divendres, 5 de novembre de 2010

Cullereta d'escopinyes amb mandarina - Primera entrada!


Hola,

Aquest és el meu primer bloc, un món nou per a mi i que cada dia m’agrada més. Durant molts mesos he estat visitant molts blocs, principalment de cuina, molt d'ells realment fantàstics amb receptes molt bones. Amb els blocs que consulto, cada dia aprenc alguna cosa nova i és la millor font d'informació que tinc. 

Després de pensar-m’ho molt, em vaig decidir a fer un bloc i avui començo fent la meva primera entrada.

Amb aquest bloc, només pretenc passar-m'ho tant bé com ho faig a la cuina, una de les meves aficions i posar a l’abast de qui vulgui les receptes que he anat recopilant durant anys i aquelles que siguin noves.

Gràcies per passar per a la cuina de l’Eri, tots sou molt benvinguts i espero que us agradi la meva cuina. Disculpeu les possibles errades que puguin haver-hi en el bloc, però necessito algun temps per anar familiaritzant-me amb aquest entorn...

  
He pensat que com és un inici, quina manera millor de començar com ho faríem amb un dinar, un tast senzill i molt bo: Una cullereta d'escopinyes amb mandarina




Fa molts anys que preparo aquesta cullereta com aperitiu. La vaig sentir per primera vegada, crec recordar, en un programa de TV que l’explicava el Ferràn Adrià. He buscat pels blocs i he vist que moltes persones les posen però amb petites diferències. Apunto aquesta versió i que a casa a tots ens encanta.



Ingredients per a 12 culleretes:

Escopinyes (24 si són grans o mitjanes i 36 si són petites)
Mandarina (6 grills)
Oli d’oliva (2 cullerades soperes)
Vinagre de Mòdena (unes gotetes)
Una mica del suc de la pròpia llauna de les escopinyes (1 cullera de postre)
Sal gruixuda
Pebre blanc i sinó en teniu podeu posar-hi pebre negre


Preparació i muntatge:
  • Peleu les mandarines traient la pell. Això és molt important. I talleu els grills en dos trossos.
  • Prepareu una vinagreta amb l’oli, el vinagre i el suc de les escopinyes.
  • Poseu a cada cullera el tros de mandarina i al costat  les escopinyes.
  • Afegiu una culleradeta petita de la vinagreta pel damunt del grill de la mandarina i les escopinyes.
  • Reserveu a la nevera. Calculeu el temps suficient per a que les culleretes siguin molt fredes. Aquest punt és molt important, ja que aquest tast servit fred és molt més bo que si està a temperatura ambient.
  • En el moment de servir, afegiu un polsim de sal gruixuda per damunt de la mandarina i un polsim de pebre per damunt de les escopinyes.


Aquesta recepta li dedico al Julio



Bon profit!

15 comentaris:

  1. Jeje crec que estreno jo el blog ^^
    No soc notari pero "doi fe" de que son bonisimes i ames molt facils de fer.
    Felicitats pel blog i k tinguis molts comentaris XD

    ResponElimina
  2. Gràcies anònim! Efectivament, tu ets el primer/a i m'ha fet molta il·lusió veure un comentari.
    Tens raó, són molt fàcils de fer i normalment a tothom els hi agraden.
    Gràcies de nou!

    ResponElimina
  3. Ei, quina bona proposta..senzilla i segurament bonísima!! Jo conec algú que tu coneixes..que li agradarà molt..

    ResponElimina
  4. Hola Núria,
    Si és realment senzilla, però sempre m’ha donat molt bon resultat.
    Doncs si tens la oportunitat li prepares i a veure si li agrada... Petons,

    ResponElimina
  5. Hola t'acabo de descobrir i m'agrades!
    Ens anirem veient!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Hola Dolça,
    Benvinguda i moltes gràcies per la teva visita i comentari. Encantada de que ens anem veient.
    Ara vaig a fer una tomb per a la teva cuina..
    Petons,

    ResponElimina
  7. Carai !! Aquesta delicatessen s'ha de provar .
    Anotat per aquestes festes !!
    Ja tens una incondicional del teu bloc.
    M'agradat molt.

    Petons,
    Conxita

    ResponElimina
  8. Hola Conxita!
    Quina il·lusió que et passis per a la meva cuina virtual! A veure si tinc temps i poso algunes propostes fàcils i ràpides, però molt bones i amb una presentació "guai" per a que puguis fer-les! Petonets,

    ResponElimina
  9. I tant no saps com ho espero !!

    Petons,

    Conxita

    ResponElimina
  10. Gràcies Conxita. Avui penjo uns canapes exprés
    Petons,

    ResponElimina
  11. He descobert el teu bloc i després de la visita t'he de felicitar. M'ha encantat

    ResponElimina
  12. Hola a peu coix!
    Moltes gràcies per la visita i el comentari. Ara que et conec vaig a fer un tomb pels teus blocs.. Petons,

    ResponElimina
  13. Hola Querida Eri!!

    Que sepas que ya te hecho mucho en falta...pero entiendo tú ausencia.
    Me encanta venir a tú cocina,es tan linda y hay platos de gran calidad.

    Espero y deseo que todos estén bien.

    Un beso enorme!!

    ResponElimina
  14. Hola Eri!!! Ho vaig fer el diumenge i van quedar espectaculars! Boníssimes les escopinyes amb la vinagreta i una mica del seu suc, la veritat és que vaig triomfar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      M'alegro molt que us hagi agradat. Una manera diferent de menjar escopinyes que sempre acostuma a agradar moltísim. També pots fer-les amb taronja, però pel meu gust, el sabor de la taronja "mata" una mica el conjunt. Però és una altre opció a tastar...
      Mil gràcies pel teu comentari!

      Elimina