dilluns, 21 de març de 2011

Coca de Recapte


A la meva manera...

No se si en això se li pot dir Coca de Recapte, per que a part del carbassó, no hi ha cap altre ingredient de les coques típiques.

Però després de donar-li voltes i més voltes, m’he decidit per aquesta versió, potser una mica estranya, però que a mi em resulta molt bona: Cebes confitades, salmó, ja sigui fresc o fumat i taronja.

Al igual que la La Recepta del 15, em fa molta il·lusió participar en aquest primer repte del bloc Memòries d'una cuinera de la Mònica i la Judith.

Els hi desitjo molt d’èxit, a la vegada que els hi agraeixo aquesta iniciativa, ja que m’encanten els reptes i de ben segur, cada mes em trencaré “la closca” per aportar el meu granet de sorra al projecte!

Espero que us agradi!



Ingredients per a la massa:
300 grams de farina
100 ml d’aigua tèbia
1 pessic de sal
1 cullerada sopera d’oli d’oliva
3 grams de llevat de forner

Ingredients per a la coca:
Carbassó
Salsa de tomàquet
Cebetes confitades (veure recepta aquí)
Salmó fumat
Formatge cheddar
Salmó fumat
Oli d’oliva
Sal
La pell d’un quart d’una taronja ratllada
Sal gruixuda



Preparació de la massa:
  • En el recipient bol hi posem la farina, el pessic de sal i anem afegint l’aigua mica en mica tot remenant. Primer amb una cullera i després amb les mans.
  • Quan estigui quasi tota l’aigua abocada, posem el llevat i anem amassant i afegim l’aigua que quedi.
  • Un cop es pot treballar la massa, la passem al marbre i amassem uns 10 15 minuts fins que la massa sigui elàstica.
  • Fem una bola, la posem en un bol, la tapem amb un drap humit i la deixem fins que dobli el volum.
Preparació de la coca:
  • Rentem, assequem els carbassons i els tallem a rodanxes primes. Els fem en una paella ben calenta amb una mica de sal. Els fem pels dos costats fins que comencin a daurar-se i els reservem.
  • Ratllem la pell de la taronja i pre escalfem el forn a 200º.
  • Quan la massa de la coca hagi doblat el volum, l’estirem amb l’ajuda d’un corró i li donem la forma desitjada.
  • La posem al damunt d’un paper vegetal i li posem una capa de salsa de tomàquet. Al damunt posem el carbassó i fem una fila amb les cebes, una altre amb el formatge i així successivament.
  • Posem la coca al forn durant uns 20 minuts fins que comenci a daurar-se pels costats.
  • Retirem al coca. Al damunt del formatge hi posem el salmó fumat i decorem.
  • Tirem un rajolí d’oli d’oliva per tota la coca, una mica de sal gruixuda i la pell de la taronja ratllada.
Bon profit!

52 comentaris:

  1. i cóm vols que no ens agradi??? la coca de recapte antigamnet es feia per aprofitar les exedències alimentaries a les cases, així que es pot posar el que volguem!!! una proposta exel·lent!!!! que en queda un trosset???? Petonets guapíssima! i gràcies per participar

    ResponElimina
  2. Uuuuuee!! Digues que sí, és una proposta fantàstica i ben original! La nostra la publicarem demà, i tampoc és ben bé la recepta típica! jejeje
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  3. També considero que es una proposta bonissima!!!es la teva coca de recapte!!!

    ResponElimina
  4. No sé si será muy ortodoxa, pero a mi me encanta tu versión.
    Besos

    ResponElimina
  5. Sigui o no una típica coca de recapte, te una pinta deliciosa.

    ResponElimina
  6. Aquesta coca pot ser de recapte o no, el que segur que és és deliciosa!!! La declaro la versió de luxe de la coca de recapta, jajaja!!!

    ResponElimina
  7. Eri, pero si hi ha de tot! q bona!

    petons,

    ResponElimina
  8. Aquesta coca de recapte amb tots aquests ingredients te d’estar boníssima
    Petons

    ResponElimina
  9. Mareeeee, però quina coca més bona, el salmó als homes de casa argada molt, segur que aquesta coca els encantaria.
    Gràcies per la recepta
    Desitjo que passis bona setmana
    petons

    ResponElimina
  10. Que bona!!! té una pinta exquisita amb tants ingredients....

    ResponElimina
  11. Només espero que me'n guardis un bocí per dinar... Però quina delícia!! Uuff!
    Petonets!

    ResponElimina
  12. Una "gran" coca de recapte que està dient a crits: MENJA'M!!

    ResponElimina
  13. ¡Ummm, qué pinta!, una propuesta muy deliciosa.
    besos

    ResponElimina
  14. Mai a la vida l'he tastat jo, la coca de recapte. La teva, sigui o no la recepta original, és ben apetitosa... amb el toc de la taronja......... ummmmmmmmmmmm!!!
    Un petó ben gran!

    ResponElimina
  15. Quina proposta més bona!!
    M'agraden aquests reptes: tot el que arribam a aprendre els uns dels altres!!
    Un petó!
    Paula

    ResponElimina
  16. Aquesta és una coca de recapte de luxe. T'ha quedat molt bé!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Eri la coca esta buenisima y completisima y asi son las cocas se pone lo que tengamos en casa admite todo lo que a uno le guste.
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  18. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!M'encanta. Les coques de recapte es fan amb el que es troba, no? I tu has trobat uns ingredients boníssims! Una coca molt original i segur que boníssima, boníssima!
    Molts petonets i gràcies per participar.

    ResponElimina
  19. Aquesta coca de recapte va ben farcida de coses, eh? Ha de ser sensacional, ideal per a un sopar davant una bona peli de dvd, je je je...

    ResponElimina
  20. A mí me gustan y creo que sin olvidarse de las tradiciones,innover está muy bien,sobre todo poder adpatarlas a nuestro gusto,es fantastica!!

    Besos

    ResponElimina
  21. Solo de pensar en esa combinación de ingredientes babeo yo solita jeje....

    Me ha encantado.

    Besinos.

    ResponElimina
  22. Potser no serà autèntica de recapte, però a mi m'es igual, m'agrada molt la combinació que has fet amb les cebetes y el salmó fumat. Llàstima no poder-la tastar a través de la pantalla. De 10.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Les receptes originals estan per això, per transgredir i crear noves versions ... la teva d'autèntic deliri.

    ResponElimina
  24. Això dels reptes fa que us esmunyiu les neurones i que en surtin propostes com aquesta.

    Les coques m’agraden totes. Aquesta promet una barreja de sabors dolços i salats que em fan encuriosir.

    ResponElimina
  25. De recapte o no t'ha quedat genial.

    Mua!

    ResponElimina
  26. Quina coca més original, m'encanta la idea del salmó fumat!

    ResponElimina
  27. La coca de recepte és una delícia! aquesta versió que has fet té una pinta sensacional!

    ResponElimina
  28. Aquesta coca també és de recapte, però recaptat en algun rebost allunyat del Mediterrani, jaja. Ha de ser boníssima aquesta combinació d'ingredients.

    ResponElimina
  29. És una coca excel·lent. Té una pinta boníssima.
    La combinació dels ingredients és molt original.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  30. Boa Noite!

    Não sei o que é uma coca de recapte, mas me parece que você preparou uma receita inovadora, e muito original, que já vale meus cumprimentos!

    "Una abraçada" - é assim que se diz "un saludo" em catalão?

    ResponElimina
  31. Elena, i tant que és una coca de recapta...aprofitar el que queda. Ara els ingredients són més variats...abans no es passava del pebrots i tomàquet.

    T´ha quedat divina.

    ResponElimina
  32. Doncs no se si serà de recapte o no, però la pinta es espectacular i el gust suposo que també!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  33. Això és una coca de recapte versió "glamour"!, uns ingredients fantàstics i una massa perfecte!Ja n'agafaria un bon tall... o dos... Una abraçada!

    ResponElimina
  34. Doncs jo sempre he pensat que l'origen de la coca de recapte era una mica com el de la pizza, una manera d'aprofitar el menjar que havia quedat a la nevera durant la setmana que es posa sobre una base de pa i al forn... en qualsevol cas, la teva opció és del tot original! :)

    ResponElimina
  35. te d'estar molt bona aixi,aquests ingredientes trobo que queden be en la coca,un dia la faré aixi a veure que tal.petons

    ResponElimina
  36. jo tampoc no sé si se'n pot dir coca de recapta, o pizza, o simplement coca, però és igual, no? més enllà del nom, el que importa és el resultat, i aquest es veu molt i molt bo.

    ResponElimina
  37. Vaya delicatesse,me ha encantado y tiene unos ingredientes que me encantan,me llevo un cachín para la merienda.
    Mil besitos guapa.

    ResponElimina
  38. Hola guapa tu

    bona, i amb una presentació de nyam, nyam

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  39. Esto es una señora coca y con esas cebollitas confitadas ummmm qué bueno...

    Abrazos

    ResponElimina
  40. Ostres quina coca, li sobra tall i li falta masa no? que generosa ets.
    petons maca.

    ResponElimina
  41. Però que original! M'has fet pensar que encara no he fet la coca, com no m'afanyi faré tard.

    ResponElimina
  42. Pues es super completa!. una mezcla deliciosa. besos

    ResponElimina
  43. Pues yo la veo que dice comeme, se ve estupenda, besos.

    ResponElimina
  44. Que cantidad de cosas ricas lleva esta coca ..lo que me gusta que colorido ...preciosas fotos ..besos MARIMI

    ResponElimina
  45. No se si será como la original, pero se ve buenísima.
    Besos

    ResponElimina
  46. Eri!!! quina coca.... has recaptat de tót...jajaja
    el salmó amb la taronja te que estar delicios...
    un petonet

    ResponElimina
  47. Hola,
    Moltes gràcies pels vostres comentaris!
    Petons,
    Eri

    ResponElimina
  48. Quina proposta més original per a la coca de recapte.
    Petons

    ResponElimina
  49. Mamma mia qué pinta!!!

    Te ha quedado de lujo, fijo qué no sobro nada.

    ResponElimina
  50. Sóc una fan de les coques però aquesta ...que el salmó m´ha matao , a mi un trocet que no n´hi hagi i la devoro tota.
    De totes maneres molt molt original i es veu preciosa.
    petonets

    ResponElimina
  51. El nom tan és.. el cert és que segur que és molt bona.

    ResponElimina