Pàgines

divendres, 18 de març del 2011

Galetes de cacauet


Simplement, extraordinàries!!! Quan vaig veure aquestes galetes al bloc Bon Tiberi de la Paula, em van resultar molt curioses.  No havia provat mai la mantega de cacauet i em semblava que no m’havia d’agradar gens. Però llegint el seu post, em vaig animar a provar-les. Realment, no té res a veure el gust de la mantega sola (que continua sense agradar-me) a com queda a les galetes.

Les he fet moltes vegades, tot i que són una mica laborioses de fer, ja que el procés d’estirar i tallar les peces és una mica llarg, però és un esforç que sense dubte val la pena.

No he fet moltes receptes galetes, però de les que he fet fins ara, aquestes tenen un sabor boníssim i són les més cruixents que he provat!

Us animo a que les feu, no us defraudaran!!!

Ingredients:
25 grams de mantega sense sal fosa
100 grams de sucre moreno
50 de fructosa (o 125 grams de sucre)
315 grams de mantega de cacauet
1 ou
220 grams de farina de rebosteria
½ culleradeta d’impulsor (tipus Royal)
½ culleradeta de sal
Preparació:
  • En un bol barregem la mantega fosa, la mantega de cacauet, la fructosa, el sucre moreno i l’ou fins que estiguin ben integrats.
  • Anem afegint la farina mica en mica i barregem. És una massa que requereix una mica de paciència, per que es difícil de treballar ja que s’esmicola molt.
  • Fem una bola amb la massa i la deixem reposar uns minuts.
  • Agafem una porció de massa, l’anem aplanant amb el corró i anem tallant amb el motllo de fer les galetes. I així amb tota la massa.
  • Les posem a la safata per anar al forn pre escalfat a 180º entre 15 i 20 minuts fins que quedin daurades.
  • En treure-les del forn, encara no són fetes del tot, les deixem refredar damunt d’una reixeta durant uns minuts, fins que quedin fortes.
Notes:
·         Es conserven perfectament en una llauna de galetes entre 3- 4 dies. Vaig fer la prova amb una i al quart dia encara era cruixent.
·         Quan estireu la massa amb el corró, veureu que costa per que s’esmicola bastant. Podeu treballar peces individuals o fer-ho amb porcions més grans i anar enganxant amb les mans els trossos petits de massa que es desprenen. A mi personalment em va millor treballar amb una peça gran i quan esta ben agafada anar tallant les galetes.



Bon profit!

47 comentaris:

  1. ooooooooooo, espera que ara en vinc a buscar unes quantes galetes per esmorzar!!! quina gana m'ha entrat! el me próxim repte? galetes!!! jijiji. Molts petonets bonica i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Mmmmmmmmmmmmm quines galetesssss!!!!.. no els hi donis totes a la Judith!, guardame'n per mi!!!!...
    jajajajaaj
    Delicioses!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Soy una fan de hacer galletas y nunca las he hecho con mantequilla de cacahuete, pero tienen una pinta fantástica, espero que la pareja de arriba no se hayan comido todas;)
    A mí no creo que me dure 4 días
    besos

    ResponElimina
  4. Jo tampoc la he probat mai, dieun que no està gens malament!!

    ResponElimina
  5. Han de ser boníssimes!!! A mi la mantega de cacahuet untada directament em sembla molt empalagosa però per fer-ne unes galetes segur que va molt bé.

    ResponElimina
  6. ¡tremendas!, en casa no durarían ni un asalto. Te quedaron fantásticas, me llevo una sola.
    besos

    ResponElimina
  7. Quie casualidad ..estoy con una receta con cacahuetes dandole vueltas ..para hacer unas galletas ..estas estan estupendas ..me gusta esa forma que le has dado ..parecen Crakers...buen finde ,,MARIMI

    ResponElimina
  8. Nunca las he probado y me han encantado las galletas, la receta, las fotos, en definitiva todooooooooo me ha gustado jeje....

    Buen finde, besinos.

    ResponElimina
  9. Que bones aquestes galetes Eri!! segur que comences amb una i no hi ha manera de parar!! :)
    Molts petontesss

    ResponElimina
  10. Doncs a mi si m´agrada la mantega de cacahuet, i fa molt que no en menjo! Han d´estar bonissimes!
    Anna

    ResponElimina
  11. Bom dia

    Umas bolachas muito,muito gostosas,adoro peanut butter...já copiei a receita pra fazer, que delicia!

    Saludos
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  12. Crec recordar que una vegada fa anys vaig comprar la mantega de cacahuet i no ens va convencer.
    Si dius que les galetes es diferent el sabor s'hauràn de probar. Ho cert es que t'han quedat molt be.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  13. Si que tenen molt bona pinta i amb el cacauet han de tenir un gust curiós! Me'n guardes una?

    ResponElimina
  14. Elena muy buenas estas galletas de cacauet yo probe una vez unas en un curso pero ya no me acuerdo del sabor tendre que llevarme tu estupenda receta a pendientes.
    Bon cap de setmana
    peto maca
    miquel

    ResponElimina
  15. :)
    M'ha fet molt il.lusió veure les teves galetes!!
    T'han quedat genials!!
    Tens tota la raó són laborioses, però són tan bones!! Quan en faig sempre dic mai més, això és un "martiri" de massa, però quan menjo la primera ja estic perduda, sé que en tornaré fer i ben aviat!!
    Bon cap de setmana! Un petó, Paula

    ResponElimina
  16. Me encantan los manices o cacahuetes y en galletas debe darles un toque muy aromático, verdad?. Me apunto al idea!
    Un besoteeeeeeeee

    ResponElimina
  17. Una recepta deliciosa i saludable.

    ResponElimina
  18. mira que molts cops he vist aquesta crema i no sabia que fer amb ella jajaj i ara fas aquestes super galetes que tenen de estar molt bones,o sigui que apunto la recepta,un petó

    ResponElimina
  19. quina bona pinta! i mira quina casi-casualitat, tinc a casa cacauets crus per fer-ne un altre tipus de galetes, jeje, és la setmana del "cacahuete"!!! :D

    ResponElimina
  20. Que bones han de ser! Segur que són d'aquelles que quan comences ja no pots parar...
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  21. Aquesta galeta que has guardat es per a mi no???
    per que vinc a buscar-la correns...
    a mi la crema de cacahuet, m'agrada menjar-la de tant en tant... no esta mal...

    petonets

    ResponElimina
  22. Ideals per el berenar, que veig que ja és l'hora jejeje.

    Petons i bon cap de setmana!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  23. Si tu i la Paula les recomaneu han de ser bones per força! A pendents directes!!
    Petonets reina!!
    Sandra

    ResponElimina
  24. Que buenas,los maies o cacahuetes,como dice Laube,en casa nos gustan mucho,una galleta interesanre....escucha... y dónde se compra la manteca de cacahuetes?

    Besos y buen fin de semana :))

    ResponElimina
  25. Uhmmm...quina pinta, i cruixents...jo, amb les ganes que tinc de dolç avui ..i vinga a trobar dolços per tot arreu..jeje. Boníssimes aquestes galetes, s'hauran de prova...però no he comprat mai mantega de cacahuet..

    Núria

    ResponElimina
  26. Quines galletas més otiginals,m'encantat l'idea de la crema de cacahuet ha de esser fantástica,me les empoto per provar.les.
    Bon cap de setmana i molts de petons.

    ResponElimina
  27. Hoila guapa tu

    te han quedat de Luxe i de la presentació -sense paraules, senzilles i tendres...-

    adjunto un enllaç per si vols participar-hi, jo de tu o faria

    http://www.lalunaendulce.com/2011/03/mi-primer-concurso-de-galletas.html


    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  28. No les havia vist mai, si mes no curioses per a mi.

    Muas i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  29. Me les apunto per fer ben aviat, a casa som del club de fans de les galetes i aquestes amb mantega de cacauet han de ser ben diferents!

    ResponElimina
  30. Caram Eri, sempre et surt tot genial.
    Felicitats

    ResponElimina
  31. Judith,
    A mi ja m’aniria bé, que no he fet moltes i així m’aniria bé per aprendre!
    Neus,
    Per a tu també et preparo una caixeta!
    Pilar,
    Tuve que esconder una para hacer la prueba, por que no duran nada!
    Silvia,
    Encara no he trobat a ningú que en galetes no els hi hagi agradat..
    Catieu,
    Justament igual que jo, però en les galetes queda molt diferent de textura, es clar..
    Dadá,
    Y más si quieres!
    Marimi,
    Pues aquí tienes una idea. La forma te confieso que era por pura comodidad. Estaba cansada de hacerlas pequeñas y la segunda tanda puse el molde más grande que tenía!
    Bego,
    Me alegra muchísimo que te guste todo!
    Ingrid,
    Si, senyora, jo mateixa me les he de treure del davant!
    Ana,
    Bé! Algú que li agrada.. doncs te l’imagines en galetes cruixents??
    Renata
    Gracias. Espero si las haces, que os gusten mucho.

    ResponElimina
  32. Ana,
    Jo no l’havia provat i em va semblar molt dolça però en les galetes queda molt bé.
    Jordi,
    I tant, i dos també!
    Miquel,
    Mestre, hi ha alguna cosa que no hagis tastat? Què serà la recepta pendent 2.567? je,je!
    Paula,
    Ja saps que fa molt de temps que les havia fet, i ens van encantar. Jo també penso el mateix.. per què et lies i no fas unes de mantega normals?? però després vist el resultat, repeteixo. Moltes gràcies per compartir aquesta excel•lent recepta!
    Laura,
    Si Laura, el aroma es increíblemente bueno.
    Josep,
    Moltes gràcies. Si que ho és, si!
    Agnés,
    Doncs és una bona manera de tastar la mantega de cacauet!
    Mandarina,
    Oh! Quines ganes de veure-les.. publica ràpid siusplau!
    Elisabet,
    Just, una darrera de l’altre..
    Neus,
    Per tu tinc una caixa sencera per quan acabis la cuina!!
    Ana,
    I per esmorzar també!

    ResponElimina
  33. Sandra,
    Moltes gràcies. Pel gust... cadascú té el seu, però el que et puc garantir és que són molt cruixents..
    Sílvia,
    Te he enviado un correo. Pero en muchos supermercados la tienen, Condis, Lidl, Gracias.
    Núria,
    Quina il•lusió veure’t per aquí! Doncs sempre hi ha una primera vegada. Anima’t i ja veuràs com t’agraden.
    Ague,
    M’alegro que t’agradin i espero que també si les tastes!
    Susanna,
    Moltes gràcies. Ara m’ho miro.
    Gemma,
    A mi també em van resultar molt curioses quan li vaig veure al bloc de la Paula!
    M. Àngels,
    Espero que us agradin!
    Núria,
    Em faràs posar vermella.. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  34. Han de quedar sensacionals, amb el gust de cacauet i super cruixents... les provaré!

    ResponElimina
  35. M’agraden més el cacauets que no pas la mantega de cacauet. Ho dic pel que fins ara he provat.

    La mantega de cacauet em resultat bona però estranya al paladar. Segurament m’agradaria més tal i com tu la presentes, en forma de cruixent galeta, que no pas untada directament en el pa.

    Una capsa maca i unes bones galetes sembla també que fan una bona parella.

    ResponElimina
  36. Hola Eri
    No he menjat mai mantega de cacauet, però aquestes galetes que ens presentes tenen que estar molt bones. Molt ben explicat
    Bona cuina

    ResponElimina
  37. Jo, com tu, mai la he tastada la mantega de cacahuet. però m'agrada fer galetes, per tant... On es troba aquesta mantega, als supers normals?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  38. M¨hi apunto al club dels que no les hem provades...Sempre he vist ales pel.lis com els americans són fans de la mantega de cacahuet i que se la mengen a cabassos i sempre em preguntava quin sabor deuen tenir...ARa no hi ha excuses.

    ResponElimina
  39. ummmmm quina bona pinta..... manda unas poquitas para Madrid ...Un abraccio

    ResponElimina
  40. Amb cacauets....... me les imagino fantàstiques! però jo amb els cacauets tinc problemes d'alèrgia. Me n'agafo una i prou, que més ja no puc! jeje. Petons, guapa!

    ResponElimina
  41. No he comprat mai crema de cacahuet. Tampoc pensava que es podia utilitzar per fer unes galetes tan bones. Fan tan bona pinta!

    ResponElimina
  42. doncs jo vaig amb mitja feina feta, a mi si que m'agrada la mantega de cacauet però t'he de dir que la trobo empalagosa.
    Petonets.

    ResponElimina
  43. Gemma,
    Espero que t’agradin molt! Queden molt cruixents.
    Tomi,
    Les he regalat amb una caixa molt cuquetona i és un bon regal. A mi em passa una mica el mateix. Si les proves, veuràs que és molt diferent el sabor en galeta que tal qual!
    Narcís,
    Moltes gràcies. Jo fins que no vaig fer les galetes tampoc l’havia provada mai.
    Dolça,
    Si, en els normals. Et poso explicació en el teu bloc, però en el Condis i Lidl la trobes.
    Cristina,
    Una mica com tots.. que ho veiem i ens resultat estranya! Doncs vinga anima’t que ja veuràs com t’agraden.
    Helena,
    Te envio unas cuantas... Besos
    Nieves,
    Això de les al•lèrgies... Et faré una petitona per a tu, que aquestes són molt grans!
    Anna,
    Realment queden molt bones Anna, Molt recomanables!
    Mònica,
    Doncs en galeta té el mateix gust, però gens empalagós. Petons

    ResponElimina
  44. Creus que als que no ens agrada la crema de cacauet ens agradaran??
    Petons!

    ResponElimina
  45. A mi no m'acaba de convèncer la crema de cacauet i et faig la mateixa pregunta que la Mercè. Tot i així, m'apunto la recepta peruquè al meu marit li encanta. Algun dia li faré.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  46. Merce, Nyanyels,
    Ostres no ho se.. A les 6 persones que les van provar els hi van agradar i només hi havia una que si que li agrada la crema de cacauet,però no va saber de que eren fins que li vaig dir.. A mi no m'agrada per que és molt empalagosa, però com les galetes són cruixents... canvia molt. Ara bé, són unes galetes contundents, això si!! Petonets

    ResponElimina
  47. ¡¡¡Unas galletas muy originales!!!

    Abrazos

    ResponElimina