dilluns, 31 de març del 2014

Pastís clàssic de xocolata



Aquest pastís és perfecte per si tenim poc temps. Un pastís clàssic de xocolata que sempre acostuma a agradar molt.

Espero que us agradi!

Ingredients:
150 g de xocolata  negre Nestlé Postres
100 g de sucre
100 g de farina
100 g de mantega
3 ous
16 g de d'impulsor
Per a la cobertura:
100 g de xocolata negre  Nestlé Postres
100 ml de nata per muntar
50 g  de mantega a temperatura ambient
Menta, fruits vermells i encenalls de xocolata blanca per decorar

Font de la recepta: Nestlé Postres

Preparació amb Thermomix:
Pre escalfar el forn a 180º. Encamisar un motlle de 20 cm.
Separar les clares dels rovells. Posar la papallona en les fulles, afegir les clares i muntar durant 3 minuts, velocitat 3 1/2. Retirar i reservar-les en un bol a part.
Retirar la papallona de les fulles, afegir la xocolata partida a trossos i polvoritzar 20 segons, velocitat progressiva 5-10. Retirar i reservar en un bol a part.
Posar la papallona de nou a les fulles i afegir els rovells i el sucre i batre 3 minuts, temperatura 37º, velocitat 3 1/2.
Afegir la mantega i la xocolata i fondre 4 minuts, temperatura 37º, velocitat 2. Afegir l'impulsor i la farina tamisada i barrejar 10 segons, velocitat 2.
La massa serà consistent. Per facilitar l'extracció, retirar la base gris del got, posar el got de la Thermomix cap per baix i agafar les fulles per a la roda i fer-les girar. D'aquesta manera, la massa caurà amb més facilitat. Després, ja sense les fulles, retirar la resta de massa amb una espàtula.
Abocar la mescla en un bol i afegir les clares muntades amb moviments suaus per a que la mescla no es baixi. Posar la massa en el motllo i coure unos 35' aproximadament. Retirar i deixar refredar sobre una reixeta.

Preparació de la cobertura:
Triturar la xocolata 15 segons, velocitat progressiva 5-10. Retirar i reservar.
Posar la nata en el got i escalfar 2 1/2 minuts, temperatura 50º, velocitat 3 1/2.
Afegir la xocolata i la mantega a trossos, i fondre 3 minuts, velocitat 3 1/2.
Amb una espàtula, baixar les restes de massa cap a baix i barrejar 5 segons a velocitat 4. Abocar la cobertura pel damunt del pastís quan estigui totalment fred. Deixar que la xocolata es solidifiqui i decorar. 

11 comentaris:

  1. Un pastís per xocoaddicte de veritat!
    i ara que s'acosta setmana santa, fins pi pot podria servir com a Mona de xocolata....

    ResponElimina
  2. Que si m'agrada??? ara mateix li ficava una bona queixalada.

    Muas

    ResponElimina
  3. Clàssic...però requetebo!!..Jo també tinc una recepta similar.

    ResponElimina
  4. ja,ja me rio,porque se la historia que hay detras del pastell,pero te ha quedado genial,super bueno y super adictivo¡¡
    peto

    ResponElimina
  5. Estoy chupando la pantalla, jajajaj y anda que no la he dejado limpia,,,
    bss

    ResponElimina
  6. Lo has puesto tan fácil que será dificil resistirse a probarlo, ya te contaré. Bss.

    ResponElimina
  7. Clàssic o no a mi m'encantaria... com a bona consumidora de xocolata!! t'ha quedat super xulo!

    ResponElimina
  8. Mare meva...Ara a l'hora de berenar i jo mirant aquest pastís. Buff... em sembla que no pararia de menjar-ne. Què bonic t'ha quedat! Petonets

    ResponElimina
  9. Per molt clàssic que siga mai passará de moda.
    Un abraç

    ResponElimina