dijous, 7 d’abril de 2011

Cassoletes de pasta brisa amb melmelada de tomàquet i mascarpone




La Glòria i el Josep del bloc El Café de nit van "adoptar” aquesta delícia del Manel del bloc Cuinar és generós. Jo he seguit amb l’adopció i us animo a que prepareu aquest tastet tan senzill i alhora tant saborós.

No coneixia la melmelada de tomàquet i m’ha sorprès molt gratament el seu sabor. Amb les cassoletes i el mascarpone queda fantàstica, però a casa la utilitzem sovint com acompanyament per altres plats...  Se que semblarà molt estrany, bé, a mi m’ho sembla i a més no l’he tastada així, però el meu pare se la menja amb nata i ensaïmada..

Ingredients:
Per a la melmelada de tomàquet:
1 llauna de tomàquet natural a trossos
Mateixa quantitat de sucre
1 beina de vainilla

Pel tastet:
Cassoletes de pasta brisa
Mascarpone


Preparació de la melmelada:
  • En un cassó posem el tomàquet, el sucre i la beina que haurem obert pel mig amb un ganivet i ho portem al foc durant 35-45 minuts a foc mig.
  • Anem vigilant i remenant de tant en tant per a que no s’enganxi.
  • Traiem i triturem. Sembla que és molt líquid, però un cop refredat és una melmelada perfecta.
Muntatge:
  • Simple. Omplim les cassoletes amb una meitat de melmelada i l’altre amb el mascarpone. I a gaudir d’una delícia...




Bon profit!

37 comentaris:

  1. mm quina coseta mes bona,la meva tieta en fa molts cops de melmelada de tomaquet,es bona.petons

    ResponElimina
  2. Bon dia matinera!
    Aquesta recepta la tinc a pendents per fer un bon aperitiu... i ara que ens dónes la recepta de la melmelada encara més Haurem de provar la versió del teu pare, jejejee
    Petonets maca!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. celebro que t'agradi aquesta petita delícia, que si es fa amb la melmelada de tomàquet casolana, sens dubte millora encara més. i entenc el teu pare, perquè aquesta melmelada lliga molt bé amb tots els làctics i les pastes dolces.

    ResponElimina
  4. jajaja quina gràcia la combinació del teu pare!! Es fantàstic descobrir noves formes de preparar les coses més bàsiques.
    T'han quedat unes cassoletes d'allò més boniques, fan ganes de menjar-les.
    Petonets!!

    ResponElimina
  5. M'encanta la melmelada de tomàquet i amb el formatge mascarpone ha d'estar de mort, ummmmmmm, em porto una cassoleta. Petons

    ResponElimina
  6. són boníssims! a casa els fem sovint i queden ideals per un aperitiu!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  7. Queda tan i tan bo, això si, jo compro la melmelada feta. A veure si la faig d'una vegada!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Ohhhhhhhhh que buenas Enri, ademas la foto es preciosa.
    Y la puesta en escena, hace que estas tartaletas se vean deliciosas con todo su esplendor.
    Me han encantado.
    Besos

    ResponElimina
  9. Me encantan las tostas de mermelada de tomate y queso, son de mis favoritas, asi que estas tartaletas son ideales para mi ;)

    No se si has probado la mermelada de pimiento pero igualmente queda deliciosa en este tipo de preparaciones.

    La presentación que has hecho es excelente ;)

    Besinos mil.

    ResponElimina
  10. Amb gelat de formatge la melmelada de tomata és boníssima, així que amb mascarpone també ho ha de ser. Aquestes tartaletes ja les teníem ullades. a viam quan cauen pel taller de cuina!

    ResponElimina
  11. Com m´agrada Enri!!!!!! molt!!!!

    ResponElimina
  12. con ese aperitivo me rindo ante cualquiera: queso y mermelada de tomate, una maravilla.
    Me gustan las fotos.
    Besos

    ResponElimina
  13. A casa també hem fet aquestes tartaletes i sempre tenen molt èxit. La combinació de la melmelada de tomàquet amb el formatge és sensacional!

    ResponElimina
  14. Ummm! Boníssim. Jo també vaig descobrir fa poc la melmelada de tomàquet i sempre busco la excusa per fer-la servir.
    M'has donat la excusa perfecta!!
    Un petonet Guapa!!

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  15. Quines ganes m'has fet venir que provar la melmelada de tomàquet. I amb aquestes cassoletes amb mascarpone ha de ser bnissima. No dubtis que la prepararé...

    ResponElimina
  16. Això ha de ser boníssim!!!! petonets

    ResponElimina
  17. Jo les he provades i són molt bones...el pares són d´allò més surrealistes.

    ResponElimina
  18. Hola eri!
    M´apunto la recepta de la melmelada de tomaquet, no l´he fet ni tastat mai! Veig que has fet lioneses, es una recepta que tinc pendent, a veure quin dia m´animo, pq em fa una mica de por!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  19. Fantàstica proposta.

    La combinació de la melmelada i el formatge ha d'estar de pel•lícula. Així i tot, la pasta brisa m'atipa molt.

    ResponElimina
  20. Yo hace tiempo que descubrí la mermelada de tomate y ahora en un básico en mi cocina.
    La pruebo de todas las maneras posibles, así que esta receta también tengo que probarla.
    Besos

    ResponElimina
  21. Unes cassoletes delicioses per un bon aperitiu
    Petons

    ResponElimina
  22. Una combinació de sabors realment espectacular! Nosaltres les hem fet ja un munt de vegades i cada co ens agraden més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. una delicatesen este aperitivo y muy bueno y lo digo porque en casa tambien nos gustan y siempre tengo mermelada en la nevera y sirven para improvisar estas maravillas asi como en postres yogurs,queso.
    Tambien a veces lo pongo sobre una galleta craker

    peto
    miquel

    ResponElimina
  24. Aquestes cassoletes les he probat a cals cafeteros de nit i són una passada de bones. Jo les faig amb melmelada de gerds o fruits vermells. Son un èxit assegurat.una abraçada

    ResponElimina
  25. Em sembla que aquestes cassoletes tindran molts pares adoptius... jo també els vull!

    ResponElimina
  26. Aquesta melmelada amb qualsevol formatge queda molt be. I si el teu pare la pren amb nata i ensaïmada serà que el seu sabor es bo.
    T'han quedat unes cassoletes molt maques.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Quina pinta més bona!!! A casa, la reina de la melmelada de tomata és la meua sogra. En fa des de sempre i és boníssima. Amb aquesta combinació és saborosíssima!!!

    ResponElimina
  28. A la nevera tinc pasta brisa que em va sobrar. No sabia com utilitzar-la i tu m'has donat una gran idea. Que bonses!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  29. Que tartaletas más ricas !!!. me ha encantado la idea. un beso

    ResponElimina
  30. Agnés,
    Doncs tu li demanes a la tieta oi?
    Sandra,
    S’ha d’esgarrapar el temps d’on sigui. Les receptes pendents que en tenim tantes!
    Manel,
    Jo només l’he feta amb melmelada casolana. El meu pare és feliç, doncs perfecte. Moltes gràcies per la recepta.
    Mònica,
    Les combinacions rares que tant m’agraden em ve d’ell, però aquesta.. Gràcies maca!
    Lily,
    Perfecte! I dos també si vols, que no en tindràs prou!
    Judith,
    Ja sabia jo que era de les poques que quedaven per fer-les..
    Mònica,
    Doncs jo no l’he comprat mai la melmelada i és tan fàcil de fer que val la pena.
    Margot,
    Me alegro mucho que te guste todo.
    Bego,
    Tengo apuntada para hacer la mermelada de pimientos. Igual hasta es tuya la receta! A ver cuando la hago que tengo muchas ganas de probarla. Gracias!
    Albota,
    Ostres, amb gelat de formatge! Quina bona idea, ja està apuntada.
    Silvia,
    M’alegro molt guapa!
    Pilar,
    Que bien que te guste. Es que sola quedaba un poco “sosa” la foto y a ponerle imaginación!
    Gemma,
    Si ja deia jo que era de les poques que no les coneixia. Gràcies!
    Esther
    Doncs endavant amb l’excusa!! Gràcies!
    Catieu,
    Espero que t’agradi molt. Ja veuràs com queda molt fina, amb l’aroma de la vainilla costa endevinar de què és sinó fos pel color!
    M. José,
    Moltíssimes gràcies! Petonets
    Cristina,
    Ostres és veritat amb això que dius dels pares.. Petonets!
    Anna,
    Fes les lioneses, amb la recepta del Narcís, és infalible. I amb el que t’agraden a tu les combinacions una mica peculiars... el tomàquet i la vainilla queden d’allò més bé.
    Tomi,
    Ja, és el que té la pasta brisa. Però també ho pots posar en una torradeta que sempre és més lleugera.

    ResponElimina
  31. Una idea perfecta. Tinc la confitura de tomàquet (que encara no li he donat sortida), tinc la massa brisa ... només em falta el mascarpone ia gaudir d'aquests mossets tan saborosos.

    ResponElimina
  32. Ana,
    Pues yo hace poco, pero seguro que también la incorporo como un clásico. Besos
    Sion,
    Moltes gràcies,
    Josep,
    Ens tornarem uns addictes... eh? Una abraçada,
    Miquel,
    Pues bien por ponerlo en la galleta! Tomo nota que seguro que queda buenísimo también.
    Mercè,
    Si que són una passada, si.. i amb les de gerds o fruits vermells han de quedar també delicioses. Gràcies,
    M.Àngels,
    Va molt bé aquesta “adopció” per fer un aperitiu ràpid i bo!
    Ana,
    No se Ana, si és bona la combinació que fa el meu pare, per ara no m’he encara no m’he atrevit a provar-la! Petons
    Francesc,
    Si que queda molt bona realment!
    Nyanyels,
    Què bé! Així li donaràs una bona sortida, ja veuràs!
    Anna,
    Me alegro mucho que te gusten. Besos

    ResponElimina
  33. Oteador,
    Doncs vinga al super i en un no res tindràs un tastet ben bo preparat!!!! Gràcies.

    ResponElimina
  34. Què bona aquesta barreja, oi que sí??? jo tinc una altra versió al blog. Te la poso per si la vols mirar... http://amimegustacomer.blogspot.com/2010/04/100-seguidores-os-invito-unos.html

    Petons, i bon finde!!!

    ResponElimina
  35. Oh, Eri! quin goig i que bones deuen ser

    ResponElimina
  36. Quin aperitiu més bo!!!
    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  37. Bonísssimesss!!!!!!!!!

    ResponElimina