessant. I aquests "mossets" han d'estar deliciosos. Dissabte que faig un mini-curs de shusi, a veure si aprenc alguna cosa.

    ResponElimina
  27. Felicitats per aquest magnífic plat i per la recomanació que han fet del teu bloc, aquest matí a "El món a RAC1".
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Te ha quedado con un colorido espectacular, esto lo hace aún más apetecible. Saluditos

    ResponElimina
  29. Amiga,
    como não gostar de uma refeição deliciosa dessas, sushi é tudo de bom !!

    Um grande beijo,
    Andréa...

    ResponElimina
  30. No havia sentit a parlar de restaurants clandestins, no se molt bé com deu anar però sembla molt xulo! :)

    Els makis es veuen deliciosos. M'encanta le peix cru!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  31. Moltes Felicitats!!! sentir que a la ràdio recomanaven el teu bloc ha estat increïble!!! Em sento molt afortunada d'haver-los provat gairebé tots!!!
    CRI

    ResponElimina
  32. Están preciosos te han quedado perfectos y además que ricos!!!
    Besos

    ResponElimina
  33. Que bons!!! a casa mengem moltes vegades fins hi tot els nens!!! he sentit parlar del restaurant però encara no em anat!!!petons

    ResponElimina
  34. Me encanta!!!!! Yo lo hago pero no lo he hecho nunca con sesamo negro!!!
    Tiene que estar riquisimo. Un besazo

    ResponElimina
  35. No m´hi atrevit mai a fer-ne, a tu t´han sortit super bé, sembla que n´hagis fet sempre.
    Petonets!

    ResponElimina
  36. Cuantas entradas me he perdido...así de golpe todo,es una alegría para la vista nena...que nivel.
    Tremenda receta y puesta en escena.
    Bravooooo :))

    ResponElimina