dimecres, 14 de maig del 2014

Crema de llet d'arròs i xocolata, amb maduixes i granissat de pesto de menta


A la caixa sorpresa de @Degustabox d'quest mes he tingut la sort de trobar-me amb una excepcional llet d'arròs. En fred és una delícia sola, però també amb una crema i acompanya d'un suau coulis de maduixes i un pesto dolç de menta en versió granissat.

Ingredients per a 4 persones:
500 ml de llet d'arròs Asturiana  
110 grams de xocolata blanca   Nestlé Postres
3 c/s de farina de panís
400 g de maduixes
4 c/s de sucre
1 raig de suc de llimona natural
10 g de fulles de menta fresca
25 g de farina d'ametlles (o avellanes)
30 g de llet condensada  La Lechera
50 ml d'aigua (aproximadament)
Colorant verd (opcional)

Preparació
Posar la  llet d'arròs a escalfar amb la xocolata i quan sigui desfeta, afegir la farina de panís dissolta en una mica d'aigua. Remenar fins que espesseixi una mica i abocar en una gerra. Deixar refredar a temperatura ambient i després reservar a la nevera.

Rentar i assecar les maduixes i tallar a quarts. Posar-les en una paella amb el sucre i el raig de llimona. 
Deixar coure a foc baix, fins que siguin tendres. Anar remenant de tant en tant i aixefant-les.

Passar per un colador xinès i repartir en les 4 copes i deixar refredar a temperatura ambient. Després reservar a la nevera.

Pel pesto dolç de menta: Triturar tots els ingredients (controlar la quantitat d'aigua, ha de quedar una crema molt fina). Posar en un recipient pla i congelar.

Muntatge quan el pesto estigui congelat. Batre la crema de llet d'arròs i xocolata i repartir en les copes.
Treure el pesto del congelador i ratllar amb una forquilla. Repartir en les copes i servir ràpidament.


Notes: Tant la crema de llet d'arròs i xocolata com el coulis de maduixes són molt lleugeres. Si voleu la crema més espessa, podeu afegir més farina de panís. Pel coulis més espès,  una mica més de sucre i deixar més temps de cocció fins que agafi consistència de melmelada.

Aprofita l'ocasió per obtenir un descompte amb la teva Caixa Degustabox. Amb aquest codi: 3IWNB el preu final serà de 9,99€ en comptes de 14,99€.
Visiteu a @Degustabox i deixeu que una sorpresa sigui un gaudir pel paladar. Aquí teniu els enllaços per a que doneu un cop d'ull: Web:  http://bit.ly/ZUMSLm. Facebook: http://on.fb.me/105fOQV y Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3

6 comentaris: