diumenge, 13 de febrer del 2011

Les vostres receptes: Bombons de micuit de foie i Coca d’en Pere

Suposo que a tots ens passa una mica el mateix: La llista de receptes  pendents de fer, dia a dia es va fent més llarga i sembla que mai tindrem el temps necessari per provar-les totes, oi? Però ja ens està bé així! Vol dir que tenim al nostre abast infinitat de receptes, de tots tipus i per a tots els públics, que per un motiu o d’altre ens han cridat l’atenció i volem tenir el plaer, també, de tastar-les com els seus autors.

De tots vosaltres tinc moltes receptes ja provades, i en alguns casos més d’un cop, com és el cas de les receptes que avui us presento: els Bombons de Micuit de Foie del Miquel de Les receptes del Miquel i la Coca d’en Pere de la M. Àngels de Visc a la cuina.

No he variat res ni dels ingredients, ni dels procés d’elaboració de cap de les dues receptes. Això si, ja veureu que els bombons no tenen l’aspecte ni de lluny, als que va fer el Miquel..


Bombons de micuit de foie


Ingredients per a uns 15 bombons:

40 grams Micuit de foie
100 grams de pernil en talls molt prims de pernil de gla
Reducció de Pedro Ximénez

Les quantitats són orientatives. Dependrà de la mida dels bombons i del gruix del pernil. A mi m’han sortit menys, per que els he fet més grans i també m’ha sobrat una mica de pernil.

Preparació:
  • El foie ha d’estar molt fred. Posem el pernil en una base plana. Anem traient boles del micuit amb una cullereta petita, més o menys de la mida d’una avellana. Els hi donem forma rodona amb les mans i emboliquem amb el pernil.
  • En el moment de servir afegim una gota de Pedro Ximenez a cada bombó o al costat.
  • Mantenir els bombons a la nevera fins el moment de servir.
Un plaer quan el foie es fon a la boca amb el subtil gust del pernil i amb el contra punt de la reducció!


Coca d'en Pere



Ingredients:
400 grams de farina
350 grams de sucre
225 ml de llet
200 ml d’oli
4 ous
1 copeta d’anís
2 cullerades de mel
1 culleradeta de matafaluga
Escorça ratllada de mitja llimona
1 culleradeta de vainilla en pols
1 sobre de Royal
Unes quantes nous
Sucre fi

Preparació:
  • En un bol gran, barregem la farina, el sucre i l’escorça de la llimona.
  • Afegim la matafaluga i la vainilla. Després, hi aboquem la llet, l’oli, els rovells dels ous, l’anís, la mel i el llevat.
  • Muntem les clares a punt de neu i les embolcallem a la mescla.
  • Posem la massa en un motllo rectangular i al damunt posem les nous.
  • Coure al forn a 200º fins que la coca quedi una crosta daurada (en el meu cas 35 minuts) i sigui cuita per dins.
  • Quan la cosa s’ha refredat s’empolsa amb sucre fi.
Esponjositat, dolçor en el seu punt i esplèndid quan ho combines amb les nous!

Premi

Vull agrair-li a l’Agnés de De buen comer y algo más, que m'hagi concedit un altre premi! Espero que ja hagueu tingut l’oportunitat de visitar-la i sinó, feu, feu, ja veureu com a cada recepta li dona el seu toc tant personal. Moltes gràcies de nou!!




Podeu recollir-lo tots vosaltres, si el tinc, també és gràcies a vosaltres!!!



40 comentaris:

  1. mmmmmm quina cosa més bonaaa,jo també tinc moltes receptes pendents jejejej felicitats per el premi,molts petons

    ResponElimina
  2. Quanta raó tens amb això de les receptes pendents!!! Jo en tinc per fer fins al dia del judici final per la vesprada. Aquests bombons de foie me'ls apunte per a una ocasió especial. La coca, per a un dia d'aquestos. La trobe saborosa i, sobretot, molt bona de fer. Salutacions

    ResponElimina
  3. Eri, jo tb vaig fer els bombons del Miquel, pero com no tenia Pedro Ximenez, vaig farcir-los de gelatina de balsamic ratllada...t'ho recomano!

    M'apunto la coca...

    Un petó,

    ResponElimina
  4. A mi me ocurre igual , tengo tropecientas recetas en "pendientes" deseando darles paso , faltan dias para hacerlas jeje....pero poco a poco se intentará.

    Los bombones son deliciosos, me imagino su sabor fundente y la coca no se queda atrás.

    Felicidades por el premio, te lo mereces sin duda.

    Besinos y buen domingo.

    ResponElimina
  5. Elena muchas felicidades por el premio me alegro que probaras mis bombones, te han quedado iguales que los mios.Ayer los lleve al picnic de la MARGOT y no sobro ni uno.Tambien me gusta la coca.
    Bon diumentge
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. Dos receptes en un Post. Què han arribat les rebaixes o què? Allò de 2x1!!!
    Bé, de la primera poca cosa puc dir ja que el micuit no m’agrada. En general no soc massa dels foie en cap de les seves versions. Això no treu per pensar que la recepta està ben pensada, com un petit mos. L’embolcall de pernill li dona un aspecte diferent al sabor que segur s’ha de sentir un cop el tens a la boca i es barregen els gustos.
    La coca també sembla fantàstica. Aquesta segur que si que m’agrada i més encara amb el detall del xocolata.
    Té un aspecte esponjós molt agradable a la vista i segut que al gust.
    Felicitats de nou per un nou premi!

    ResponElimina
  7. Tudo aqui para mim é novidade, inclusive o idioma catalão, que muitas vezes parece com o português, mas em outras é completamente diferente. Os bombons me parecem espetaculares,fiquei curiosa para saber o que é micuit de foie...depois você poderia me dizer?

    Gràcies
    Bon diumenge

    ResponElimina
  8. Qué bons!! Jo també tinc moltes receptes de tots per provar, però poc a poc. T'han quedat molt macos!!
    Emma.

    ResponElimina
  9. Enhorabuena por ese premio y por esos bombones salados!! me parece una idea genial y sabrosa a la vez! y para rematar un cachín de esa coca....... mmmmmmmm que a gusto se está aquí!!!!

    buen domingo!!!

    ResponElimina
  10. La meva carpeta de pendents s'ha convertit amb un arxiu, però això és bo....suposo!! Molt bones les receptes d'avui!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  11. Aquest bombons els vaig tastar ahir, els va portar en Miquel al picnic i em van agradar molt, segur que els faré. T'Han quedat molt bé i la coca també es veu molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Hola Eri,
    Tens raó, no donem l'abast a fer tots els menjars que tenim a la llista d'espera. El que compta és la il·lusió i la companyia que tenim aquí al bloc junt amb el recolzament que ens fem tots plegats.

    Aquest cop, els autors dels teus plats d'avui, deuen estar contents, fan molt bona pinta tots dos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. La llista de receptes pendents és interminable, je je je...
    Els bombons de foie també els he provat algun cop, amb algunes variacions, i queden boníssims!
    I la coca, deliciosa per esmorzar amb el cafè amb llet ;)

    ResponElimina
  14. Felicitats per partida doble,pel premi pels bombons salats i deliciosos i per la coca,quina entrada més completa,mare meua.
    Mils de petons guapa.

    ResponElimina
  15. La llista de receptes pendents va creixent, és normal si feu coses tan bones!!

    ResponElimina
  16. Em quedo amb les dues receptes, la dolça i la salada, i felicitats pel premi!

    ResponElimina
  17. Eri a mi em passa el mateix, la llista de pendents va augmentant. Avui he passat una estona a la cuina i ja penjaré una de les receptes pendents.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  18. Doncs tens tota la raó, penso que tots tenim una bona pila de pendents.

    Els bombons del Miquel vaig tenir el gust de provar-los ahir a la trobada, molt bons. I la coca doncs haurem de possar-le a la llista,jejje.

    Muas!

    ResponElimina
  19. Mare meva!!! Els bombons genials i la coca... uhmmm!!! Ja tinc les dues receptes a pendents....

    ResponElimina
  20. La llista de pendents és llaaaaarga, llaaaaarga, i encara s'allarga més llegint els comentaris i anant d'un bloc a l'altre, com m'ha passat amb el comentari de la Sonia, però no hi fa res, així tenim encara més on triar!.

    ResponElimina
  21. no pateixis Eri, si veus la meva llista de pendents... Unes receptes molt bones has escollit!!! Ara em menjava un bon troset de coca!!! com m'agraden! petonets solet

    ResponElimina
  22. Jo crec que més que una llista de pendents començo a tenir fascicles de pendents!
    Recordo haver vist les dues receptes.
    Felicitats pel premi!
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Ostres Eri, dues receptes en un apunt. Mot treballadora.
    El bombons fan molt goix, i la coca de Sant Pere també
    Felicitats!!

    ResponElimina
  24. ¡Qué bombones más ricos!, los hago seguro.
    besos

    ResponElimina
  25. Deliciosos bombones y una coca que tengo que probar. un beso.

    ResponElimina
  26. Agnés,
    Moltes gràcies de nou maca! I les que anirem afegint dia darrera dia..

    Francesc,
    Els bombons els vaig fer per un sopar especial.. però després els he repetir per donar-me un luxe i caprici! Una abraçada

    Sònia,
    Ja m’ho he apuntat. Moltes gràcies per a la recomanació , està molt ben pensat, Petons,

    Bego,
    Muchas gracias, viendo vuestros comentarios ya veo que a todos nos pasa un poco lo mismo. Si tienes oportunidad estos bombones, realmente son una delicia. Feliz semana!

    Miquel,
    Ya los he hecho tres veces! Ya estoy viendo que muchos han tenido la oportunidad de probarlos. Me alegro que les hayan gustado. Besos y feliz semana,

    Tomi,
    Moltes gràcies. He posat dues receptes justament per a tu, je!je! per que com no t’agrada el foie que tinguis una coca ben bona!! Petons i bona setmana,

    Renata,
    Muchas gracias. Te he enviado un correo con las explicaciones. Beijos!

    Emma,
    Moltes gràcies. Jo faig col•lecció de les teves galetes. Mica en mica anirem fent... Petons i bona setmana,

    Tito,
    Gracias por pasarte por aquí, me ha hecho mucha ilusión. Te deseo una feliz semana! Besos

    Paula,
    Si, si, un arxiu ben complet és el que ja tenim! Petons i bona setmana,

    Anna,
    Segur que tot el que vau tastar estava boníssim.. . Moltes gràcies! Petons,

    Núria,
    Tens tota la raó. Crec que tots ho fem amb molta il•lusió. Aquestes dues receptes estan més que provades i han agradat a tothom que els he preparat. Petons i bona setmana

    ResponElimina
  27. Gemma,
    Si que queden bons, siiii! La coca és una bona opció tant com esmorzar, berenar... Petons i bona setmana,

    Ague,
    Si avui dues receptes en una entrada! Dolç i salat. Que tinguis una bona setmana, Petonets

    Jordi,
    La de receptes que tinc del vostre bloc... però ja farem! Petons

    Anna,
    Moltes gràcies. Si les proves ja em diràs que et semblen.. Petons,

    Anna,
    És difícil troba el temps per tot oi? Petons i bona setmana,

    Gemma,
    Segur que el Miquel va estar molt content de que us agradessin. Si proves la coca, ja veuràs com repetiràs! Muas!

    Catieu,
    Més a pendents.. es que no parem d’anotar. Petons i feliç setmana

    Glòria,
    És cert. Ja m’he apuntat la de la Sònia, com no! Petonets i bona setmana,

    Judith,
    Ja et passaria encantada una mica d’aquesta coca que ben segur t’agradaria.. Petonets i bona setmana,

    Mònica,
    Moltes gràcies! Si estem tots igual, ja ho veig ja. Petonets

    Narcís,
    Moltes gràcies. Si l’entrada d’avui és un extra, no crec que ho faci molt sovint.. Bona setmana,

    Dadá,
    Espero que te gusten. Feliz Semana! Besos

    Anna,
    Muchas gracias, pues espero que te gusten. Feliz semana,

    ResponElimina
  28. La lista de pendientes es interminable, encuentra uno por los blogs tantas ideas buenas, como estas que nos muestras, que tienen que estar de rechupete

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  29. El dissabte... vam tastar els bombons ... fets per el Miquel... i estaven bonissims... no va sobrar cap...
    un petonet

    ResponElimina
  30. Eri, em sembla que tots tenim la llista de pendents infinita. ;) I encara no he provat cap de les dues receptes que ens presentes, però segur que han de ser boníssimes!

    ResponElimina
  31. Si no tinguésllista de receptes pendents no faria altra cosa que cuinar i menjar!
    Els bombons són molt bons, els vaig tastar les festes passades. I el coc m'encanta la matafaluga dona un toc anissat boníssim!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  32. Hola guapa tu

    i jo dig,...com no vols que t´enviin un premi/regal, em aquests menús tant bons...

    mil petonetes i felicitacions, Susanna

    ResponElimina
  33. Que bo tot !!! Anotats per a la propera setmana.. segur que ho faig

    Petons,

    ResponElimina
  34. Javier,
    Es verdad! no paramos de anotar estupendas recetas! Un abrazo,

    Neus,
    Ja he vist ja.. quina casualitat! Són deliciosos! Petonets

    Mercè,
    Si, la veritat és que totes dues ho són! Les he repertit varies vegades.. per alguna cosa serà oi? Gràcies i petons,

    Dolça,
    És cert! A mi m'encanta en el fons, tenir tantes receptes per fer! Petons,

    Susanna,
    Moltes gràcies!!! petonets

    Anònim,
    Doncs ja ens explicaràs què tal ha anat.. Petons

    ResponElimina
  35. Felicitats pel premi, la teva cuina s'ho mereix!!!! Jo també tinc una llista inacavable de pendents, i també hi ha la coca d'en Pere! A veure si la faig perquè ha d'estar boníssima!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  36. Aquests bombons em vindran perfectes per fer-li la competència a mun tiet, que el tio sempre fa uns entrants quan anem a dinar a casa seva que ens deixa a tots impressionats :D

    ResponElimina
  37. Pues yo también tengo ganas de probar los bombones, ya los he visto en varios sitios y tienen una pintaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    La coca, pues fantástica, como todas las de este estilo. Me encantan los postres así!

    Un besote, requeteguapa!

    ResponElimina
  38. Hola Gemma,
    Moltes gràcies. Aquesta coca, per mi, és més que recomenable!!! Una abraçada,

    Hola Cesc,
    Doncs vinga! Anima't i ja ens explicaràs que diu el teu tiet!! Espero que us agradin!

    Hola Nieves,
    Yo també sóc una aficionada als cocs.. i els bombons, doncs ja veus que si corren per tot arreu és que valen molt la pena! Petonets!

    ResponElimina
  39. Vengo por primera vez a tu blog, vi que eras muy bueno en la cocina y eso me atrajo. Así que decido pasar por tu blog y quedarme un rato.
    Hoy, como comentaba antes en otro blog, es un día especial, con calma y sin prisas, con tiempo para conocer a los que estais ahí y apenas os conozco.
    Soy Gastrónoma profesional, madre de 3 hijos y apasionada de la cocina (independiente de que sea mi profesión), me paro con deleite a leer miles de cosas escritas, que no me son indiferentes.
    Este blog, al igual que otros, me llama la atención, me gusta, es distinto y me interesa.
    Me quedo encantada de haberlo descubierto.

    CUATRO ESPECIAS

    ResponElimina
  40. Hola Elena,
    Muchas gracias! Ahora pasaré por tu cocina!
    Un abrazo,

    ResponElimina