Fa un temps, un dia vaig voler fer lioneses i el resultat va ser un autèntic desastre. La pasta “choux” em va quedar xof i no va arribar ni al forn. Quan el Narcís del bloc La Lionesa va publicar la seva recepta no m’ho vaig pensar dues vegades: era el moment de repetir l’experiència. Es clar que venint d’ell tenia tot guanyat i només em calia seguir el seu pas a pas.
Em vaig posar en contacte amb ell i molt amablement em va respondre els meus dubtes. Aquí teniu el primer resultat, per que des de que les vaig fer ja ha passat un cert temps i les he repetit algunes vegades. Gràcies Narcís, ara la pasta “choux” ja no se’m resisteix.
Espero que us agradin!
Ingredients:
250 ml d’aigua
250 grams de farina
175 grams de mantega
2,5 grams de sal
6 ous
Preparació de la massa:
- Pre escalfar el forn a 230º.
- En un cassó posem l’aigua, la mantega i la sal a coure.
- Quan l’aigua arranqui el bull i la mantega sigui fosa, afegim la farina d’un sol cop i anem remenant sense parar, fins que es cogui i la massa es desprengui de les parets del cassó.
- Retirem el cassó del foc i afegim un ou i remenen bé fins que estigui incorporat, i així amb els 5 ous restants.
- A la safata que hi anirà al forn, posem paper vegetal. Omplim la màniga pastissera de la massa i fem pilons de forma rodona separades entre elles.
- Posem una mica de sucre al damunt de cada peça i cap el forn fins que s’inflin (el temps dependrà de cada forn).
- Un cop siguin fetes, les traiem del forn, les deixem refredar i les farcim al gust (crema, nata, trufa...). també hi vaig posar una mica de sucre fi pel damunt.
Bon profit!
Jo no n'he fet mai, és d'aquelles postres que sempre m'ha fet molta mandra posar-mi, em semblen difícils, però tot serà qüestió de intentar-ho, perquè veient les teves veig que val la pena, t'han quedat molt bé.
ResponEliminaUna abraçada!
No les he fet mai, pero et puc dir que a casa ens encanten. Quan viviem amb els pares el meu germà i jo, sempre en demanavem je je je. A veure si un dia que vinguin en faig.
ResponEliminaUn petonàs
Doncs t'han quedat molt xules!! jo fa molt q no en faig....
ResponEliminaUna abraçada,
Doncs si en fas tan sovint... a veure quan ens convides a lioneses! jejeje A mi m'encanten, i també tinc la recepta del Narcís a pendents! No poden fallar, ja es veu que t'han quedat maquíssimes!
ResponEliminaPetonets guapa!
Sandra
bon dia guapa!!! t'han quedat de cine!!! són espectaculars!!! mai n'he fet, però veient el teu resultat igual m'animo!!! molts petonets
ResponEliminaUn cop trobes el punt a la pasta choux la resta és super fàcil, oi?
ResponEliminaT'han quedat fenomenals!!!!
T'han quedat perfectes! Fa molt de temps que no en menjo i que no en faig ni t'explico així que si en vas fent potser m'autoconvido!;)
ResponEliminaMolts petonets.
Venint d'en Narcís no podies fallar pas! T'han quedat molt bufones :)
ResponEliminaNo he fet mai, la tinc pendent fa anys!!! les teves semblen de pastisseria!!!em quedo la teva recepta m´has animat!!!Un petó
ResponEliminaJe, je, je...ai, la pasta choux; no em tornis a dir més que és una negada per les postres...I aquestes lioneses les podries tornar a fer per a mi ;-D, no?
ResponEliminaestá claro que ya no se te resisten, porque tienen una pinta bárbara. Es un postre que me encanta porque la masa no es dulce. Probaré tu receta.
ResponEliminaBesos
Què maques.... si és que fas unes coses, noia!!!! Han d'estar boníssimes! a veure si un dia em poso! necessitaria viure molts anys per poder fer totes les coses que m'agradaria! jajajaja. Petons!
ResponEliminaM'encanten les lioneses i sobretot de nata!! I m'agrada com les has fet tu, sense xocolata!! es que a vegades em posen massa xocolata i me les espatllen... o sigui que prefereixo com están a la foto jejejej :)
ResponEliminaun petonet i guarda-me'n 4 a la nevera pels postres ;)
¡Qué bonitas se ven!. Te quedaron fantásticas y seguro que están deliciosas.
ResponEliminabesitos
OOhhhh mira que me dan una envidia(sana,eh),cuando las veo,soy una cobarde y no me atrevo con ellas.
ResponEliminaSon relindas,olé!
Besos
Unes lioneses fantàstiques. Per cert, m'ha agradat molt el joc de paraules "choux" i "xof", crec que es la descripció perfecte del que pot passar si no fas les coses al peu de la lletra, oi?
ResponEliminaEri, que "guapes"!!!
ResponEliminaMestre Eri te han quedado como dicen los valencianos de "categoria" me encantan las lionesas y lo malo es que son de puro vici, me las como yo solo je,je, anda quie si te las pillo te quedas sin ninguna, je,je
ResponEliminapeto maca
miquel
Ay esto es uno de los postres que mas me gustan y me has recordado que hace mucho tiempo que no los preparo, asi que no se a que estoy esperando ;)
ResponEliminaYa lo tienes dominado , que tiemblen las lionesas que ya no pueden contigo :)
Besinos mil.
Bé, aconseguir aquest resultat a la segona, està molt bé.
ResponEliminaM'agraden molt les lioneses, amb nata, trufa, llimona...
Han quedat molt maques.
mmm com ja t'he dit ,t'han quedat de fabula,ets una artistaaaaaaa,molts petonsss
ResponEliminaLas lionesas son un pastelito exquisito y estas tuyas ,que ya has dominado totalmente,te han quedado estupendas.bss esther
ResponEliminaQuina pinta més deliciosa¡¡¡¡¡¡m'encantan les lioneses i a tu aquesta vegada te han sortit precioses.
ResponEliminaMil petonets.
Aquestes lioneses són tremendes!!!! quina pinta!! m'encanten...que m'enirien ara després de sopar!!!
ResponEliminaMolts petonetss
Sembla que l'espera val la pena, i la perseverància també. Fan una pinta boníssima.
ResponEliminaPetons
T'han quedat fantàstiques!!
ResponEliminaM'hauré d'animar a provar-les!
Petonets!
Hola Eri
ResponEliminaRealment tens la ma trencada per la rebosteria.
Fan molt de goig aquestes lioneses.
Bona cuina
S'hauran de provar, tenen un aspecte sublim!
ResponEliminaAquesta masa em fa una mica de por, peró veig que t'han quedat molt be, jo tinc ganes de fer-les salades, com que no porta sucre m'imagino que servirà igual.
ResponEliminaPetons.
Lindíssimos e perfeitos!
ResponEliminaMeus cumprimentos!
Gemma,
ResponEliminaA mi més que mandra em feia por.. però superada la primera vegada, són fàcils de fer.
Lily,
Jo menjava moltes de petita i em feia il•lusió fer-les jo mateixa.
Sònia,
Moltes gràcies. Segur que les teves són d’aparador..
Sandra,
Es que me les demanen sovint. I si, del Narcís, èxit garantit!
Judtih,
Doncs anima’t que ja veuràs com quedes contenta!
Gemma,
Tens tota la raó! Es trobar-li el punt!
Mònica,
Feliç de que t’autoconvidis! Seria un plaer!
Albota,
Gràcies! I gràcies al Narcís..
Silvia,
Tots tenim receptes pendents de fa anys. Si les fas espero que t’agradin!
Cristina,
Fet Cristina! Quan tu vulguis guapa!
Pilar,
A mi me pasa igual, que me gusta por que la masa no es dulce!
Nieves,
Com tots! Serà impossible fer totes les receptes. La cuina és infinita!!!
Anikki,
Com a mi, m’agraden amb nata i com les feia jo, aquesta vegada les vaig fer al meu gust!
Dadá
Muchas gracias!
Silvia,
Pues anímate, que son más fáciles de hacer de lo que parece
Tengo unas ganas de hacerlas que no te imaginas, pero me da un poco de miedo la masa, a ver si me animo porque te han quedado muy bien
ResponEliminaAbrazos y bon cap de setmana
Ja veig que aquest cop la pasta choux no ha fet xof i t'han quedat unes lioneses professionals.
ResponEliminaEnhorabona!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Hola guapa tu
ResponEliminahan quedat perfectes, et doncs 10 punts i n´agafo una pel camí
mil petonets Susanna
Veo que te han quedado de cine Eri, me dan ganas de meter la mano jajaja, se me hace la boca agua, besos.
ResponEliminaal principi tot costa i es fan alguns desastres pero un cop li agafem la mà mira quin resultat!! t'han quedar precioses i segur que bonissimes
ResponEliminaT'han quedat fenomenals!!! I tampoc són tan complicades de fer, oi?
ResponEliminaPetons!
Hola preciosa.
ResponEliminaQue fácil es hacer las lionesas, yo creía que era mas complicado.
A ver si me animo y los hago.
Besitos.
Que bones les lioneses!!! Són una aposta segura quan has de dur postres. T'han quedat d'aparador....
ResponEliminaLes lioneses són la meva asignatura pendent.. no me n' acabo de sortir, a veure si provo aquesta recepta, que a tu t' han quedat molt i molt bé.
ResponEliminaguapa! tens un premi esperante al meu blog! desitjo q t'agradiiii!
ResponEliminaLes lioneses nomes m’agraden de crema, estan boníssimes
ResponEliminaPetonets
Mira que estan bones les lioneses, a mi m´agraden de totes le maneres. Aquestes son de professional.
ResponEliminaPetons
Mai m'he atrevit amb aquestes postres. Ara que ja ets tota una experta, quan em decideixi et consultaré. :)
ResponEliminaNingú ho diria que s'et resistien, t'han quedat espectaculars.
ResponEliminaPetons!
Doncs jo fa 3 anys a part del pastís de iogurt només sabia fer lioneses i encara no les he penjat al bloc, les faig com tu. Aquesta vegada no t'ha fet xof jejeje!
ResponElimina