Avui us porto una combinació de dos ingredients que m’agrada molt, xocolata i plàtan. La cremositat de la mousse juntament amb el cruixent fan unes postres molt bones. Tot i que no m’agrada massa el cafè, aquí li queda molt bé, és un cruixent molt aromàtic però amb sabor suau.
Espero que us agradi!
Ingredients per a la base:
2 ous
40 grams de fructosa
10 grams de sucre de vainilla
50 grams de farina de rebosteria
Rom per mullar el pa de pessic
Ingredients per a la mousse de plàtan:
1 plàtan madur
300 ml de nata per muntar (35%MG)
4 cullerades soperes de fructosa
1 iogurt de plàtan
3 fulles de gelatina
Ingredients per a la mousse de xoco:
200 grams de xocolata sense sucre
400 ml de nata per muntar (35% MG)
3 clares d’ou
4 fulles de gelatina
50 grams de fructosa
Ingredients per al cruixent de cafè:
50 ml d’aigua
50 grams de sucre
Pasta filo
Cafè soluble
Preparació de la base (per a 10 mousses):
- Batre els ous amb la fructosa i el sucre fins que quedi blanc. Afegim la farina tamisada. Posar la barreja en la safata (34cm x 26cm) que anirà al forn. Us podeu ajudar amb una màniga pastissera, així quedarà uniforme.
- Posar-ho en el forn pre escalfat a 180º entre 10 i 12 minuts (dependrà del forn).
- Traiem del forn i amb un amb l’ajut d’un cèrcol d’acer (7 cm de diàmetre) per muntar plats marquem les peces i les tallem amb un ganivet.
- Posem a cada peça un cercle de PVC de rebosteria (acetat) i tanquem amb cel·lo.
- Amb un pinzell pintem les bases amb una mica de rom.
Preparació de la mousse de plàtan:
- Posem les fulles de gelatina a remullar en un bol amb aigua.
- Triturem el plàtan juntament amb la fructosa i el iogurt de plàtan.
- Muntem 200 ml de nata.
- Posem la resta de la nata (100 ml) a escalfar en un cassó, quan estigui calenta afegim les fulles de gelatina escorregudes d’una en una i anem remenant per a que s’incorpori bé.
- Quan estigui tèbia la nata amb la gelatina, l’afegim a la mescla del plàtan i després la nata muntada amb moviments suaus de dalt a baix.
- Aboquem la mousse en les recipients (2 cullerades soperes i mitja) i posem a la nevera un parell d’hores fins que hagi quallat. En el meu cas va estar llest en dues hores.
Nota: Amb aquesta quantitat us hauria de sobrar una mica de mousse.. com per una copa.
Preparació de la mousse de xoco:
- Muntem les clares a punt de neu juntament amb la fructosa. Muntem 300 ml de nata.
- En un bol posem la gelatina a remullar amb aigua. Mentre, desfem la xocolata al bany maria.
- En un cassó posem 100 ml de nata a escalfar i quan estigui calenta afegim les fulles de gelatina d’una en una ben escorregudes amb les mans, i anem remenant per a que es dissolguin bé i ho afegim encara calent a la xocolata.
- Incorporem les clares muntades a la xocolata amb moviments suaus de dalt a baix amb moviment envoltants i després fem el mateix amb la nata muntada.
- Traiem les 10 mousse del plàtan de la nevera i aboquem unes 3 cullerades soperes de la mousse de xocolata. Esperem que qualli.
Nota: Amb aquesta quantitat us sobrarà mousse de xocolata, que he aprofitat per fer unes altres postres. Podeu fer la meitat de la quantitat.
Preparació del cruixent de cafè:
És millor preparar el cruixent com a molt un parell d’hores abans de servir les postes, no més temps per que sinó perdrà una mica de consistència.
- Fem triangles amb la pasta filo o la forma que més us agradi i ho posem al damunt de paper vegetal.
- En un cassó posem l’aigua i el sucre. Remenem només al principi i quan arranqui a bullir parem el foc.
- Pintem els triangles (no massa per que sinó no es caramel·litzarà) i posem una mica del cafè soluble.
- Posem els triangles al forn pre escalfat a 210º durant 3 o 4 minuts (en el meu cas). Cal anar vigilant per que es fa molt ràpid. Quan estiguin daurant els traiem i els deixem refredar damunt d’un plat.
Muntatge:
Traiem els mousses de la nevera i amb compte retirem el PVC. Posem un triangle al damunt i ja podem servir!!
Bon profit!
Aixo ha d'estar pero bo bo....mare meva, quines textures...
ResponEliminaUna abraçada,
Elena m´agradat molt aquestes postres. A mi em passa com a tu que no sóc gaire cafetera: un bitxo raro en la meva família...però no li giraria l´esquena a aquestes postres.
ResponEliminaM´encantaria provar aquest cruixent de cafè amb pasta philo!
Petonets
Si senyor, un postre de professional!!! Quin cosa més bona i la presentació immillorable. T'ha quedat espectacular!!!
ResponEliminaQuina meravella de postres!! Combinació de sabors, de textures, de colors... de luxe!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Bon dia guapa! el postre d'avui és espectacular! la combinació xoco-plàtan és perfecte! aposta segura!!!! T'ho he dit? m'encantaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Molts petonets
ResponEliminaBon dia maca, a mi també és una combinació que m´encanta , el conjunt boníssim, no crec que hi hagi ningú que és resssiiteixi a les postres.
ResponEliminaUn petonàs
t'ha quedat fantàstic i amb aquesta presentació no es pot resistir ningú, amb el teu permís em quedo de seguidora
ResponEliminaMil besossss
Me encanta este postre que has hecho hoy.
ResponEliminaDelicioso y precioso.
Con tu permiso, te lo copio.
Besitos.
Magnífic postre! T'ha quedat una presentació inmillorable amb aquest cruixent de cafè.
ResponEliminaSònia,
ResponEliminaMoltes gràcies, ja sabeu que m’agrada això de diferents textures..
Cristina,
Doncs vinga anima’t a provar-lo que és fa en un moment..
Catieu,
Moltes gràcies! M’alegro que t’agradi
Sandra,
A veure si faig alguna cosa així amb crema catalana..
Judith
Gràcieeeeeeeeeees! Fins i tot els que no són massa de xocolata s’ho van menjar!
Mai,
És cert, com a casa cadascú li agrada una cosa diferent, a vegades es fa difícil buscar alguna cosa que agradi a tots! I amb aquesta combinació vaig fer contents a tots!
Kisa,
Benvinguda i moltes gràcies. Encantada que et quedis per aquí. Ara aniré a veure la teva cuina! Petons,
Ana,
Me alegor que te guste. Si lo pruebas ya me dirás..
Elisabet,
Moltes gràcies per la teva visita i comentari. Celebro que t’agradi. Petons
Yo tampoco conocía tu blog, pero me encanta. tienes recetas estupendas y fotos preciosas. Aquí me quedaré dándote un poco la lata ;)
ResponEliminaMuchos besos
En volia fer un de semblant amb xocolata i taronja, però amb platan i aquest cruixentet de cafè ha de ser boníssim!!
ResponEliminaUauuuuuuu! T'he de dir que ha sigut la primera foto que he vist avui, tot i que ja veus a quina hora torno, i m'he quedat mirant-la una estona. Una bona manera de començar dilluns. T'ha quedat perfecte. M'encanta!
ResponEliminaPetons.
Aquest es un postre de cinc forquilles, amb una presentació molt acurada, tot perfecte, el seu sabor també.
ResponEliminaPetons.
M'ha encantat!.Me l'apunto. I la presentació molt maca!!Emma
ResponEliminaOhhhhh, quina meravella, m'encanta com t'ha quedat i amb una presentació perfecta!!!
ResponEliminaPetonets
mare meva quin plat mes bo,ha quedat fantastic,si es que ets una artista,un petó
ResponEliminaquina meravella de plat,de cinc estrelles!!!!
ResponEliminaQue bo... I quina presentació! M'encanta el cruixent de cafè, súper original.
ResponEliminaPetonets!
Mare meva quines coses mes bones que fas!!! aquest postre m´agrada molt, m´el quedo tot, i em quedo per aquí ok?
ResponEliminaEri... no m'agrada.... m'encanta!!! :DD La combinació de plàtan i xocolata és boníssima i el cruixentd e café ha d'estar deliciós :)
ResponEliminaUn petó maka!
Crec que vaig a començar pel cruixent de cafè ... i després continuaré per la xocolata ... les pedres crec que les deixaré.
ResponEliminaMestre Elena sensacionalllllllllllllllll esta combinacion choco-platano-crujiente-CAFE.y ADEMAS LA PRESENTACION MUY BUENA.Veo que YA le das salida a los rollos de acetad y le has cogido el punto A LOS ROLLOS.
ResponEliminafelicitats bona recepte
peto
miquel
Com no ens ha d'agradar... xoco i plàtan un duet perfecte.
ResponEliminaMuas!
Fantàstic aquest postre!! només veure'l ja em venen ganes de "queixalar-lo"
ResponEliminaUma sobremesa muito gostosa e com um visual lindíssimo! Fácil de executar, e que com certeza vai agradar a todos!
ResponEliminaCumprimentos,
Está divina!
uala! M'has deixat sense paraules! T'ha quedat espectacular!
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaamb la gana que ja tinc i encare no he sopat,...quina delicia de postre, geníal
mil petonets Susanna
Quina combinació més bona! M'encantaaaa!! un petó, Paula
ResponEliminaQuina presentació tant aconseguida!
ResponEliminaM’agraden aquesta mena de postres que barregen sabors i textures.
El cruixent de cafè segur que dona un contrapunt a la dolçor del pastiset.
Això és d'aparador de pastisseria, que guapooo!
ResponEliminaMaca... avui aixó es espectacular... i la foto final... fa honors a aquestes postres....
ResponEliminaun petonet
¡Espectacular!, me ha encantado la receta y las fotos, preciosas.
ResponEliminabesos
Quina currada!
ResponEliminaT'ha quedat de cine i ho expliques de meravella.
Encara no m'he atrevit mai amb el mousse.
Gràcies per compartir-ho
Eri IN-SU-PE-RA-BLE!!!! quines fotografies, dona el nivell es molt alt, i tu ets al demunt del cim. M'encanta el cruixent, el xoco i les fotos.
ResponEliminaUn peto des de cooking lovers
OOOOH!!, que maravilla. me ha encantado. un beso.
ResponEliminaM'encanta aquesta combinació de sabors!! i també de la de textures que aporta aquest postre!!
ResponEliminaT'ha quedat genial!!
Molts petonetss
No soy muy de café, pero con una presentación así cualquiera dice que no
ResponEliminaAbrazos
Quina elaboració! ha de ser boníssim! No he fet mai postres amb plàtan en canvi és de les fruites que m'agraden més.
ResponEliminaUna abraçada
PLàtan i xocolata, una combinació que té l'exit assegurat!
ResponEliminaT'han quedat uns pastissets preciosos, i el toc del cruixent de cafè queda sensacional. M'apunto la recepta ;)
Que delicia de postre ...y que foto buenisima ...esta para tomarselos todos ...BESOS MARIMI
ResponEliminaEl plàtan i la xocolata m'agraden moltíssim,´a l'estiu és el meu gelat preferit. On compres la fructosa?
ResponEliminaHoy vengo a pedir algo, lo necesito.
ResponEliminaIr a mi blog y leerlo, darme todas las soluciones que estén en vuestras manos.
Miles de gracias por esta ayuda.
MI NOMBRE: ELENA ZULUETA DE MADARIAGA
MI BLOG: CUATROESPECIAS.BLOGSPOT.COM
Espectacular Eri, que bocado tan delicioso, dos ingredientes que casan a las mil maravillas, petonets.
ResponEliminaEri, espectacular!! T'han quedat uns pastissets d'aparador de pastisseria! I la combinació xoco-plàtan deliciosa.
ResponEliminaPetons!
Un postre-espectacle aquests pastissets amb aquest acabat tan delicat!, una meravella per als sentits! (al meu bloc no has arribat pas tard, que jo ho miro tot!,ja,ja, moltes gràcies!)
ResponEliminaHola Cristina,
ResponEliminaLa fructosa la pots trobar en els supermercats (o bé si tenen apartat de dietètica, o on estan els sucres) En el Mercadona i Condis en tenen. Però també en qualsevol botiga de dietètica i/o herbolari. T'anava a enviar un correu electrònic però no l'he sabut trobar en el bloc. Si necessites més info, m'ho dius val? Petonets!
Moltes gràcies per a tots els vostres comentaris!!!!! Vaig a visitar-vos que vaig una mica endarrerida... Petonets
ResponEliminaEts una crack...
ResponEliminaCda cop alimentes més la meva curiositat i em trobo imaginant que ens portaras el pròxim cop que vingui a veure't.
M'agradat moltisim la mousse d'avui, la presentació i l'idea de posar-ho tot just sobre les pedres genial!
Qna delicia més bona i quina presentacìó més bonica,
ResponEliminam'ha encanta¡¡¡
mil petonets.
Quina xulada de recepta! i la presentació espectacular.
ResponEliminaPetonets!
Unes postres de 10, la combinació de la xocolata amb el plàtan ha d’estar Ummmmmmmmm.
ResponEliminaPetons
Una presentació excel·lent, i una combinació perfecte.
ResponEliminaUnes postres de luxe.
Petons,
Elisabet
Pues qué rico!! pero yo en estos postres los crujientes me los ahorro... es como en un helado que ponen un barquillo, que mira que los barquillos me gustan, pero NO en el helado! jejejeje... a mí también me apasionan los plátanos y el chocolate así suavito..... ummmmmmmm!
ResponEliminaUn besote!
Quin postre més bo i la presentació espectacular. No sabia que al mercadona venien fructosa. Plàtan i xocolata amb café es un combinació perfecta per al meu gust.
ResponEliminaPetons
Hola Roser,
ResponEliminaMoltes gràcies! M'alegro que t'agradi. Si en venen i molt bé de preu.Petonets
Ohh m'acabo d'enamorar, m'encanta la combinación, aquest tipus de pastís i la presentació...Aquest l'apunto...No sé que preparar per al meu cumpleblog i aniversari que celebro aquest cap de setmana..
ResponEliminaPEtons
Núria