dilluns, 22 de novembre de 2010

Panets de llet de soja farcits de xocolata (panificadora)

Panets de llet de soja farcits de xocolata




La idea de fer aquests panets em va venir al cap, després de provar la recepta de Pa dolç amb xocolata (amb panificadora) de l’Anna al seu bloc: M'agrada cuinar que recomano per què surt un brioix per llepar-se els dits!

El primer cop que vaig fer-los, eren massa grans i poc dolços, així que he anat ajustant les mesures fins trobar la recepta que més ens agrada a casa.

Si la recepta ho permet, que no sempre és així, intento evitar el sucre i la llet de vaca, així que els faig amb llet de soja i fructosa. No he provat fer-ho amb llet de vaca i sucre, però imagino que han de sortir igual de bé.

Darrerament, incorporo una variació: llet de soja amb xocolata, que tot i que porta sucre...  el sabor i el color que li dona als panets és molt bo. La vaig descobrir, tafanejant pel “super” a la secció de llets.

Finalment... després d’anar ajustant i provant, aquí teniu la recepta dels Panets de llet de soja  farcits de xocolata:


Ingredients per a 18 panets (uns 45 grams per panet):

450 grams de farina de força
1 ou sencer (no cal batre’l)
50 grams de fructosa
30 grams de mantega sense sal a temperatura ambient
9 grams de llevat de forner
220 llet de soja amb xocolata
Xocolata negre o blanca (jo els faig amb xocolata sense sucre) per farcir els panets
Llavors de rosella per decorar
Llet de soja per pintar els panets




Preparació: 
  • En el recipient de la panificadora posar els ingredients en el següent ordre: la llet, l'ou, la mantega, la fructosa, la farina i el llevat.
  • Posar el programa 11 (Moulinex) el d’amassar i llevar.




  • Quan s'acabi el procés, treure la massa del recipient i posar-la damunt de la taula de treball amb una mica de farina tamisada.
  • Fer 18 parts de la massa i posar-hi un trosset de xocolata al mig. Donar forma rodona, posar en la plàtera del forn i tapar amb un drap. Deixar llevar una hora aproximadament, fins que doblin el seu volum.
  • Els pintem amb llet de soja i posem unes quantes llavors de rosella pel damunt. Els posem al forn (preescalfat a 180º) per dalt i per baix durant uns 15 minuts i 5 minuts més només per sota.
  • Treure’ls del forn i deixar-los refredar damunt d’una reixeta. Això si podem resistir la temptació de tastar-los abans de que es refredin ...
Bon profit!

17 comentaris:

  1. Ara que s'acosta l'hora de berenar, no em faria res tenir un parell d'aquests panets a punt!.

    ResponElimina
  2. Hola! Acabo de descobrir el teu blog! :) I m'he topat amb aquesta delícia de brioixos amb xocolata que em menjaria de bon grat ara mateix! ;)

    ResponElimina
  3. Què bons que semblen. Malgrat ja he sopat, encara tinc un foradet on podria posar-ne un parell d’aquests.

    Bon detall el de les llavors de rosella.

    ResponElimina
  4. Hola Glòria,
    Normalment els faig per esmorzar, però si en queda algun... a la tarda desapareix!

    ResponElimina
  5. Hola Mercè,
    Moltes gràcies per visitar-me. M’ha fet molta il•lusió veure’t per aquí. No imaginava pas que tindria la sort que Cuina per a llaminers es passes algun dia per aquí, amb el munt de blocs que deus visitar!
    He seguit les teves receptes des de molt abans de tenir el bloc i sempre em quedo meravellada. Gràcies pel comentari i sobre tot, gràcies per compartir les teves receptes i ensenyances!

    ResponElimina
  6. Hola Tomi,
    Jo també els menjo a parells. Trobo que les llavors de rosella es diuen molt bé amb aquests panets. Gràcies!

    ResponElimina
  7. Quina passada de panets, això s'ha de provar i amb llet de soja han de ser ben diferents!

    ResponElimina
  8. Gràcies M. Àngels,
    A casa familiarment els hi diem “Bollycaos”... per què ens els recorden una mica, això si, una mica més sans!

    ResponElimina
  9. M;e gustan estos panes, una buena idea la del relleno lo tendré en cuenta, petonets.

    ResponElimina
  10. T'han quedat fantàstics! A mi també m'agrada molt la llet de soja amb xocolata ;)
    Ara mateix em pendira un d'aquests panets per esmorzar, je je je...

    ResponElimina
  11. Hola Marisa,
    Si los pruebas ya me dirás como ha ido el resultado. Gracias, Petonets

    ResponElimina
  12. Hola Gemma,
    Benvinguda i moltes gràcies per passar per aquí.
    Jo no pararia de tastar totes les delícies que prepares, seria impossible escollir-ne una! Continuaré visitant el teu bloc, que sempre em sorprèn i fa el dia una mica més dolç!

    ResponElimina
  13. Tenen bona pinta i desde que sé que m'ha agrada la salsa de soja, crec que estaran molt bons. Que els hi posses per sobre¿?

    ResponElimina
  14. Papasey,
    T’agrada la salsa de soja? Estàs canviant! El que porten són llavors de rosella, però podem fer-ne alguns sense ... no et preocupis i farcits de xocolata blanca, com els menja el teu amic! Gràcies.

    ResponElimina
  15. Hola!!!

    Espero que aquesta vegada aconsegueixi que vegis el meu comentari .... per cert, no t'oblidis de quan poses una nova recepta de dir a tots els teus lectors que el teu èxit està en la paciència i amb la il.lusió que fas les coses perquè els altres les puguem assaborir ....
    petonet

    ResponElimina
  16. Hola Manen,
    Doncs si! aquesta vegada tinc el comentari. Moltes gràcies. Si que ho faig amb molta il·lusió si! Paciència la vostra que ho proveu tot encara que no tingueu gana! Petonets,

    ResponElimina
  17. Quins panets més bons... jo en vaig feruns farcidets de xocolata i van volar... ara en volen més. Potser em copiaré aquests, a veure si tinc tot el que necessito, per variar una miqueta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina