Una celebració important es mereix d'alguna cosa també ben especial. Així
que per felicitar a l'aniversari del blog: Pastissets, que millor que uns
Pastissets de crema de pètals de rosa.
Enhorabona per a la vostra feina i desitjo que us agradin molt!
Ingredients per a 6 pastissets:
90 grams de galetes tipus maria
35 grams de manteta fossa
250 g de mascarpone
200 ml de nata per muntar
200 ml de llet
1 sobre de quallada
50 grams de sucre
6 c/p de melmelada de pètals de rosa
Colorant rosa (opcional)
Cobertura:
35 ml d'aigua
45grams de sucre
15 grams de cacau pur
30 ml de nata (35% MG)
1 fulla de gelatina
Pètals de rosa cristal·litzats
Preparació:
Posar acetat al voltant d'un cercle d'emplatar i tancar amb cel·lo. Retirar
l'acetat i fer-ne 5 més.
Triturar les galetes i afegir la mantega. Remenar i omplir la base dels
pastissets. Aixafar bé per que quedi una capa compacta. Deixar a la nevera.
En un cassó, posar el mascarpone, la nata, el sucre, la melmelada i el
colorant. Posar a escalfar, tot remenant sense parar.
Mentre s'escalfa, diluir la quallada en la llet. Afegir i remenar fins que
la barreja comenci a espessir.
Retirar el cassó i deixar refredar una mica. Anem remenant de tant en tant.
Abocar la crema dins dels cercles d'acetat i posar-hi a la nevera un parell
d'hores.
Passat aquest temps, els posem al congelador i mentre preparem la
cobertura.
Posar la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda.
En un cassó, posar a escalfar l'aigua, el sucre i la nata. Remenar i quan
arrenqui a bullir, baixar el foc i afegir el cacau. Deixar coure tres minuts
sense parar de remenar.
Colar i quan arribi a 60º, afegir la gelatina escorreguda. Remenar i deixar
refredar fins que arribi a 30º-32º.
Treure els pastissets del congelador i retirar l'acetat. Posar-lo sobre una
reixeta i cobrir amb la cobertura. Posar a la nevera fins el moment de servir i
decorar amb els pètals de rosa cristal·litzats.
Ostres, quins pastís més especial! He de dir que fa relativament poc que vaig descobrir la melmelada de roses i em va encantar, així que aquest me'l apunto! Petons!
ResponEliminaquina bona proposta que els envies, Eri!! De pètals de rosa és molt i molt original.
ResponEliminaHace mucho tiempo que no paso por tu cocina, espero que estés bien, me acabas de dejar, como siempre con la boca abierta, vaya pedazo de postre...
ResponEliminaAbrazos
Bon cap de setmana!!!!
Felicitats!!! Caram quina recepta més saborosa i vistosa!! Nyam!!! :D
ResponEliminaOhhhh Eri!!!! Moltes gràcies!!! Quina preciositat de pastisset!!! Ens ha encantat. A més ha de ser deliciós.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies guapa.
Petonets i bon cap de setmana
Annie i Catieu
Quin sabor tan delicat, amb una presentació exquisida. M'agrada molt com t'ha quedat.
ResponEliminaPetons maca.
Una mossegada ben exquisita
ResponEliminaMuas
Quins pastissets més delicats, han de ser deliciosos. I t'han quedat de fàbula. Segur que els qui els han tastat n'han gaudit de debò.
ResponEliminammm això ha de ser una autèntica delícia!! Te un aspecte inmillorable i s'aprècia una textura d'allò més tentadora.
ResponEliminaPetonets!!
Uffff Eri és espectacular, quina aroma, quin gust mes booooooo!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quin pastis mes delicat
ResponEliminaM'agrada