diumenge, 15 de maig de 2011

Sandwich de formatge amb melmelada de maduixes al moscatell



I ja tornem a ser aquí, amb el repte d’aquest mes que ens proposen els amics de:Xocolata desfeta i Els fogons de la Bordeta  dedicat a les MADUIXES!

He preparat unes postres fàcils de fer, i que en definitiva, no deixa de ser un pastís de formatge amb melmelada de maduixes, però presentat en forma de sandwich.

No cal dir, que les maduixes amb el pastís de formatge li van com anell al dit, però volia donar-li algun toc diferent i algun contrast, així que  he afegit el moscatell a la melmelada i una salsa de toffee calenta, que fa un contrapunt al pastís fred.

Espero que us agradi!

SANDWICH

Ingredients pel pastís de formatge:
250 grams de formatge cremós tipus Philadelphia
75 grams de formatge de cabra en rotlle (sense la costra)
250 grams de Mascarpone
2 iogurts grecs sense sucre
100 grams de fructosa (o 150 grams de sucre blanc)
80 grams de farina
3 ous
1 cullerada mitjana d’impulsor

Preparació del pastís:
  • Pre escalfem el forn a 180º.
  • Posem en un bol els formatges, els iogurts i els ous i barregem amb un batedor fins que quedi una crema. Afegim el sucre i tornem a batre.
  • Afegim la farina i el llevat tamisats i barregem fins que quedi una crema fina i sense grumoll.
  • Li posem mantega al recipient i aboquem la crema.
  • Posem al forn uns 40 minuts fins que punxant amb un escuradents aquest surti net.
  • Deixem refredar i el portem a la nevera.
PEL FARCIT

Mató (aquí)

Ingredients per a la melmelada de maduixes al moscatell:
300 grams de maduixes
100 grams de fructosa
125 ml de Moscatell
1 poma

Preparació de la melmelada:
  • En un cassó posem les maduixes netes i tallades a 4 trossos, la fructosa, el moscatell i la poma neta també tallada a 4 tossos.
  • Deixem coure uns 40 minuts a foc mig, remenant de tant en tant per a que no s’enganxi.
  • Retirem la poma i si cal triturem una mica deixant alguns trossos de fruita.
  • Encara en calent posem la melmelada en pots esterilitzats, els tanquem i els deixem boca avall durant 24 hores per a que facin el buit.
COBRIMENT

Ametlles torrades picades (o altres fruits secs)

Ingredients per a la salsa de toffee:
6 o 7 caramels de toffee
100 ml de nata líquida (18%MG)

Preparació de la salsa:
  • En un cassó posem els caramels i la nata i anem remenant fins que es dissolguin. Queda una salsa clara, si la volem més espessa, reduir la quantitat de nata o posar-hi més caramels.
Preparació i muntatge del plat:
  • Traiem el pastís de formatge de la nevera i el posem una estona al congelador, així ens permetrà tallar-lo amb més facilitat.
  • Un cop sigui quasi congelat, el tallem a làmines rectangulars, quadrades, etc. Aquesta és la única part més entretinguda de la recepta. Un cop tallades les deixem que es descongelin. Anem alternant una capes, una de pastís de formatge, una de melmelada i mató barrejat i així succesivament.
  • Guardem a la nevera fins el moment de servir.
  • Els servim amb una mica de salsa de toffee calenta i unes quantes ametlles a trossos petits.


Bon profit!

57 comentaris:

  1. Em sembla una recepta super original, i m'ha encantat la foto!.

    ResponElimina
  2. bon dia guapa, t'han quedat unes fotos que fan ganes de menjar, tot i que a mi no m'agrada el formatge jaja.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quin sandwich més bo !!!! Les maduixes amb el formatge ha d'estar espectacular oi?
    M'ha agradat molt la recepta, es secilla i molt original.
    Gràcies
    Petonets wapa

    ResponElimina
  4. Eri, és xulísim. A part d'original i maco, té un aspecte deliciós. M'ha encantat!
    Petonets maca!!!
    Esther

    ResponElimina
  5. Ooohhhh!!!T'has lluït, eh! Quina combinació més exquisida amb el formatge. M´agradat la presentació del plat amb la banderola ;-D

    ResponElimina
  6. Quin sándwich més original! Una molt bona forma de fer el pastís de formatge i m'encanta el lletrero, com te'l has currat!

    Un petonet :)

    ResponElimina
  7. Oh Eri, quina monada!!! M'encanten les fotos... i el pastís? Una passada en forma de sandwich!! Aquesta melmelada em fa venir salivera!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Super original, nena aquest cop t'has sortit. Té una pinta espectacular. M'el guardo per copiar-lo. Quina presentació!!

    Un petonet

    ResponElimina
  9. ostres Eri! com m'agrada venir a veure les teves receptes!!! ets una artista. M'encnta la banderola de la recepta del 15!!! petonets guapa

    ResponElimina
  10. crec que ja t'han dit tot !! molt original i quina presentació !!

    petonets

    ResponElimina
  11. M'ha semblat molt original.

    Maduixes, moscatell i formatges..., sona a estar boníssim.

    Bona proposta!

    ResponElimina
  12. Qué creatividade, me ha encantado.

    Besinos.

    ResponElimina
  13. M'encanta, és per sorprendre i sobretot ha d'estar boníssim!!! :D

    ResponElimina
  14. MUY buena la recta, suerte en el concurso, me ha gustado mucho. Besos.

    ResponElimina
  15. Original y buena. Mucha suerte
    Un beset.

    ResponElimina
  16. Ostres!! quina cosa més bona!! i super original!! t'ha quedat fantàstic! sens dubte una proposta genial!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  17. Quin sandvitx més original! A mi el formatge amb mermelada magrada molt. El contrat és deliciós. Així que magradaria segur!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  18. Ostres Eri!!
    Molt original aquest sandwich, i l’acompanyament de primera
    Bona cuina

    ResponElimina
  19. ¡Qué original!, me ha encantado tu sandwich, me la apunto.
    besitos

    ResponElimina
  20. Què em portin un Sanwich d'aquests... M'hi apunto, amb el seu matonet. Hum!

    ResponElimina
  21. Molt bo això i molt curios!!!petons

    ResponElimina
  22. El pastís de formatge lliga molt bé amb les maduixes i presentat així en capes queda super vistós i molt original.

    ResponElimina
  23. No només m' agrada sinó que m' encanta, ho trobo molt original, i una presentació molt divertida.

    ResponElimina
  24. Com sempre genial. El mató cassolà està molt bó.
    Petons

    ResponElimina
  25. Que deliciós el postre.
    Aprofitem la temporada de maduixes.
    Son tan bones¡¡¡¡¡¡
    A més naturals, no tenen gaires calories, ideals per mantenir la línea. jejeje......
    Felicitats.
    Un petonet

    ResponElimina
  26. No et dic res de nou si et dic ques molt original, però es la veritat. Em sembla molt bo i amb aquesta salseta de toffée ha de triomfar.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Fa tan bona pinta, que ho provaria de seguida. Es espectacular.
    Tu si que en saps.
    Petons

    ResponElimina
  28. Avui si que ho pasaré malament a la red...jajaj

    Molta sort per dema maca.
    Petonets

    ResponElimina
  29. Minha amiga,

    Suas receitas sempre me encantam

    Essa está especialmente espetacular,

    Meus cumprimentos pela originalidade!

    ResponElimina
  30. Una versió curiosa aquest sandwich, versionant el pastís de formatge, i una presentació molt original!.

    ResponElimina
  31. Quin sandvitx més bo!! Puc venir a sopar???
    La bandera m'ha fet molta gràcia!!
    Petons!

    ResponElimina
  32. Mestre Eri demasie para el cuerpo hoy lo has bordado la idea,la receta,la presentacion y la bandereta y la gran luz de la foto.genial todo me encantaaaaaaaaaaaaaaaa
    sort dema
    peto
    miquel

    ResponElimina
  33. Caram quin sanwich!! Uff, els que em menjo jo normalment no són així, eh? Hauré de començar a innovar...Haha!
    Petonets i gràcies per participar!!

    ResponElimina
  34. guau que sandwich!!!!! me encanta, me lo desayunaba yo mañana y anda que el risotto de justo debajo, como siga viniendo a ver tu blog cada dia no me quito los kilillos de mas joooooooooooo!!!!!

    ResponElimina
  35. Quina presentació més cuidada!! i la foto xulisima...i bueno de la recepta no cal dir res...s'em fa la boca aigua!!! moltes felicitats!!

    ResponElimina
  36. ¡qué barbaridad! eso tiene que estar para ponerle un piso. Una delicia, me ha encantado.
    Besos

    ResponElimina
  37. Elena, quina presentació! Quina proposta! Quina combinació!! GENIAL!!
    Petons!

    ResponElimina
  38. què original!!! una presentació de 10!!! petó

    ResponElimina
  39. A mí me pones un sandwich como éste y me como hasta el cartelito que le has puesto!!

    He visto un mousse por ahí abajo que no sé ni qué decir...

    Abrazos y buena semana

    ResponElimina
  40. Una presentació mol original, m'ha agradat molt! Què bons són els pastissos de formatge amb maduixes!
    Sento haver-te espantat amb el títol!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  41. Has reinventat un clàssic! jejeje
    Molt bona!

    ResponElimina
  42. Hola guapa tu

    quina presentació més maca, i la composició dels ingredients...

    10x10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  43. Original i bo. La presentació és genial

    ResponElimina
  44. Quina gràcia aquest sandwich, de primer em pensava que eren talls de formatge emmental o algun formatge semblant. És curiós i original. Petons!

    ResponElimina
  45. Que bonic que ho has fet, trobo que és una recepta molt ben aconseguida!

    ResponElimina
  46. Muy original te ha quedado precioso.

    Vengo a entregarte un premio qué me hace mucha ilusión que tengas, es el Indalo de Bronce, después se lo puedes entregar a otro blog que sea relacionado con la cocina y que tenga más de 100 seguidores.
    Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponElimina
  47. Apa, m' he quedat bocaboda. Quin joc més maco has fet amb les textures i la presentació. La combinació de sabors la trobo molt encertada. Dona gust llegir les teves receptedi agafar idees tant bones...

    ResponElimina
  48. Un sandwich,estético,atractivo,apetecible y muy original.Me ha encantado Eri.

    CAriños

    Ya nos vemos la semana que viene,que bueno.

    Besotes

    ResponElimina
  49. Quin sandwich més i més deliciós, tel copiaré amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  50. quina cosa mes original y segur que bonisimaaaaaaa,l'apunto,petonsssss

    ResponElimina
  51. Hola Eri!
    Ai si, maduixes amb moscatell, que bones! Però quina feinada amb aquest plat,t´hi has lluit! I la salsa de toffe, es molt bona idea!
    Petons

    ResponElimina
  52. Aquesta combinació de formatges i maduixes ha de ser una delícia.

    ResponElimina
  53. Guapisima, ja pots veure la nostre foto de Tintoreria al blog.
    Petons

    ResponElimina
  54. Quina delicia de sandwich,mare meva quines fotes¡¡¡¡i es que es tan oiginal que m'agradat molt.
    Mil petonets guapa.

    ResponElimina
  55. Quina barreja més fantàstica! ha d'estar.......... boníiiiiiiiiiiiiissim!!!!
    Petons, reguapa!

    ResponElimina