dissabte, 9 d’abril del 2011

Braç de gitano de formatge, crema de taronja i nabius. Premi Primavera


Sempre m’havia semblat que fer un braç de gitano havia de ser complicat, per allò  d’enrotllar-lo, però és molt més fàcil del que sembla. Normalment el faig amb mascarpone, però aquest cop vaig voler canviar i posar el formatge tipus Philadelphia a veure que tal resultava i va agradar força. La combinació del formatge i la taronja amb les “sorpreses” dels nabius és molt agradable.

Espero que us agradi!

Fa uns dies, la Marimi del bloc Sabores y olores  em va donar el premi Primavera, que amb molta il·lusió vaig rebre i el porto en aquí per a tots vosaltres!

Marimi, muchísimas gracias!!!!! Ya sabes que me hace mucha ilusión recibir este premio tan bonito y primaveral. Te lo agradezco de todo corazón!



Ingredients pel pa de pessic:
4 ous grans
100 grams de fructosa
110 grams de farina de rebosteria
½ culleradeta d’essència de vainilla
Opcional (una cullerada sopera de cacau pur en pols)

Ingredients per a la crema de taronja:
350 ml de suc de taronja natural
50 ml de nata líquida
2 rovells d’ou
40 grams de farina de panís (maizena)
1 fulla de gelatina
100 grams de fructosa 

Resta ingredients:
1 terrina de formatge (tipus Philadelphia)
3 cullerades soperes de mel
Nabius
Crocant

Preparació de la crema:
  • Posem la fulla de gelatina amb aigua per hidratar-la.
  • Barregem els rovells d’ou amb la fructosa. A part dissolem la farina de panís amb la nata líquida.
  • En un cassó, posem el suc de la taronja i portem al foc. Quan estigui calent, afegim els rovells dels ous que hem barrejat amb la fructosa i la nata i remenem fins que espesseixi.
  • Retirem el cassó del foc, afegim la gelatina i remenem fins que estigui ben incorporada.
  • Deixem refredar posant al damunt, tocant la crema, paper film. Un cop estigui freda portem a la nevera per que quedi més espessa. Jo la vaig deixar tota la nit.

Preparació del pa de pessic:
  • Pre escalfar el forn a 180º
  • En un cassó, posem els ous i la fructosa i batem fins que quedin una massa blanca i hagi doblat el volum.
  • Afegim l’essència de vainilla i barregem fins que quedi incorporada.
  • Mica en mica anem incorporant la farina tamisada i barregem fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls.
  • Posem paper vegetal al damunt de la plàtera que hi anirà al forn.
  • Posem la massa en una màniga pastissera i ho aboquem fent “zig–zag” sobre la plàtera.
  • Deixar coure uns 10 minuts.
  • El traiem i el posem al damunt d’un drap una mica humit (no molt, sinó s’enganxarà). L’enrotllem i el posem una estona a la nevera per que agafi la forma.





Muntatge del braç de gitano:
  • Desenrotllem el braç i posem una capa de crema de formatge barrejada amb la mel. Al damunt la crema de taronja i posem també els nabius. Reservem una mica de crema de taronja.
  • Enrotllem, amb l’ajuda del drap i pintem amb la crema que taronja que hem reservat. Decorem amb uns nabius i el crocant.
  • Reservar a la nevera fins el moment de servir.


 Bon Profit!

39 comentaris:

  1. Caray!! quina bona idea i quina bona pinta...llástima que estigui a dieta ara, jejje!

    ResponElimina
  2. De presentació un deu, pero de gust no hu se, casi que ving a buscar-ne un troçet per probar-lo ja ja. segu que es bonissim, petons i una abraçada

    ResponElimina
  3. No n'he fet mai de braç de gitano. Em fa pànic que se'm desmunti tot i quedi fet un nyap! Haha! Veig que tu te n'has sortit de meravella perquè té una pinta fantàstica. I la combinació dels ingredients... Deliciosa!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. T´ha quedat molt bé i amb crema de taronja ho hauré de provar per sortir de la nata, trufa etc. ptons

    ResponElimina
  5. Neeeena, què maco! Fa un goig aquest braç de gitano tan ben guarnidet!! La combinació de sabors m'encanta!
    Petonets artista!
    Sandra

    ResponElimina
  6. es veu deliciós, i aquesta crema me l'emporto q l'he de tastar, ha de ser bonissima...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Veig que prendre el "solete" t´ha revifat l´inspiració culinària...T´ha sortit un braça de gitano ben primaveral.

    ResponElimina
  8. Hola Eri
    Aquest braç de gitano és deliciós, tant per la vista com pel sabor dels ingredients.
    Com sempre un 10
    Bona cuina

    ResponElimina
  9. T'ha quedat bonic amb ganes, m'agrada molt això de trobar els nabius per sorpresa ;)

    ResponElimina
  10. ets una artista! de veritat, cada cop em deixes amb la cara estampada a lapantalla!!! la primera foto es espectacular!!! encara queda un trosset! va, que vinc volant!!!! petonets

    ResponElimina
  11. Hola Eri!
    Tu sempre hi dones el teu toc personal. M'ha agradat la combinació i el crocant per decorar.
    Ja hi faria una caxaladeta!

    ResponElimina
  12. Quin farcit més bo has fet i t'ha quedat millor que els de la pastisseria.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Que bona aquesta versió de braç!!! Jo que no sé sortir de nata, trufa o crema.

    ResponElimina
  14. Lo que me gusta este relleno ...que ya me lo he apuntado..me ha sorprendido la forma de extender la masa del bizcocho ..con la manga pastelera , nunca lo hice asi ..pero tambien lo apunto ..FANTASTICO RESULTADO ..PRECIOSAS FOTOS ..besos MARIMI

    ResponElimina
  15. quina cosa mes bonaaaaaa,la veritat que fas uns postres que ja m'agradariaaaaa,felicitats per el premi,petonsss

    ResponElimina
  16. No he provat mai el philadelphia com a farcit d'un braç de gitano, però crec que ha de quedar molt bé. Amb la crema de taronja de dins deu fer un contrast deliciós. Boníssim!

    ResponElimina
  17. Marga,
    Encara que a dieta,... et guardo un trosset petitó!
    Francesc,
    Doncs vinga, que ja el tinc preparat!
    Marina,
    Doncs és molt fàcil. Has de provar-ho que segur que et queda molt, molt bé!
    Silvia,
    També queda molt bé amb crema de llimona!
    Sandra,
    Gràcies! Vaig trigar més a posar el crocant que a fer la resta, je,je!
    Sònia,
    Gràcies. Espero que t’agradi!
    Cristina,
    Si! A mi el sol m’anima i m’inspira!Gràcies
    Narcís,
    Moltes gràcies. El gustet és molt bo. Segur que repetirem.
    M.Àngels,
    Amb la taronja queden bé i també els vaig posar pel toc de color que li dona.
    Judith,
    Moltes gràcies! Si dona si, vine que faig un pel Boletet!
    Núria,
    No se jo si amb una queixalada en tindries prou.. Petons,
    Ana,
    Moltes gràcies. La veritat es que em va sorprendre com d’igual va quedar...
    Catieu,
    Doncs jo al revés veus! Encara no he fet de nata, trufa o crema... així que també els hauré de fer algun dia.
    Marimi,
    Lo de extender la masa con la manga pastelera, no recuerdo donde lo vi por primera vez... es un truco que permite que la masa quede toda uniforme y no tengas que estar aplanándola. Te lo aconsejo. Besos y gracias de nuevo!!!!
    Agnés,
    Serà que tu no fas meravelles.. i ara amb la maquineta estàs “que te sales”! Petons
    Gemma,
    Jo era la primera vegada i em va agradar molt i amb el frescor de la taronja, queda bé. Gràcies!

    ResponElimina
  18. FELICITATS!!!! UN PREMI MERESCUDISSIM! I QUINA PRESENTACIÓ!
    UNA ABRAÇADA

    ResponElimina
  19. Molt bé, s'aparta de les combinacions més clàssiques. La presentació és molt maca i el sabor ha de ser més boníssim.

    Bona idea i felicitats pel nou premi.

    ResponElimina
  20. Quin braç de gitano!!! amb aquesta combinació de gustos, i la presentació tan acudrada segur que et guanyes tots els convidats! Boníssim!!

    ResponElimina
  21. qué maravilloso postre nos has hecho. Una combinación riquísima, unos ingredientes deliciosos y un resultado espectacular. No se puede pedir más. eres una artista.
    Besos

    ResponElimina
  22. Uau, quin braç més original!! Ha de ser brutal!! I tu l'has brodat!
    Petons!

    ResponElimina
  23. Felicitats per el premi i per el braç de gitano,es espectacular i la decoració una monada,estas de enhorabona guapa.
    Mil petonets.

    ResponElimina
  24. Un delicioso brazo de gitano que lo combinas muy bien de gustos diferentes y que con la decoración te queda un brazo 10.
    muy bien Eri.
    felicidades por el premio primavera es que la primavera te inspira y con el sol mas eh!!
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Té una pinta excel·lent. M'encanta la cobertura amb crocant. Quina delícia.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  26. Mare meva !!! es veu boníssim !!!!
    MOltes gràcies per compartir-ho
    Petonets

    ResponElimina
  27. Felicitats per el premi i per el braç de gitano, t'ha quedat molt bé.
    Petons!

    ResponElimina
  28. Un braç amb un aspecte fabulós, però amb els ingredients del farcit, deliciós i amb sorpresa, els nabius.
    Felicitats per el premi.
    Petons

    ResponElimina
  29. Quina recepta més bona i amb el crocant ha d'estar de mort!
    Jo he fet dos intents de braç el primer bé i el segon fatal! A veure si vaig enrere!
    Petonets.

    ResponElimina
  30. Té una pinta deliciosa i t'ha quedat una presentació genial. Sembla de pastisseria! Què dic?! Millor encara!!!!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  31. Te felicito,ya les gustaría hacer a las pastelerias este brazo,de corazón te lo digo.Te ha quedado fantástico a la vista,perfécto,pero es que el relleno ha de ser delicioso.OOOLë!
    Me encanta ERI!!

    Un beso

    ResponElimina
  32. Uala................ quéeeeeeeeeeeeeeeeeeeee buenoooooooooooooooooooooooooo!!!!! m'adoptes, guapa???????? digues que síiiiiiiiiiiii!!!! jajajaja

    ResponElimina
  33. Una pinta sensacional!!
    Felicitats pel premi. Amb pastissos com aquest, el tens mes que guanyat!

    ResponElimina
  34. Quin bon braç de gitano!!! havia d'estar requetebó!!! petó

    ResponElimina
  35. Un braç de gitano exel.lent, m' encanten el nabius.
    Felicitas pel premi ben merescut!!

    ResponElimina
  36. Los brazos de gitano me encantan, tanto prepararlos como disfrutarlos.
    Besos

    ResponElimina
  37. Se ve delicioso. me ha encantado el corte porque se aprecia perfectamente lo rico que tiene que estar. un beso.

    ResponElimina
  38. Guau!! Qué cosa más buena!

    Abrazos

    ResponElimina