dimarts, 8 de març de 2011

Pasta de full amb “lemon curd”, fruita i xocolata



L’altre dia vaig preparar “lemond curd” per fer un pastís que em rondava pel cap, però la setmana es va complicar i com la recepta requeria molt de temps..., doncs no la vaig poder fer.

Així que vaig haver de començar a donar-li sortida al “lemond curd”. Vaig fer vàries coses durant la setmana, però com havia fet molt quantitat ... no hi havia manera que s’acabés! Així que aprofitant que tenia fruita i pasta de full congelada (tinc moltes ganes de fer-la, però és un repte que deixo per més endavant) vaig acabar-la amb aquestes postres.

Espero que us agradi!


Ingredients:
2 làmines de pasta de full
“Lemon curd”
Maduixes
Plàtan
Pinya
Bocinets de xocolata
1 ou batut
Sucre fi

Ingredients pel “lemon curd”:

430 grams de sucre
200 grams de mantega
La pell de dues llimones
300 ml de suc de llimona
6 ous grans



Preparació del lemond curd:

  • Triturem el sucre amb la pell de les llimones. Afegim el suc, la mantega a daus i ho posem al bany maria a foc suau. Quan la mantega s’hagi desfet, batem una mica els ous i els anem abocant mica en mica sense deixar de remenar a foc suau. Continuem remenant, amb paciència, fins que espesseixi.
  • Retirem del foc i  el passem en un bol per a que es refredi.


Preparació:
  • Si la pasta de full és congelada. Treure del congelador i esperar a que es descongeli.
  • Pre escalfar el forn a 190º. Tallem la fruita a trossets no molt petits.
  • Amb el corró estirem la una làmina de pasta de full. Posem una base generosa de “lemon curd” deixant una mica de pasta de full per les vores. Al damunt posem una tira de maduixes, al costat una de plàtan, una de pinya i així successivament fins acabar la pasta de full. Escampem uns quants bocinets de xocolata per sobre.
  • Les vores de la pasta de full, les pintem amb l’ou batut.
  • Cobrim la base amb l’altre làmina de pasta de full (que haurem fet algunes punxades amb una forquilla) i premem les vores per que quedi enganxada amb l’ou. Pintem la pasta de full amb l'ou batut.
  • Posem al forn uns 35 minuts (dependrà del forn) fins que la pasta s’hagi inflat i quedi daurada.
  • La traiem, escampem sucre fi per sobre i la deixem refredar damunt d’una reixeta.


Bon profit!

48 comentaris:

  1. Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!! qué estoy yendo a esperar a que abran mañana para los ingredientes que me faltan.
    Un besazo

    ResponElimina
  2. el próxim cop que no sàpigui que fer amb una superproducció em crides!!! jijijiji, jo t'ajudo a menjar!!! t'ha quedat fantàstica!!! petonets bonica

    ResponElimina
  3. Ummm qué hojaldre, fresas, piña, plátano, chocolate...

    ¡¡De lujo!!

    Abrazos

    ResponElimina
  4. Pués mi asignatura pendiente es el lemon curd. Tendré que ponerle remedio y así preparó también este hojaldre.
    Besos

    ResponElimina
  5. El"lemon curd" combinat amb fruites fresques i xocolata....MMM Boníssim!!
    Emma

    ResponElimina
  6. Mare de déu quina coca més ben.... ja m'entens...Una meravella de colors i d'ingredients!, a veure si em decideixo a fer lemon curd! A reveure!

    ResponElimina
  7. Eri una passada!!! Les fotos molt maques, amb la primera ja et venen ganes de mossegar.
    No he fet mai a"lemond curd".

    ResponElimina
  8. Hola Eri
    No cal dir que aquest postra és molt bo. Per la pasta de full tots aquets ingredients son perfectes.
    Una presentació i unes fotografies fantàstiques
    Bona cuina

    ResponElimina
  9. Nunca he hecho el lemon curd y me ha tentado la idea de usarlo en un enrollado o empanada. Riquísimo... Gracias por la receta!.
    Por cietro, gracias por tus palabras en mi blog.
    Un besote

    ResponElimina
  10. El lemon curd em torna boja i no l'he fet mai a casa, sempre l'he comprat, o sigui que m'apunto la teva recepta!

    ResponElimina
  11. María,
    Gracias. Pues yo alguna vez he visto algo que me ha gustado y me he ido corriendo a buscar los ingredientes.. es que cuando te gusta cocinar, a veces somos un poco impacientes.
    Judith!
    Em passa com a tu amb els espinacs.. que no calculo bé les quantitats! Petonets
    Javier,
    Muchas gracias. El hojaldre permite tantas cosas que es una maravilla.
    Mese,
    A mi me parece una crema muy buena! Con un yogurt simplemente queda delicioso!
    Elisabet,
    Moltes gràcies. M’alegro que t’agradi.
    Emma,
    A mi m’agrada molt la combinació..
    Mercè,
    T’entenc, t’entenc ... Doncs anima’t que és ben senzill i bo!
    Núria,
    Moltíssimes gràcies!!! Doncs si el fas, a veure si t’agrada!!
    Narcís,
    Es que la pasta de full és tan agraïda ... Moltes gràcies!!
    Laube,
    Gracias a ti.nSeguro que algun dia nos presentas una receta sorprendente con lemon curd!

    ResponElimina
  12. Té un aspecte que demana ficar-se a la cuina ara mateix.
    La pasta de full m'encanta amb les fruites i el sabor que l'ha de donar el lemon curd, em sembla maravellós.
    Petons.

    ResponElimina
  13. la cuina de tots natros8 de març 2011, 23:47:00

    Uhhhh ara men menjaria un troç, es fantastica, i amb aquestes fruites...

    ResponElimina
  14. Trobo que li has tret molt bon partit al lemon curd...té pinta de ser una delícia! I gràcies per la recepta del curd, li tinc moltes ganes! ;)
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  15. me gusta mucho el lemoncurt y en los hojaldres quedan muy bien,te ha quedado una buena receta se nota muy bien viendo las fotos y ademas la combinación con las frutas lo hace mas bueno.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. Pero qué rica tu receta, el lemon curd me encanta y lo has combinado de manera deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  17. Uau! Quina combinació més explosiva. Deu estar deliciós. Me l'apunto a la llista de pendents.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Ummmmmmm! una combinació exquisita Enri.
    Petonets

    ResponElimina
  19. M'encanta el lemon curd! I aquesta pasta de full és un gran destí pel que et va sobrar... segur que va quedar boníssim ;)

    ResponElimina
  20. em tinc d'animar a fer lemon curd,perque veig que es pot fer servir en moltes coses,,aquesta pasta de full esta increible,petonetsss

    ResponElimina
  21. Fem una cosa...jo t'agafo el lemond curd, q tinc moltes ganes de fer-lo i tu fas la recepta q tinc de pasta de full rapida q tinc al bloc...ja veuras q es facil i la pots congelar pel dia q la necessites!

    Petons,

    ResponElimina
  22. T´has lluÏt tant en les postres com en la decoració. Tu ja saps que a mi m´agraden aquestes coses.
    Bona combinació del lemon curd.

    ResponElimina
  23. El lemon curd es una assignatura pendent, però desprès de veure aquesta meravella de coca, no tardaré, ta quedat fantàstica i de ben segur molt bona
    Petons

    ResponElimina
  24. Que perill de postres ... amb aquest aspecte tan deliciós no crec que duri molt temps sencer.

    ResponElimina
  25. Uhmmm!!! Quin aprofitament tan bo!!!!
    Es veu deliciós amb aquesta combinació.
    El Lemon curd el tinc als pendents, ja veig que m'hauré d'animar.....

    ResponElimina
  26. M.Àngels,
    Ostres, doncs jo no l’he vist mai preparat per comprar-lo...
    Ana,
    Es que la pasta de full dona tant de joc oi? I amb la fruita queda molt bé!
    Francesc,
    Doncs si es pogués ja et passaria un trosset...
    Sandra,
    Moltes gràcies. Mira que m’agrada ... però ja començava a estar fins el monyo de veure’l a la nevera..
    Miquel,
    Moltes gràcies. No sabia si es veuria bé a les fotos el farcit.. no es veu la xocolata però hi havia!
    Pilar,
    Muchas gracias. Veo que a todos nos gusta mucho el lemon curd!
    Nyanyels,
    Si que ho és, si. Espero que t’agradi!
    Margot,
    Moltes gràcies maca!
    Gemma,
    Moltes gràcies. Es que després de fer tartaletes amb nata, braç de gitano, no sabia que fer-ne..
    Agnés,
    El pots utilitzar en infinitat de receptes... i és molt fàcil!
    Sònia,
    Com puc dir-te que no, si totes les receptes teves que provo són un èxit! Ara bé, encara que sigui ràpida... em fa una mica de yu-yu.! Ja t’explicaré quan la faci!
    Cristina,
    Moltes gràcies!! Ets un encant!
    Sion,
    Tots tenim tantes assignatures pendents.. oi? Petonets,
    Oteador,
    No va durar gairé...
    Catieu,
    Uf! Quant pendents que tenim tots!! Petonets

    ResponElimina
  27. Quina meravella de coca amb aquesta combinació d'ingredients!!!! no en tens un bocinet???
    M'alegro que no ho pensessis i fessis aquesta meravella, que a mi quan em sobra lemon curd el faig servir de mermelada per les torrades de l'esmorzar.

    ResponElimina
  28. Doncs el no tenir temps va fer que en surtís una meravella, molt bo.

    Muas!

    ResponElimina
  29. Quina passada de postre!!! m'encanta tot el que porta aquesta pasta de full!El lemon curd és deliciós.
    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  30. Veus, que mal repartit: tu no sabies que fer-ne i jo encara no l'he tastat! Segur que està boníssim.
    El lemon curd és un dels meus pendents eterns.
    Petonets.

    ResponElimina
  31. Qué rica la pasta con ese lemon curd !!!!. me encanta la receta. un beso.

    ResponElimina
  32. Aquesta coca, per al meu gust, crec que és una de les millors i més originals que he vist.

    Potser un punt important és trobar la proporció justa per a que els ingredients que fan el farcit combinin bé entre ells, que ningun amagui el sabor dels demés.

    En aquest sentit, les cremes de llimona m’agraden en el seu punt (difícil d’explicar, perquè segurament cada persona té el seu punt), ni massa àcides, ni sense sabor.

    Una molt bona proposta.

    ResponElimina
  33. M'encanta el lemon curd, però no en puc fer...perquè me'l menjo a cullerades!! ;))
    Una recepta fantàstica!!
    Un petó, guapa!!

    ResponElimina
  34. Mira jo et proposo una cosa... prepara'm un paquetet que vinc ara mateix a buscar el meu tros...
    un petonet maca

    ResponElimina
  35. Ho sento però...... em nego a llegir la recepta! amb les fotos ja se'm cauen uns "lagrimones" que no vegis......... i és que tinc unes ganes boges de menjar lemon curd, i així, amb la pasta de full ha d'estar........... SUPERIOR! amb les fotos ja pateixo, si llegeixo encara més........ jajajajaja.
    Molts petons, guapa!

    ResponElimina
  36. Eri, no et resisteixis a fer la pasta de full, t'ho dic de debò!! Jo no sóc una manetes, i l'espífio moltissíssimes vegades! però amb la pasta de full em vaig sorprendre del bon resultat que dóna i de la gran satisfacció de veure com surt del forn una cosa tant ben laminada i tant gustosa!!

    ...no t'he convençut?...

    Per cert, la proposta es veu deliciosa!! ;)

    ResponElimina
  37. M'encanta el Lemon curt! i amb aquesta combinació, quina coca més bona!!! petó

    ResponElimina
  38. Me parece interesantisima eta receta ..con esta comnbinacion ...besos MARIMI

    ResponElimina
  39. Hola guapa tu

    això te pinta d´estar mortal, humm, anoto la teva recepta...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  40. Hola minha amiga,

    Buenas Tardes!!!!

    Já que voce compreende meu idioma, é preciso que eu aprenda o seu..hehehe...

    Muito boa a sua receita de hoje, me deixou muito satisfeita, obrigada!

    Agradeço os seus comentários no EternosPrazeres e deixo o meu abraço,

    Renata

    ResponElimina
  41. Hoal Eri!
    Fa temps que li dono voltes aixó del lemon curd. Ho he visst a moltes receptes, però no l´he fet mai. Em sembla que ho provarè amb a questa recepta!
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  42. Jordi i Albota,
    Jo també el vaig utilizar per esmorzar algún dia!
    Gemma,
    Moltes gràcies. Però la recepta que tenia prevista... la faré “fijo”!
    Ingrid,
    Estic d’acord. És deliciós... Petonets
    Mònica,
    Estic convençuda que t’encantarà.. i a més es poden fer moltes coses.
    Anna,
    Muchas gracias. Me alegro que te guste.
    Josep,
    M O L T E S G R À C I E S!!!!
    Tomi,
    Tens molta raó. La proporció és important, però també depèn dels gustos particulars... A qui li agrada molt la xocolata en volia més, a qui no li agrada tant, no n’hi posaria... Pel meu gust personal, portava poc plàtan, o potser no estava massa madur.. Petons i gràcies!
    Paula,
    A mi també em passa, fins i tot calent! Què hi farem, som llamineres oi?
    Neus,
    Fet! Fet! Petonets
    Nieves,
    Ei! Que no porta ceba per que ploris... Moltes gràcies maca!
    Gemmota,
    M’heu convençut totes amb els vostres comentaris. Tinc totes les darreres receptes que heu fet de pasta de full i el següent cap de setmana està marcat al calendari.. A veure que surt!
    Teresa,
    Moltes gràcies!
    Marimi
    Me alegro mucho que la encuentres interesante. Besos,
    Susanna,
    Doncs espero sincerament que us agradi molt!!!!
    Renata,
    Me encanta tu bloc y escribirte! Y además también me sirve para ir aprendiendo algunas palabras... Obrigado pelo seu comentário
    Anna,
    Jo n’he vist moltes, i com acostuma a passar.. varien la proporció d’ingredients. I també, com sempre, depèn dels gustos, més dolç, menys. Segur que trobes la proporció que a tu més t’agradi. També la faig amb fructosa, però no se m’espesseix tant! petonets

    ResponElimina
  43. MAravillosa,que corte nena,me la quedo tal y cual Bárbara,ese relleno es soberbio.
    que delicia....

    Cariños

    ResponElimina
  44. Hola Elen, avui he pujat al blog la teva coca de vidre que ja fa molt que la vaig fer. Gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  45. Sílvia,
    Muchísimas gracias!! Besitos
    Anna,
    Moltes gràcies. M'he alegrat moltíssim!!!!
    Receptes.cat,
    Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina