dijous, 26 de maig de 2011

Pastís de pinya invertit i Premi


Havia vist moltes vegades a diferents blocs el Pastís de pinya invertit, però mai l’havia provat ni fet, així que aprofitant que la meva germana em van regalar una pinya en el seu punt just de maduració, havia arribat el moment de posar-se a fer la prova. He seguit la recepta de l’Alba del seu fantàstic bloc Le fabuleux destin du chocolat. Gràcies Alba per la teva resposta tan ràpida als meus dubtes!
El resultat, un pastís extraordinari. La combinació del toffe amb la pinya, la seva textura sucosa, i el seu color, et conviden a delectar-te una estona del plaer d’un pastís ben dolç i gens embafador!
Vull també aprofitar, que fa uns dies l'Agnés i la Trini, em van concedir aquest premi per arribar als 100 seguidors. Moltes gràcies per pensar en mi, us ho agraeixo molt.

I com no, moltes gràcies a tots els que d’una manera o altre, passeu per aquesta cuina, que un 3 de novembre de 2010 va obrir les seves portes amb la intenció de compartir, gaudir, però sobre tot, d’aprendre. Sou una font inesgotable de coneixement, i cada dia, gràcies a tots vosaltres aprenc una cosa nova.
He de passar aquest premi en algú que hagi arribat als 100 seguidors. Així doncs, amb molta il·lusió li passo a la  Nyanyels  del bloc A daily cuisine. Moltes felicitats!!!!


Ingredients pel pastís:
120 grams de mantega
200 grams de sucre
2 ous
120 ml de llet
1 culleradeta d’essència de vainilla
195 grams de farina
2 culleradetes d’impulsor
Un polsim de sal

Ingredients pel toffe i cobertura:
4/5 rodanxes de pinya natural o almíbar
4/5 cireres confitades
60 grams de mantega pomada
80 grams de sucre morè
80 grams de sucre normal


Preparació del toffe:
  • Pre escalfar el forn a 180º.
  • Tallem la pinya a rodanxes i buidem el centre.
  • Posem en un cassó al foc els sucres i la mantega de cop i deixem que es desfaci i agafi una mica de color.
  • Pintem el motlle amb mantega i hi aboquem el toffe. Seguidament posem a les rodanxes de pinya (jo vaig emplenar els espais buits amb més trossos de pinya, i en el centre de les rodanxes posem les cireres.
Preparació del pastís:
  • En un bol barregem la farina, l’impulsor i la sal i ho tamisem.
  • En un altre bol, barregem la mantega pomada amb el sucre fins que quedi una massa homogènia.
  • Afegim l’essència de vainilla, els rovells d’ou, un a un per a que s’incorpori bé.
  • Anem afegint mica en mica la farina i la llet i anem barrejant fins que quedi una massa homogènia i sense grumolls.
  • Muntem les clares a punt de neu i ho afegim a la barreja amb suavitat.
  • Aboquem la mescla al motlle on tenim el toffe i la pinya i ho deixem coure uns 40 minuts a 180º (el temps dependrà del forn).
  • Un cop fet, el deixem refredar uns 10 minuts. Posem a sobre el plat de presentació i li donem la volta. Com diu l’Alba, aquesta és la part de més risc! A mi no se’m va trencar ni enganxar la pinya al motllo... però deuria ser la sort de la primera vegada!



Bon profit!

45 comentaris:

  1. Primer!
    Avui m´has donat una alegria. Aquest pastís és tot un clàssic de la pastisseria...bieennn!!! Té un aspecte suau i sucós...mmmmmmmmmmmmmm!!!!

    ResponElimina
  2. Té una pinta deliciosa... i és recepta de l'Alba? no pot fallar! jijiji
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. bon dia bonica! quan li vaig veure a l'Alba ja em va agradar. T'ha quedat la pinya perfecte! amb una lluentor fantàstica, ara vinc a esmorzar!!!!! ;P. Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Tiene un aspecto fantástico, ya me imagino el deliciso sabor del toffe. Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  5. quin pastis mes boooooo,nyam naym la veritat que et mereixes molts premiss,petons

    ResponElimina
  6. A casa el fem molt semblant, però l'emborratxem amb almívar i encara està més bo! I variant la pinya, el pots fer amb la fruita que vulguis, queda sensacional!

    ResponElimina
  7. Ummmm m'encanten els pastissos invertits, els trobo boníssims i aquest de pinya és tota una delísia, felicitats!!!!!!!!!!!
    Espero que no triguem massa en tornar-nos a veure, ha estat tot un plaer compartir unes hores amb tu.
    Petonets

    ResponElimina
  8. gràcies per la teva visita !! encara hem falta molt per arrivar als 100 ... FELICITATS PEL PREMI !!!

    ResponElimina
  9. Com dius la pinya ha de contrarestar el toffe fent qu el pastís no emfalagui.
    Felicitats!

    ResponElimina
  10. T,ha quedat perfecte!! La pinya te molt de llustre. Les fotografies molt xules també. Besets.

    ResponElimina
  11. Primer de tot felicitats per el premi i els 100 seguidors, i després el pastís boníssim!!
    el feia la meva iaia i la meva mare, a mi m'agrada més el de prèssec amb almibar .

    Un Petonàs preciosa

    ResponElimina
  12. Jo l'he fet alguna vegada i queda molt bo. Enhorabona per el premi.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Felicitats pel premi!!!no l´he fet encara mai, però per la pinta que te, es una passada!:)) petonets guapi!

    ResponElimina
  14. Jo he fet de poma i de taronja... pero vaig a tastar el de pinya, ha de ser bonisim-
    Petonets

    ResponElimina
  15. Eriiiiiiiiiiiiii!!!! enhorabuena por el premio y por ese pastel dao la vuelta tan maravilloso que has hecho!!! lo has presentado de una forma alucinante!!! bonito bonito!!! ;-))

    ResponElimina
  16. Enhorabuena por el premio.
    Te ha quedado un pastel precioso.
    Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  17. Què bo, no?

    A l'inrevés, com un Tatin. Aquest sembla molt saborós. M'agrada més la pinya que la poma.

    Felicitats!

    ResponElimina
  18. T'ha quedat preciós!!! Me l'apunte i, a més, m'has ensenyat la recepta del "toffe" aquest que no sabia com es feia. Salutacions

    ResponElimina
  19. Eri estas en forma cada dia lo bordas te ha quedado de lujo este pastis inverti,y con banda y todo je,je me gusta el resultado de como te ha quedado.Y muchas felicidades por el premio y a seguir hasta 1000 por lo menos,je,je
    peto
    miquel

    ResponElimina
  20. Un 3 de novembre peró del 2001 va neixer el meu fill, et donarà molta sort aquest dia. Encara que la teva sort no és tal. És el teu Savoir faire. Moltíssimes felicitats Eri!!!
    El pastís invertit no l'he tastat mai peró sembla deliciós.
    Petonets maca!
    Esther

    ResponElimina
  21. Mai he provat de fer pastissos invertits, però els trobo molt curiosos i divertits. Tinc ganes de provar-ne de fer algun dia. El de pinya amb tempta molt. Té un aspecte deliciós.
    Moltes gràcies pel premi. La veritat és que quan vaig començar el bloc mai m'hagués imaginat que tindria 100 seguidors. És una passada. Em feu venir més ganes de fer coses. Gràcies una altra vegada.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  22. Quan mes el miro, mes m'agrada, té un color preciós i ha de estar boníssim.
    Felicitats pel premi.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Tiene un aspecto fantástico!
    Beijinho.

    ResponElimina
  24. Que bó que es veu, pero la melmelada de papaya ma robat el cor.
    Me la llevo!!!;)
    Petons

    ResponElimina
  25. Hola Eri, por favor como no vas a tener premios con estas recetas que nos haces! Hay a estas horas de la mañana esta tarta me la comería enterita, Felicidades y besitos.

    ResponElimina
  26. Qué pastel tan apetitoso, Eri, con lo rica que es la piña, imagino el sabor tan delicioso.

    Muy bonita la presentación.

    un beso, guapísima y feliz finde

    ResponElimina
  27. Este bizcocho me gusta un montón. Yo lo he hecho varias veces y tiene el éxito asegurado.
    Cuando puedas, prúebalo con melocotón. Ti cagas neng!!!!
    Besazos

    ResponElimina
  28. No l'he fet mai,peró vegent el resultat d'aquet pastis no estaré molt en fer-lo,quin coloret más bó que té.
    La pinya te un resultat excellent al forn.
    Un petonet molt gros i bon cap de setmana per tu també preciosa.

    ResponElimina
  29. Parece que esté diciendo ¡cómeme! vaya pinta tan rica para hincarle el diente...

    Abrazos y buen fin de semana

    ResponElimina
  30. Quin aspecte més meravellós que té aquest pastís, jo l'havia fet fa molts anys, em sembla que ja és hora que el torni a provar!

    ResponElimina
  31. Mai he fet un pastís invertit, tinc la impresió que se'm desfarà...
    Enhorabona pel premi i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  32. ESTÁ COM UM ASPECTO FANTÁSTICO, LINDO DEMAIS!!

    BEIJOS,
    ANDRÉA.....

    ResponElimina
  33. Enhorabuena por el premio. La tarta te ha quedado preciosa y con una presentación chulisima!!!. besos guapetona.

    ResponElimina
  34. Hola! Jo només l'he fet un cop a la meva vida i va quedar molt bé i no es veia tant flonjo com el teu. Crec que ara que me n'has fet recordar no em podré resistir de tornar-hi

    ResponElimina
  35. Hola eri
    Jo l´he fet aquest pastís, però sense el toffe, ho haurè de provar. Ei, felicitats per els mes de 100 segidors!
    Petons

    ResponElimina
  36. Jo també he vist la recepta un munt de vegades i encara no m'he animat a fer-la. Té una pinta fantàstica i una presentació molt acurada, amb llacet i tot!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  37. Hola preciosa! 100 seguidors son molts! Felicitats pel premi i pel pastís que t'ha quedat preciós.
    Visca el Barça! haurem de pensar en altres receptes de cous cous per la temporada 2011-2012 ;)

    ResponElimina
  38. M´agraden molt els pastissos de fruita, i aquest teu ha de ser boníssim!! felicitats pel premi...petonets

    ResponElimina
  39. complimenti per il tuo bellissimo blog! se ti va sei la benvenuta nella mia cucina! un bacione!

    ResponElimina
  40. Que luxe de pastís ... i el millor, es veu senzill de fer per a aquells que la pastisseria ens fa una mica de por

    ResponElimina
  41. T'ha quedat PERFECTE!!! I es veu ben sucós!! I amb el toffee ha de ser brutal! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  42. Eri,
    Que pastel mas bueno... Se ya quedado con un aspecto delicioso. La presentacion y fotos esta lindas : )

    Besitos

    ResponElimina
  43. qué preciosidad!!!1 ademñas de rica impecable presentación. Me encanta!!!!!

    ResponElimina