divendres, 15 de juliol del 2011

Entrepà de gelat de vainilla amb crocant



Potser sembla estrany, però ho vaig veure un estiu a Thailàndia. Ens vam quedar estorats quan vam veure unes noies que demanaven un entrepà de gelat!

Em vaig quedar amb les ganes de tastar-lo i aprofitant La Recepta del 15 que aquest mes va de Gelats i Sorbets, ja havia trobat el moment de fer-ho!

La recepta base del gelat, l’he tret de la Lily del bloc Deliciós Mos. La veritat és que he provat algunes receptes de gelat de vainilla, el preferit de casa, i com aquesta cap!

Us animo a que el feu el gelat, i pels més agosarats.. en entrepà?
 


Ingredients:
4 rovells d’ou
400 ml de nata (35% MG)
50 grams de fructosa (o 75 de sucre)
4 cullerades soperes de sucre invertit
1 cullerada de postra de vainilla en pols (o al gust)
50 grams de crocant




Preparació:
  • Posem un bol de vidre al congelador.
  • Batre els rovell d’ou fins que escumegin, afegim la fructosa i seguim batent fins que la mescla sigui blanquinosa. Reservem.
  • Posem en un cassó al foc el sucre invertit per escalfar (no ha d’arrencar a bullir).
  • Anem afegint el sucre invertit molt poc a poc i sense parar de remenar a la mescla dels ous i fructosa.
  • Posem la mescla en el cassó al foc baix, i anem remenant contínuament fins que espesseixi una mica (no espessirà totalment). Quan la textura canvia una mica, ja està llest.
  • Retirem el cassó del foc i afegim la vainilla i el crocant. Remenem fins que quedi ben incorporat.
  • Deixem uns 10 minuts fins que refredi una mica i afegim la nata muntada a la mescla, amb moviments suaus i envoltants.
  • Traiem el bol del congelador i afegim la mescla que es refredarà molt ràpidament. Tapem amb doble capa de paper film i posem al congelador.
  • A la mitja hora, traiem del congelador i batem amb les varetes. Tornem a posar al congelador.
  • Fem aquesta operació com a mínim les següents 2 hores (4 cops).
  • Deixem congelar, un mínim de 4-6 hores i ja el tenim llest per consumir!


Bon profit!

52 comentaris:

  1. Uala Eri, aquesta si que no me l'esperava! Sempre ens sorprens, eh? Això s'ha de provar, segur que el gelat és una autèntica delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres!!!!!!!!!!!!!!! No l'havia vist mai i m'agrada, jo sí que el tastaré, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  3. BON dia Eri, aixo del bocata de gelat esta molt be, pero no mel puc emporta per treballa,oih,je,je. quina sorpresa quan vaig veure la recepta, m'agrada. molts petons i bon fin de semana

    ResponElimina
  4. Mmmm de vainilla, el de tota la vida! Jo tmb l´he fet, cap al vespre el poso!
    Petons

    ResponElimina
  5. Al meu pare li encantzaria, ell tot ho menja amb pa: el gelat, el meló, el flam...

    ResponElimina
  6. jaajajaja....una proposta arriscada, pero s'ha de tastar!

    ResponElimina
  7. La Isolda és la una autèntica devoradora de gelats. Li apassionen des de ben petita. Smb aixó la sorprendre seguríssim!
    En petó guapi,
    Esther

    ResponElimina
  8. Si no lo veo no lo creo!!
    Me ha encantado!!! ;-)

    ResponElimina
  9. Me has dejado de piedra.... ¿helado en bocadillo?
    Todavía no me he repuesto de la sorpresa.
    Original es, desde luego.
    Besos

    ResponElimina
  10. Pero que has hecho Eri?...estás bien?...jejeje en la vida lo haía visto así,pero son de las codos cosas que más me gustan...habrá que probar...

    Un beso

    ResponElimina
  11. Ostres m'has deixat ben gelada, un entrepà?! Al principi xoca molt però si els acompanyem de galetes perquè no un entrepà? Té molt bona pinta el teu ;)
    Petonsss

    ResponElimina
  12. estrany??? que va! a Italia és molt freqüent!!!! està boníssim. T'ha quedat amb una cremositat increible!!! molts petonets bonica

    ResponElimina
  13. Quan he llegit entrepá de gelat he vingut correns, deia s'ha equivocat...jajajaj

    Original la presentació, mira que faig marrenades menjant...jajaja pero mai m'ha donat per menjar-lo aixi... ja ho tastaré ja... que aixo em diu que tinc que tastar-ho.

    Guardo la recepte pq per al meu petit només vol gelat de vainilla.

    Petons maca

    ResponElimina
  14. Tant que m'agrada el pa i mai m'he fet un entrepà de gelat, molt original, si senyora!
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  15. Quina sorpresa !!!!!!m'encanta....petons...

    ResponElimina
  16. Jajaja molt original! Després del "bocata de calamares" tu ens portes l'entrapà de gelat de vainilla. Això s'ha de tastar :P A França em va sorprendre que posaven patates fregides a l'entrepà, jeje.
    Petons.

    Belén.

    ResponElimina
  17. Mira, perquè ens has posat la foto, perque si no no m'ho crec!!! jejeje. A mi l'altre dia una amiga em va dir que s'havia menjat un bocata d'albondigas, jajaja, avui en dia tot es possible!!! Petonets.

    ResponElimina
  18. Vaja,vaja...Suposo que per aquesta gent el consum d´entrepà amb gelat deu ser un àpat contundent i nutritiu més enllà del concepte de llepòlia o capritx que li donem nosaltres, no?

    Molt original i gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  19. Que bo Eri!!! ara veig que no sóc rara, quan era petita m'agradava menjar pa amb gelat i tothom s'estranyava... I resulta que és freqüent a altres parts del món!! El meu, que encara s'està congelant... també l'he fet amb sucre invertit, és la primera vegada que ho provo de fer així, a veure què tal surt! La recepta me l'apunto ja que el de vainilla amb crocant és un dels meus preferits, i més si hi poso una mica de xocolata desfeta per sobre...!! petonets

    ResponElimina
  20. Mai m’hauria imaginat un entrepà de gelat, per gustos........
    Petons

    ResponElimina
  21. Estorada m'he quedat jo!!!! Però la idea m'agrada, és molt però que molt original!!!

    ResponElimina
  22. Apa, quines coses s'aprenen per la blogosfera. No se m'hauria acudit mai presentar un gelat així. No sé com deu saber. Si és veritat que en algun restaurant he menjat una versió de pa amb xocolata i oli on la xocolata venia en format de gelat però mai amb la vainilla. Je,je m'agrada molt perquè la trobo molt original.

    ResponElimina
  23. Pero que curioso y original!!
    Nunca hubiera tomado un helado con pan, igual ahora que he visto el tuyo me animo.
    Todos los días son de aprender...
    El helado delicioso.

    Suerte en el concurso.

    ResponElimina
  24. Que curioso, nunca lo había pensado.

    ResponElimina
  25. naaaaaaaah, pan con helado??? y a qué sabía? cómo fue el resultado? contá!

    ResponElimina
  26. Ja ho pots tornar a dir que és estrany això de l'entrepà. Encara que per gustos no hi ha res escrit. Tot i això a mi m'agrada saborejar el gust dels gelats i el de vainilla també és el meu preferit i potser el pa li treuria protagonisme, no ho sé. Tot és provar-ho
    Petons

    ResponElimina
  27. El gelat té molt bona pinta, però s'em fa difícil imaginar-me'l dins del pa, encara que té que estar bo.
    Petons i bon cap de setmana maca.

    ResponElimina
  28. Je,je,jeeeee.... Ja ho dic jo que ets la re-pera! Mira que jo faig entrepans a casa de coses inimaginables per la resta dels mortals, però amb gelat no se m'hauria ocorregut mai! Jo me l'imagino regalimant pels costats en mossegar-lo! Mmmmmmm una golafreria tremendament original! Petonets i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  29. que xulo, un entrepà!! això sí, ha de ser ben bo...!! bé, antigament fins i tot el torró es menjava amb pa, o sigui que el pa és l'acompanyament perfecte per qualsevol menjar!!
    una salutació,

    ResponElimina
  30. Ole mi mestre, desde luego viajando siempre se aprende y ves cosas sorprendentes,cuando he visto el titulo y la foto me he quedado de piedra.Buena idea y estupendo helado que tendre que poner en el tomo 6 pagina 1001 je,je
    bon cap de setmana
    petons
    miquel

    ResponElimina
  31. Òndia!, però s'ha de menjar al moment,no?... Mira que es descobreixen coses pel món... Fins i tot hi ha llocs on si en acabar l'àpat no fas un rot ho prenen com un insult, com si no t'hagués agradat...uf...Una proposta que no deixa indiferent. Però Jo probaré el gelat...sense el pa...A reveure!

    ResponElimina
  32. Ostres Elen, que original!! No m'hauria passat mai pel cap fer un entrepà de gelat!!!!!!! Quantes coses que s'aprenen viatjant...
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  33. Aquest entrepà no deixa indiferent. El pastís de xoco és tota una delicia i amb el teu permís, me'n porto un trosset.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  34. Muerta me quedao yo tambien.
    jajaja.
    Y una creer que lo ha visto todo en la vida. ajajaja.
    Besos

    ResponElimina
  35. M'agraden tant els gelats que fins i tot així me'l menjaria.

    Molt original la proposta.

    ResponElimina
  36. Que original!!!. eso habrá que probarlo, seguro que nos sorprende. un beso.

    ResponElimina
  37. ostres que bo i ademes super original jaja en entrepá,m'agrada molt,petons guapa.

    ResponElimina
  38. Realment sorprenent!. A més de receptes noves, també descobrim costums d'altres llocs del món, que interessant!.

    Encara que jo no sé com ho portaria això de l'entrepà de gelat, je, je.

    ResponElimina
  39. Que no te quepa la menor duda de que lo probaré...qué curioso! Gracias por compartirlo!

    ResponElimina
  40. ¡Qué buena pinta!, yo me animo a probarlo que seguro que está buenísimo. El pastel de chocolate te quedó tremendo.
    besitos

    ResponElimina
  41. està clar que l'entrepà ho admet tot, oi? no me faria res tastar-lo, té molt bona pinta!

    ResponElimina
  42. Pero esto es una pasada,es original de verdad y de esas cosas que nunca se me hubieran ocurrido.
    Esta vez nos has traido una delicattesen.
    Besos Esther

    ResponElimina
  43. Bocabadat, esmaperdut i astorat!! Forts aplaudiments!!!!!!!!

    ResponElimina
  44. Mai m'hauria pogut imaginar un entrepà de gelat, enhorabona per l'originalitat!!

    ResponElimina
  45. Que diferente... Nuca lo ya provado pero me quede curiosa : ) Se ve muy bueno en las fotos. Como mi madre lo diz " creciendo y aprendendo" Gracias por la receta.

    Besitos guapa!

    ResponElimina
  46. Increible¡¡ Un helado con pan. No se si me atrevería a probarlo, junto o separado. Ya que lo propones y parece delicioso, lo mejor es probarlo tal y como aparece en la foto. Tu imaginación no tiene límites. Felicidades.

    ResponElimina
  47. m'agrada la idea.... possiblement m'atreveixi a provar-ho amb algun tipus de pa dolç ... tipus briox .. però m'agradaria més provar-ho a la mateixa Tailandia ..
    una abraçada

    ResponElimina
  48. M'ha sorprès molt aquest entrapà de gelat. Haig de confessar que no ho havia vist mai.
    Una proposta molt atrevida.
    Bona cuina

    ResponElimina
  49. Si que es curiosa la receta , pero tengo que probarlo, me ha sorprendido mucho
    mil besosssss

    ResponElimina
  50. Ostres!!! m'he quedat sorpressa amb aquesta recepta!! jajaja bueno, imagino que tot es probar-ho, segur que te un sabor molt bó! Petons

    ResponElimina
  51. Una combinación interesante, en vez de galleta en el helado ponen pan no? Bss

    ResponElimina
  52. Hi ha coses extranyes, pero un entrepà de gelat???? no ho havia sentit mai, pero haig de dir que queda de mort

    ResponElimina