divendres, 17 de gener del 2014

Brioix a l'aroma de fava tonka


Un brioix molt aromàtic per a  la fava tonka, amb  matisos que em recorden a una barreja de nou moscada, vainilla i clau, és un brioix ben diferent i molt saborós.

Ingredients per a un motllo de 23/24 cm:
370 grams de farina de força
12,5 grams de llevat fresc
50 grams de Crème fraîche
2 ous M
50 grams de sucre
1 c/c de sal
50 grams de mantega
50 ml de llet
1 fava tonka ratllada
1 ou batut per pintar

Preparació (en panificadora) :
Posar els ingredients en el següent ordre: llet, llevat esmicolat, ous, mantega, fava tonka, Crème fraîche , farina, sal i sucre. 
Posar el programa d'amassar i llevar. Un cop acabat el programa, fer 8 boles d'uns 80/90 grams. En un motllo de desemmotllar, posar paper de forn a la base i al voltant, posar 1 bola al centre i les restants. 
Deixar llevar amb paper film per sobre. Podeu deixar-ho a la nevera tota la nit. Pintar amb l'ou batut i coure amb el forn preescalfat a 180º uns 20 minuts, primer amb el forn només per sota i als 15 minuts acabar la cocció amb la funció de dalt i per sota. 
Deixar refredar al damunt d'una reixeta i llestos!



14 comentaris:

  1. Quina cosa més deliciosa i inclús sento l'olor, ummmmmmm

    ResponElimina
  2. M'encanten els brioxos!!! Té una bona pinta i ens el vens tan bé que hauré d anar a buscar una fava.
    Petonets bonica :-)

    ResponElimina
  3. Aquest si q dic q esta collonut....vaja q he tingut la gran sort q m has regalat un identic.
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Mare meva, ja el faré oi tant que el faré. Petonets maca!

    ResponElimina
  5. te ha quedado precioso con una forma y color sublime y bueno sin dudarlo¡¡
    bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  6. Estic enamorada de la fava tonka.... m'encanta!
    El brioix t'ha quedat super flonjo i esponjós.

    ResponElimina
  7. Ummmmm Eri que bo, m'encanta el punt que dona la tonka. T'ha quedat una molla meravellosa!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Això si que és un Sr.brioix...es desfà a la boca. Maquíssim!

    ResponElimina
  9. No he tastat mai la fava tonka, però ja ens descrius molt bé el seu sabor i em puc imaginar que està molt bo.
    Te una molla que donen ganes de menjar-la a pessics.
    Petons.

    ResponElimina
  10. A banda d'haver-te quedat amb un aspecte preciós i abellidor, segur que és boníssim!!! Enhorabona!!

    ResponElimina
  11. he de provar la fava tonca!!! i per descomptat fer aquest super brioix!!! què bo ha d'estar!!

    ResponElimina
  12. Sembla deliciós, Eri. El teu brioix obre la gana! Petons

    ResponElimina
  13. Quin brioix tan bonic! Sembla deliciós. Me l'apunto!

    ResponElimina
  14. Quin brioix tan bonic! Sembla deliciós. Me l'apunto!

    ResponElimina