La recepta d’avui és una “cucada” per presentar els plats en aquests dies de festa. A més és ràpida i senzilla. Podeu decorar plats, copes, ... o tot allò que se us acudeixi.
Els ingredients que poso a la recepta són els base. La recepta però permet amb gust salat o dolç.
Pel gutr salat podeu afegir-hi per exemple, un pessic de sal, espècies, etc. i pel dolç, un pessic de sucre, essències dolces, etc. o qualsevol condiment que us agradi. També podeu afegir colorants alimentaris...
Els ingredients que poso a la recepta són els base. La recepta però permet amb gust salat o dolç.
Pel gutr salat podeu afegir-hi per exemple, un pessic de sal, espècies, etc. i pel dolç, un pessic de sucre, essències dolces, etc. o qualsevol condiment que us agradi. També podeu afegir colorants alimentaris...
Aquesta recepta la vaig veure fa molts anys al Canal Cocina i trobo que és una manera molt bonica de guarnir un plat... a més que es pot menjar, es clar!
Algunes idees:
Podeu dibuixar una gelosia i utilitzar-la de base del plat. Amb amanides amb forma de bouquet queda molt maco..
Podeu començar l’any posant-ho al damunt d’un pastís...
Podeu posar algun detall a les copes amb cremes...
Però en realitat, aquesta entrada només l’he feta per desitjar-vos:
Ingredients:
2 cullerades soperes de farina d’arròs
1 cullerada petita de mantega desfeta
1 rajolí de llet
1 clara d’ou
Preparació:
- Barregem molt bé tots els ingredients amb unes varetes, amb molta cura que no quedi cap grumoll. Ha de quedar una massa lleugera, similar a la dels crepes.
- Introduïm la mescla en una màniga pastissera.
- Posem una paella a escalfar i quan estigui ben calenta, anem fent les formes/dibuixos/lletres que us agradin.
- Es fa molt ràpidament. Per comprovar quan està fet, amb la punta d’un ganivet aixequem una mica per un costat del dibuix. En el moment que es desenganxi amb facilitat ja podem retirar la paella del foc i treure el dibuix. Veureu que és molt fàcil treure'l, fins i tot, amb compte de no cremar-vos, ho podreu fer agafant-lo amb els dits.
- Veureu que és molt manejable i modelable quan el dibuix encara és calent. És una massa que passades unes hores es queda seca i si no s’agafa amb compte es pot trencar.
Bon profit!
Molt Bon Nadal guapa!!! el post d'avui molt original! petonets
ResponEliminaM'agrada la cuina i crec que aquests post que fas de tant en tant (que no són de menjar), són molt refrescants i originals.
ResponEliminaA la cuina i a la gastronomia, no tot és menjar i beure.
Os3!!!! m'encanta de veritat!!! MOLT BONA IDEA i molt molt original!!!!
ResponEliminacom tu dius una CUCADA!!!!
BON NADAL I PRÒSPER ANY 2011
Petonets
Neus
una buena idea, gracias por compartirla. Veo que has trabajado mucho, te felicito, y felices fiestas, petonets.
ResponEliminaTu ho has dit: és una cucada i mooolt original!! Moltes gràcies per la idea!! Bon Nadal, maca. Un petó. Paula
ResponEliminaMolt original!!!! I quedes d'all`p més bé amb aquestes decoracions. Gràcies per compartir-ho.
ResponEliminaBones Festes.
Excel.lent presentació...com m´agraden aquestes coses. Ho tindré en compte de cata l´any que ve.
ResponEliminaBon Nadal.
Hola Judith!
ResponEliminaMoltes gràcies maca! Igualment, que passis unes Festes Meravelloses! Petons,
Hola Tomi,
ResponEliminaQuanta raó que tens! A mi m’agrada anar fent coses i proves noves.. Algunes surten bé i d’altres són una pífia. Aquesta “pasteta” com li dic jo acompanya molt bé per a la decoració dels plats. Gràcies i que passis unes Bones Festes! Petons,
Hola Neus,
ResponEliminaQueda molt xulo en els plats. I quan ho he fet a casa tothom fa la mateixa pregunta: I això m’ho puc menjar? Si no li poses algun condiment, té gust a crepe d’arròs, o sigui que bastant avorrit, però fa patxoca! També per vosaltres MOLT BON ANY 2011! Petons,
Hola Marisa,
ResponEliminaEncontraba a faltar tus recetas... Ya vi ayer en tus comentarios que has estado muy ocupada, pero que rápidamente te pusiste al día!. Gracias. Felices Fiestas!
Hola Paula!
ResponEliminaMoltes gràcies wpa! Que vagin molt bé aquests dies. Bon Nadal. Petons,
Hola Cristina,
ResponEliminaMoltes gràcies. Volia fer-ho la setmana passada, però per manca de temps... Si et serveix per l’any vinent, fantàstic. Bones Festes!
Hola Catieu!
ResponEliminaGràcies i benvinguda! Ja he fet una ullada al vostre bloc i és fantàstic. Quines coses... Bones Festes, Petons.
MUCHAS GRACIAS POR COMPARTIRLO LA IDEA
ResponEliminaBON NADAL
PETONS
MIQUEL
Hola Miquel,
ResponEliminaComo tu, creo que una de las mejores cosas que tiene la blogosfera, es el hecho de compartir. Petonets,
Aixo si que ho penso copia per aquest cap d'any, es molt original i segur que hem quedo amb el personal, moltes gracies per aquesta fantástica recepta! una pregunteta, a la paella no hi has posat cap tipus de grassa, ni oli ni mantega? se m'acut que ho podria fer amb la crepera electrica, que et sembla?, fins aviat.
ResponEliminaQuina idea més genial! M'encanta! Per embolicar els tovallons també deu anar bé, oi? I per posar el nom amb els comensals al plat... quantes idees que se m'acudeixen amb la vostra proposta!
ResponEliminaBon Nadal!
Hola Montse,
ResponEliminaMoltes gràcies, m’alegro que t’agradi . Segur que et quedes amb el personal, i tant. No es posa res a la paella. Suposo que al portar la cullereta de mantega.. ja fa la seva funció! Jo crec que pots fer-ho a la crepera elèctrica sense cap problema. Jo també ho he fet amb una crepera però de foc. Fes una prova... però és una massa molt agraïda, ja ho veuràs. En realitat és com si estiguessis fent un crepe, però que es cou més ràpid. Petonets,
Gràcies Gemma.
ResponEliminaJa sabia jo que la teva imaginació començaria a volar.. Pels tovallons quedarà bé, tot i que no és gens oliós potser el deixaria una estona damunt de paper absorbent no sigui que taqui una mica el tovalló. La idea del noms al plat és genial! Jo he fet diferents coses i sempre han quedat bé. Si ho fas ja m’explicaràs quines idees has posat en pràctica val? Petonets
Unas ideas genials, per el proper any, o alguna delebració.
ResponEliminaMolt Bones Festes, per tu i els teus
Petons
Hola Fem un mos!
ResponEliminaMoltes gràces. També per a tu i els teus que passeu unes Bones Festes
Petons
Moltes i molt originals idees.
ResponEliminaQue tingueu molt bones festes i un any 2011 ple d'alegries.
Una abraçada
Però que original i divertit!!
ResponEliminaMolt bon Nadal!
mglòria
Bon Nadal!! I vull veure el caneló dins de "l'armadura"!! Gràcies per la idea. Quins colorants fas servir?
ResponEliminaJosep i Glòria
ResponEliminaMoltes gràcies. També per a vosaltres us desitjo el millor en aquestes festes i pel 2001!
Una abraçada
Hola Mglòria,
ResponEliminaÉs molt divertit posar-te davant de la paella i dibuixar… Bones Festes per a tu i els teus! Petons,
Hola Albota,
ResponEliminaMoltes gràcies. Queda curiós el caneló amb la seva “armadura”... oi? Es ben estrany, je!je!
He utilitzat els colorants de la marca “Wilton” en pasta, els mateixos que serveixen per tenyir la glassa i el “fondant”. Els vaig comprar a la botiga Manenas a Barcelona.
Bones Festes i Feliç 2011!
Quina bona idea Eri! Al veure les fotos pensava que era tot xocolata blanca col.lorejada, però ja veig que es pot fer servir tant epr dolç com per salat...m'imagino que has fet servir el decopen ;)
ResponEliminaBon Sant Esteve!!
PD.Jo els colorants Wilton també els vaig comprar a Manenas, però ara a Gadgets & Cuina també els tenen.
Hola Gemmota,
ResponEliminaSi! Vaig utilitzar el Decopen també . Vaig estar fa dues setmanes a Gadgets & Cuina i ho vaig veure.... a part de comprar el que estava previst més, no se quantes coses més me’n vaig endur .. En aquests lloc m’he de reprimir entrar-hi sinó... Feliç Sant Esteve també per a tu!
hola, que entrada mas bonita, me quedo en tu blog, te invito a un pastel en mi blog, besos
ResponEliminaI tan cucada! m'ha encantat! com sempre una entrada genial!!
ResponEliminabones festes guapa!
Sandra
Hola Eri!! Acabe de veure que tens un blog molt interessant!!! L'aniré visitant. Salutacions
ResponEliminaHola novament: m'agrada tant el teu blog que t'he enllaçat al meu. Benvinguda!! ;D
ResponEliminaHola Dulce,
ResponEliminaMuchas gracias! Estaré encantada de probar alguna de las delicias que tienes en tu bloc. Ahora me mismo voy para allí. Besos,
Hola Sandra,
ResponEliminaMoltes gràcies. M'alegra molt que t'hagi agradat. Bones Festes també per a tu i els teus.
Petons,
Hola Francesc,
ResponEliminaM’ha fet molta il•lusió veure’t per aquí i que t’agradi el meu bloc. Ja hauràs vist que porto ni dos mesos en el món blocaire però des de molt d’abans de tenir-lo, ja et seguia per que el teu bloc m’encanta. Així que, estic més que contenta que m’hagis visitat i enllaçat. Una abraçada,
M'ha semblat una molt bona idea i d'allò més original!
ResponEliminaBones festes!
Molt original, m'ha agradat molt! La faré servir, segur!!
ResponEliminaBONES FESTES
PTNTS
Dolça
Jola que ideas mas otiginales ,, me apunto a tu blog compartamos recetas e ideas ,,, Feliz Año nuevo 2011 desde Vigo saludos MARIMI
ResponEliminaHola Mònica,
ResponEliminaGràcies i benvinguda! M’alegro molt que t’agradi. Ara mateix vaig a fer un tomb per a la teva cuina. Bones Festes i Feliç 2011!
Hola Dolça!
ResponEliminaQuè bé que t'agradi. Ja veuràs com quedes contenta amb el resultat. Bones festes i Feliç 2011! Petons,
Hola Marimi,
ResponEliminaGracias y bienvenida a mi cocina! Desde Vigo… que bien, seguro que encuentro platos estupendos en tu blog. Encantada de compartir contigo nuestra cocina. Felices Fiestas y Feliz 2011! Besos,
Segur que farè servir aquestes idees per decorar plats... Bones festes!
ResponEliminaHola Anna,
ResponEliminaQuè bé que puguis aprofitar-ho. Molt Bones Festes també per a tu. Petons,