divendres, 12 de novembre del 2010

Bunyols

Aquesta tarda tenia classe d’anglès amb l’Esther, una bona amiga. Com se que li agraden molt els bunyols, n'he fet per a que la classe fos una mica més "sweet"...



Ingredients per una safata gran:


250 grams de farina
1 ou mitjà
6 cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes de sucre amb vainilla
150 ml de llet
1 sobre de llevat químic
1 xorro d’anís
La ratlladura d’una llimona

A més, necessitareu oli de gira-sol per fregir els bunyols i sucre per arrebossar-los.


Preparació:




Dedicada a l'Esther CP

Bon profit!

  • Barregeu en un bol la farina tamisada, el llevat, el sucre, el sucre amb vainilla, el llevat i la ratlladura de la llimona.
  • En un altre bol poseu la llet, l'ou i l'anís i amb les varetes barregeu fins que quedi ben integrat. Després ho aneu abocant mica en mica en el preparat de la farina, fins que quedi una massa homogènia.
  • Tapeu la barreja amb un drap i deixeu-la reposar una hora. Passat aquest temps, haurà canviat de textura i presentarà bombolles.
  • Poseu abundant oli de gira-sol en una paella i quan estigui ben calent aneu afegint la massa (més o menys una cullerada rassa de postres). Creixen bastant i es fan de seguida.
  • Quan estiguin rossos, aneu posant els bunyols al damunt d’un plat amb paper absorbent i abans que es refredin, arrebosseu-los bé amb molt sucre.
  • Deixeu-los refredar abans de servir i ja els tenim llestos per menjar!

18 comentaris:

  1. Hola Eri,

    T'he descobert a partir d'un comentari teu al bloc de la M. Àngels (Visc a la cuina). Benvinguda al món blocaire!.

    La recepta de bunyols va ser la meva segona recepta publicada, així que hem començat més o menys igual, eh?.

    Seguim en contacte!. T'afageixo a la meva llista de blocs, per visitar-te tot sovint!

    ResponElimina
  2. Mmm... que guapos que t'han quedat, i amb aquest arrebossat, ara mateix me'n menjaria un parell per poder somiar amb els angelets ;)

    ResponElimina
  3. Hola! T'acabo de veure en un comentari a la "gemmota" i no m'he pogut resistir d'entrar! Benvinguda al món dels blocs!
    Aquests bunyols t'han quedat de luxe!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  4. La cuina de l'Eri13 de nov. 2010, 20:56:00

    Hola Glòria,
    Moltes gràcies per visitar-me i pel teu comentari. Quina casualitat això dels bunyols que em comentes.
    M’he passejat pel teu bloc i és molt interessant, tant la cuina com la resta de seccions. Ja tinc alguna recepta apuntada...
    Jo també t’afegeixo a la meva llista de blocs. Gràcies de nou!

    ResponElimina
  5. Hola Sandra!
    Moltes gràcies per la benvinguda.
    La veritat és que els bunyols estaven molt bons, serà per que a mi m’apassionen... en menjaria sempre.
    M’he passejat pel vostre bloc i tenim alguna cosa en comú... La meva parella no menja carn (només de tant en tant, quan no li queda més remeï) així que aprofito quan algú ve a casa per preparar algun plat amb carn, que a mi m’encanta.
    Petonets,
    Eri

    ResponElimina
  6. M. Àngels,
    Jo vaig pensar: menjaràs només un parell, però després no vaig poder resistir ... i vaig anar picant fins que no va quedar ni un!
    ...(i no compto els que em vaig menjar abans de treure’ls de la cuina!)

    ResponElimina
  7. hola, eri!
    gràcies per fer-te seguidora de cuinar és generós, això m'ha permès descobrir aquesta nova pàgina i he pogut venir a desitjar-te molta sort i que el bloc et doni tantes alegries com m'ha donat a mi.
    endavant i ens seguim veient!

    ResponElimina
  8. Quina pinta més bona que fan aquests bunyols, estic segura que la classe d' anglès va ser molt i molt dolça...

    ResponElimina
  9. Hola Manel,
    Benvingut al meu bloc. Moltes gràcies pel teu comentari.
    La veritat és que estic contenta, animada i amb moltes ganes!
    Tot això del món blocaire és una alegria constant. Ja no se com m’ho passo millor, si pensant receptes, cuinant-les, redactant-les o anar pels vostre blocs, que sempre aprenc alguna cosa nova...
    Fins aviat!

    ResponElimina
  10. Doncs si Anna. La veritat és que va ajudar a passar molt més distretes les dues hores!

    ResponElimina
  11. Us puc assegurar que estaven per llepar-se els dits. Gràcies per dedicar-me la recepta, fas una bona feina amb el blog i a la cuina.

    ResponElimina
  12. Gràcies wpa. Ets molt amable. Ara estava justament pensant que preparar per demà.. Petons

    ResponElimina
  13. Els bunyols haurien d’estar prohibits. Són un perill ja que quan començo a menjar-ne em costa molt de deixar-ho.

    Tenen una pinta excel•lent.

    Aquests mateixos, farcits amb nata, crema o trufa....què bons també!

    ResponElimina
  14. Hola,
    És veritat. Quan comences costa parar... són com les pipes, un vici!

    ResponElimina
  15. Madre mía que delicia, me encantan, de buena gana me comía alguno , petonets.

    ResponElimina
  16. Marisa,
    Pues la verdad es que si que son una delicia, o como mínimo en casa a todos nos encantan. Y además rápidos y fáciles de hacer!

    ResponElimina
  17. Estan bonissims segurs, quan vinguis a veurem porta una safata sense sucre per fora :P petons eri.

    ResponElimina
  18. Hola Papasey,
    Això està fet! Una safateta especial per a tu, sense sucre i amb molt de “carinyo”. Petons,

    ResponElimina