divendres, 6 de juliol del 2012

Xuixos


Per a gaudir d'un esmorzar amb uns xuixos fets a casa... qui es resisteix?

Espero que us agradin!

Ingredients per a 8-10  mitjans:
1 ou M
25 grams de mantega
100 ml de llet
½ cullerada de cafè de sal
65 grams de sucre
250 grams de farina de força
2 c/c de llevat sec de forner
Oli per fregir
Sucre
Farcit: crema o al gust

Ingredients per a la crema:
500 ml de llet
100 grams de sucre
1 branca de canyella
La pell d’una llimona
50 grams de farina de panís o 40 de midó
4 rovells d’ou



Preparació dels xuixos:
  • A la cubeta de la panificadora posem els ingredients amb el següent ordre: l’ou, la mantega a daus, la llet, sal, el sucre, la farina i el llevat. Posem el programa d’amassar i llevar.
  • Quan finalitzi el programa, traiem la massa i l’estirem amb el corró amb forma d’un rectangle i deixant-la d’un gruix de ½ cm.
  • Tallem la massa en forma de triangles i posem la crema pastissera a la base. S’enrotllen cap a la punta i es tanquen els extrems amb la pròpia massa.
  • Posem els xuixos al damunt d’una safata de forn que haurem pintat amb una mica d’oli i els deixem doblar el seu volum.
  • Passat aquest temps, els fregim amb abundant oli ben calent i els anem girant sovint per a que no es cremin. Els deixem al damunt d’un paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i encara calents els arrebossem amb sucre.

Preparació de la crema:
  • En un bol batre els rovells dels ous amb el sucre i afegir la farina de panís o midó, tot remenant per que quedi ben incorporat.
  • En un cassó posem la llet a escalfar a foc mig, quan la llet arrenqui a bullir, retirem la canyella i la pell de la llimona i colem. Tornem a posar al cassó i afegim mica en mica la barreja del ous, sense parar de remenar i fins que espesseixi.
  • La traiem, passem a un recipient pla i deixem refredar amb un paper film tocant la crema per a que no faci crosta.

Bon profit!

35 comentaris:

  1. ohhhh ohohoh ohh aixo es altament irresistible... aiii Eri de tant posar-me coses bones al final ho aconseguires ja veures.... com acabare amb les mans a la masa

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  2. L'Eri molt i molt be aquest xuixos tenen de ser molt i molt bons, i una recepta perfecta.
    Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina
  3. Pero como me pones esto?? estoy babaeando.. Bss

    ResponElimina
  4. t'han que donat excel · lents i estaran bonisims

    ResponElimina
  5. Me tienes viendo esto con mi Activia 0%....que delicia,si lo pillara mi hijo....

    Un besico Eri

    ResponElimina
  6. Ohhhh m'encanten!!!! no lliguen gaire amb l'operació bikini, però a aquestes alçades ja tan me fa ;) boníssims!! ets una artista guapa!

    ResponElimina
  7. Qué pintaza!!!!!!!!
    Para perder el gusto.
    Besets

    ResponElimina
  8. Jolines Eri podias haber traido para merendar¡¡ la de xuixos que me he comido de jovén,era ver uno y comerlo.Me encantan y mira por donde que hace muchos años que no he vuelto a comerlo.
    Tremendos¡¡
    un peto

    ResponElimina
  9. Jo no en menjo gaires, però al meu marit l' encanten, Tindría que animar-me a fer-los, oi? T'asseguro que d'aquests també menjaría jo.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Un postre delicioso, pero no puedo con tanta azúcar, pero mi marido da buena cuenta de ellos jjjj..besos

    ResponElimina
  11. OOhhh per favoooorr!! un dels meus dolços que no m'hi puc resistir!! mira que fa temps que en vull fer, però no m'hi poso mai, la teva recepta m'ha agradat així que, amb el teu permís, me l'enduc cap a casa meva!!! una mossegada d'autentic plaer!! petons

    ResponElimina
  12. Qué ricos, Elena. Me encantan los xuxos desde cría.
    Tengo que probar uno de esos porque me has dejado babeando delante del ordenador.
    Besos

    ResponElimina
  13. Hola Eri estimada i guapa tu

    Nena m´encanten a totes hores, que bons, anoto la teva formula que es una mica diferent a la meva per probar-la

    mil petonets, moltes gràcies i bon cap de setmana
    Susanna

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta millor que el meu marit no la vegi. Li xiflen els xuixos. Sinó estaré perduda i els hi hauré de preparar jejeje... Tenen molt bona pinta!!! Guardada queda jejejeje.....
    Petonets guapíssima

    ResponElimina
  15. uauuuuu, jo fa segles q vull fer xuxos i no hi ha manera q em llenci...m'ho guardo!

    ResponElimina
  16. Hummmmmmmmm bonissims ....... t'han quedat de luxe. !!!!! jo n'he fet alguna vegada , però m'agradat aixó de la panificador ..la propera ho probaré.
    Petons

    ResponElimina
  17. òndia Eri! Ara sí que m'has deixat bocabadada... davant d'aquesta foto. Reconec que m'encanten, els xuixos, però només en faig un de tant en tant per si de cas... he he .Però això de fer-los a casa és tota una feinada! T'han quedat preciosos. Petons

    ResponElimina
  18. Fantàstics!!!

    M'agrada molt la proposta d'uns xuxos minis. Com si fossin una Tapa de Xuxos, ja que sovint el xuxo clàssic m'atipa massa al ser molt més gran.

    ResponElimina
  19. Que apetitotosos!!! Quina bona pinta!!!! t'han quedat genial!

    ResponElimina
  20. Yo no quería haber visto esto... pero ya es tarde, ya lo he visto, y ya es tan tarde que he tomado nota de la receta, porque de mañana no pasa que me coloque un par de kilos encima gracias a ti!! ;)

    ResponElimina
  21. Quina delicia tan gran!! M'encanten! Petons

    ResponElimina
  22. Això és un pecat! Com ens pots fer això tan bo?

    ResponElimina
  23. Quines cosetes més bones! Ja tens una seguidora més!! Jo, et convido a coneixer el meu bloc: http://maramaruja.blogspot.com on tinc els meus truqets per la casa. Un petonet

    ResponElimina
  24. Se´m fa la boca aigua. Molts cops havia pensat de fer-ne però no en tenia la recepta. Me l'apunto!

    Roger

    ResponElimina
  25. Els vaig fer un cop i són una passada, van volar en un moment! Aquests teus m'han fet recordar lo bons que són, i fets a casa... quin luxe oi?!
    Petons :)

    ResponElimina
  26. Eri, m'has fet pensar en el meu pare: eren els seus postres preferits del diumenge.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  27. Ahhhh!!! pecat, pecat, pecat...
    Quina pena...
    Petonets.

    ResponElimina
  28. Yo no me podría resistir !!!!!!!!!!!! me apunto al desayuno ja,aja,ja,ja, besos.

    ResponElimina
  29. Quina pinta mare meva!! Els xuixos sempre he sentit que són especialitat de les comarques gironines. Jo conec un lloc on els fan a Figueres sensacionals (i de la pastisseria no en donaries un cèntim!). Fets a casa han de ser la bomba!! Ho provaré!
    Petonets

    ResponElimina
  30. Ostres ostres!!!! i així seré fina.....Ja ja:.crec que no menjo xuixos desde que tenia grans a la cara:)))) Anys!!!!! però quina pinta!!!! per favor:)) impressionants!!! Petones

    ResponElimina
  31. Viendo estos xuixos se me saltan las lagrimas ummmm quien pillara uno ahora mismo.
    Saludos

    ResponElimina
  32. Buenos dias
    Yo los he provado hacer pero la pasta me ha salido super blanda, y he añadido más harina pero no me podido hacer con ella,
    Provaré otra vez a ver si salen mejor
    Un beso Mari

    ResponElimina