dilluns, 25 d’abril del 2011

Trena de Pasqua




Mai havia fet una Trena de Pasqua i aquest any en tenia ganes. Així que quan li vaig veure a la Silvia del bloc Y sigo en la cocina em vaig posar mans a la massa. He fet algunes modificacions, canviant sucre per fructosa, afegint massa mare, etc. però n’estic segura que amb aquests petits canvis no he variat l’essència original.

Us animo a que la feu, està boníssima! No cal que sigui Pasqua, a casa segur que la farem tot sovint.

Espero hagueu passats tots/es uns bons dies de vacances!!!!


Ingredients per a la massa mare:
10 grams de llevat fresc
25 ml de llet
35 grams de farina de força (o la que admeti)

Ingredients:
3 ous grans
60 grams de fructosa
40 grams de mantega sense sal
La ratlladura de la pell de mitja llimona i mitja taronja
85 ml de llet
10 grams de llevat fresc
Les llavors de 4 beines de cardamom
450 grams de farina de força
1 cullerada sopera de rom
1 culleradeta petita de sal

Ingredients per a la decoració:
1 ou
Sucre
Rom

Preparació de la massa mare:
  • Barregem el llevat esmicolat amb la llet tèbia.
  • Anem incorporant la farina poc a poc i fem una bola.
  • Posem la bola dins d’un bol amb aigua, i quan estigui a la superfície la massa mare ja estarà feta (calculeu uns 15minuts aproximadament).
Mentre, anem preparant la resta de la massa.
Preparació nit anterior:
  • Posem la llet en un cassó al foc amb les llavors del cardamom aixafades. Quan arrenqui a bullir, parem el foc, ho deixem infusionant fins que la llet quedi tèbia.
  • En el recipient de la panificadora (programa d’amassar i llevar) posem els ingredients en el següent ordre: els ous, la fructosa, la mantega, les ratlladures de llimona i taronja, la llet que haurem colat prèviament, el llevat esmicolat i el rom. Acabem posant la farina de força i la sal.
  • A meitat del procés d’amassar, incorporem la massa mare, que ja haurà pujat a la superfície i deixem que continuï amassant fins 30 minuts.
  • Passat aquest procés, posem la massa al damunt d’un paper vegetal, que ens ajudarà a treballar-la millor, i amb les mans anem formant una bola, treballant des de l’exterior de la massa cap el centre i anem donant voltes.
  • Pintem amb oli un bol molt gran i posem la massa. La tapem amb paper film prèviament pintat amb oli i la deixem a la nevera fins el dia següent.
Preparació:
  • Traiem la massa de la nevera i la deixem fins que agafi temperatura ambient.
  • Dividim la massa en tres parts iguals. Fem la forma d’un cilindre amb cadascuna d’elles i donem la forma de trena.
  • La deixem llevar com a mínim 2 hores. Pintem amb ou batut i escampem el sucre que haurem humitejat amb el rom.
  • Portem al forn pre escalfat a 180º durant uns 20 minuts aproximadament.
  • Deixem refredar al damunt d’una reixeta.



Bon profit!

46 comentaris:

  1. Hola Eri
    Desconeixia aquestes trenes. Les teves tant a la vista com en el tall es veuen molt bones
    Aquesta fotografia amb els ous decorats fantàstica.
    Com sempre cuidant els detalls
    Bona Pasqua

    ResponElimina
  2. Uma maravilha de pão! E os ovinhos de Páscoa deram um charme especial!

    Ontem assisti a uma película que se passa em Barcelona - Biutiful - com o Javier Barden, que eu adoro! Uma pena que mostra só o lado feio da cidade...mas tenho certeza que Barcelona é linda, e sonho ainda poder conhecê-la!

    Esperando que tenhas tido uma Páscoa muito feliz,
    Deixo um abraço,
    Renata

    ResponElimina
  3. T'ha quedat una trena preciosa!! Fa temps que em vaig comprar una panificadora i allà la tinc morta de fàstic... es que m'haig d'animar o sé, i quan veig les vostres receptes més ganes me'n venen! Al final m'hauré d'imposar un límit a mi mateixa per provar-la! :)

    Un petó maca

    ResponElimina
  4. Caram Eri, quina esponjositat que té. Quan veig delícies d'aquestes em venen ganes de berenar amb la meva tasseta de llet i cola cao. Hummm
    uns ous preciosos

    ResponElimina
  5. Una manera diferent de celebrar la pasqua. Deu estar molt bona...s'haurà de provar.

    ResponElimina
  6. Jo tampoc he fet mai una trena de pasqua i realment té molt bona pinta! La teva smebla molt esponjosa, t'ha quedat molt bé!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  7. Qué bonita foto y qué trenza mas deliciosa.

    De buena gana me comía un trocito.

    Besinos.

    ResponElimina
  8. hola guapa!!!Encara que passi la pasqua,dona igual,la faré per què te una pinta increible!!!petons!

    ResponElimina
  9. nena! t'ha quedat magnífica aquesta trena!! I els ouets són molt monos! Jo en volia pintar però al final no ha pogut ser! fa molt de goig tot! enhorabona!

    besets!

    Roger

    ResponElimina
  10. Quina trena més xula!! Té una pinta tremenda! :P
    I els puets són una monada :)
    Espero que també hagis passat unes bones vacances, bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Quina magnifica pinta, te aquesta trena.
    Si t'ha quedat un trosset m'el guardes.
    No cal que torni a ser Pascua, per fer aquesta trena.
    Felicitats

    ResponElimina
  12. Eri fantastica trena y espectacular foto con los huevos colgando y decorados.Muy bien, me gusta y me la guardo a pendientes que la trena todavia no la he echo nunca.
    peto i bona semana
    miquel

    ResponElimina
  13. Hola maca!!! com han anat aquests díes??? Ja veig que has menjat molt be...jajaj
    Aquesta trena es espectacular també li vaig veure a la Silvia, donen ganes de posar´si a la cuina per preparar-la.

    Un petonet

    ResponElimina
  14. Ole ole y olé Eri!!!Mil gracias,que ilusión me hace.te ha quedado fantástica,la miga se aprecia divina...es que por eso animé hacerla,la masa es fantástica de trabajar y de gustosa...es que Cristina es única para este tio de preparaciones.
    Me ha encantado,no,lo siguiente.

    GRaaaciasss

    Un besazo

    ResponElimina
  15. No havia sentit mai a parlar de la trena de Pasqua, però m'ha semblat molt dolça i esponjosa, gairebé millor que les mones, que enfarfeguen massa!!!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  16. Apa noia, quina trena mes apetitosa. Pero els ous de la decoració, m'encanten. Son molt bonics.
    Jo també tinc panificadora i tot i que la faig servir, penso que no li trec tot el rendiment que podría.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Quina trena més bona i quina foto més bonica!
    Bon final de pasqua guapa

    ResponElimina
  18. Hola Eri, quina pinta té aquesta trena, m'encanta la foto on la tens oberta, és veu tan tendre....UMMMMMMMMMMMMMM!! me la guardo per fer-la, Per cert m'encanta la decoració de la foto principal!! Molt original.

    Un petonet

    ResponElimina
  19. guauuuuu que pinta. tiene que estar buenisima. Un besazo

    ResponElimina
  20. La trena fa un aspecte deliciós i el ouets són una cucada!
    Petonets maca!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Quina bona cara!!! I les fotos, amb els ous decorats, molt maques!!
    Felicitats!
    Emma

    ResponElimina
  22. qué rica trenza, me encantan las masas con cardamomo. Te ha quedado preciosa y tiene que estar divina.
    Besos

    ResponElimina
  23. hola guapa, acabo d'arribar i després de sopar em connecto i em trobo amb aquesta preciositat!!! olé, t'ha quedat fantàstica, enhorabona guapa. molts petonets!!!!!

    ResponElimina
  24. Pots estar ben segura que la provarem, es veu súperbona!

    ResponElimina
  25. Quina trena més maca t'ha sortit, sembla que tinguis molta pràctica.
    Petons.

    ResponElimina
  26. quına pınta mies flonja que tie..ı aquests ıngredıents (el cardamom, les ratlladures...) lı han de donar molt bon gust!

    ResponElimina
  27. Pues para ser la primera el aspecto es inmejorable, espero que pasaras un buen día de Pascua disfrutando de esta fantástica trenza en familia

    Abrazos

    ResponElimina
  28. T'ha quedat sensacional! I això que les masses tipus brioix són super complicades de fer a casa...

    ResponElimina
  29. Què original!!! els ous maquíssims!! Petó

    ResponElimina
  30. Quina cosa més bona. A mi aquestes trenes m'encanten!
    M'agrada molt la primera foto, quants detallets!
    Petonets.

    ResponElimina
  31. t'ha quedat fantastica,cada cop que la veig m'agrada mes i mes jejje o sigui que l'apunto .petonets

    ResponElimina
  32. Eri, quina preciositat!! Desconeixia que la trena fos típica de Pasqua!! Jo en faig cada setmana i per esmorzar és deliciosa. :p
    Petons!

    ResponElimina
  33. Nunca había visto la trenza de pascua pero me ha encantado la tuya.
    Tiene una pinta deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  34. Hola guapa tu

    te que estar divina, jo també la vaig anotar de la Silvia, però encara no la he provat,...la teva segur que no va durar..

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  35. Encara que hagi pasat Pasqua potser m' animaré a fer-la, em sembla boníssima.

    ResponElimina
  36. M'apunto a la trena de Pasqua.

    També la podríem prova farcida d'alguna cosa bona.

    També pot estar bé amb xocolata desfeta.

    ResponElimina
  37. OH!. qué bonita y esponjosa. yo aún no me he decidido a hacer ninguna. soy una perezosa para lo dulce. un beso.

    ResponElimina
  38. Una trena de brioix preciosa, i un ous molt bonics. Dóna gust veure coses tan ben treballades! Una abraçada.

    ResponElimina
  39. Eri, no sé si auràs canviat l'essencia o no però, mare meva quina trena, si això fas per pasqua, estic desitjant que arribi Sant Joan...
    Uff, hi fet un roduli!!
    Petons, espero que ja puguis veure les meves fotos.

    ResponElimina
  40. Deixa't d'essències, aquesta trena es veu fantàstica!;-) Em venen unes ganes de donar-li una mossegada a la pantalla! M'agraden molt els ous pintants, queden molt bonics abm la trena. A casa en tinc uns quants buidats per pintar però no ho vam fer. Potser algun dia d'aquests ho fem, encara que la Pasqua hagi ja passat.
    Una forta abraçada Eri

    ResponElimina
  41. Fa molt bona cara. Es veu esponjosa i abellidora. Me l'apunte per a més endavant. Salutacions.

    ResponElimina
  42. Mmmm!! veig que la massa mare ha estat un encert, fa cara de ser ben esponjosa!

    ResponElimina
  43. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!
    Anirac, molt benvinguda!
    Petons,

    ResponElimina
  44. Et felicito per la trena i per la decoració es presiosa,prenc nota i ma l'emporto aquesta delicia s'ha se testar¡¡¡
    Mil petonets guapísima.

    ResponElimina
  45. Tens raó en el que dius, no fa falta esperar tot un any per menjar-la, però no m´imagine diumenge de Pasqua sense mona. Que bonaa devia d´estar.
    Petons

    ResponElimina
  46. Vaig xafardejant per aquí, i em trobo aquesta recepta tan bonica! me la guardo, té pinta de brioix més o menys oi? ha d'estar super super bona!!! :)

    ResponElimina