Havia sentit una mica parlar dels restaurants clandestins... però ben bé no sabia com funcionava, que era exactament...
Així que us podeu imaginar com de contenta vaig estar quan la Neus del bloc Cocinando con Neus, em va dir si volia anar d’acompanyant amb ella a un restaurant clandestí, invitació de Urban Secrets. Gràcies Neus! I també a Urban Secrets per poder gaudir d’un sopar deliciós, de la seva amabilitat i en un espai ben curiós.. Si voleu gaudir-ne, cal registrar-se a la seva web.
El restaurant es troba al darrera de la Tintoreria Dontell i no puc dir-vos res més, que personalment vaig trobar el sopar molt bo. Tant els aperitius, com els entrants, primer i segon em van agradar, però les postres... Un “Xoco-xoco”, per una addicta a la xocolata, va ser el millor punt final que se li podia posar al menú!
Vaig tenir la oportunitat de conèixer altres blocaires i poder passar una bona vetllada amb ells. Encara no he tingut oportunitat de visitar els seus blocs, però en breu ho faré!
Us convido a que passeu pel bloc de la Margot per veure una galeria fotogràfica del restaurant, del menú, dels blocaires, i com no, el detall del sopar i una fantàstica crònica.
I ara passem a la recepta d’avui. Per arribar fins aquí, han hagut tres intents de fer uns Makis decents. No és gens complicat, però us recomano que si us animeu a fer-los, consulteu algun vídeo dels que hi ha a la xarxa, us resultarà molt més fàcil preparar-los. Com m’agrada moltíssim la cuina japonesa, ja era hora de fer alguna cosa, i aquest ha estat el resultat!
Espero que us agradi!
Ingredients:
Arròs especial per “sushi”
Aigua
Alga nori
Salmó fresc
Tonyina fresca
Pastanaga
Mango
Alvocat
Vinagre d’arròs
Sucre
Salsa de soja (opcional per acompanyar)
Sèsam negre
Preparació:
- Preparem l’arròs segons les indicacions del fabricant. Us caldrà aigua, vinagre d’arròs i sucre. Un cop fred passem a preparar els makis.
- Tenir preparat dos bols amb aigua freda i els ingredients tallats a tires.
- Estenem l’estora a la taula de treball i al damunt li posem una làmina de l’alga nori. Posem l’arròs al damunt, agafant-lo amb les mans i mullant-nos cada vegada els dits amb l’aigua que tenim preparada al bol, així evitem que s’enganxi, i el premem a l’alga per a que quedi ben aixafat. Deixem un centímetre i mig per tots els costats sense posar l’arròs.
- Ara passem a farcir-los. Posem el peix, la verdura, la fruita, al gust de cadascú. El posem a uns 3 centímetres al costat més proper a nosaltres. Ara comencem a enrotllar i prement a cada gir que li donem al maki. Al final, ens quedarà una mica d’alga a la part de sota, la mullem amb una mica d’aigua i acabem prement una mica al final.
- Ara fem els talls, la quantitat dependrà de com de gruixuts els fem. Entre 6 o 8 és el més habitual. Agafem un ganivet ben afilat (important) i fem un tall al mig, mullem el ganivet amb l'aigua que tenim a l'altre bol i anem tallant a una banda i després a l’altre. Per cada tall, mullem el ganivet.
- També es poden fer posant primer l’arròs i al damunt l’alga. Per mi és una mica més difícil, però també queden molt bé. En aquest cas, només cal posar primer, al damunt de l’estora una mica de sèsam, després l’arròs, després l’alga, i finalment el farcit.
Bon profit!
Guau! T´han quedat molt b! Tinc pendent fer-ne, pq m´encanten, però em fa mandra...Les fotos cada dia son mes espectaculars, un 10!
ResponEliminaPEtons
Eri, sempre tan original. No n'he menjat maiperò pinten molt bé.
ResponEliminaVaig rebre un mail per anar a aquest restaurant, però no vaig poder. Ja miraré les fotos.
ResponEliminaEls makis t'han quedat molt bé, quan els vaig fer ens van agradar molt.
Petons.
jajaja!! t'han quedat fantàstics!!!! al final quan surten et quedes agust!!!! moltíííííííííísims petonets!!!!
ResponEliminaQuins makis tan espectaculars!!!! Segur que bonissims!!!
ResponEliminaCom m'hauria agradat anar-hi a un lloc aixi ^__^
Unpetonas
Sònia
Que bonics que t'han quedat, a casa en vaig fer una vegada i no hi he tornat! A la propera provaré la teva recepta, són maquíssims!
ResponEliminaQuina sort, jo no he estat mai en un restaurant clandestí, malgrat n'he sentit parlar.
ResponEliminaPel que fa al sushi, fantàstic i les fotos també. M’agraden més el que no duen gaire alga nori.
Ais, quina sort lo del restaurant clandestí... em faria molta gràcia!
ResponEliminaEls makis t'han quedat perfectes!!
Petonets
Sandra
Minha amiga,
ResponEliminaSinto desapontá-la, mas apesar de achar tudo muito bonito, não consigo gostar da cozinha japonesa!
Mesmo assim, deixo meus cumprimentos pela perfeição dos makis!
Petonets
Renata
Jo no soc molt amat de shusi, pero ho vaig aprende al institut de cuina i tinc que dirte que t'han quedat perfectes. Besets!!
ResponEliminaJo vaig anar l'any passat i no em va agradar, pero pel q expliqueu, sembla q s'han posat les piles...sera questio de tornar...
ResponEliminat'han quedat perfecte aquest sushi, q macos
He sentit parlar dels restaurants clandestins, perono hi he anat mai. Les fotos espectaculars, quina paciencia a fer els makis....
ResponEliminaPetonets
Jo també he sentit a parla dels clandestins, però no he estat a cap. A veure si rebo una invitació com la teva algun dia!
ResponEliminaQué delicia de blog, es un placer haberte encontrado por casualidad.
ResponEliminaTe enlazo ahora mismo para no perderte la pista y me quedo un ratito viendo tu cocina.
un beso y enhorabuena por el blog
Lo de la cena ya me lo explico con todo detalle al dia siguiente la Neus.Despues ya vi el repostaje de la Margot osea que virtualmente he estado ahora falta probarlo.A ver si alguien me invita je,je
ResponEliminaBueno me encanta esta receta de sushi de la cocina japonesa te ha quedado muy bien y las fotos ya las dominas muy bien vamos que mejoras cada dia a pasos ajigantados molt be mestre Eri
peto
miquel
El makis no els he tastat mai...sera questió de tastar-los
ResponEliminaLa companyia va ser vona i el sopar molt bo...vam guanyar la lliga...vaja una nit rodona
petonets
Decents? t'han quedat genials!!
ResponEliminaQuina experiència més xula anar amb els blocaires al restaurant clandestí!! ara vaig a veure les fotos de la Margot.
Ah! i felicitats, avui t'han recomanat a Rac1 !!
A mi només em faltava veure les fotos i el sushi per acabar el resum personal que me vas fer.Moolt bé.
ResponEliminaPer fectes, fan molt bona pinta
ResponEliminai felicitat, per ser un dels blocs recomentats
a Rac1 aquest mati
Petonets
jo li vaig regalar al meu marit un curs de Sushi... i li surten de pecat !!!.
ResponEliminaHe sentit parlar dels restaurants clandestins pero encara no m'han convidat a cap...
petonets
t'han quedat fantasticsss la meva filla disfrutaria molt,segur que vas disfrutar molt en el menjar,petons
ResponEliminaDoncs jo no havia sentit a parlar dels resturants clandestins...
ResponEliminaEri, entre els clandestins, els makis i el Rac1 avui tot és glamour!
Molts petonets.
Què guai això del restaurant clandestí... això sona a il·legal! jajajaja. A mi el tema dels makis és que m'encanten, excepte l'alga nori, que se'm fa una bola a la boca.... jajajaja.
ResponEliminaPetons, maca!
Hola! Me gusta mucho tu blog. Me pareció muy interesante y ahora me voy. Si quieres visitar mi blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/
ResponEliminaBesos desde Brasil!
Luiz
Te han quedado perfectos !!!
ResponEliminaQué suerte de invitación, no dudo que lo pasastes magníficamente bien y además en buena compañía, mejor que mejor.
Besinos.
No ho havia sentit mai això dels restaurants clandestins, Una informació interessant. I aquests "mossets" han d'estar deliciosos. Dissabte que faig un mini-curs de shusi, a veure si aprenc alguna cosa.
ResponEliminaFelicitats per aquest magnífic plat i per la recomanació que han fet del teu bloc, aquest matí a "El món a RAC1".
ResponEliminaUna abraçada
Te ha quedado con un colorido espectacular, esto lo hace aún más apetecible. Saluditos
ResponEliminaAmiga,
ResponEliminacomo não gostar de uma refeição deliciosa dessas, sushi é tudo de bom !!
Um grande beijo,
Andréa...
No havia sentit a parlar de restaurants clandestins, no se molt bé com deu anar però sembla molt xulo! :)
ResponEliminaEls makis es veuen deliciosos. M'encanta le peix cru!!
Molts petonets!! :)
Moltes Felicitats!!! sentir que a la ràdio recomanaven el teu bloc ha estat increïble!!! Em sento molt afortunada d'haver-los provat gairebé tots!!!
ResponEliminaCRI
Están preciosos te han quedado perfectos y además que ricos!!!
ResponEliminaBesos
Que bons!!! a casa mengem moltes vegades fins hi tot els nens!!! he sentit parlar del restaurant però encara no em anat!!!petons
ResponEliminaMe encanta!!!!! Yo lo hago pero no lo he hecho nunca con sesamo negro!!!
ResponEliminaTiene que estar riquisimo. Un besazo
No m´hi atrevit mai a fer-ne, a tu t´han sortit super bé, sembla que n´hagis fet sempre.
ResponEliminaPetonets!
Cuantas entradas me he perdido...así de golpe todo,es una alegría para la vista nena...que nivel.
ResponEliminaTremenda receta y puesta en escena.
Bravooooo :))