dijous, 2 de juny del 2011

Milfulls de poma àcida amb bacallà


Pocs ingredients, fàcil i ràpid. Això és el que a vegades necessitem i no per això un plat pot ser menys saborós i lluït.

Aquest és el plat que avui us presento, només cal que us agradin els tres ingredients i els contrastos.


Espero que us agradi!


Aprofito per informar-vos que la Sònia del bloc Encontrar la felicidad en los pequeños detalles està de sorteig. Passeu i ja veureu com us agrada molt la seva forma de cuinar i la qualitat del seus productes.



Ingredients per a dues persones:
2 lloms de bacallà al punt de sal
2 pomes àcides
Allioli
Oli d’oliva i pebre blanca
Mantega
1 llima

Preparació:
  • Posem els lloms de bacallà en una safata per anar al forn. Els hi posem un bon raig d’oli d’oliva i una mica de pebre blanca. Ho deixem coure al forn pre escalfat a 200º entre 12 i 15 minuts (depenen del forn)
  • Rentem les pomes, les eixuguem amb paper de cuina i les tallem a rodanxes (4 per persona). Posem una mica de mantega en un paella a foc mig i esperem a que estiguin cuites. Cal deixar-les cuites per fora, però que no estiguin massa fetes.
  • Muntem una rodanxa de poma, el bacallà a trossos no molt grans, una altre de poma i així successivament. Finalitzem posant allioli per sobre i ho gratinem al forn. Ratllem una mica de llima pel damunt i servim calent.
NOTES:
  • L’únic secret d’aquest plat, és la cocció de la poma, cal que estigui cuita per fora, però crua al mig.
  • També podeu posar una mica d’allioli a totes les rodanxes de la poma i muntar el milfulls. També les podeu gratinar i després muntar. Hem provat diferents versions i totes han agradat molt!


Bon profit!

48 comentaris:

  1. No m´agrada!!!!M´encanta!!!!!!! el bacallà amb dolç li queda genial i a casa ens agrada molt!! l´he fet amb maionesa de poma, però així en milfull ha de ser genial i la presentació de 10!!!!petons

    ResponElimina
  2. Mare meva, mare meva. No se per on començar a mossegar el milfulls. Quina passada!!!!
    Les fotos son genials, encara fan el plat mes apetitós.
    Queda a pendents, pero no gaires dies...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Pues a mí me gustan los tres ingredientes y los contrastes, así que ese plato es perfecto para mí. Me parece buenísimo y con una fotos de 10
    Besos

    ResponElimina
  4. Quina cosa mes bona!!! M'encanta aquesta combinacio pero mai l'he fet amb milfulls... ara ja toca!!! ;-) Fotos precioses, com sempre!!!
    Gracies per difondre el sorteig pero molt mes per el que dius... m'has fet posar vermella!!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  5. Bacallà i poma, una parella perfecta!!!!!!!!!!
    M'encanta aquest mil fulls que has preparat.
    Petonets

    ResponElimina
  6. que boooooooooooooooooooo! fa dies que vull fer un milfulls de poma i no em decideixo!!! jaajajajjaaj. La teva proposta és fantàstica, amb el que a mi m'agrada el bacallà... Petonets guapa!!!!!

    ResponElimina
  7. Quin mix, nena!! seguro q està boníssim! i això que el bacallà no és dels peixos que més m'agrada... però així, "camuflat", segur que m'agradaria molt!
    Petons i perdona per no venir gaire, que no tinc temps........

    ResponElimina
  8. Sóc capaç fins i tot de menjar bacalla, per tastar aixo.
    Quina pasada la foto...
    petonets maca

    ResponElimina
  9. Rebonissim!!! tenia pendent una cosa semblant, crec recordar...m'emporto aquest teu

    ResponElimina
  10. Muy buena receta, me encantan estas combinaciones dulce & salado, y la tuya tiene muy buena pinta, besos Eri.

    ResponElimina
  11. Sublime Eri !!!!

    Los tres ingredientes son de mi agrado asi que sería un plato perfecto para mi ;)

    A que hora me presento ? jaja...

    Besinos guapa.

    ResponElimina
  12. Soberbiooooo mil hojas...ya se están partiendo la Neus y el Miquel...pero los dejo....me requetegusta!!!!!...los ingredientes,la combinación y la presencia...ainsss quien pudiera..
    Hoy es nuestra noche en la MAter,el lunes ya pasamos a la casa grande...sería una buena cena de despedida,no?

    Un besote

    ResponElimina
  13. Nena però que bo no? Aixó haig de fer jo a casa !!! moltes gràcies per l'entrada, m'ha encantat
    Petonets

    ResponElimina
  14. Quina delícia!! i a sobre ràpid, sa i senzill. Què més es pot demanar?
    M'encanta!!! i queda apuntat!

    ResponElimina
  15. Eri, mira que a mi el peix... però aquest plat m'ha deixat bocabadada!! quin luxe noia, fa molta patxoca!!
    Un peto

    ResponElimina
  16. M'agrada molt, moltíssim!!! A més fa un goig...

    Perfecte ja està a puntat per fer-lo ben aviat.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. M'agrada molt aquesta combinació tan agosarada de sabors i textures. Aquesta recepta tan bona caurà un dia d'aquestos. Salutacions

    ResponElimina
  18. Qué cosa más rica. Si me estoy relamiendo solo de verla.
    Me la apunto y la hago ya mismo.
    Besos

    ResponElimina
  19. Plas, plas...plas....

    Poca cosa puc afegir a lo que ja s'ha dit...(això em pasa per venir tant tard...:))))

    Fantàstic.... la grand smith és la meva poma preferida de totes i quasi bé l'unica que menjo....
    Et trec la recepta, a veure si tinc tempsi la faig ben aviat.

    Petonàs!

    ResponElimina
  20. Que coisa mais linda essas fotos!
    E a receita é perfeita, muito rica!
    bjs......

    ResponElimina
  21. Que mezcla tan deliciosa!!. me encanta como lo has presentado, y además con el plato del mismo tono se ve una foto preciosa. besos

    ResponElimina
  22. Uauuuuuuuuu, niña, qué combinación tan afortunada, me encanta la cocina con frutas y lo has bordado.

    Me rechifla la segunda foto, te ha quedado chulísimaaaaa.

    besitos, guapísima

    ResponElimina
  23. Què puc dir-te ja que no t´hagin dit? Deixa´m un trosset per a mi, ok?

    ResponElimina
  24. No puc esperar per fer-la demà mateix compro el bacallà !!

    petonets

    ResponElimina
  25. Mira que mai he tastat el bacallà amb la poma, però m'atreviré dintre de poc... quina bona pinta que fa!! =)
    Petonets, Helena

    http://elracoentdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  26. La segona foto sembla un quadre, un "bodegón", preciós i un contrast de sabors que a mi m'agrada.
    Donar-te un deu es poc.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Es una combinació increïble, peró segur q deliciosa!
    Petonets Eri,
    Esther

    ResponElimina
  28. Buasss como te ha quedado Eriii!!! que delicia!!! es una pasada como lo colocas todo y las fotos tan geniales que haces!!!! todo a la perfección!!!! ;-))

    ResponElimina
  29. gran proposta, i grans fotos, felicitats!

    ResponElimina
  30. Una passada de recepta, i les fotos, guapíssimes!

    ResponElimina
  31. Quina passada de milfulls!! Ha de ser una autèntica delícia Eri, estic per mossegar la pantalla!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  32. Anda Eri, que tu em dius a mi, peró tu no fas curt. Quina recepta més original, aixó de les mil fulles amb pome ho faré servir.

    Un petonet

    ResponElimina
  33. Una presentació espectacular per un plat de 10, quanta raó pocs ingredients i bons fan una delícia de plat, i més si hi ha bacallà per el mig
    Petons

    Sión-fem un mos (Google no em deixa entrar)

    ResponElimina
  34. Una recepta senzilla amb un resultat espectacular! Vistosa, sana i molt bona, què més podem demanar?

    ResponElimina
  35. Excelente combinación, tiene que estar de muerte!
    Un besito y feliz finde!

    ResponElimina
  36. complimenti, è una ricetta originale e golosa! un bacio!

    ResponElimina
  37. Ei! quina meravella de plat i de fotografies. Tot plegat dona un toc de distinció brutal!!

    ResponElimina
  38. Sensacional proposta.

    El bacallà m’encanta i tal i com el presentes, venen ganes de repetir encara que hagi acabat de dinar.

    Està per llepar la pantalla!

    ResponElimina
  39. Quina finesa de color, de sabor i de presentació!, em sembla una combinació que val la pena probar algun dia! A reveure.

    ResponElimina
  40. Eri como me tienes a estas horas haciendote el comentario,brutal, me gusta mucho la idea de este milfulls me gusta el detalle de la ralladura de la lima sobre el alloli que tendre que probar y la foto
    sensacional te ha quedado una puesta en escena fafulosa y el color plato,manzana y fondo negro me encanta.
    (¿que has podido llegar a casa a la pata coja o descalza je,je que malo que soy !!!!
    Bon cap de setmana mestre
    peto
    miquel

    ResponElimina
  41. Ma has deixat amb la boca oberta,quina delicia i quina combinació més bona¡¡¡¡¡dir-te també que la presentació un 10,mare meua es tot un luxe.
    Mil petonets guapa i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  42. Un plato de contrastes muy interesante.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  43. Ohhh!!! Ens encanten aquest tipus de receptes: senzilles, sanes i delicioses!!! A més, la combinació de l'acidesa de la poma amb el puntet salat del bacallà...mmmm, boníssim!!

    ResponElimina
  44. Eri,
    Hola.
    Soc nova per aquest mon dels bloggers culinaris i d'un a l'altre he arrivat a tu.
    Estic encantada amb aquesta recepta!!!. El bacallà i la poma són 2 ingredients que havia provat junts, però essent la poma l'ingredient principal d'una maionesa que poso a sobre del bacallà per fornejar.
    M'agrada molt el teu blogg. El vaig llegint i saborejant de mica en mica.
    Salutacions i bon diumenge.
    :)

    ResponElimina
  45. Fàcil, original, sa i bo, ja no podem demanar res més, oi?

    ResponElimina
  46. Hola!! M'agrada molt aquest bacallà, com dius fàcil i ràpid, formes que sovint necesitem... Així que bacallà anotat!!
    Petons
    Fins aviat!!

    ResponElimina
  47. Hauré de venir a casa teva perquè el bacallà a casa...
    Petonets.

    ResponElimina
  48. El contrast de sabors esta be i que un dels ingredients sigui la poma es genial, recordeu que es super saludable i que se n'hauria de menja una cada dia, felicitats.

    ResponElimina