dimarts, 15 de març de 2011

Carlota de licor de Crema Catalana


A falta de midó i bufador... aquesta és la meva aportació per a La Recepta del 15, organitzat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta que aquest mes va de Crema Catalana.


Per fer aquesta Carlota m’he basat en la recepta de Mousse de Crema Catalana amb Brownie, que té la Mercè a Cuina per a llaminers. Segur que tots coneixeu aquest bloc, però si encara no heu tingut ocasió de visitar-lo, us convido a que ho feu. Abans però, poseu-vos un pitet! No podreu evitar dir un oh darrera d’altre.

Veureu que he fet dos pastissos. I per què? Doncs per que tot just quan estava a punt de posar-me a fer la Carlota, vaig rebre la bona notícia que el Jordi i la Carmen serien papis. Com al dia següent veuria als futurs iaios Sole i Jordi, els avis més guapos i joves del barri, vaig fer-lis també un a ells per celebrar la bona notícia. Felicitats família!

Recordeu que les quantitats són per dos pastissos.

Tots els que van menjar, van coincidir en que el licor de Crema Catalana no es notava massa.. Per mi hi havia prou, suposo serà que no m’agrada quasi res que porti alcohol. La propera vegada afegiré més i així tots ells contents!





Ingredients per a la base:
100 grams de galetes tipus Maria
100 grams de galetes Napolitanes
80 grams de mantega

Ingredients per a la Carlota:
Melindros
1 litre de llet sencera
1 branca de canyella
La pela d’una llimona
8 rovells d’ou
75 grams de fructosa
75 grams de farina de panís (maizena)
10 fulls de gelatina
350 ml de nata líquida (35%MG)
150 ml de licor de Crema de Catalana i una mica més per mullar els melindros.
Una mica més de licor per mullar els melindros

Ingredients per la nata de canyella:
100 ml de nata líquida (35%MG)
1 branca de canyella
2 cullerades soperes de fructosa


Preparació de la base:
  • Triturem les galetes. Posem la mantega en el microones fis que estigui fossa. Ho barregem i reservem
  • Tallem els melindros tots de la mateixa mida i envoltem tot el motllo. És important que quedin molt junts, així evitarem que al abocar la mousse, aquesta surti per fora.
  • Anem posant la mescla de galetes a la base del motllo i anem aixafant i pressionant cap en fora per a que quedi compacte.

Preparació de la Carlota:
  • Posem la llet, amb la canyella, la pell de la llimona amb el sucre en un cassó i ho posem a bullir. Un cop hagi bullit, el retirem deixem que es refredi totalment i la colem.
  • Posem els fulls de gelatina en aigua freda per que s’hidratin.
  • Separem ¼ de la llet amb la farina de panís dissolta i ho posem al foc fins que bulli. Retirem el cassó del foc i hi aboquem la resta de la llet i els rovells dels ous i ho batem fins que quedi homogeni.
  • Posem el cassó al foc i anem remenant fins que espesseixi.
  • Passem la crema pel colador xinès i afegim el licor de Crema Catalana i els fulls de gelatina, tot remenant per a que s’incorporin. Deixem refredar la crema.
  • Mentre, semi muntem la nata i l’afegim a la crema amb moviments de dalt a baix.
  • Amb l’ajuda d’un pinzell mullem els melindros amb el licor de Crema Catalana.
  • Aboquem la mousse en el motlle i deixem refredar a la nevera. Millor d’un dia per l’altre.

Preparació de la nata de canyella:

Com a casa agrada tant la canyella, vaig posar al damunt de la mousse una mica de canyella en pols i nata muntada amb canyella. Per fer-la:
  • Posar la nata amb la branca de canyella en un casso al foc fins que arrenqui el bull. Retirar i deixar refredar. Quan sigui freda, retirar la branca de la canyella, posar a la nevera d’un dia per l’altre.
  • Muntar la nata i amb la màniga pastissera fer la decoració.

I aquí unes fotos de l'altre pastís que vaig decorar amb xocolata i taronja confitada.






Pel Jordi i la Carmen
Bon profit!

56 comentaris:

  1. Ostres , ara no se quin m'agrada mes...me'ls apunto tots dos!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. oohhh que macos ,tens unes mans impresionants la veritat que aixi te d'estar molt bona amb aquest toc de licor,que booo .petons guapa

    ResponElimina
  3. Tu ets una autèntica crack!!! Els dos pastissos han de ser boníssims!! M'encanten!
    Recorda de deixar-nos l'enllaç al bloc, que no se'ns passi (encara que seria gairebé impossible!! jejeje)
    Moltes gràcies reina!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una proposta excel·lent aquesta Carlota!!!Felicitats!

    ResponElimina
  5. Quina bona pensada! Aquesta carlota me l'apunto sí o sí.
    Amb aquesta recepta deuries triomfar més que la San Miguel!
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  6. Una proposta per la recepta del 15 ben original!
    I si el licor no es nota prou, el proper cop n'hi poses una mica més, je je je...
    La pressentació en forma de carlota queda maquíssima!

    ResponElimina
  7. Guau Eri, una vueltita a una receta tradicional para hacer un postre delicioso. Bueno dos ;)
    Besos

    ResponElimina
  8. ostres Eri! m'has deixat sense paraules!!! quines presentacions més maques!!! saps que la meva primera opció també era fer la charlota? però vaig pensar que per dos era molt! petonets bonica

    ResponElimina
  9. No se pas amb quina em quedaria, bé crec que amb totes dues, sensacionals, amb el teu permís queden anotades.
    Petons

    ResponElimina
  10. A mi posem un tallet de cada. Tots dos tenen una pinta tremenda!!!

    ResponElimina
  11. Uf veure aquestes delícies de bon de matí no fa bo...i més si no es poden tastar :)) unes propostes boníssimes!!! petonets

    ResponElimina
  12. Te que estar molt bo!! prenc nota!!

    ResponElimina
  13. Que preciosidad de postres de la tarta de crema Catalana es una placer ver y disfrutarla y de la siguiente seguro saborearla ..me encantan los detallitos ..besos MARIMI

    ResponElimina
  14. Eri!!! Vaia dues propostes, quina presentació més maca!!! Després dius de mí, t'han quedat estupendes!!! :)

    Un petonas!

    ResponElimina
  15. Que original i elegant que ha quedat.
    Mil petons!

    ResponElimina
  16. Eri me has dejado con la boca abierta como te lo has currado me parece dos propuestas fantasticas y ademas muy bien presentadas.Est una mestre ya
    Petos
    miquel

    ResponElimina
  17. Ostres... És una passada! I quina enfeinada. El resultat final ho demostra. Enhorabona i gràcies per participar. Molt contents de poder comptar amb la teva proposta.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Em fareu posar vermella amb tant d'elogi. ;) T'han quedat uns pastissos extraordinaris!! Bravo!! Imagino que en Jordi i la Carmen devien quedar ben contents amb aquest pastís tan preciós. :)
    Petons!

    ResponElimina
  19. No se cual de las dos tartas me gustan más, deben de estar deliciosas las dos!

    ResponElimina
  20. alaaaaaaaaaaa que pedazo de carlota, me encanta. me quedo de seguidora de tu blog. pasate cuando quieras por el mio.
    http://hoycomiditarica.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Que hermosa te ha quedado,bien bella Eri,es una delicadeza.
    Tomo nota que encima ha de ser deliciosa.

    UN beso,linda entrada ;))

    ResponElimina
  22. T'han quedat espectaculars tots dos, això si que és un bon regal...
    Petons!

    ResponElimina
  23. Hola guapa tu,

    que maca que te ha quedat, i una presentació de 10x10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Dos pastissos espectaculars i deliciosos, segur!. A més, els has "vestit" tan bé, que han quedat moooolt elegants!

    ResponElimina
  25. Mare meva quina proposta més xula!! M'encantaaaa!! Un petó!!

    ResponElimina
  26. Quina pinta! T'ha quedat espectacular!!

    ResponElimina
  27. Quins pastissos tan guapos, no sabria amb quin quedar-me

    ResponElimina
  28. Dos propostes a qual millor. Així i tot, crec que la proposta amb els melindros em fa més el pes.

    Per cert Eri, per què se’n diu Carlota?

    ResponElimina
  29. Dues versions ben boniques i vistoses. I que contents que debien estrar!
    Sempre es d'agraïr rebre un detall així.
    Fins aviat,
    Elisabet

    ResponElimina
  30. La Crlota fantàtica, però amb l'altre pastís segur que aquests futurs avis van estar contentíssims, la nov s'ho valia!!

    ResponElimina
  31. Eri, ja et dic sempre que ets la reina de les presentacions però avui t'has superat, quins dos pastissos més xulos!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  32. T'han quedat fantàstiques!!!Perlò la Carlota amb el llacet, una cucada!!

    ResponElimina
  33. Com sempre els detalls ben cuidats
    Te molta presència , i de bo no cal dir-ho
    Bona cuina

    ResponElimina
  34. De bon matí ja he passat a visitar-te però, no he pogut fer el comentari fins ara.
    Una proposta digna per tots/es els/les amants de la cuina. Bona combinació!
    Les Napolitanes li deuen haver donat el un toc de canyella genial.

    ResponElimina
  35. Nenat, t´has lluït. Un altre dia em convides.

    ResponElimina
  36. T'han quedat magnífiques, de pastisseria, molt bona manera de fer servir la crema catalana.
    Petons maca.

    ResponElimina
  37. Quina delicadesa de pastissos!, això és una versió de luxe!. Uns postres tradicionals però amb un plus de glamour.Fantàstica proposta Eri.

    ResponElimina
  38. Fantástica a sua sobremesa, e muitíssimo bem apresentada,

    Meus cumprimentos!

    ResponElimina
  39. Ostres nena, brodades totes dues.

    Muas!

    ResponElimina
  40. No sabria per qualsevol decidir ... ¿Pot ser un tros de cada?

    ResponElimina
  41. la cuina de tots natros16 de març 2011, 20:33:00

    La carlota aquesta amb crema catalana a d'estar bonissima, i l'altre pastís uauuu que n'ha de ser de bo.

    ResponElimina
  42. Me he quedado prendada y pegada a la pantalla disfrutando de la vista de estos dos pasteles .

    Vaya presentación bonita ......ya me gustaria poder comer un trocito, se me antoja delicioso.

    Felicidades a los futuros papás.

    Besinos.

    ResponElimina
  43. Vols dir que no has de posar una pastisseria? Amb aquesta crema ja tens l'aparador muntat, i un munt de gent amb el nas enganxat als vidres!

    ResponElimina
  44. M'agradan molt les dues propostes!!!. petons

    ResponElimina
  45. Enri precioses les dues!!!agafo ideas per fer-la un dia!!!

    ResponElimina
  46. Los dos te han quedado de lujo, están diciendo cómeme!! se me hace la boca agua, me encanta la crema catalana y con esta presentación tan espectacular no sé qué decir

    Abrazos

    ResponElimina
  47. Hola maca!!! per fi una estoneta per veure que esteu cuinant aquest díes... meravelles ja ho veig...
    Moltes gràcies per les teves paraules... t'has guanyat un café de franc...jajajaja
    ainsss a veure si em deixen una estona i puc escapar-me, que no sé ni com es el carrer...jajaja
    Un petonet

    ResponElimina
  48. Hola Eri!
    No he fet mai cap carlota, aquesta estaria b per començar no? Ara que la segona versió tmb es espectacular, amb els trossets de xocolata...
    Molts petons
    Anna

    ResponElimina
  49. Una forma distinta y preciosa de tomar esta rica crema.
    Besitos

    ResponElimina
  50. Hola,
    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Com sabeu, habitualment contesto individualment, però si falta temps.. prefereixo dedicar-lo a visitar els vostres blocs i fer-vos comentaris. Això és el que em passa aquesta setmana. A les vostres preguntes, com sempre, us contesto personalment per correu electrònic. Petons,

    Hola,
    Muchas gracias por vuestros comentarios. Como sabeis, habitualmente contesto individualmente, pero si falta tiempo.. prefiero dedicarlo a visitaros y haceros comentarios. Esto es lo que ha pasado esta semana. A vuestras consultas, como siempre, os contesto personalmente por correo electrónico. Besos,

    ResponElimina
  51. Espectaculars les dues presentacions!! Molt i molt boniques i exquisides...Et felicito.

    Núria

    ResponElimina
  52. Espectacular Eri, que preciosa te quedo y de sabor, no quiero ni pensar que babeo, suerte en el concurso, Ah! las galletas de cacahuete se ven buenazas, petonets.

    ResponElimina
  53. Marisa,
    Muchas gracias! Por las dos! Besos

    ResponElimina