dimarts, 10 de desembre del 2013

Magdalenes borratxes amb plàtan, caramel al rom i cruixent de xocolata amb crispetes


Potser si que per fer unes Magdalenes, tantes elaboracions us semblaran massa... però es que val la pena el resultat. Unes combinacions de sabors i textures que segur us encantaran!

Ingredients per a unes 12 unitats:
100 g d’ous
140 g de sucre
70ml de buttermilk (llet + llimona)
120 ml d’oli de girasol
220 g de farina
8 g de llevat químic
Un pessic de sal
40 g de panses
50 ml de rom
Pel farcit:
2 plàtans
2 c/s sucre morè
50 ml de rom
Per a l'almívar:
40g de sucre
40g d'aigua
40g de rom
Pel cobriment:
60 g de mascarpone
15 g de sucre glas
125 g de nata per muntar
Pel caramel al rom:
65 g de sucre
100 g de nata per muntar
25 g de mantega
25 ml de rom
Pel cruixent de xocolata i crispetes:
125 grams de xocolata negre Nestlé Postres
15 grams de crispetes + algunes per decorar

Preparació:

Pel farcit: Pelar i tallar el plàtan a rodanxes i posar-lo a una paella amb el sucre a foc mig. Deixar coure fins que el plàtan s'estovi. Afegir el rom i deixar evaporar. Reservar

Per fer el buttermilk: Afegir a la llet una c/p de suc de llimona, remenar i deixar reposar uns 10 minuts. Posar les panses a macerar amb el rom.

Per les magdalenes: Batre els ous i el sucre. Afegir l'oli en forma de fil i després el buttermilk també suament. Escórrer les panses i afegir el rom a la barreja.
En un bol, barrejar, la farina tamisada, el llevat químic i la sal. Incorporar-ho a la mescla i batre fins obtenir una massa homogènia i sense grumolls.
Omplir les càpsules a la meitat, posar les panses reservades i acabar d'omplir les panses.
Pre escalfar el forn a 230º . Introduir les magdalenes i baixar a 190º. Coure uns 14 minuts.  Retirar i deixar refredar damunt d'una reixeta fins que es refredin.
Amb una cullera petita treure una mica de la magdalena i omplir amb la crema del plàtan. Tapar de nou amb la massa que hem tret.

Pel caramel al rom: En un cassó, posem la nata i la mantega a escalfar. En un altre cassó posem el sucre a caramel·litzar. Per evitar que cristal·litzi, anem afegint el sucre poc a poc i remenar només al final, quan pràcticament tot el sucre s’hagi desfet. Quan hagi agafat una mica de color, afegim la nata, que ha d’estar molt calenta en dos cops i sense deixar de remenar. És molt important no afegir-la tota de cop i anar remenant constantment. Vigilar de no cremar-nos per que salpica molt. Deixar coure a foc baix  un minut i afegir el rom. Remenar i deixar coure un parell de minuts fins que comenci a agafar consistència. Quan es refredi espessirà.

Pel cobriment: Batre el mascarpone i els sucre glas. Muntar la nata i afegir-la amb moviments suaus i reservar. 

Per a l'almívar: Posar a escalfar l'aigua i el sucre i deixar coure uns minuts a foc mig fins aconseguir un almívar fluix. Afegir el rom, remenar i deixar refredar.

Pel cruixent de xocolata i crispetes: Fer les crispetes i triturar els 15 grams. Fondre la xocolata al bany maria o microones i afegir uns 10 grams de les crispetes triturades. Escampar per sobre d'un paper vegetal i posar a sobre un altre paper. Amb el corró estirar i deixar una capa fina. Posar uns minuts a la nevera, just només per que el paper es desenganxi. Posar-hi per sobre les crispetes triturades que havíem triturat, el paper vegetal a sobre un altre cop i estirar amb el corró només per a que s'enganxin a la xocolata.
Tornar a posar a la nevera un parell de minuts, o just per que comenci la xocolata a endurir-se però no totalment. Treure de la nevera i tallar (marcar amb un ganivet)  en tires. Tornar a posar a la nevera fins que la xocolata sigui totalment solidificada. Fer unes quantes crispetes per cobrir les magdalenes.

Muntatge: 
Punxar la magdalena amb una forquilla i pintar amb l'almívar. Posar una capa fina de la crema de mascarpone per sobre de les magdalenes. Treure la xocolata de la nevera i posar una parell de tires clavades al mig. Al voltant posar les crispetes. Acabar amb fils del caramel al rom. Servir al moment per a que les crispetes estiguin cruixents sinó s'estovaran molt ràpidament.




La idea d'aquestes magdalenes va sorgir quan vaig rebre a casa la caixa sorpresa de @Degustabox, i entre els productes hi havia un paquet de crispetes. Ja vèieu que fàcil hagués estat, fer-les, posar-les a un bol i a gaudir amb una bona peli... però sempre hi ha una manera diferent de gaudir d'unes crispetes...

Per qui no conegueu @Degustabox, es tracta d'una caixa sorpresa que reps a casa teva, i que conté entre 8 i 12 productes sorpresa. Si utilitzeu aquest codi: "Nov999" obtindreu un descompte, sent el preu final 9,99€ en comptes de 14,99€ amb les despeses d'enviament incloses.

Podeu consultar a la seva Web: http://bit.ly/ZUMSLm 
al seu Facebook: http://on.fb.me/105fOQV
i a Twitter: http://bit.ly/15wZ3B3

Animeu-vos! Un munt de sorpreses us esperen!

16 comentaris:

  1. imaginacion no te falta,ahora veo lo que me comentastes el otro dia.
    Genial Eri¡¡

    ResponElimina
  2. I tota l'inspiració per unes capsules jajaja
    Ets brutal....Uiii veig que ja ha vingut el Mestre divendres no ens deixare menjar xuxes, entre aixo que t 'has menjat i jo el que li acabo d'ensenyar per whatssap...ens posa en dieta jajaj

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Ostres Eriiiiiii m'encanta la presentación, fantàstica, plas, plas, plas, plas.....
    Petonets

    ResponElimina
  4. Sap greu menjar-se-les! quina passada!

    ResponElimina
  5. mare meva Eri!!!! quines magdalenes més espectaculars!!!!!! ets una artista. molts petonets

    ResponElimina
  6. Uau, per a llaminers de veritat!
    No tenen res a envejar als cupcakes, eh?
    Amb tants toppings, han de ser de vici total.

    ResponElimina
  7. Guauuu, no puedo decir gran cosa de estos cupcakes, la imagen vale más que mil palabras. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  8. Ohh quina bona pinta!! Això és un luxe de magdalenes, la combinació d'ingredients no podría ser més acertada, ha d'estar bonísim!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  9. Que bones, Eri!! I a més, la foto és guapíssima! Petons

    ResponElimina
  10. Con una de esas tienes energía para rato, qué ricas. Besos

    ResponElimina
  11. La foto està que surt de la pantalla! Qué bonica. Segur que les magdalenes també fan la seva feina.
    Nani

    ResponElimina
  12. Segur que val la pena seguir totes les passes per fer aquestes magdalenes, el resultat ha de ser molt bo, sont molt innovadores.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Vaya espectáculo de receta, me quito el sombrero

    Abrazos

    ResponElimina
  14. Arribo ara a aquestes explosives magdalenes! l´altre dia la Neus em va preguntar si les habia vist amb una cara d´al.lucine!!!! ara ja se perque la va posar. Tela nena!!! em menjo una i ja no dino ni sopo. Ets la pera! Petonets

    ResponElimina
  15. Molt bona la presentació. No sé si prefereixo el cruixent que acompanya les magdalenes o les mateixes magdalenes.

    ResponElimina