divendres, 31 de desembre de 2010

Pastís tropical de fruita de la passió, coco i pinya


I amb aquest pastís, que va ser el que vaig fer pel Dinar de Nadal, us vull desitjar a tots i totes un Feliç 2011!
El dia 3 de gener farà dos mesos que vaig obrir el bloc i no imaginava pas que em donaria tantes alegries i satisfaccions.
Gràcies a els que dia a dia amb les vostres entrades, em doneu la oportunitat d’aprendre una mica més de l’apassionant món de la cuina i la gastronomia.
Que el 2011 ens brindi la oportunitat de seguir COMPARTINT tant AMABLEMENT com fins ara, les nostres receptes i molt més!
Anem a la recepta:
Ingredients per a un pastís amb motllo de 23 cm:
Per a la base del pastís:
3 rovells d’ou
2 clares d’ou
50 grams de sucre
35 grams de farina
25 grams d’ametlla en pols
15 grams de mantega a temperatura ambient
La ratlladura de mitja llimona ratllada

Per a la crema de pinya:
500 grams de pinya triturada (1 pot entre líquid i polpa)
4 rovells d’ou
2 ous sencers
50 grams de sucre
50 grams de mantega a temperatura ambient
50 grams de clara d’ou muntada
100 grams de nata muntada
4 fulles de gelatina

Per a la crema de coco:
200 ml de nata 35% MG
200 ml de nata 18% MG
2 cullerades soperes de sucre
1 sobre de quallada i una mica de llet
50 grams de coco

Per a la crema de fruita de la passió:
175 grams de fruita de la passió
1 rovell d’ou
1 ou sencer
25 grams de sucre
20 grams de mantega a temperatura ambient
25 grams de clara d’ou muntada
50 grams de nat muntada
2,5 fulles de gelatina




Preparació de la base del pastís:
  • En un bol, muntem les clares a punt de neu amb una cullerada de sucre i reservem. En un altre bol posem els rovells d’ou, la ratlladura de la llimona i la resta de sucre i mesclem amb les varetes elèctriques fins que doblin el volum
  • Barregem amb una espàtula  les dues mescles i afegim la farina i l’ametlla. A continuació la mantega i remenem lleugerament de dalt a baix amb una espàtula.
  • Estenem la massa sobre el motllo i el posem al forn, prèviament pre escalfat a 180º uns 20 minuts, fins que quedi daurat.
Preparació de la crema de pinya:
  • Posem la gelatina en un bol amb aigua per a que s’hidrati.
  • Triturem la pinya (sinó voleu la polpa, ho coleu). La barregem amb els rovells d’ou, els ous sencers, el sucre i la mantega i ho posem al foc sense deixar de remenar fins que espesseixi (no ha de bullir).
  • Retirem el cassó del foc i afegim la gelatina ben escorreguda. Remenem per a que s’incorpori bé i ho deixem refredar.
  • Quan arribi a temperatura ambient (encara no haurà quallat) barregem amb la nata muntada i la clara d’ou muntada.
  • Ho aboquem al motllo i ho posem a la nevera fins que qualli.
Preparació de la crema de coco:
  • En un cassó, barregem la nata, , el sucre i el coco i ho portem a foc suau fins que arranqui a bullir, sense parar de remenar. Baixem el foc i afegim la quallada dissolta en una mica de llet. Continuem remenant.
  • Quan arranqui el bull de nou, retirem uns segons el cassó del foc i el tornem a posar un parell de minuts més.
  • Deixem refredar uns minuts la mescla i l’aboquem amb cura damunt de la crema de pinya. Assegureu-vos que ja hagi quallat.
 Preparació de la crema de fruita de la passió:
  • Igual que la crema de pinya. En aquest cas, si que cal colar la fruita de la passió per retirar les llavors.
I llestos, ja tenim un pastís tropical!!


Bon Profit!

41 comentaris:

  1. Eri, motl rebé...guau...M´imagino aquest pastís per avui a la nit...ballant salsa i mambo- qué rico mambo!- Amb el que m´agrada ballar a mi.

    Està bé la combinació d´ingredients, a més és una recepta a la qual pots acudir en cas que necessitis fer una crema d´aquests sabors per afegir-la en una altra.

    BON ANY 2011 estimada ERI.

    ResponElimina
  2. Uau, aquests pastissos amb sabors refrescants m'encanten! Fresquets i lleugers són les millors postres del món... molt millor que els torrons!
    Feliç 2011!

    ResponElimina
  3. wow, un pastís ben exòtic per encetar l'any! El millor per a tu i els teus!

    ResponElimina
  4. Un magnífic país per a submergir-nos en un ambient més calorós del que tenim als nostres carrers.
    Una abraçada i molt bon any nou!

    ResponElimina
  5. Mmmm...quina bona pinta!! M'encanta la pinya i el coco...en vull en bocí!!!! La veritat és que jo també fa molt poc que tenc el bloc i també em dona moltes satisfaccions; no em pensava que fos tan gratificant i pogués aprendre tant d'un i altre!! Et desitj tot el millor per a tu i tots els teus en aquest any que estam a punt de començar! Un petó moooolt fort. Paula

    ResponElimina
  6. Bon any guapa!!!! segur que aquest any que estrenaem ben aviat t'omplirà d'alegria!!!! molts petonets guapa. ah! i el pastís genial! ara mateix n'agafaria un trosset!

    ResponElimina
  7. quina bona pinta que fa,ets una artista,que en va sobrar una micona?? jejej .feliç entrada d'any.

    ResponElimina
  8. quina cosa més profesional que t'ha sortit, felicitats per la recepta i felicitats per aquest blog tant maco que tens. Bon Any!!!

    ResponElimina
  9. un pastís boníssim i ben èxotic per acabar l'any i començar el vinent per fer complir els desitjos que expresses. molta sorta!

    ResponElimina
  10. M'apunto a aquest pastís tropical, si més no per fer-me passar la fred, enyoro tant l'estiu... Bon any!

    ResponElimina
  11. Guarda’n un bon tros.

    S’ha d’inventar ja el poder enviar coses físiques per email. És una petició que li faig al 2011.

    Sembla un pastís del carib pels ingredients. Té la pinta de no enfarfegar, vull dir que jo prefereixo els pastissos lleugers i aquest ho sembla.

    Bé, que tinguis un 2011 fabulós i que et porti tot allò que esperes i un munt de sorpreses, totes bones.

    ResponElimina
  12. Hola Cristina,
    Apa doncs ja són tres coses que ens agraden! La cuina, les manualitats i el ball! Aquesta nit amb el pastís i unes copetes de cava, sense coneixèr-te , t’imagino ballant com una boja.. Moltes gràcies guapa! Que tinguis un fantàstic any!

    ResponElimina
  13. Gemma,
    Tens raó, a mi també m’agraden molt aquest tipus de pastissos. Ara bé, el que donaria jo per tastar el teu torró de massapà amb gerds, codonyat i xocolata! Feliç Any!

    ResponElimina
  14. Hola vermells,
    També per a vosaltres us desitjo el millor! Petons,

    ResponElimina
  15. Josep,
    Moltes gràcies. També us desitjo que tingueu un fantàstic 2011. Una abraçada,

    ResponElimina
  16. Ei Paula,
    A mi també m’encanta la pinya i el coco i sempre en tinc per si tinc un moment d’il•luminació fer alguna cosa.. Aquest proper any a gaudir del bloc, tant com aquest! Molts petonets i passa-t’ho molt bé aquesta nit!

    ResponElimina
  17. Moltes gràcies Judith! No va quedar ni un bocinet,, però el proper et guardo un bon tros. A gaudir molt aquesta nit! Petons,

    ResponElimina
  18. Hola Agnés,
    Com en a la Judith, et guardo més que una micona. Moltes gràcies. Feliç 2011!

    ResponElimina
  19. Montse,
    Amb el teu comentari,... quina manera més “guai” d’acabar l’any! Feliç Any!

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies Manel, Farem el possible per a que així sigui! Que tu i els teus tingueu un fantàstic 2011!

    ResponElimina
  21. M. Àngels,
    Jo també l’enyoro. Sóc de sol i calor. Aquest pastí s i tancant els ulls em porta a la platja... Ara, però a preparar el raïm. Gràcies,

    ResponElimina
  22. Ei Eri!!!
    Quin pastís més refrescant per rematar el dinar de Nadal!
    Té molt bona pinta, i això que la pinya i el coco no són de les meves fruites preferides..
    Espero que hagis començat l'any amb molt peu, i ple de projectes amb els que deleitar els nostres ulls en aquest blog!
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  23. Feliç any i feliç projecte de cuina. Espero que durant aquest any gaudeixis de tot això i més i que ho puguem compartir.
    M'agrada molt com expliques detalladament tot el procés de l'elaboració.

    ResponElimina
  24. Hola Tomi,
    É s un pastís lleuger, potser el coco enfarfega més però amb l’acidesa de la fruita de la passió contraresta. També et guardo un tros per a tu. Espero que ahir ho passessis molt bé i que el nou any que acabem d’encetar et sigui molt favorable. Petons,

    ResponElimina
  25. Hola Mglòria,
    Moltes gràcies. La pinya és una de les meves fruites preferides i sempre vaig provant coses.. Aquest pastís és suau i refrescant.. Jo també desitjo i espero que aquest any continuïs sorprenent-me cada vegada que veig un nova entrada teva. Petons,

    ResponElimina
  26. Hola a peu coix,
    Moltes gràcies. També per a tu feliç 2011! Quan llegeixo les receptes sempre penso que són molt llargues i tinc la temptació de reduir-les, però prefereixo pecar d’extensió i que la recepta la pugui fer qualsevol persona, encara que no tingui cap experiència a la cuina. Ens anem veient aquest nou Any!

    ResponElimina
  27. Acabo d'entrar per primera vegada al teu blog i m'ha agradat molt tot el que fas, tens unes receptes molt suggerents, t'aniré visitant. Que passis un feliç any!!

    ResponElimina
  28. Hola Cristina,
    Gràcies i benvinguda.M'alegro que t'agradi. Jo justament estava en el teu bloc fent un tomb i estaba mirant l'entrada del pingüins... Genial.
    Que tinguis un fantàstic Any 2011!

    ResponElimina
  29. Lo tiene todo este pastel para triunfar alla donde vaya.Y por tanto me voy al caribe a buscar los ingredientes y a hacerlo.
    Bony Any Nou
    parella
    petons
    miquel

    ResponElimina
  30. Eri, la convinació brutal, es com si estiguesis a ple estiu al carib, fresc i refrescant.
    Enhorabona Petons
    Puri

    ResponElimina
  31. Un pastís lleuger i refrescant. Té una presència preciosa. Salutacions.

    ResponElimina
  32. Hola Miquel,
    Aunque aquí tambien podemos encontrar los ingredientes...¿Te puedo acompañar? ...
    Bon Any! Petons,

    ResponElimina
  33. Ei Puri,
    Es que amb tants àpats, neules, torrons i fred.. aquest pastís ja anava bé i ens transportava al Carib. Petons,

    ResponElimina
  34. Moltes gràcies Francesc,
    Per ser una invenció... estic força contenta amb el resultat. Una abraçada,

    ResponElimina
  35. Quina bona pinta!!! I quina combinació, segur que estava boníssimmmm.... Primera recepta guarda a pendents pel 2011.

    Una abraçada....... ;)

    ResponElimina
  36. Gràcies Catieu!
    Bo i fresquet! Jo tinc tantes receptes a la llista de pendents que tindré molta feina aquest any! Petons,

    ResponElimina
  37. Hola Eri
    Aquest pastís tropical fa cara d'estar molt bo, aquesta barreja de pinya, coco i la fruita de la passió , hummmmmmmmm!! crec que el copiaré, amb el teu permís clar
    Feliç 2011!!

    ResponElimina
  38. Hola Narcís,
    Encantanda de que el facis. Potser és més un pastís per a l'estiu... però en aquests dies alguna cosa diferent als torrons també va bé.
    Feliç 2011 també per a tu!

    ResponElimina
  39. Hola Eri acabo de descubrir el teu blog i m'agradaria dire que tens coses realment boníssimes. Auest psatís m'encanta. Amb el teu permís em quedoper aquí fent una ullada i et convido a visitar el meu blog.
    Un petonàs

    ResponElimina
  40. Hola Lily,
    Benvinguda i gràcies per a la teva visita i comentari. M'alegro que t'agradin les coses que tinc per aquí. Encantada d'anar a visitar el teu bloc! Petons,

    ResponElimina
  41. Hola, una pregunta! On puc trobar els fruits de la passió? Es que no sé si a les botigues normals en puc trobar...

    ResponElimina