dimarts, 5 de juliol de 2011

Pa amb xocolata i festucs amb toc de canyella




Un pa dolç, però no massa,fàcil de fer,vistós  i ideal per esmorzar o berenar. Se li pot demanar alguna cosa més? Si, que no s'acabi.

Espero que us agradi!




Font: Llibre Pan d’en X.Barriga

Ingredients (per a dos pans):
500 grams de farina de força
8 grams de sal
300 ml d’aigua
10 grams de llevat fresc
125 grams de gotes de cobertura de xocolata
125 grams de festucs pelats
Un polsim de canyella en pols

Preparació:
  • Posar a la panificadora (programa d’amassar i llevar) els ingredients en el següent ordre: l’aigua, la sal, la farina i el llevat.
  • Durant el procés d’amassar anar afegint de mica en mica els festucs, la xocolata i el polsim de canyella. Quan acabi d’amassar, traiem la massa, fem una bola, la posem en un bol i la tapem amb paper film. La deixem a la nevera fins el dia següent.
  • Traiem la massa de la nevera, fem dues parts i les deixem damunt del marbre tapades amb un drap durant 30 minuts aproximadament fins que perdin el fred.
  • Formem barres i les posem dins d’un motllo allargat. Les deixem fermentar entre 90 i 120 minuts, fins que hagin doblat el volum.
  • Pre escalfem el forn a 250º i per generar vapor posem en un recipient aigua amb draps. Quan l’aigua comenci a bullir i es veu el vapor ja es poden introduir els pans al forn.
  • Els hi fem unt tall a la part superior, els ruixem amb aigua i els deixem coure a 210º entre 24 i 27 minuts (dependrà de cada forn).
  • Un cop cuits, els traiem del motllo i els deixem refredar al damunt d’una reixeta.
Nota: Vigilar que el recipient no es quedi sense aigua. Anar afegint poca aigua a mida que es vagi evaporant. Jo el que faig és tenir aigua escalfant al foc i així l’incorporo l’aigua bullint.



Bon profit!

55 comentaris:

  1. Riquisimo!!!!

    Está entre mis pendientes, aunque lejos.

    Besos

    ResponElimina
  2. que boooo, però no tinc panificadora, suposo que el podré fer igual, no????? molts petonets i felicitats pel premi!!!! ;P

    ResponElimina
  3. No Eri no se le puede pedir nada mas,solo saborearlo y degustarlo para almorzar,merendar,tentepie, aun queda? pues repetimos.Muy bueno y la presentacion soberbia
    petons mestre forner
    miquel

    ResponElimina
  4. Ohhhh!!!! Ha de ser deliciós. Ja el tinc a pendents....

    ResponElimina
  5. ¡Qué pinta por dios!, se ve delicioso.
    besos

    ResponElimina
  6. Nena, em vui morir, quina pinta i sembla senzill. Me l'ha guardo tot i que em fa molt respecte els pans......

    Un petonet

    ResponElimina
  7. Jo també vull una llesca, es fabulós, qué bo.
    M'en vaig a dormir a veure si sommio amb aquest pa.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Per favor...jo és que aquest me'l menjo amb la cinteta i tot! Què poc explotada tinc la panificadora!!! Me'n vaig a dormir i aquesta nit comptaré panets i no ovelletes...Petonets guapíssima i gràcies pel cop de mà!

    ResponElimina
  9. Pero que preciosidad Eriiiii!!!! el corte de pan más bonito y más brutal que he visto hasta ahora!!!! de 10 amiga!!! menudas manos tienes....


    :)

    ResponElimina
  10. Qué pasada de pan Eri. Me encanta ese corte con los frutos bien repartidos. Una delicia seguro. besos

    ResponElimina
  11. FELICIDADES MUY RICOOOO BESITOS DE DORIS DESDE TORREVIEJA

    ResponElimina
  12. jo, aquest pa, el tenia a pendent desde que tinc el llibre d'en Barriga.Ara que veig com queda, ja no tinc excusa.
    petonets.

    ResponElimina
  13. ¿Que esperas que nos guste? Pero si yo me he enamorado nada más verlo.
    Ahora mismo me lo apunto.
    Besos

    ResponElimina
  14. Ummm Eri, preciós i bonísssssssim!!!!!!!!!!!!!!!
    Et vem trobar a faltar dissabte, a veure si a la propera ens podem veure ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  15. Quines torradetes que em faria per esmorzar.... Els festucs els tinc oblidats ultimament, ja veig que faig moooooolt malament.
    Per cert, queda tan mono el llaçet amb la regadora que em faria molta pena tallar el pa eh, preciós! ;)
    Petonsss

    ResponElimina
  16. Delicioso, el pan es mi debilidad, al menos una de ellas ;-)
    Me ha encantado esta presentación tan apetitosa y bonita
    ;-)

    ResponElimina
  17. Jo puc demanar q aparegui un a casa meva en 10 minuts??? no m'agraden els festucs, pero queda un color maquissim!

    ResponElimina
  18. Quina xulada de pa Eri!!! A casa els festucs ens encanten!
    Quins berenars...
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  19. Bueno a la Sonia en 10 minuts no pots portar-li es evident, pero a mi si... acaba de llevar-me, no estaria malament per esmorzar...jajajaja
    Va ja t'espero.
    Petons

    ResponElimina
  20. Boníssim! Segur que no t'imaginaves que podria dir això!:P
    Què maco t'ha quedat amb la regadora, fa estiu.
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Que bo aquest pa!!! i les fotos t'han quedat sensacionals. Ah! felicitats!!! has sortit guanyadora del repte de juny de Film & Food!!!

    ResponElimina
  22. Quanta energia! Aquest pa és el que necessito aquests dies per llevar-me del llit...em costa que no vegis!.
    Ah! o siguis que has guanyat un premi...m´acabo d´assabentar. Això vol dir un berenar, oi?

    ResponElimina
  23. Amb la foto d'aquest tall del pa, se't queden els ulls enganxats a la pantalla. Què ric.

    ResponElimina
  24. Pues eso, que no se acabe, y que me mandes un trocito...qué ricooooooooo!

    ResponElimina
  25. Poques coses a dir. Amb les fotos ja em faig a la idea de que me'l menjaria sencer.

    Molt bona proposta, de pecat!

    ResponElimina
  26. El proper dia que baixin una mica les temperatures el faré, té un aspecte guapíssim!

    ResponElimina
  27. Mare meva... en vull per esmorzar demà!! Digues que te'n sobra un trosset per mi siusplau! jejeje
    Per cert, felicitats pel premi maca!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  28. ¡que buena pinta que tiene este pan! nunca probé uno similar con chocolate y pistachos, pero calculo que debe de ser riquísimo. Sólo me quedaría probarlo yo misma, jeje

    ResponElimina
  29. Però quina bona pinta, i quines fotos tan fantàstiques, cada dia et superes!

    ResponElimina
  30. Oh! Això és extraordinari!!!

    ResponElimina
  31. Impresionant, que bó adoro els festucs.
    Te posat al Art-blog, petons.

    ResponElimina
  32. Hola, te acabo de conocer a través de otro blog.
    Me quedo por aquí de seguidora, ¡qué maravilla de fotos!, me encanta tu trabajo. Un besin

    ResponElimina
  33. Que buena pinta tiene este pan Eri, yo ya tengo ganas de hacer por primera vez pan, pero no me decido para cuando, besos.

    ResponElimina
  34. doncs jo crec que s'ha d'acabar... i molt ràpid!! del bo que ha d'estar... sort que sempre se'n pot fer més...
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. Pero qué bien se come en tu casa. Estos días me he perdido muchas delicias,pero éste pan me ha encantado.
    Muchos besos

    ResponElimina
  36. aquests tipus de pa són la meva perdició (literalment!). Si en faig un, no paro fins que me l'acabo, i aquest, amb el toc de canyella... ha d'estar boníiiissssimmm!!!
    una salutació,

    ResponElimina
  37. Ufff....quina cosa més bona!!!!!!!
    Enhorabona pel premi, quina il.lusió, no??
    Petons!

    ResponElimina
  38. Fantástico e riquissimo!!!

    Uma receita maravilhosa de pão,

    Meus cumprimentos!

    ResponElimina
  39. muchas gracias por tu visita!!!!!!! :)

    ResponElimina
  40. Aquest pa el tenim en ment des que el vam veure al llibre de Xavier Barriga. A tu t'ha quedat fantàstic!!!
    Bon cap de setmana guapa!
    Petonets

    ResponElimina
  41. Ohhhhhhh quina pinta més i més bona!!! ara mateix m'en menjaria un troset!!! Felicitats!

    ResponElimina
  42. No m'estranya que desitgis que no s'acabi, amb la bona pinta que fa!!! I amb tot el que porta, es pot menjar sol per esmorzar... mmm!
    Petons!

    ResponElimina
  43. Acabo de conocer tu blog de casualidad y me ha encantado, por lo que me quedo de seguidora para poder mirarlo con mas detenimiento, un beso y hasta pronto!!!

    ResponElimina
  44. Quina bona pinta que fa , ara mateix me’n menjaria un bon tros
    Petons

    ResponElimina
  45. Uau! Quina bona pinta que fa aquest pa. Com a fan del pa fet a casa, em quedo amb aquesta recepta per provar-la. Quina delícia.
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  46. Impactante Eri.Que lindo y que corte más bueno y que bien repartidos los pistachos....bravooooo,bravíismooooo

    ResponElimina
  47. Ohhh quin pa tan bo! S'em fa la boca aigua només de mirar-lo.

    ResponElimina
  48. Una meravella!!, com hi pot haver encara gent que digui que no li agrada el pa...

    ResponElimina
  49. Quina meravella,, boníssim. Me l'apunte, no cal dir-ho

    ResponElimina
  50. Com sempre, en aquesta cuina les olles no paren de bullir. Excel·lent la recepta! i contenta de tornar a ser aquí.
    Una forta abraçada i gràcies per seguir-me!

    ResponElimina
  51. Siempre he querido probar un pan de este tipo, con pistachos y chocolate, me llama mucho la atención! Me encanta!

    ResponElimina
  52. Que bo Eri! t'ha quedat molt xulo, jo també tinc aquell llibre i el reservava per l'estiu ja que al pis de Barcelona el forn no ens funciona... però me'l vaig deixar allà!! aviat hi tornaré per agafar coses que em vaig deixar...sóc molt despistada... ;) Tinc ganes de provar tots aquells pans!!

    ResponElimina
  53. Un pan maravilloso y sabroso por cierto, felicidades por tus recetas son maravillosas!
    Tener un gran fin de semana!
    Besos ........

    ResponElimina
  54. uhh, aquesta delícia de recepta ens l'apuntem per preparar-la a l'agost, per un esmorzar en família i de vacances!!!!! petons :)

    ResponElimina
  55. Se ve riquísimo, una tentación, una receta muy buena sin duda.
    Saludos

    ResponElimina